Sebzeli Yulaflı Çorba
2 Yemek kaşığı yulaf
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy kabak
1 Adet orta boy patates
1 Yemek kaşığı light krema
2 Dal taze soğan
5 Su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Öncelik olarak patates,havucu ve kabağı küp küp olacak şekilde güzelce doğrayın.Sonra taze soğanın yeşil bölümlerini yemeklik olarak incecik kesin.Tencereye sıvıyağını koyup kestiğiniz soğanları koyun.Biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Suyu kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız patatesi, kabağı ve havucu ilave edin.Yulafıda koyun.İçerisinde ki sebzeler iyice yumuşayana kadar kontrollü pişirin.Sonrasında ocağın altını kapatıp kremayı ilave edin.Son olarak damak zevkinize göre tuzu ilave edip iyice karıştırın.
***********************************************************************
Kadınbudu Köfte
500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
1-2 adet soğan
1 kase dolusu pirinç lapası ya da dünden kalmış olan pilav
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı susam
1/4 çay kaşığı acı toz biber
4 orta boy yumurta
150 gram un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
150 gram galeta unu (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ
Soğanı ince yemeklik doğrayın.Kıymanın yarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları bir tavaya alın.
Orta ateşte karıştırarak kavurun.Kıyma pişip tane tane olunca tuz ve baharatları ekleyin.
Tekrar karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kalan pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci 2 bardak suda tuz ekleyerek lapa pişirin.
Soğumaya bırakın.Soğumuş lapa ve pişmiş kıymayla çiğ kıymayı bir kaba alın.
Üzerine 1 yumurta kırıp karıştırarak yoğurun.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Hafifçe üzerlerine bastırarak köfte şekli verin.
Kalan yumurtaları bir kabın içerisinde çok az tuz ekleyip çırpın.İki kap hazırlayıp birine un diğerine de galeta ununu koyun.
Tavada orta ateşte kızartacağınız 1 bardak sıvıyağı ısıtın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki yüzünü çevirerek kızartın.Köfteleri üzerine kağıt havlu serili tabakta bekletip yağını çektirin.
Salata ile birlikte servis yapın.
****************************************************************************************************
Mevsim Salatası
1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.