Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Terbiyeli Mercimek Çorbası
ROo1ja.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Hasanpaşa Köftesi
rOp4zB.jpg



m160112_a8df6.jpg

4 adet, 400 gram Patates (orta boy)
2.5 tatlı kaşığı 15 gram Tuz
2 adet, 120 gram Soğan (orta boy)
1 tatlı kaşığı 2 gram Karabiber
2 orta dilim 60 gram Ekmek (bayat)
500 gram Kıyma
2 adet 100 gram Yumurta
yemek kaşığı 10 gram Sıvı yağ
1/4 su bardağı 50 gram Süt
1 yemek kaşığı 10 gram Margarin
2 yemek kaşığı 20 gram Salça
1.5 su bardağı 300 gram Su

m160112_fceb4.jpg

Patatesleri yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişir.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


IrZqRx.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Muhallebili Revani
g985DQ.jpg


m160112_a8df6.jpg

3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2 limonun suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
Muhallebi için
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
8 yemek kaşığı toz şeker

m160112_fceb4.jpg

Revani hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Hamuru için gerekli malzemeleri karışıma ilave edip iyice karıştırın. Karışımı; yağlanmış fırın tepsisine döküp 175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın. Her iki parça revaniyi de şerbetle ıslatın. Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın. Üzerine diğer revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş çikolata ve Türk kahvesi serpip servis yapın.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
m2WnL2.jpg

Mercimek Çorbası

m151102_7173b.jpg

200 gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz

m151102_4529e.jpg

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin. Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


9mPOG9.jpg

Tavuk Döner

m151102_7173b.jpg

720 gram Derili bonfile
120 gram Süt
6 gram Baharat
180 gram S.Yağ
600 gram Patates
15 gram Tuz

m151102_4529e.jpg

Tavuklar enlemesine açılır, soğan suyu, sıvı yağ, 5 adet yumurta sarısı, krema,yoğurt ve baharatlar hepsi beraber karıştırılıp, çırpılır. Tavuklar bu sosda 1 gün yatırılarak döner ocağına takılır. İnce kesilerek servis yapılır.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


vJnX9O.jpg

Turşulu Mısırlı Beyaz Lahana Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı mısır
3-4 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker

m160112_fceb4.jpg

Lahana ince ince doğranıp tuz ve şekerle iyice ovulur. Sulanacağı içi için fazla suyu havlu peçete ile üzerine bastırarak alınır.
Soğan da yarım ay (piyazlık) olarak doğranır ve tuzla ovulup acısı alınır. Yıkanıp suyu iyice sıkılır.
Havuç rendelenir, turşu da minik küpler halinde doğranır.Mayonez, hardal, limon suyu ve zeytinyağ iyice çırpılır. Bütün malzemeler karıştırılır.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


nJYM5V.jpg

Silivri Tatlısı Tarifi

m160112_a8df6.jpg

Yarım Su bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Su bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
Üzeri İçin
Hindistan Cevizi

m160112_fceb4.jpg

Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın,yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.Un ,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kasede harmanlayıp yumurtalı karışıma spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin.Yağlanmış fırın kabınıza dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Şerbeti için şeker ve suyu karıştırarak kaynatın,ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip, kenara alın ve ılıtın.Fırından çıkan tatlınız soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çektiğinde Hindistan cevizini serpin.

nMgdvg.jpg
 

Sır

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    1 Tem 2013
  • Mesajlar
    1,170
  • MFC Puanı
    44
Herkül dogru soyle sen yemek yapmasini biliyormusun ve en guzel hangi yemegi yapiyorsun ? Ailecek bekliuoruz cevqbini :)
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
bk9zpe.jpg

Ezogelin Çorbası

m160112_a8df6.jpg

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
10 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber

m160112_fceb4.jpg

Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İçine et suyunu katın. Kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin. Pirinçler uzanıncaya dek pişirin. Bulguru, şehriyeyi, salçayı katın. Tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda çevirin. Üzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


O9YMXc.jpg

Ankara Tava

m160112_a8df6.jpg

500 gr. kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun. Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun. Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Gg9kfK.jpeg

Cacık

m160112_a8df6.jpg

2 adet Salatalık
2 su bardağı Yoğurt
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
4 dal Dere otu
3 diş Sarımsak
1 su bardağı Su
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salatalıklar yıkanır, soyulur, rendelenir.
Sarımsak tuz ile dövülür, yoğurta katılır, su ilave edilir. (Boza kıvamında olması gerekir.)
Rendelenmiş salatalıkların üzerine dökülür, karıştırılır.
Kaselere alınır, üstlerine kıyılmış dere otu serpilir ve zeytinyağı gezdirilir.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


LeCYQo.jpg

Tulumba Tatlısı

m160112_a8df6.jpg

2,5 su bardağı su
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
5 adet yumurta
Tuz
Kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbet için
3 su bardağı şeker
3 bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

m160112_fceb4.jpg

Şerbeti hazırlarken, şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 15 dakika daha kaynatın. Kenara alın.
Su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ununu birden dökerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karşıtırarak pişirmeye devam edin. 5 dakika sonra ateşten indirin. Ilınınca yoğurun, yoğururken içine teker teker hamura yedire yedire yumurtaları kırın. En son 1 kahve fincanı su katın. Tekrar karıştırın. Varsa tulumba tatlısı kalıbına yoksa bir hamur torbası ya da krema şırıngasına hamuru doldurun. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.Kızartma tenceresindeki yağı kızdırın. Ateşten alıp ılınmasını bekleyin. Tekrar altını yakıp sıktığınız hamurları içine bırakın. Çevirmek suretiyle her tarafını iyice kızartın. El kevgiriyle yağını süzerek alıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini iyice çekince tabağa alarak servis yapın.


nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
5Bq3LR.jpg

Düğün Çorbası

m160112_a8df6.jpg

100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


zBJWR2.jpg

Orman Kebabı

m160112_a8df6.jpg

600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
100 gr Soğan
300 gr Patates
150 gr Havuç
Baharat torbası
2.5 bardak Su
150 gr Bezelye
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Kekik

m160112_fceb4.jpg

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.
Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün. Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın. Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın. Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın. Baharat torbasını koyun. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


f9oqGY.jpg

Pirinç Pilavı

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Ijctog.jpg

Karışık Komposto

m160112_a8df6.jpg

1/2 kg. Mevsim meyvesi
1,5 su bardağı Tozşeker
5 su bardağı Su
Karanfil

m160112_fceb4.jpg

Mevsim meyvelerini ayrı ayrı kaplara küçük küçük doğrayın. Şekeri ve suyu kaplara paylaştırın. Üzerlerine arzu ettiğiniz kadar karanfili ekliyen, meyveler yamuşayıncaya kadar pişirin. Meyveler ve suları bir araya koyun. Soğuyunca servis yapın.

nMgdvg.jpg

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
ZOVVRk.jpg

Gemici Çorbası

m160112_a8df6.jpg

Çorba İçin
6 su bardağı et veya tavuk suyu
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Üzerine Dökmek İçin
1 çorba kaşığı tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber

m160112_fceb4.jpg

Yeşil mercimekleri iyice yıkayın ve 1,5 - 2 bardak kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın,
Sonra suyunu süzün.İyice yıkanmış kırmızı mercimeği ve bulguru da ayrı bir tencereye koyun,
Yumuşayana kadar haşlayın ve pişince suyunu süzün,Yemeklik doğranmış bir soğanı tencerede biraz yağda kavurun,Soğanlar pembeleşince tencereye domates salçasını ekleyin,Biraz soğanla salçayı karıştırın ve et suyunu ilave edin,Haşlayıp süzmüş olduğunuz yeşil ve kızmızı mercimekleri tencereye boşaltın,Ara sıra karıştırarak pişirin,15-20 dakika sonra pirinçleri de ilave edin, Malzemeler pişince bir tavada tereyağı veya margarini eritin,Nane ve pul biberi de ilave edip yağda biraz çevirin, En son bu tavadaki malzemeleri tencerede kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve karıştırın.Tadına bakın ve gerekirse biraz tuz, nane, biber ekleyin.5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


OyZZb0.jpg

Kadınbudu Köfte

m160112_a8df6.jpg

500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
1-2 adet soğan
1 kase dolusu pirinç lapası ya da dünden kalmış olan pilav
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı susam
1/4 çay kaşığı acı toz biber
4 orta boy yumurta
150 gram un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
150 gram galeta unu (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

m160112_fceb4.jpg

Soğanı ince yemeklik doğrayın.Kıymanın yarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları bir tavaya alın.Orta ateşte karıştırarak kavurun.Kıyma pişip tane tane olunca tuz ve baharatları ekleyin.Tekrar karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kalan pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci 2 bardak suda tuz ekleyerek lapa pişirin.Soğumaya bırakın.Soğumuş lapa ve pişmiş kıymayla çiğ kıymayı bir kaba alın.Üzerine 1 yumurta kırıp karıştırarak yoğurun.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Hafifçe üzerlerine bastırarak köfte şekli verin.Kalan yumurtaları bir kabın içerisinde çok az tuz ekleyip çırpın.İki kap hazırlayıp birine un diğerine de galeta ununu koyun.Tavada orta ateşte kızartacağınız 1 bardak sıvıyağı ısıtın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.Kızgın yağda her iki yüzünü çevirerek kızartın.Köfteleri üzerine kağıt havlu serili tabakta bekletip yağını çektirin.Salata ile birlikte servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


YOMzm6.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


GZ3btT.jpg

Krem Şantili Meyve Salatası

m160112_a8df6.jpg

Taze meyveler
Şeker
Limon suyu
Su
Krem şanti

m160112_fceb4.jpg

Mevsimin taze meyvelerinden eşit miktarlarda alın. Meyveleri yıkayıp, kurulayın. Gerekiyorsa kabuklarını soyun. Sap ve çekirdeklerini çıkartın. Varsa odunsu parçalarını kesip atın. Meyveleri eşit boyutlarda doğrayın. Şurubu hazırlamak için şeker, limon suyu ve suyu bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, şurubu bir kenarda soğumaya bırakın. Doğranmış meyveleri bir kaseye koyup, üzerlerine şurubu dökün. Dilerseniz 1-2 çorba kaşığı likör ilave edin. Meyveleri şurubun içinde serin bir yerde tercihen birkaç saat dinlendirin. Meyve salatasının servis yapılacağı bardak ya da kaseleri buzdolabında iyice soğutun. Şurupta dinlendirilmiş meyveleri karıştırıp, süzdürerek kaseleri aktarın. Üzerlerine şuruptan 1-2 çorba kaşığı döküp, krem şanti ile birlikte servis yapın.


nMgdvg.jpg

 

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,574
  • MFC Puanı
    28,888
Her gün günde 3 ögün yemek kuralını kim koyduysa öbür dünyada yahnisi pişsin:D bu ne arkadaş pişir pişir doymuyorlar:D
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
0aETPr.jpg

Yayla Çorbası

m160112_a8df6.jpg

yarım su bardağı pirinç
4.5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
tereyağ
nane

m160112_fceb4.jpg

Pirinci 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirip, sıcak servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


i3PCdO.jpg

Çiftlik Kebabı

m160112_a8df6.jpg

1 kg Kuzu eti
1 adet Soğan
3 çorba kaşığı Yağ
2-3 adet Dereotu
3 adet Domates
1 kase Kekik
1.5 çay kaşığı Maydanoz
10-15 adet Biber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Eti, halka halka doğradığınız soğan ile yağda kavrun ve biber ilave edin. Pişmesine yakın domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp, kendi suyu ile pişiririn. Arzu ederseniz taze soğan da katabilirsiniz.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


VP6oXG.jpg

Pirinç Pilavı

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


zQ0bZ7.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin. Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin. Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.

nMgdvg.jpg
 
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2017
  • Mesajlar
    300
  • MFC Puanı
    0
1. Brokoli çorbası
2. Beşamel soslu Kaşarlı fırında tavuklu mantar
3. Muzlu magnolia
4. Yeşil salata
 
Üst Alt