Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sır

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    1 Tem 2013
  • Mesajlar
    1,170
  • MFC Puanı
    44
LeGoLaS herseyı Herkül abiden bekliyorsunuz ? ne ayak sız ? elını cebındne çıkarda azcık bayram edelım ?
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

kO80vm.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


7ybBEY.jpg

Soslu Patlıcanlı Patatesli Köfte

m151102_7173b.jpg

Köfte İçin;
500 gr kıyma
½ bayat ekmek içi
3 adet orta boy soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon
Sos için;
5 büyük domates
5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
4 adet patates
4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Çöp şiş

m151102_4529e.jpg

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suyun içine konarak acı suyunun çıkması sağlanır.Köftelik malzemelerin hepsi yoğrulur ve yuvarlanarak şekil verilir.Patatesler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır.Patlıcanlar, patatesler köfteler kızartılır.İsteğe göre şişe dizilir.Sos için, domates, sarımsak rendelenir. İçine ince ince doğranmış maydanozlar ve diğer malzemelerde eklenerek karıştırılıp şişlerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür.150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


IrZqRx.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


JtFSGO.jpg

Çilekli Magnolia Puding

m151102_7173b.jpg

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
3 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya (ya da 1 çay kaşığı vanilya özütü)
200 ml. krema
15 adet çilek
10 adet bebe bisküvisi

m151102_4529e.jpg

Süt, nişasta, un ve toz şekeri orta boylarda bir tencerenin içerisine alıp pişirin.
Ayrı bir kasenin içinde yumurta sarılarını hafifçe çırpın. Ocakta ısınmaya başlayan karışımdan bir kepçe alıp yumurtaların üzerine dökün ve karıştırın. Hazırladığınız yumurtalı, sütlü karışımı tencerenin içine azar azar dökün ve karıştırmaya devam edin. Puding kıvamına geldikten sonra ocağı kapatıp bir süre soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 200 ml. kremayı ilave ederek mikserle 3-4 dakika kadar çırpın. Bisküvilerinizi kırıntı haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Soğuyan pudingin içine koyun ve iyice karıştırın. Çilekleri saplarından ayıklayarak, iyice yıkayın. Bir kısmını ortadan ikiye bölün. Soğuyan karışımı servis kaselerinize bir kat puding, bir kat çilek ve tekrar puding şeklinde paylaştırarak hazırlayın. Üzerini çileklerle süsleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

ROo1ja.jpg

Terbiyeli Mercimek Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


5GMylz.jpg

Yoğurtlu Köfte Tarifi

m160112_a8df6.jpg

500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
150 gram süzme yoğurt
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1-2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Kızartmak için
1/3 su bardağı ayçiçek yağı
Servis için
1 kase yoğurt
15 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

Kuru soğanı ve maydanozları çok ince doğrayıp derince bir kaba alın.Üzerine kıyma, süzme yoğurt, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip güzelce yoğurun.Hazırlayıp yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri vaktiniz varsa pişirmeden önce yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Derin bir kızartma tenceresine bol miktarda ayçiçek yağını alın ve ısıtın. Yağ yeterince ısındıktan sonra, köfteleri kızgın yağda her tarafı altın sarısı bir renk alana dek pişirin.Pişen köfteleri kağıt havlu serdiğiniz bir kaba alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.Servis için tereyağını bir tavada eritin ve içine toz kırmızı biberi atın.Köfteleri sıcak olarak bir servis tabağına alın ve üstlerine yoğurt gezdirip, hazırladığınız tereyağını da ilave ederek servis edin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


6ylW2l.jpg

Sumaklı Taze Soğanlı Pilav

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su ya da tavuk suyu
1 çorba kaşığı tane sumak
3 yemek kaşığı tereyağı
6 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinci ılık su ve tuz ile ıslatıp 1 saat kadar bekletin ve iyice yıkayıp süzün. Suyu bir tencereye alın ve sumak tanelerini bir taşım kaynatın.Pirinci tereyağında kavurun. Pirinç beyazlaşınca ince kıyılmış soğan ve dereotunu ilave edin. Sumak tanelerini süzüp suyu da pirincin üzerine ekleyin. Tuzunu ilave edin. Pirinçler suyunu çekince pilavınız hazır.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


0G2WrZ.jpg

Samsa Tatlısı

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı Un
150 gr. Margarin
2 adet Yumurta
4 su bardağı Su
2 su bardağı Ceviz (çekilmiş)
1/4 adet + 3 damla Limon suyu
5,5 su bardağı Şeker
1/2 çay kaşığı Tuz

m160112_fceb4.jpg

Bir tepside un, yumurta, 1 bardak su, 3 damla limon ve tuzu karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru merdane ile açarak içine margarini yerleştirin. Hamuru, yağı örtecek şekilde katlayarak, merdane ile hafifçe dövün. Hamuru kare şeklinde, 1 cm kalınlıkta açın, tekrar katlayın. Hamurunuzu 5 dakika dinlendirdikten sonra, işlemi tekrarlayın. 1 cm kalınlıkta açtığınız hamurun üzerine, ince bir şerit halinde cevizi serpin. Hamurunuzu 3 cm kalınlıkta ve 4 cm eninde olacak şekilde katlayın ve boy boy kesin. Üzerine yumurta sarısı sürerek, dilimleri birer birer tepsiye dizin. Orta dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ayri bir tencerede surup malzemesini (3 bardak su, 5,5 bardak seker ve 1/4 limonun suyu) karıştırın ve kaynatın. Sıcak tatlınızın üzerine, soğuk şerbet dökerek servis yapın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236

yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
GkbHuB.jpg

Düğün Çorbası


m160112_a8df6.jpg

100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


GEtYDV.jpg

Hasanpaşa Köftesi

m160112_a8df6.jpg

4 adet, 400 gram Patates (orta boy)
2.5 tatlı kaşığı 15 gram Tuz
2 adet, 120 gram Soğan (orta boy)
1 tatlı kaşığı 2 gram Karabiber
2 orta dilim 60 gram Ekmek (bayat)
500 gram Kıyma
2 adet 100 gram Yumurta
yemek kaşığı 10 gram Sıvı yağ
1/4 su bardağı 50 gram Süt
1 yemek kaşığı 10 gram Margarin
2 yemek kaşığı 20 gram Salça
1.5 su bardağı 300 gram Su

m160112_fceb4.jpg

Patatesleri yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişir.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


IrZqRx.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


YgEBVZ.jpg

Tahinli Muhallebi

jQr5O9.jpg

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı buğday nişastası
½ su bardağı tahin
6 yemek kaşığı pekmez (servisi için)

7yWk3P.jpg

Şeker ve nişastayı tencereye alın. Azar azar sütü ekleyin ve çırpın böylece topaklanmadan tüm sütü ekleyin.Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.Karışım yoğunlaşmaya başlayınca içerisine tahini ilave edin.Tatlı muhallebi kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.Kıvama gelen tatlıyı bardaklara alın ve pekmezi kaşık yardımıyla paylaştırın, oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına alın. Soğuk servis yapın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

DyO2X1.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


vJ81LA.jpg

Patates Püreli Et Sote

m160112_a8df6.jpg

Et sote için
1 kilogram dana kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar
Püre için
7-8 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

m160112_fceb4.jpg

Kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.Başka bir tencerede patatesleri de (kabuklu bir şekilde) yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi sıvı yağda kavuralım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Salçayı,baharatları,domatesi ve haşladığımız eti , soğanı ve biberi kavurduğumuz tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.Hiç su ilave etmeden,kısık ateşte, tüm malzemeler iyice karışana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edelim.Püreyi hazırlamak içinse; haşladığımız patatesleri soyalım ve robottan geçirelim.Bir tencereye tereyağını koyup eritelim, içine patatesleri ilave edelim ve bir kaç dakika karıştıralım.Azar azar sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim.Süt ile patates tamamen birbirine karışınca, yani tencere de sütü göremez duruma gelince kaşar peynirini ekleyelim.Karıştırarak peynirin patatesle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım.Servis tabağına püre ve et soteden istediğimiz miktarlarda yan yana koyup servis yapalım.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


nODl3R.jpg

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 yemek kaşığı Salça
1/2 su bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Şeker
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Kuru barbunyalar akşamdan ıslatılır, üzerini 5 parmak aşacak kadar su ilave edilip, haşlanır, süzülür. Soğan ve sarımsak soyulur, yıkanır, soğan ince kıyılır, sarımsak iki - üç parçaya bölünür ve bir tencereye yağla konur. Havuç ve patates soyulur, yıkanır, küp şeklinde kesilir. Soğanlara eklenir, birlikte kavrulur, salça eklenir, birkaç kere karıştırılır. Süzülmüş fasulye, şeker, tuz ve su konur, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Yemek cam bir kaba konur, ayıklanmış, yıkanmış ve ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir ve soğuk servis yapılır.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


nJYM5V.jpg

Silivri Tatlısı Tarifi

m160112_a8df6.jpg

Yarım Su bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Su bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
Üzeri İçin
Hindistan Cevizi

m160112_fceb4.jpg

Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın,yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.Un ,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kasede harmanlayıp yumurtalı karışıma spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin.Yağlanmış fırın kabınıza dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Şerbeti için şeker ve suyu karıştırarak kaynatın,ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip, kenara alın ve ılıtın.Fırından çıkan tatlınız soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çektiğinde Hindistan cevizini serpin.

nMgdvg.jpg

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

ROo1ja.jpg

Terbiyeli Mercimek Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif

p6N2Xm.jpg

Tavuk Roti

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
Yoğurt
Salça
Tuz
Karabiber

m160112_fceb4.jpg

Tavuk parçalanmadan haşlandıktan sonra fırın tepsisine alınır ve üzerine salça, yoğurt, tuz ve karabiberden oluşan karışım sürülerek fırında üzeri kızarana dek pişmesi sağlanır.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif

Md1MLM.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

m160112_a8df6.jpg

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin.
Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


vJnX9O.jpg

Turşulu Mısırlı Beyaz Lahana Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı mısır
3-4 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker

m160112_fceb4.jpg

Lahana ince ince doğranıp tuz ve şekerle iyice ovulur. Sulanacağı içi için fazla suyu havlu peçete ile üzerine bastırarak alınır. Soğan da yarım ay (piyazlık) olarak doğranır ve tuzla ovulup acısı alınır. Yıkanıp suyu iyice sıkılır. Havuç rendelenir, turşu da minik küpler halinde doğranır.Mayonez, hardal, limon suyu ve zeytinyağ iyice çırpılır. Bütün malzemeler karıştırılır.


nMgdvg.jpg



 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

Z9q3ok.jpg

İzmir Çorbası

m160112_a8df6.jpg

3 çorba k. pirinç
1 çay b. buğday
1 su b. et suyu
su
tuz
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
yarım limon
1 yumurta
2 çorba k. un
ÜZERİ İÇİN:
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan
1 çorba k. tereyağı


m160112_fceb4.jpg

Buğdayı haşlıyoruz. Buğday haşlanınca içine pirinci ilave ediyoruz. Et suyunu döküyoruz. Terbiyesi için, yoğurdun üzerine unu döküyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı da kırıyoruz ve çırpma teliyle çırpıyoruz.Önce soğuk su verip çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek sıcak suyunu da veriyoruz.Terbiyeyi tencereye dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Bir süre ocakta kaynatıyoruz. Maydanoz ve soğanı doğruyoruz.Tereyağını tavada eritiyoruz. İçine maydanoz ve soğanı koyarak karıştırıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


qGDvOQ.jpg

Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik)

m160112_a8df6.jpg

750 gr Orta Yağlı Kıyma
3 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Köfte Baharı
1/2 Çay Bardağı Hardal
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Konserve Bezelye
Tuz
Çok Az Sıvı Yağ
Alüminyum Folyo

m160112_fceb4.jpg

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım.Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım.Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım.Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalım.Bu arada su dolu bir tencereniniçinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım.Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri,tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım.Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarakkonserve bezelyelerle karıştıralım.Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim.Hardalın üzerine de patates püresini yayalım.Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim.Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım.Köfteyi orta ısılı fırında pişirelim.Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım.Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalım.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


nODl3R.jpg

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 yemek kaşığı Salça
1/2 su bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Şeker
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Kuru barbunyalar akşamdan ıslatılır, üzerini 5 parmak aşacak kadar su ilave edilip, haşlanır, süzülür. Soğan ve sarımsak soyulur, yıkanır, soğan ince kıyılır, sarımsak iki - üç parçaya bölünür ve bir tencereye yağla konur. Havuç ve patates soyulur, yıkanır, küp şeklinde kesilir. Soğanlara eklenir, birlikte kavrulur, salça eklenir, birkaç kere karıştırılır. Süzülmüş fasulye, şeker, tuz ve su konur, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Yemek cam bir kaba konur, ayıklanmış, yıkanmış ve ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir ve soğuk servis yapılır.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

mJnDB4.jpg

İrmikli çanak köfte

jQr5O9.jpg

Köftesi için
500 gram orta yağlı kıyma
1 küçük rendelenmiş soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Püresi için
3 orta boy haşlanmış patates
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

7yWk3P.jpg

Köfte malzemelerini derin bir kapta yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şeklini vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın.Püresi için malzemelerin hepsini bir tenceye alarak koyulaşana kadar pişirin. Tepsiye dizdiğiniz köftelerin üzerine püreyi paylaştırıp köfteleri fırına verin. Köfteler pişip püreler kızarana kadar pişirin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


edJsDE.jpg

Sebzeli Bulgur Pilavı

m160112_a8df6.jpg

1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su

m160112_fceb4.jpg

Patlıcanlar soyularak küçük küçük doğranır ve tuzlu suda 15-20dk kadar bekletilir.
Soğan yemeklik doğranır ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur. Patlıcanlar süzülür ve biberlerde doğrandıktan sonra tencereye eklenir ve soğanla birlikte kavrulmaya başlanır.Sebzelerin pişmesine yakın küçük doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak sebzeler pişene kadar beklenir.Domates mevsimi değilse eğer bu aşamada biraz salça eklenir ve kavrulur, ancak mevsiminde domates kullanmanızı tavsiye ederim. Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurlar eklenir, tuzu ilave edilerek, tencereye sıcak su eklenir.Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır. Su miktarını ölçmeyi unuttum, bir sonrakinde yapışımda ölçüsünü belirteceğim.Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirilir.Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın. Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu sererek demlendirin.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


EDKhqj.jpg

Mor Lahana Salatası

m160112_a8df6.jpg

Yarım mor lahana
1 adet limon
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Önce mor lahanayı ince şekilde kıyalım. Tuz ve sirke ile ova ova lahananın diriliğini kaybedelim. (püf noktası tuz ve sirke ile ovmak) Yumuşayan lahanaya kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytin yağını ilave edelim.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


1j14z5.jpg

Sufle Tarifi

m160112_a8df6.jpg

3 tane yumurta
80g bitter çikolata
Yarım su bardağı un
50 g tereyağı
Yarım su bardağı şeker

m160112_fceb4.jpg

Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın. Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Yaklaşık 4 kap çıkıyor. Daha önceden ısıttığınız fırında 8dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.

nMgdvg.jpg

 
Üst Alt