Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

DyO2X1.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


yzJMa9.jpg

Başemal Soslu Sultan Kebabı

jQr5O9.jpg

Yarım kilo dana kuş başı
1 kg yufka
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
Kırmızı dolmalık biber
Yeşil biber
2 adet soğan
3 adet sarımsak
2 yemek kasıgı domates salçası
2 bardak et suyu
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz
kimyon
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos için
1, 5 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

7yWk3P.jpg

Öncelikle eti 5-10 dk ocakta köpüklü su çıkana kadar pişirelim. Sonra ocaktan alıp süzüp düdüklü tencereye alıp 30 dk pişirelim o sırada yufkaları bir tabak yardımı ile yuvarlak bir şekilde keselim. 2 kat yufka şeklinde hazırlayalım. Pişen etleri küçük küçük doğrayıp temiz bir tencerede yağımızı soğanımızı kavuralım. Ardından salça ve diğer malzemeleri de ekleyip kavuralım. Etleri de ekleyip suyunu verip çekene kadar pişirelim. O sırada başemal sosumuzu yapalım. Yağ ve unu tencereye alıp un kokusu gidene kadar kavuralım. Ardından sütü ve tuzu ekleyip pişirelim. Yufkaları bir kasenin içine koyup et sotemizden kaşık yardımı ile içine koyup kapatalım. Ters çevirip fırın tepsimizin içine dizelim. Üzerine başemal sosunu da döküp kasar rendesi de ekleyip 180 derecedeki fırına üzeri kızarana kadar pişirelim. Yanına pirinç pilavı ve patates püresi şeklinde servis ediniz
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


IrZqRx.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

iWTDBL.jpg

Mercimek Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 kahve fincanı kırıklı pirinç
1 adet domates
1 adet havuç
1-1,5 litre su
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
Tuz
Karabiber

m160112_fceb4.jpg

Mercimek çorbasının düdüklü tencerede yapılışını tarif edecek olursak, sizin koşullarınıza göre, pişme süresi değişebilir. Mercimek ve pirinci yıkayıp süzün. Havucu ve patatesi soyup, rendeleyin. Hepsini yeterli miktardaki su ile birlikte düdüklü tencereye koyun. Malzemelerde su miktarını 1-1,5 litre arası yazdım, sizin yoğunluk ve miktara göre ayarlamanız gerekiyor. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra düdüklü tencere de 12 dakika pişirin. Piştikten sonra isteğe bağlı olarak taneli veya blender ile ufalayıp pürüzsüz bir çorba elde edebilirsiniz. En güzel yanı ise şimdi geliyor: 1 adet domatesi rendeleyip, tereyağında pişirip, çorbaya katıyoruz.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Y1nIPO.jpg

Şiş Köfteli Alinazik

m160112_a8df6.jpg

2 adet domates
1 kase yoğurt
3 adet yeşil biber
3 bostan patlıcan
Köftesi İçin
1 yumurta
350 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Galeta unu
Karabiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Patlıcanları közlüyoruz. Köftesini hazırlamak için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı ve sarımsağı üzerine rendeliyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamına göre galeta unu ilave ediyoruz. İyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan yuvarlak köfteler yoğuruyoruz. Domates ve biberleri şişe geçirecek şekilde dilimlere bölüyoruz. Çöp şişe bir köfte, bir domates, bir biber, bir köfte şeklinde sırayla şişe geçiriyoruz. Şişleri fırın tepsisine diziyoruz. Hafiften sıvıyağ döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyuyoruz. Kesme tahtasına alıp doğruyoruz. Serviz tabağının zeminine köz patlıcanı koyuyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Pişen şiş köfteleri de yoğurdun üzerine alarak servis ediyoruz.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


3QKuUG.png

Revani Tatlısı

m160112_a8df6.jpg

Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kasığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
½ limon suyu

m160112_fceb4.jpg

İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek malzemeleri ile kek güzelce, önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır. Sonra diğerleri ilave edilir. 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir.Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür, isterseniz hindistan cevizi serperek servis yapılır.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


GkbHuB.jpg

Düğün Çorbası


m160112_a8df6.jpg

100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


q1bktu.jpg

Tas Kebabı

m160112_a8df6.jpg

800 gram kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
4 adet tane karabiber

m160112_fceb4.jpg

Yıkadığınız kuşbaşı dana etlerinin suyunu süzdürün ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Mümkünse döküm bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın, tereyağını ekledikten sonra etleri tencereye alın. Yüksek ateşte, kapağı kapalı tencerede suyunu çekene kadar pişirin.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu halka halka, patatesleri iri küpler halinde kesin.
Yemeklik doğradığınız kuru soğan ve bütün haldeki sarımsakları kavrulmakta olan etlerle birlikte hafif bir renk alana kadar kavurun.
Bu aşamada ekleyeceğiniz unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.
Ardından sıcak suyu tencereye aktarın. Doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Tane karabiber ve tuzu katın.
Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Bayram sofranızda sevdiklerinizle paylaşın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


F9pqOJ.jpg

Tereyağlı Pilav

m160112_a8df6.jpg

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresine aktarın.
Arpa şehriyeyi hafif bir renk alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar kavurun.
Pirinci bir süzgece alın ve berrak bir su çıkana kadar, çok fazla karıştırmadan pirinçleri durulayın.
Suyunu tamamen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk alana kadar şehriyelerle birlikte kavurun.
Son olarak sıcak tavuk suyu ve tuzunu eklediğiniz pilavı; kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10-12 dakika karıştırmadan pişirin.
Pirinçler uzayıp, tane tane olduğunda pilav suyunu çekmiş ve olmuş demektir. Demlenmesi için pilavın üzerine kağıt havlu örttükten sonra kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Arzuya göre pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz.
Demlenen ve tek tek dökülen tereyağlı pirinç pilavını, daha fazla bekletmeden servis edin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


ajm5xT.jpg

Vezir Parmağı

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı Un
5,5 su bardağı Toz şeker
5,5 su bardağı Su
1/2 çorba kaşığı Margarin
2 adet Yumurta
2 su bardağı Sıvı yağ
1/2 çorba kaşığı Tuz
1/4 adet Limon suyu

m160112_fceb4.jpg

Bir tencerenin içinde kaynattığınız 1,5 suya margarini ekleyin ve ateşi kısın. Karışıma unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla hızla karıştırın. İşleminizi, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar sürdürün. Tencerenin altını kapatın ve içi su dolu bir tepsinin içine oturtun, hamurunuz ılınana kadar karıştırın. Ilınan hamurun içine yumurtaları kırın ve iyice karıştırın. Hamurunuzu 5 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru, serçe parmağı şeklinde yuvarlayıp, kızgın sivi yagda kizartin. Bir tencerede, surup malzemelerini (4 bardak su, 5,5 bardak seker, 1/4 limonun suyu) karıştırın ve şurubunuzu kaynatın. Yağını süzdüğünüz Vezir Parmaklarını, soğuk şerbetin içine atın.


nMgdvg.jpg


 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü

Oxf9lp.jpg

Kırmızı Mercimek Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

m160112_fceb4.jpg

Ayıkladığınız kırmızı mercimeği bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, havuç ve sarımsağı küçük parçalar halinde kesin.
Kırmızı mercimekle birlikte tencereye aldığınız doğranmış sebzelerin üzerine sıcak suyu kattıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin.
Kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirdiğiniz çorbayı, blenderdan geçirerek püre haline getirin. Kıvamı koyu geldiyse az bir miktar sıcak su katın.
Çorbanın terbiyesi için; ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Unu hafif bir renk alana kadar kavurduktan sonra domates salçası, tuz ve karabiber ekleyin.
Sıcak durumda olan çorbadan bir miktar katıp hazırladığınız salçalı terbiye karışımının kıvamını açtıktan sonra çorba tenceresine aktarın.
Kırmızı mercimek çorbasını kısık ateşte 3-5 dakika kadar kaynattıktan sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


KI0li1.jpg

Kıymalı kapalı pide

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı un
1/4 su bardağı ılık su
1/2 paket instant maya
1/2 çay kaşığı tuz
İç harcı için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
150 gram orta yağlı kıyma
2 adet orta boy yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı domates püresi
1/4 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Tuz ile harmanladığınız unu mutfak tezgahı üzerine aldıktan sonra orta kısmını havuz gibi açın.Orta kısmına aldığınız instant mayayı, azar azar eklediğiniz ılık su ile karıştırdıktan sonra kenar kısımlarda kalan un ile mayayı karıştırmaya başlayın.Kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak yoğurmaya ve mayayı aktif hale getirmeye devam edin.Özleşen hamuru üzerini kapattıktan sonra oda sıcaklığında, 40 dakika kadar bekletin.Pidenin kıymalı iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.Tereyağını küçük bir tavada eritin. Orta yağlı kıymayı katıp, hafif bir renk alana kadar kavurun.Kavrulmakta olan kıymaya doğranmış kuru soğanı kattıktan sonra soğanlar yumuşayana kadar kavurma işlemini sürdürün.Aralarda karıştırarak sırasıyla; yarım ay şeklinde doğranmış sivri biber, domates püresi,kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi katın.Suyunu çekene kadar orta ateşte kavurduğunuz kıymalı iç harcı ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.Mayalanan pide hamurunu üç eşit parçaya böldükten sonra her bir hamur bezesini unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın.Yaklaşık 30 cm. uzunluğunda açtığınız hamur parçalarının orta kısmına üç eşit parçaya böldüğünüz kıymalı iç harcı yayın.İki tarafta kalan hamur parçalarını iç harcın üzerine kapatın. Sabitlenmesi için elinizle hafif bir şekilde üzerine bastırın. Aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın.İçi kıymalı harçla dolu olan kapalı pideleri geniş bir spatula yardımıyla üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kabarma paylarını da düşünerek mümkün olduğunca aralıklı yerleştirmeye çalışın.Yumurta sarısı ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra bir fırça yardımıyla pidelerin üzerine sürün.Hamuru ince bir şekilde açılmış olan pideleri, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.Arzuya göre; fırından çıkan sıcak pidelerin üzerine tereyağı sürüp, dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


HsCLJN.jpg

Cacık

m160112_a8df6.jpg

1-2 salatalık
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
1/2 demet taze nane (veya bir avuç kuru nane)
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salatalığı güzelce yıkayın. İster kabuğunu soyun, ister kabuklu bırakın. Bir bıçakla ince ince kıyın. Sarımsakları biraz tuzla iyice dövün. Yoğurtla güzelce çırpın. Yavaş yavaş su katarak suyu yoğurda yedirin. Yeşillikleri incecik kıyın. Geniş bir karıştırma kabında salatalık, yoğurt ve yeşillikleri karıştırın. 4 servis kâsesine pay edin. Üzerine kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirip servis yapın. Daha serin bir cacık olmasını isterseniz buz da koyulabilir.
NOT: Dilerseniz kuru naneyi ve zeytinyağını cacığa karıştırmadan, üzerine gezdirerek de kullanabilirsiniz.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


OFGaXH.png

Şekerpare

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı un
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
20 adet fındık içi
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

m160112_fceb4.jpg

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın.
Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limonu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin.
Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın. Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.
Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün.
Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin. Tek tek sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg


 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

tlXW6B.jpg

Yayla çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye karışımı için
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

m160112_fceb4.jpg

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar 5- 6 dakika haşlayın.Terbiyesini hazırlamak için; unu, yoğurdu, yumurta sarısını küçük bir kapta iyice çırpın. Suyu ve limon suyunu ekleyin, karıştırmaya devam edin.Bu karışımı bir süzgeç yardımıyla süzerek tencereye aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak, pişirme aşamasını sürdürün.Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Naneyi ve pul biberi üzerine serperek, 1- 2 dakika karıştırın.Hazırladığınız sos karışımını tencereye aktarın ve tuzu ekleyin. 2- 3 dakika daha kaynattıktan sonra çorbayı sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın, ve bu bildik lezzetin tadını çıkarın.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


FFtZ0P.jpg

Fırında tavuk köftesi

m160112_a8df6.jpg

200 gram tavuk kıyması
2 diş sarımsak
1 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet soğan
1 adet yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
Üzeri için
100 gram toz parmesan peyniri

m160112_fceb4.jpg

Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.Bir kabın içinde patatesi ezin. Üzerine kıydığınız soğan ve sarımsağı ilave edin.Ardından tavuk kıyması, zeytinyağı, tuz, karabiber, galeta unu ve ymurtayı ilave ederek güzelce yoğurun.Harçtan cevizden büyük, orta büyüklükte parçalar alın. Elinizle yuvarlayın ve toz permasana bulayın.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.Çıkarıp afiyetle tüketin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Os820d.jpg

Meyhane pilavı

m160112_a8df6.jpg

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
8 adet cherry domates
1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber
1 adet orta boy yeşil biber
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

m160112_fceb4.jpg

Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin.Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı ve yeşil biberleri iri parçalar halinde kesin. yıklanmış pilavlık iri bulguru bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün.Tereyağını, zeytinyağı ilavesiyle geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Kuru soğan ve sarımsakları orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.Biber ve domates salçasını ekleyip karıştırın. Renkli biberleri katıp kavurma işlemini sürdürün.Suyunu süzdüğünüz bulgurları katıp kısa bir süre karıştırın. Sıcak tavuk suyu, tuz, karabiber ve ortadan ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri katıp kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pişirin.Üzerine kağıt havlu serip kapağını kapattıktan sonra demlenmeye bıraktığınız pilavı ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


7ADptI.jpg

Keşkül

m160112_a8df6.jpg

5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı toz badem
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Servisi için
2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
1 yemek kaşığı file antep fıstığı

m160112_fceb4.jpg

Süt, yumurta sarısı, toz şeker, buğday nişastası ve toz bademi derin bir tencereye aktarın.
Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamakta olan keşkül karışımına rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın.Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın.Üzerlerini kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg


 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

DubmDt.jpg

Erişte çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 çay bardağı yeşil mercimek
1,5 çay bardağı erişte
3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarhun otu

m160112_fceb4.jpg

Yeşil mercimekleri bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile yumuşayıncaya dek yaklaşık 10 dakika haşlayın.Haşlandıktan sonra hemen süzün ve soğuk sudan geçirin. Bir kenarda beklesinler.Bir tencereye tereyağını alıp eritin ve üzerine zeytinyağını ilave edin, yağ ısınınca rendelenmiş kuru soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun.Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Ardından sıcak suyu, tavuk suyunu , haşlanmış mercimeği ve erişteyi ekleyin. Eriştelerin yapışmaması için bir süre karıştırın.Tarhun otunu da ilave edin ve çorba koyu bir kıvam alana dek ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.Pişmesine yakın tuzunu da ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


xNcCi5.jpg

Barbunya

m160112_a8df6.jpg

1 kilogram taze barbunya
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet büyük boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Servisi için
1/4 demet maydanoz
1 adet taze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)

m160112_fceb4.jpg

Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız barbunyaları üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın.Kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıklayın, lezzet vermesi için bütün olarak bırakın. Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendeleyin.Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş soğan ve sarımsakları katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Patates ve havuç küplerini katıp kısa süre kavurun.Hafif renk vermesi için domates salçası ve rendelenmiş domatesleri katıp kısık ateşte pişmeye bırakın.Haşlanmış barbunyayı süzüp tencereye alın. Toz şeker, tuz ve sıcak suyu ekledikten sonra kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin.Sonrasında derin bir servis kabına aktardığınız barbunyayı; arzuya göre üzerine gezdirdiğiniz sızma zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


0fKTne.jpg

Domatesli pilav

m160112_a8df6.jpg

3 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
3 damla limon suyu
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Tereyağını, yanmaz-yapışmaz tabanlı geniş bir pilav tenceresinde zeytinyağı ilavesiyle kızdırın.Rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın. Bol suda yıkadığınız pirinçlerin fazla suyunu süzdürün.Kavrulmakta olan rendelenmiş domateslere pirinçleri ekleyip şeffaf bir görünüm alana kadar kavurma işlemini sürdürün.Toz şeker, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ekleyip tahta bir kaşıkla sadece bir kez karıştırın.Kapağını kapattığınız pilav tenceresinde, kısık ateşte 12-15 dakika kadar pişirin. Kağıt havlu örtüp kapağını kapattığınız pilavı demlenmeye alın.Demini alan pilavı sadece bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


7ADptI.jpg

Keşkül

m160112_a8df6.jpg

5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı toz badem
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Servisi için
2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
1 yemek kaşığı file antep fıstığı

m160112_fceb4.jpg

Süt, yumurta sarısı, toz şeker, buğday nişastası ve toz bademi derin bir tencereye aktarın.
Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamakta olan keşkül karışımına rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın.Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın.Üzerlerini kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg


 

Mkazak

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Haz 2015
  • Mesajlar
    183
  • MFC Puanı
    322
Teşekkürler ellerine sağlık Herkül, Keşkül hergün var çok seviyorsun herhalde :D
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

ByPGJQ.jpg

Mantarlı Domates Çorbası Tarifi

m160112_a8df6.jpg

2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı,
2 yemek kaşığı tepeleme un,
1 yemek kaşığı silme domates salçası,
2 su bardağı domates suyu veya rendelenmiş domates
5-5,5 su bardağı yarısı tavuk suyu yarısı su,
100-150 gr küçük boy kültür mantarı,
1 adet iri diş rendelenmiş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Mantarların dış yüzeyini soyup ince bir şekilde doğrayalım.Tencereye 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağını, rendelenmiş sarımsağı ve mantarı koyalım.Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurup kenara alalım.Başka bir tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağını ve unu koyalım.Kısık ateşte kaşıkla sürekli karıştırarak unun rengi hafif sararıp yağını salana kadar kavuralım.Üzerine salçayı ilave edip kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika kavuralım.Sonra domates sosunu ilave edip tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak 1-2 dakika unla domates sosunun birbirine iyice karışmasını sağlayalım.Daha sonra yarısı su yarısı tavuk suyunu ve kavrulmuş mantarları ilave edip el çırpıcısıyla sürekli karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika kaynatalım.Pişen çorbanın üzerine karabiberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.Mantarlı Domates Çorbamızı 10-15 dakika dinlendirelim.Çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip sıcak olarak servis yapın.Arzuya bağlı sıvı krema kullanılabilir. Tavuk suyu yoksa bulyon kullanabilirsiniz.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


OQ60wa.jpg

Arpacık Soğanlı Köfte

m151102_7173b.jpg

400 gr. dana kıyma – köftelik
200 gr. kuzu kıyma – köftelik
1 adet soğan – rende
2 diş sarımsak
2 – 3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
Kimyon
Yenibahar
Tuz
Karabiber
İçi için Malzemeler
5 yemek kaşığı tereyağı
2 adet tırnaklı pide
4 adet közlenmiş bostan patlıcan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
20 adet arpacık soğan
10 adet mantar
1 su bardağı çeri domates
3 adet sivri biber
4 dal taze kekik
Tuz
Karabiber

m151102_4529e.jpg

Kıymaları bir kaba alın. Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyin.Galeta unu ve yumurta ilave edin. Tuz ve tüm baharatları da ekleyip iyice yoğurun.Harçtan küçük top şeklinde köfteler yapın. İç harç için;Bir tavada tereyağını eritin ve küp doğranmış pideleri ekleyip soteleyin.Pideler hazır olunca servis tabağına yerleştirin.Közlenmiş patlıcanları sarımsakla beraber iyice doğrayın ardından bir tavaya alıp kısık ateşte ısınmasını sağlayın.Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Ardından tırnaklı pidelerin üzerine yayın.Bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. İçerisine ilk olarak köfteleri ekleyip mühürleyin, ardından sırasıyla arpacık soğanları, sivri biberler, küp doğranmış mantarları ilave edip sularını salıp çekene kadar pişirin.Ardından zeytinyağı ve domatesleri ilave edin.Tavadan almadan önce de tereyağı ve kekiği ilave edip iyice karıştırın.Her şey piştikten sonra pidelerin üzerine döküp servis edin.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


YPLQMj.jpg

Kuru Domatesli Peynirli Salata

m160112_a8df6.jpg

1 marul
1 kase kuru domates
1 pk. hellim peyniri
1 küçük kase mısır
1 küçük kase ceviz
1 küçük kase zeytin
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
limon
zeytinyağı

m151102_4529e.jpg

Kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz ve üzerine su döküp yumuşamaya bırakıyoruz. Marulları doğruyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Kuru domatesi doğrayıp üzerine koyuyoruz. Zeytin, mısır ve cevizi süsleyerek kenarlara koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve limonunu sıkıyoruz. Hellim peyniri küp doğrayıp tavada kızartıyoruz. Kenarlara hellim peynirini koyuyoruz. Dereotu ve maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

atFDyf.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


1LYmnt.jpg

Soslu Patlıcanlı Patatesli Köfte

m151102_7173b.jpg

Köfte İçin;
500 gr kıyma
½ bayat ekmek içi
3 adet orta boy soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon
Sos için;
5 büyük domates
5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
4 adet patates
4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Çöp şiş

m151102_4529e.jpg

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suyun içine konarak acı suyunun çıkması sağlanır.Köftelik malzemelerin hepsi yoğrulur ve yuvarlanarak şekil verilir.Patatesler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır.Patlıcanlar, patatesler köfteler kızartılır.İsteğe göre şişe dizilir.Sos için, domates, sarımsak rendelenir. İçine ince ince doğranmış maydanozlar ve diğer malzemelerde eklenerek karıştırılıp şişlerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür.150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


IrZqRx.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


JtFSGO.jpg

Çilekli Magnolia Puding

m151102_7173b.jpg

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
3 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya (ya da 1 çay kaşığı vanilya özütü)
200 ml. krema
15 adet çilek
10 adet bebe bisküvisi

m151102_4529e.jpg

Süt, nişasta, un ve toz şekeri orta boylarda bir tencerenin içerisine alıp pişirin.
Ayrı bir kasenin içinde yumurta sarılarını hafifçe çırpın. Ocakta ısınmaya başlayan karışımdan bir kepçe alıp yumurtaların üzerine dökün ve karıştırın. Hazırladığınız yumurtalı, sütlü karışımı tencerenin içine azar azar dökün ve karıştırmaya devam edin. Puding kıvamına geldikten sonra ocağı kapatıp bir süre soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 200 ml. kremayı ilave ederek mikserle 3-4 dakika kadar çırpın. Bisküvilerinizi kırıntı haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Soğuyan pudingin içine koyun ve iyice karıştırın. Çilekleri saplarından ayıklayarak, iyice yıkayın. Bir kısmını ortadan ikiye bölün. Soğuyan karışımı servis kaselerinize bir kat puding, bir kat çilek ve tekrar puding şeklinde paylaştırarak hazırlayın. Üzerini çileklerle süsleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
P3KP6z.jpg

Tel Şehriye Çorbası

m160112_a8df6.jpg

2 çorba kaşığı Margarin
8 bardak Tavuk suyu
3 adet Domates
1,5 kahve fincanı Tel şehriye
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Bir tencereye margarini koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


ejcNOF.jpg

Kadınbudu Köfte

m160112_a8df6.jpg

500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
1-2 adet soğan
1 kase dolusu pirinç lapası ya da dünden kalmış olan pilav
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı susam
1/4 çay kaşığı acı toz biber
4 orta boy yumurta
150 gram un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
150 gram galeta unu (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

m160112_fceb4.jpg

Soğanı ince yemeklik doğrayın.Kıymanın yarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları bir tavaya alın.Orta ateşte karıştırarak kavurun.Kıyma pişip tane tane olunca tuz ve baharatları ekleyin.Tekrar karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kalan pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci 2 bardak suda tuz ekleyerek lapa pişirin.
Soğumaya bırakın.Soğumuş lapa ve pişmiş kıymayla çiğ kıymayı bir kaba alın.Üzerine 1 yumurta kırıp karıştırarak yoğurun.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Hafifçe üzerlerine bastırarak köfte şekli verin.Kalan yumurtaları bir kabın içerisinde çok az tuz ekleyip çırpın.İki kap hazırlayıp birine un diğerine de galeta ununu koyun.Tavada orta ateşte kızartacağınız 1 bardak sıvıyağı ısıtın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.Kızgın yağda her iki yüzünü çevirerek kızartın.Köfteleri üzerine kağıt havlu serili tabakta bekletip yağını çektirin.Salata ile birlikte servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


1iuepU.jpg

Havuçlu Yoğurtlu Salata


m160112_a8df6.jpg

500 gram yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
400 gram havuç (4-5 adet orta büyüklükte)
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı iç ceviz

m160112_fceb4.jpg

Havuçları yıkayıp, kabuklarını kazıyın, incecik rendeleyin.
Yoğurdu mayonezle karıştırın,Sarımsağı, cevizi ve rendelenmiş havuçları ilave edin,
İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

ROo1ja.jpg

Terbiyeli Mercimek Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


5GMylz.jpg

Yoğurtlu Köfte Tarifi

m160112_a8df6.jpg

500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
150 gram süzme yoğurt
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1-2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Kızartmak için
1/3 su bardağı ayçiçek yağı
Servis için
1 kase yoğurt
15 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

Kuru soğanı ve maydanozları çok ince doğrayıp derince bir kaba alın.Üzerine kıyma, süzme yoğurt, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip güzelce yoğurun.Hazırlayıp yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri vaktiniz varsa pişirmeden önce yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Derin bir kızartma tenceresine bol miktarda ayçiçek yağını alın ve ısıtın. Yağ yeterince ısındıktan sonra, köfteleri kızgın yağda her tarafı altın sarısı bir renk alana dek pişirin.Pişen köfteleri kağıt havlu serdiğiniz bir kaba alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.Servis için tereyağını bir tavada eritin ve içine toz kırmızı biberi atın.Köfteleri sıcak olarak bir servis tabağına alın ve üstlerine yoğurt gezdirip, hazırladığınız tereyağını da ilave ederek servis edin.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Md1MLM.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

m160112_a8df6.jpg

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin.
Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Gg9kfK.jpeg

Cacık

m160112_a8df6.jpg

2 adet Salatalık
2 su bardağı Yoğurt
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
4 dal Dere otu
3 diş Sarımsak
1 su bardağı Su
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salatalıklar yıkanır, soyulur, rendelenir.
Sarımsak tuz ile dövülür, yoğurta katılır, su ilave edilir. (Boza kıvamında olması gerekir.)
Rendelenmiş salatalıkların üzerine dökülür, karıştırılır.
Kaselere alınır, üstlerine kıyılmış dere otu serpilir ve zeytinyağı gezdirilir.

nMgdvg.jpg


 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

ROo1ja.jpg

Terbiyeli Mercimek Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif





vJ81LA.jpg

Patates Püreli Et Sote

m160112_a8df6.jpg

Et sote için
1 kilogram dana kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar
Püre için
7-8 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

m160112_fceb4.jpg

Kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.Başka bir tencerede patatesleri de (kabuklu bir şekilde) yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi sıvı yağda kavuralım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Salçayı,baharatları,domatesi ve haşladığımız eti , soğanı ve biberi kavurduğumuz tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.Hiç su ilave etmeden,kısık ateşte, tüm malzemeler iyice karışana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edelim.Püreyi hazırlamak içinse; haşladığımız patatesleri soyalım ve robottan geçirelim.Bir tencereye tereyağını koyup eritelim, içine patatesleri ilave edelim ve bir kaç dakika karıştıralım.Azar azar sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim.Süt ile patates tamamen birbirine karışınca, yani tencere de sütü göremez duruma gelince kaşar peynirini ekleyelim.Karıştırarak peynirin patatesle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım.Servis tabağına püre ve et soteden istediğimiz miktarlarda yan yana koyup servis yapalım.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif




Md1MLM.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

m160112_a8df6.jpg

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin.
Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif



HsCLJN.jpg

Cacık

m160112_a8df6.jpg

1-2 salatalık
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
1/2 demet taze nane (veya bir avuç kuru nane)
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salatalığı güzelce yıkayın. İster kabuğunu soyun, ister kabuklu bırakın. Bir bıçakla ince ince kıyın. Sarımsakları biraz tuzla iyice dövün. Yoğurtla güzelce çırpın. Yavaş yavaş su katarak suyu yoğurda yedirin. Yeşillikleri incecik kıyın. Geniş bir karıştırma kabında salatalık, yoğurt ve yeşillikleri karıştırın. 4 servis kâsesine pay edin. Üzerine kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirip servis yapın. Daha serin bir cacık olmasını isterseniz buz da koyulabilir.NOT: Dilerseniz kuru naneyi ve zeytinyağını cacığa karıştırmadan, üzerine gezdirerek de kullanabilirsiniz.



nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

DyO2X1.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


ByMJ4L.jpg

Fırında Patlıcanlı Tavuk

m160112_a8df6.jpg

Tavuk ( 500 gr kadar göğüs eti)
Patates (3 orta boy patates)
Patlıcan (4 tane patlıcan)
Sivri biber (8 tane biber. İsteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Soğan (2 tane orta boy soğan)
Domates (3 domates)
Salça (1 tatlı kaşığı dolusu)
Sıvıyağ (3 yemek kaşığı kadar)
Tuz ve arzunuza göre diğer baharatlar

m160112_fceb4.jpg

Fırında patlıcanlı tavuk tarifi için tavukları ve soğanı ince olarak kıydıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Tavuklar da daha sonra soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Patates, biber ve patlıcan yağda kızartıldıktan sonra da hepsi sırasıyla tepsiyle dizilir. Domates sosu için ise domatesler rendelenir. Salça, yağ, tuz ve çok az da su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tepside bulunan malzemelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılan fırın 200 dereceye getirilerek yarım saat pişirilir.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


DyEW2l.jpg

Fesleğenli Makarna Tarifi

m160112_a8df6.jpg

1 paket burgu makarna
(500 gr) 2,5 litre
sıcak su (makarnayı pişirmek için)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bağ taze fesleğen
50 gram toz parmesan peyniri
2 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.Sarımsakları ekleyip soteleyin.1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.Sona aşamada doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.

nMgdvg.jpg
 
Üst Alt