2 Nisan 2019 Bugün Ne Pişirsem
Nar Ekşili Tahıl Çorbası
1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı haşlanmış buğday
6 su bardağı tavuk suyu
6 yaprak karalahana
1 tutam kimyon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
2 Yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağını tencerede ısıtın, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun ardından salça ve sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra suyu ekleyin ve kaynayınca buğday, mercimek, ince doğranmış kara lahana ve baharatları ilave edin.
Ocağı kapattıktan sonra nar ekşisini ekleyip karıştırın ve servis edin.
Baharatlı Tavuk Güveç Tarifi
15 Adet Arpacık Soğan
1 Su bardağı Bezelye
3 Adet Domates
2 Diş Ezilmiş Sarımsak
1 Adet Havuç
1 Çay kaşığı Kekik
4 Adet Kemiksiz Tavuk But
1 Çay kaşığı Köri
3 Adet Sivri Biber
1 Yemek kaşığı Tereyağı
1 Çay kaşığı Zerdeçal
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı
Güvece tereyağını alıp eritin, tavuk butları küp küp doğrayıp, her tarafları iyice renk alacak şekilde mühürleyin, kenara alın. Aynı güvece sırasıyla arpacık soğan, havuç, kabaca doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı ekleyin, çevirip soyulup doğranmış domatesi ekleyin. Son bir tur daha kavurun ve bezelye ile baharatları ekleyin.Güveç kabının üzerini folyoyla kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Mevsim Salatası
1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.
Nar Ekşili Tahıl Çorbası
1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı haşlanmış buğday
6 su bardağı tavuk suyu
6 yaprak karalahana
1 tutam kimyon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
2 Yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağını tencerede ısıtın, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun ardından salça ve sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra suyu ekleyin ve kaynayınca buğday, mercimek, ince doğranmış kara lahana ve baharatları ilave edin.
Ocağı kapattıktan sonra nar ekşisini ekleyip karıştırın ve servis edin.
Baharatlı Tavuk Güveç Tarifi
15 Adet Arpacık Soğan
1 Su bardağı Bezelye
3 Adet Domates
2 Diş Ezilmiş Sarımsak
1 Adet Havuç
1 Çay kaşığı Kekik
4 Adet Kemiksiz Tavuk But
1 Çay kaşığı Köri
3 Adet Sivri Biber
1 Yemek kaşığı Tereyağı
1 Çay kaşığı Zerdeçal
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı
Güvece tereyağını alıp eritin, tavuk butları küp küp doğrayıp, her tarafları iyice renk alacak şekilde mühürleyin, kenara alın. Aynı güvece sırasıyla arpacık soğan, havuç, kabaca doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı ekleyin, çevirip soyulup doğranmış domatesi ekleyin. Son bir tur daha kavurun ve bezelye ile baharatları ekleyin.Güveç kabının üzerini folyoyla kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Mevsim Salatası
1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.