Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Sebzeli Yulaflı Çorba
6yl34W.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 Yemek kaşığı yulaf
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy kabak
1 Adet orta boy patates
1 Yemek kaşığı light krema
2 Dal taze soğan
5 Su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Öncelik olarak patates,, havucu ve kabağı küp küp olacak şekilde güzelce doğrayın.Sonra taze soğanın yeşil bölümlerini yemeklik olarak incecik kesin.Tencereye sıvıyağını koyup kestiğiniz soğanları koyun.Biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Suyu kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız patatesi, kabağı ve havucu ilave edin.Yulafıda koyun.İçerisinde ki sebzeler iyice yumuşayana kadar kontrollü pişirin.Sonrasında ocağın altını kapatıp kremayı ilave edin.Son olarak damak zevkinize göre tuzu ilave edip iyice karıştırın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Güveçte Köfte Tarifi
QpE2ov.jpg


m160112_a8df6.jpg

Köfte için
600 gram kıyma
1 adet orta boy soğan suyu
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Domates sos için
1/3 su bardağı et suyu
5-6 adet cherry domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
1/4 su bardağı et suyu
2 dal kereviz sapı
2-3 dal biberiye
2-3 dal taze kekik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Köfte malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp 10-15 dakika kadar yoğurun. Sonra biraz dinlenmesi için üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına atın.Bu arada soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın, kereviz saplarını iri iri kesin ve domatesi soyup, çekirdekli kısımlarını atıp küp küp doğrayın.
Sıvı yağı döküm bir tencereye (yoksa normal tava da yapıp sonra güveçe alırsınız.) alıp üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip sotelemeye başlayın. Soğanlar hafif yumuşayınca tereyağını ve sarımsakları da ekleyin.Sarımsak ve soğanlar iyice yumuşadıktan sonra salçayı ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.Salçanın kokusu çıkınca doğradığınız domatesleri de ekleyip sotelemeye devam edin.Daha sonra kereviz saplarını, kekik, biberiye ve tuzu da ekleyip pişirmeye devam edin.Ocağı iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın ve tıkırdamaya bırakın.Köftelik kıymayı buzdolabından çıkarın ve cevizden daha iri parçalar koparıp yuvarlayın.Eğer döküm tencereniz varsa pişirmeye onun içine ocakta devam edebilirsiniz. Yoksa hazırladığınız sosu güvece alır, köftelerinizi içine yerleştirir, güvecin ağzını alüminyum folyoyla iyice kapatır ve fırına atarsınız.Köftelerinizi sosun içerisine yerleştirin. Fırındaysa önceden ısınmış fırında 165 derecede; ocaktaysa en kısık ateşte üzerleri kapalı bir şekilde 45 dakika pişirin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


YOMzm6.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Silivri Tatlısı Tarifi
nJYM5V.jpg


m160112_a8df6.jpg

Yarım Su bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Su bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
Üzeri İçin
Hindistan Cevizi

m160112_fceb4.jpg

Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın,yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.Un ,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kasede harmanlayıp yumurtalı karışıma spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin.Yağlanmış fırın kabınıza dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Şerbeti için şeker ve suyu karıştırarak kaynatın,ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip, kenara alın ve ılıtın.Fırından çıkan tatlınız soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çektiğinde Hindistan cevizini serpin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
NZ0WAk.jpg

Nar Ekşili Tahıl Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kuru soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı haşlanmış buğday
6 su bardağı tavuk suyu
6 yaprak karalahana
1 tutam kimyon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
2 Yemek kaşığı nar ekşisi

m160112_fceb4.jpg

Zeytinyağını tencerede ısıtın, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun ardından salça ve sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Daha sonra suyu ekleyin ve kaynayınca buğday, mercimek, ince doğranmış kara lahana ve baharatları ilave edin.
Ocağı kapattıktan sonra nar ekşisini ekleyip karıştırın ve servis edin.
*******************************************************************

9D319k.jpg

Yoğurtlu Sebzeli Bulgur Köftesi

m160112_a8df6.jpg

Köfte için
2 su bardağı köftelik bulgur(ince)
1.5 su bardağı su (ıslatmak için)
1 su bardağı un
1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 patates
2 patlıcan
1 kabak
4-5 adet biber

m160112_fceb4.jpg

Bulguru ılık suyla ıslatın.1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp,1 bardak kadar su kullanarak köfte hamurunuzu yoğurun. Bilye büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve orta kısmına işaret parmağınızla hafifçe bastırın.
Tencerede kaynayan tuzlu suya köfteleri atıp haşlayın.Köfteler hafif havalanınca pişmiş demektir.
Süzüp geniş bir kaba alın.Fellah köftesini aşağıda tarifini vereceğim şekilde hazırlayın ve haşlayıp süzün.
2 patates, 2 patlıcan, 1 kabak ve 4-5 adet biberi doğrayıp kızartın.Kızarttığınız sebzeleri köftelere ilave edin.
Üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirin.
*******************************************************************

YPLQMj.jpg

Kuru Domatesli Peynirli Salata

m160112_a8df6.jpg

1 marul
1 kase kuru domates
1 pk. hellim peyniri
1 küçük kase mısır
1 küçük kase ceviz
1 küçük kase zeytin
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
limon
zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz ve üzerine su döküp yumuşamaya bırakıyoruz. Marulları doğruyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Kuru domatesi doğrayıp üzerine koyuyoruz. Zeytin, mısır ve cevizi süsleyerek kenarlara koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve limonunu sıkıyoruz. Hellim peyniri küp doğrayıp tavada kızartıyoruz. Kenarlara hellim peynirini koyuyoruz. Dereotu ve maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
m2WnL2.jpg

Mercimek Çorbası

m151102_7173b.jpg

200 gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz

m151102_4529e.jpg

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin. Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


9mPOG9.jpg

Tavuk Döner

m151102_7173b.jpg

720 gram Derili bonfile
120 gram Süt
6 gram Baharat
180 gram S.Yağ
600 gram Patates
15 gram Tuz

m151102_4529e.jpg

Tavuklar enlemesine açılır, soğan suyu, sıvı yağ, 5 adet yumurta sarısı, krema,yoğurt ve baharatlar hepsi beraber karıştırılıp, çırpılır. Tavuklar bu sosda 1 gün yatırılarak döner ocağına takılır. İnce kesilerek servis yapılır.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


W7Ldbq.jpg

Pirinç Pilavı

m151102_7173b.jpg

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz

m151102_4529e.jpg

Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


xH80gZ.jpg

Mevsim Salatası

m151102_7173b.jpg

Yarım kırmızı lahana
2 havuç
1 göbek marul
3-4 kaşık konserve mısır
Yarım demet roka
Yarım demet maydanoz
Tuz,
limon suyu,
zeytinyağı

m151102_4529e.jpg

Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.
Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin.
Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

9DldW9.png

İşkembe çorbası

m160112_a8df6.jpg

500 gram işkembe
2 bardak işkembe suyu
Su
Tuz
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon
2 kaşık un
Üzerine
1 kaşık terayağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sirke
3 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Haşladığınız işkembeleri küp küp doğrayın. Çorba tenceresine alıp suyla tekrar haşlayın. Terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. İşkembeyi haşladığınız sudan azar azar terbiyeye ekleyip sürekli çırpmaya devam edin.Terbiyeyi karıştırarak çorba tenceresine ekleyin. Koyulaşana kadar kaynatın. Tuzunu ilave ettikten sonra sosunu hazırlamak için tereyağı ve pulbiberi kızartın. Bir kasede ezilmiş sarımsak ve sirkeyi karıştırın. Çorbayı bu iki sosla beraber servis edin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


5GMylz.jpg

Yoğurtlu Köfte Tarifi

m160112_a8df6.jpg

500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
150 gram süzme yoğurt
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1-2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Kızartmak için
1/3 su bardağı ayçiçek yağı
Servis için
1 kase yoğurt
15 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

Kuru soğanı ve maydanozları çok ince doğrayıp derince bir kaba alın.Üzerine kıyma, süzme yoğurt, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip güzelce yoğurun.Hazırlayıp yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri vaktiniz varsa pişirmeden önce yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Derin bir kızartma tenceresine bol miktarda ayçiçek yağını alın ve ısıtın. Yağ yeterince ısındıktan sonra, köfteleri kızgın yağda her tarafı altın sarısı bir renk alana dek pişirin.Pişen köfteleri kağıt havlu serdiğiniz bir kaba alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.Servis için tereyağını bir tavada eritin ve içine toz kırmızı biberi atın.Köfteleri sıcak olarak bir servis tabağına alın ve üstlerine yoğurt gezdirip, hazırladığınız tereyağını da ilave ederek servis edin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


a1EN9B.jpg

Karışık Piyaz Tarifi

m160112_a8df6.jpg

1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 adet limon
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak

m160112_fceb4.jpg

Haşlanmış kuru fasulye, nohut ve barbunyayı derince bir salata tabağına alın. Kuru soğanı yarım halka şeklinde, ince ince doğrayın ve bol tuzla ovun. Ardından yıkayın ve kaseye ilave edin. İnce ince doğradığınız taze soğanları ve ince doğranmış maydanozları da kaseye ekleyin. Biberleri de ince ince doğrayın ve ilave edin, ardından sarımsakları içine rendeleyin. Domatesi küp küp doğrayın ve ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sirke, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın ve hazırladığınız piyazın üzerine gezdirin. Güzelce karıştırın ve servis edin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


GZ3btT.jpg

Krem Şantili Meyve Salatası

m160112_a8df6.jpg

Taze meyveler
Şeker
Limon suyu
Su
Krem şanti

m160112_fceb4.jpg

Mevsimin taze meyvelerinden eşit miktarlarda alın. Meyveleri yıkayıp, kurulayın. Gerekiyorsa kabuklarını soyun. Sap ve çekirdeklerini çıkartın. Varsa odunsu parçalarını kesip atın. Meyveleri eşit boyutlarda doğrayın. Şurubu hazırlamak için şeker, limon suyu ve suyu bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, şurubu bir kenarda soğumaya bırakın. Doğranmış meyveleri bir kaseye koyup, üzerlerine şurubu dökün. Dilerseniz 1-2 çorba kaşığı likör ilave edin. Meyveleri şurubun içinde serin bir yerde tercihen birkaç saat dinlendirin. Meyve salatasının servis yapılacağı bardak ya da kaseleri buzdolabında iyice soğutun. Şurupta dinlendirilmiş meyveleri karıştırıp, süzdürerek kaseleri aktarın. Üzerlerine şuruptan 1-2 çorba kaşığı döküp, krem şanti ile birlikte servis yapın.


nMgdvg.jpg


 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

pGz2ro.jpg

Soğanlı Domates Çorbası Tarifi

m160112_a8df6.jpg

5 adet büyük boy domates,
1 adet orta boy kuru soğan,
5 su bardağı su,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası,
Tuz,
Karabiber.
Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peyniri.

m160112_fceb4.jpg

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.Soğanı küp küp doğrayalım.Tencereye doğranmış domatesleri ve soğanı alalım.Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edelim.Domatesler yumuşayana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.Sonra blendardan geçirelim.Daha sonra domates çorbamızın çekirdeksiz ve pürüzsüz olması için ince bir tel süzgeçten geçirelim.Çıkan posayı atalım.Tencereye tereyağını alıp eritelim.Üzerine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.1 yemek kaşığı salçayı ilave edip kavuralım.Süzdüğümüz domates suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.Tuzu ve isteğe göre karabiberi ilave edip 1 taşım daha kaynatalım.Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip sıcak olarak servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


vJ81LA.jpg

Patates Püreli Et Sote

m160112_a8df6.jpg

Et sote için
1 kilogram dana kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar
Püre için
7-8 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

m160112_fceb4.jpg

Kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.Başka bir tencerede patatesleri de (kabuklu bir şekilde) yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi sıvı yağda kavuralım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Salçayı,baharatları,domatesi ve haşladığımız eti , soğanı ve biberi kavurduğumuz tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.Hiç su ilave etmeden,kısık ateşte, tüm malzemeler iyice karışana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edelim.Püreyi hazırlamak içinse; haşladığımız patatesleri soyalım ve robottan geçirelim.Bir tencereye tereyağını koyup eritelim, içine patatesleri ilave edelim ve bir kaç dakika karıştıralım.Azar azar sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim.Süt ile patates tamamen birbirine karışınca, yani tencere de sütü göremez duruma gelince kaşar peynirini ekleyelim.Karıştırarak peynirin patatesle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım.Servis tabağına püre ve et soteden istediğimiz miktarlarda yan yana koyup servis yapalım.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


YPLQMj.jpg

Kuru Domatesli Peynirli Salata

m160112_a8df6.jpg

1 marul
1 kase kuru domates
1 pk. hellim peyniri
1 küçük kase mısır
1 küçük kase ceviz
1 küçük kase zeytin
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
limon
zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz ve üzerine su döküp yumuşamaya bırakıyoruz. Marulları doğruyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Kuru domatesi doğrayıp üzerine koyuyoruz. Zeytin, mısır ve cevizi süsleyerek kenarlara koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve limonunu sıkıyoruz. Hellim peyniri küp doğrayıp tavada kızartıyoruz. Kenarlara hellim peynirini koyuyoruz. Dereotu ve maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.

nMgdvg.jpg

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

ROo1ja.jpg

Terbiyeli Mercimek Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif

p6N2Xm.jpg

Tavuk Roti

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
Yoğurt
Salça
Tuz
Karabiber

m160112_fceb4.jpg

Tavuk parçalanmadan haşlandıktan sonra fırın tepsisine alınır ve üzerine salça, yoğurt, tuz ve karabiberden oluşan karışım sürülerek fırında üzeri kızarana dek pişmesi sağlanır.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif

Md1MLM.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

m160112_a8df6.jpg

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin.
Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


vJnX9O.jpg

Turşulu Mısırlı Beyaz Lahana Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı mısır
3-4 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker

m160112_fceb4.jpg

Lahana ince ince doğranıp tuz ve şekerle iyice ovulur. Sulanacağı içi için fazla suyu havlu peçete ile üzerine bastırarak alınır. Soğan da yarım ay (piyazlık) olarak doğranır ve tuzla ovulup acısı alınır. Yıkanıp suyu iyice sıkılır. Havuç rendelenir, turşu da minik küpler halinde doğranır.Mayonez, hardal, limon suyu ve zeytinyağ iyice çırpılır. Bütün malzemeler karıştırılır.


nMgdvg.jpg



 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

DyO2X1.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


ByMJ4L.jpg

Fırında Patlıcanlı Tavuk

m160112_a8df6.jpg

Tavuk ( 500 gr kadar göğüs eti)
Patates (3 orta boy patates)
Patlıcan (4 tane patlıcan)
Sivri biber (8 tane biber. İsteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Soğan (2 tane orta boy soğan)
Domates (3 domates)
Salça (1 tatlı kaşığı dolusu)
Sıvıyağ (3 yemek kaşığı kadar)
Tuz ve arzunuza göre diğer baharatlar

m160112_fceb4.jpg

Fırında patlıcanlı tavuk tarifi için tavukları ve soğanı ince olarak kıydıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Tavuklar da daha sonra soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Patates, biber ve patlıcan yağda kızartıldıktan sonra da hepsi sırasıyla tepsiyle dizilir. Domates sosu için ise domatesler rendelenir. Salça, yağ, tuz ve çok az da su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tepside bulunan malzemelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılan fırın 200 dereceye getirilerek yarım saat pişirilir.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


DyEW2l.jpg

Fesleğenli Makarna Tarifi

m160112_a8df6.jpg

1 paket burgu makarna
(500 gr) 2,5 litre
sıcak su (makarnayı pişirmek için)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bağ taze fesleğen
50 gram toz parmesan peyniri
2 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.Sarımsakları ekleyip soteleyin.1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.Sona aşamada doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

GEtYDV.jpg

Hasanpaşa Köftesi

m160112_a8df6.jpg

4 adet, 400 gram Patates (orta boy)
2.5 tatlı kaşığı 15 gram Tuz
2 adet, 120 gram Soğan (orta boy)
1 tatlı kaşığı 2 gram Karabiber
2 orta dilim 60 gram Ekmek (bayat)
500 gram Kıyma
2 adet 100 gram Yumurta
yemek kaşığı 10 gram Sıvı yağ
1/4 su bardağı 50 gram Süt
1 yemek kaşığı 10 gram Margarin
2 yemek kaşığı 20 gram Salça
1.5 su bardağı 300 gram Su

m160112_fceb4.jpg

Patatesleri yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişir.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


CWIjbw.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

m160112_a8df6.jpg

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


ajm5xT.jpg

Vezir Parmağı

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı Un
5,5 su bardağı Toz şeker
5,5 su bardağı Su
1/2 çorba kaşığı Margarin
2 adet Yumurta
2 su bardağı Sıvı yağ
1/2 çorba kaşığı Tuz
1/4 adet Limon suyu

m160112_fceb4.jpg

Bir tencerenin içinde kaynattığınız 1,5 suya margarini ekleyin ve ateşi kısın. Karışıma unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla hızla karıştırın. İşleminizi, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar sürdürün. Tencerenin altını kapatın ve içi su dolu bir tepsinin içine oturtun, hamurunuz ılınana kadar karıştırın. Ilınan hamurun içine yumurtaları kırın ve iyice karıştırın. Hamurunuzu 5 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru, serçe parmağı şeklinde yuvarlayıp, kızgın sivi yagda kizartin. Bir tencerede, surup malzemelerini (4 bardak su, 5,5 bardak seker, 1/4 limonun suyu) karıştırın ve şurubunuzu kaynatın. Yağını süzdüğünüz Vezir Parmaklarını, soğuk şerbetin içine atın.


nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

wBspfX.jpg

Düğün Çorbası

m160112_a8df6.jpg

100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


V5Tvm1.jpg

Çiftlik Kebabı

m160112_a8df6.jpg

1 kg Kuzu eti
1 adet Soğan
3 çorba kaşığı Yağ
2-3 adet Dereotu
3 adet Domates
1 kase Kekik
1.5 çay kaşığı Maydanoz
10-15 adet Biber
Tuz

m160112_a8df6.jpg

Eti, halka halka doğradığınız soğan ile yağda kavrun ve biber ilave edin. Pişmesine yakın domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp, kendi suyu ile pişiririn. Arzu ederseniz taze soğan da katabilirsiniz.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


qAkPjH.jpg

Pirinç Pilavı

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


Rk4I2I.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin. Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.
Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

3AvRdE.jpg

Tavuklu Nohut Yemeği

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı nohut
1 adet büyük boy soğan
2 adet tavuk göğüs
2 yemek kaşığı salça isteyen( 1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası kullanabilir)
2 tane tavuk bulyon veya tuz
50 gram margarin

m160112_fceb4.jpg

Geceden ıslattığınız nohutları ertesi gün 10-15 dakika tencerede kaynatıp üstünde oluşan köpükleri alın,bu köpük nohutun içindeki gaz.Düdüklü tencereye soğanı doğrayıp ister sıvı yağ ister margarin ilave edin.Ben tavuklu yapınca margarin koyuyorum.Soğan kısık ateşte pembeleşirken küp küp kestiğiniz tavuk göğüslerini ilave edin.Tavuk eti suyunu çekince salçasını ilave edip biraz kavurun.Nohutla beraber 1-2 dakika daha çevirin.Üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ya bulyon ya da tuz ilave edip tencerenin ağzını kapatıp 25 dakika pişirin. .

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


edJsDE.jpg

Sebzeli Bulgur Pilavı

m160112_a8df6.jpg

1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su

m160112_fceb4.jpg

Patlıcanlar soyularak küçük küçük doğranır ve tuzlu suda 15-20dk kadar bekletilir.
Soğan yemeklik doğranır ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur. Patlıcanlar süzülür ve biberlerde doğrandıktan sonra tencereye eklenir ve soğanla birlikte kavrulmaya başlanır.Sebzelerin pişmesine yakın küçük doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak sebzeler pişene kadar beklenir.Domates mevsimi değilse eğer bu aşamada biraz salça eklenir ve kavrulur, ancak mevsiminde domates kullanmanızı tavsiye ederim. Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurlar eklenir, tuzu ilave edilerek, tencereye sıcak su eklenir.Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır. Su miktarını ölçmeyi unuttum, bir sonrakinde yapışımda ölçüsünü belirteceğim.Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirilir.Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın. Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu sererek demlendirin.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


EDKhqj.jpg

Mor Lahana Salatası

m160112_a8df6.jpg

Yarım mor lahana
1 adet limon
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Önce mor lahanayı ince şekilde kıyalım.
Tuz ve sirke ile ova ova lahananın diriliğini kaybedelim.
(püf noktası tuz ve sirke ile ovmak) Yumuşayan lahanaya kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytin yağını ilave edelim.

m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


1j14z5.jpg

Sufle Tarifi

m160112_a8df6.jpg

3 tane yumurta
80g bitter çikolata
Yarım su bardağı un
50 g tereyağı
Yarım su bardağı şeker

m160112_fceb4.jpg

Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Yaklaşık 4 kap çıkıyor.
Daha önceden ısıttığınız fırında 8dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.

nMgdvg.jpg

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236

yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

6yl34W.jpg

Sebzeli Yulaflı Çorba

m160112_a8df6.jpg

2 Yemek kaşığı yulaf
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy kabak
1 Adet orta boy patates
1 Yemek kaşığı light krema
2 Dal taze soğan
5 Su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Öncelik olarak patates,, havucu ve kabağı küp küp olacak şekilde güzelce doğrayın.Sonra taze soğanın yeşil bölümlerini yemeklik olarak incecik kesin.Tencereye sıvıyağını koyup kestiğiniz soğanları koyun.Biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Suyu kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız patatesi, kabağı ve havucu ilave edin.Yulafıda koyun.İçerisinde ki sebzeler iyice yumuşayana kadar kontrollü pişirin.Sonrasında ocağın altını kapatıp kremayı ilave edin.Son olarak damak zevkinize göre tuzu ilave edip iyice karıştırın.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif



zJEkyB.jpg

Baharatlı Tavuk Güveç Tarifi

m160112_a8df6.jpg

15 Adet Arpacık Soğan
1 Su bardağı Bezelye
3 Adet Domates
2 Diş Ezilmiş Sarımsak
1 Adet Havuç
1 Çay kaşığı Kekik
4 Adet Kemiksiz Tavuk But
1 Çay kaşığı Köri
3 Adet Sivri Biber
1 Yemek kaşığı Tereyağı
1 Çay kaşığı Zerdeçal
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Güvece tereyağını alıp eritin, tavuk butları küp küp doğrayıp, her tarafları iyice renk alacak şekilde mühürleyin, kenara alın. Aynı güvece sırasıyla arpacık soğan, havuç, kabaca doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı ekleyin, çevirip soyulup doğranmış domatesi ekleyin. Son bir tur daha kavurun ve bezelye ile baharatları ekleyin.Güveç kabının üzerini folyoyla kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


jQLlmr.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

m160112_a8df6.jpg

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif
m160112_d2c69.gif


1j14z5.jpg

Sufle Tarifi

m160112_a8df6.jpg

3 tane yumurta
80g bitter çikolata
Yarım su bardağı un
50 g tereyağı
Yarım su bardağı şeker

m160112_fceb4.jpg

Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın. Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Yaklaşık 4 kap çıkıyor. Daha önceden ısıttığınız fırında 8dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.

nMgdvg.jpg
 

Sır

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    1 Tem 2013
  • Mesajlar
    1,170
  • MFC Puanı
    44
ınsan yavrusu dokturmussun yıne (:)
 

Sır

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    1 Tem 2013
  • Mesajlar
    1,170
  • MFC Puanı
    44
Herkül çok iyi bakıyorsun bıze yedıgımız onumuzde yemedıgımız sırtımızda ayağımızda cebımızde :p çok bereketlı ınsansın vesselam ? (:) sevıyoruz senı ailecek ?
 
Üst Alt