Analı Kızlı Çorbası
2 su bardağı ince bulgur
1 bardak haşlanmış nohut
250 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı salça
2-3 adet soğan
Kuru nane
Limon
Kırmızı biber
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Tuz
Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek su yardımıyla yoğurun.
Soğanları ine ince kıyın, kıymayla karıştırarak yağda kavurun. Kavrulmuş kıymaya salça, maydanoz ve karabiber ilave edin, soğumaya bırakın. Daha önce yoğurduğunuz bulgurlardan iri ceviz büyüklüğünde parçalar k< parıp köfte biçimi verin. Bulgur köftelerinin içini oyun, hazırladığı nız kıymalı karışımından bir çay kc sığı koyun içli köfte yapar gibi kapatın. Bulgurun bir kısmından içi boş kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
Hazırladığınız köfteleri ve bulgur toplarını kaynamış suda veya et suyunda haşlayın.
Yağı tavada kızdırın. Haşlanmış nohutu, kızgın yağ ve salçayı ilave ederek pişirin.
Üzerine kuru nane serpin, yanında limonla servis yapın.
*************************************************************************
Fırında Sebzeli Köfte
400 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 adet havuç
3 adet domates
1 adet patates
2 yaprak fesleğen
1 yemek kaşığı margarin
Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin. Suyunu iyice süzün.Kıymayı bir kaba alın. Soğan ve sarımsakla birleştirin. Galeta unu, karabiber, tuz ve diğer bahartları ilave ederek malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yoğurduğunuz köfteleri avucunuzda yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde köfteleri 15-20 dakika pişirin.Margarini ısınmış tavaya ekleyin (bu kısımda döküm tava kullanırsanız direkt fırına bu haliyle de atabilirsiniz).Havuç ve patatesleri aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
Margarinleri havuç ve patatesleri soteleyin.Domatesi rendeleyin ve sotelenen havuç ve patatesle birleştirin.Fırında pişirdiğiniz köfteleri domatesli sebzeli sosunuzla birleştirin ve fırında 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkarttığınız yemeğin üzerine fesleğen yapraklarını ekleyin.
*************************************************************************
Mevsim Salatası
Yarım kırmızı lahana
2 havuç
1 göbek marul
3-4 kaşık konserve mısır
Yarım demet roka
Yarım demet maydanoz
Tuz,
limon suyu,
zeytinyağı
Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.
Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin.
Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.
*************************************************************************
Çilekli Magnolia Puding
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
3 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya (ya da 1 çay kaşığı vanilya özütü)
200 ml. krema
15 adet çilek
10 adet bebe bisküvisi
Süt, nişasta, un ve toz şekeri orta boylarda bir tencerenin içerisine alıp pişirin.
Ayrı bir kasenin içinde yumurta sarılarını hafifçe çırpın. Ocakta ısınmaya başlayan karışımdan bir kepçe alıp yumurtaların üzerine dökün ve karıştırın. Hazırladığınız yumurtalı, sütlü karışımı tencerenin içine azar azar dökün ve karıştırmaya devam edin. Puding kıvamına geldikten sonra ocağı kapatıp bir süre soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 200 ml. kremayı ilave ederek mikserle 3-4 dakika kadar çırpın. Bisküvilerinizi kırıntı haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Soğuyan pudingin içine koyun ve iyice karıştırın. Çilekleri saplarından ayıklayarak, iyice yıkayın. Bir kısmını ortadan ikiye bölün. Soğuyan karışımı servis kaselerinize bir kat puding, bir kat çilek ve tekrar puding şeklinde paylaştırarak hazırlayın. Üzerini çileklerle süsleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.