• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
Herkül abi tavuklar hormonlu fazla yedirmemeye calısıyorum valla öyle hale geldiki ülkemiz ne yiyecegimizi şaşırdık para yüzünden lanet gelsin haklın saglıgı ile oynayan insanlara .
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
@Herkül abi tavuklar hormonlu fazla yedirmemeye calısıyorum valla öyle hale geldiki ülkemiz ne yiyecegimizi şaşırdık para yüzünden lanet gelsin haklın saglıgı ile oynayan insanlara .

Hormonsuzu biraz zor da olsa bulunuyor. Özel alıyorum ben bazen de canlı alıp kesip yapıyorum.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
kXk4JJ.jpg

Tel Şehriye Çorbası

m160112_a8df6.jpg

2 çorba kaşığı Margarin
8 bardak Tavuk suyu
3 adet Domates
1,5 kahve fincanı Tel şehriye
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Bir tencereye margarini koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.
*********************************************************************************************

Kadınbudu Köfte
OyZZb0.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
1-2 adet soğan
1 kase dolusu pirinç lapası ya da dünden kalmış olan pilav
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı susam
1/4 çay kaşığı acı toz biber
4 orta boy yumurta
150 gram un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
150 gram galeta unu (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

m160112_fceb4.jpg

Soğanı ince yemeklik doğrayın.Kıymanın yarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları bir tavaya alın.
Orta ateşte karıştırarak kavurun.Kıyma pişip tane tane olunca tuz ve baharatları ekleyin.
Tekrar karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kalan pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci 2 bardak suda tuz ekleyerek lapa pişirin.
Soğumaya bırakın.Soğumuş lapa ve pişmiş kıymayla çiğ kıymayı bir kaba alın.
Üzerine 1 yumurta kırıp karıştırarak yoğurun.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Hafifçe üzerlerine bastırarak köfte şekli verin.
Kalan yumurtaları bir kabın içerisinde çok az tuz ekleyip çırpın.İki kap hazırlayıp birine un diğerine de galeta ununu koyun.
Tavada orta ateşte kızartacağınız 1 bardak sıvıyağı ısıtın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki yüzünü çevirerek kızartın.Köfteleri üzerine kağıt havlu serili tabakta bekletip yağını çektirin.
Salata ile birlikte servis yapın.
****************************************************************************************************

Havuçlu Yoğurtlu Salata
Eyqq1n.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gram yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
400 gram havuç (4-5 adet orta büyüklükte)
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı iç ceviz

m160112_fceb4.jpg

Havuçları yıkayıp, kabuklarını kazıyın, incecik rendeleyin.
Yoğurdu mayonezle karıştırın,Sarımsağı, cevizi ve rendelenmiş havuçları ilave edin,
İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarın.

m160112_d2c69.gif
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
Bugun balık ve salata yapcam hiç ne pişrsem diye düsünmeden :D
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
kO80vm.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
*************************************************************************************

Soslu Patlıcanlı Patatesli Köfte
7ybBEY.jpg

m151102_7173b.jpg

Köfte İçin;
500 gr kıyma
½ bayat ekmek içi
3 adet orta boy soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon
Sos için;
5 büyük domates
5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
4 adet patates
4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Çöp şiş

m151102_4529e.jpg

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suyun içine konarak acı suyunun çıkması sağlanır.Köftelik malzemelerin hepsi yoğrulur ve yuvarlanarak şekil verilir.Patatesler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır.Patlıcanlar, patatesler köfteler kızartılır.İsteğe göre şişe dizilir.Sos için, domates, sarımsak rendelenir. İçine ince ince doğranmış maydanozlar ve diğer malzemelerde eklenerek karıştırılıp şişlerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür.150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir.
**************************************************************************************

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki
Pl26m8.jpg

m151102_7173b.jpg

2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 yemek kaşığı Salça
1/2 su bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Şeker
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m151102_4529e.jpg

Kuru barbunyalar akşamdan ıslatılır, üzerini 5 parmak aşacak kadar su ilave edilip, haşlanır, süzülür.Soğan ve sarımsak soyulur, yıkanır, soğan ince kıyılır, sarımsak iki - üç parçaya bölünür ve bir tencereye yağla konur.Havuç ve patates soyulur, yıkanır, küp şeklinde kesilir. Soğanlara eklenir, birlikte kavrulur, salça eklenir, birkaç kere karıştırılır. Süzülmüş fasulye, şeker, tuz ve su konur, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Yemek cam bir kaba konur, ayıklanmış, yıkanmış ve ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir ve soğuk servis yapılır.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Ezogelin Çorbası
jQ2goJ.jpg

m151102_7173b.jpg

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
10 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber

m151102_4529e.jpg

Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İçine et suyunu katın. Kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin. Pirinçler uzanıncaya dek pişirin. Bulguru, şehriyeyi, salçayı katın. Tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda çevirin. Üzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
**************************************************************************************

Kadınbudu Köfte
OyZZb0.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
1-2 adet soğan
1 kase dolusu pirinç lapası ya da dünden kalmış olan pilav
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı susam
1/4 çay kaşığı acı toz biber
4 orta boy yumurta
150 gram un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
150 gram galeta unu (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

m160112_fceb4.jpg

Soğanı ince yemeklik doğrayın.Kıymanın yarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları bir tavaya alın.
Orta ateşte karıştırarak kavurun.Kıyma pişip tane tane olunca tuz ve baharatları ekleyin.
Tekrar karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kalan pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci 2 bardak suda tuz ekleyerek lapa pişirin.
Soğumaya bırakın.Soğumuş lapa ve pişmiş kıymayla çiğ kıymayı bir kaba alın.
Üzerine 1 yumurta kırıp karıştırarak yoğurun.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Hafifçe üzerlerine bastırarak köfte şekli verin.
Kalan yumurtaları bir kabın içerisinde çok az tuz ekleyip çırpın.İki kap hazırlayıp birine un diğerine de galeta ununu koyun.
Tavada orta ateşte kızartacağınız 1 bardak sıvıyağı ısıtın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki yüzünü çevirerek kızartın.Köfteleri üzerine kağıt havlu serili tabakta bekletip yağını çektirin.
Salata ile birlikte servis yapın.
****************************************************************************************************

IrZqRx.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

Erişteli Yoğurt Çorbası
N1yBL5.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı erişte
1 su bardağı süzme yoğurt
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle derince bir tencereye erişteyi alın, üstüne 3 su bardağı suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika kaynatın.Ayrı bir kabın içerisinde; yoğurdu, yumurtayı, unu ve rendelenmiş sarımsakları güzelce karıştırın.Kaynamakta olan eriştenin suyundan azar azar ilave ederek ve sürekli çırparak, yoğurtlu karışımı bir miktar açın.Kaynamakta olan erişteler yumuşadığında, hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.Tüm malzemeleri kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.Daha sonra tencerenin altını kapatın ve tuzunu ekleyin.Üzeri için; tereyağını ve zeytinyağını bir sos tavasına alın, kızdırdıktan sonra kuru naneyi ilave edin ve tavanın altını kapatın.Servis için; çorbanızı bir kasete alın ve üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak sıcak servis edin.
************************************************************************************************************

Hünkar Beğendi
g9nmE3.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik

m160112_fceb4.jpg

Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
***************************************************************************************************


Turşulu Mısırlı Beyaz Lahana Salatası
vJnX9O.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı mısır
3-4 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker

m160112_fceb4.jpg

Lahana ince ince doğranıp tuz ve şekerle iyice ovulur. Sulanacağı içi için fazla suyu havlu peçete ile üzerine bastırarak alınır.
Soğan da yarım ay (piyazlık) olarak doğranır ve tuzla ovulup acısı alınır. Yıkanıp suyu iyice sıkılır.
Havuç rendelenir, turşu da minik küpler halinde doğranır.Mayonez, hardal, limon suyu ve zeytinyağ iyice çırpılır. Bütün malzemeler karıştırılır.

m160112_d2c69.gif
 

StigmatA

Forum Sorumlusu
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
1,626
Mesajlar
29,239
MFC Puanı
217,820
hahah Herkül abim yeminle burayı açarken dedimki kendi kendime mustafa abiye yazayım ünkar beğendi yapsın bugün bana. bukadarmı kalbim temiz olur ya :)
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Cem, StigmatA gerçekten kalplerimiz temiz , ve rabbim aynen devam ettirsin.... :s24:
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440

Z9q3ok.jpg

İzmir Çorbası

m160112_a8df6.jpg

3 çorba k. pirinç
1 çay b. buğday
1 su b. et suyu
su
tuz
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
yarım limon
1 yumurta
2 çorba k. un
ÜZERİ İÇİN:
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan
1 çorba k. tereyağı


m160112_fceb4.jpg

Buğdayı haşlıyoruz. Buğday haşlanınca içine pirinci ilave ediyoruz. Et suyunu döküyoruz. Terbiyesi için, yoğurdun üzerine unu döküyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı da kırıyoruz ve çırpma teliyle çırpıyoruz.Önce soğuk su verip çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek sıcak suyunu da veriyoruz.Terbiyeyi tencereye dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Bir süre ocakta kaynatıyoruz. Maydanoz ve soğanı doğruyoruz.Tereyağını tavada eritiyoruz. İçine maydanoz ve soğanı koyarak karıştırıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
------------------------------------------------------------------------------------

ggZdxq.jpg

Çiftlik Kebabı

m160112_a8df6.jpg

1 kg Kuzu eti
1 adet Soğan
3 çorba kaşığı Yağ
2-3 adet Dereotu
3 adet Domates
1 kase Kekik
1.5 çay kaşığı Maydanoz
10-15 adet Biber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Eti, halka halka doğradığınız soğan ile yağda kavrun ve biber ilave edin. Pişmesine yakın domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp, kendi suyu ile pişiririn. Arzu ederseniz taze soğan da katabilirsiniz.
***************************************************************************

Karışık Piyaz Tarifi
8X4tgX.jpg


m160112_a8df6.jpg

1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 adet limon
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak

m160112_fceb4.jpg

Haşlanmış kuru fasulye, nohut ve barbunyayı derince bir salata tabağına alın. Kuru soğanı yarım halka şeklinde, ince ince doğrayın ve bol tuzla ovun. Ardından yıkayın ve kaseye ilave edin. İnce ince doğradığınız taze soğanları ve ince doğranmış maydanozları da kaseye ekleyin. Biberleri de ince ince doğrayın ve ilave edin, ardından sarımsakları içine rendeleyin. Domatesi küp küp doğrayın ve ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sirke, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın ve hazırladığınız piyazın üzerine gezdirin. Güzelce karıştırın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Teşekkürler, biraz masrafa birazda eve göre yemekler yapılıyor malesef.....
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
jEegOZ.jpg

Düğün Çorbası

m160112_a8df6.jpg

100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
----------------------------------------------------------------------------

4TVEXM.jpg

Rosto Köfte

m160112_a8df6.jpg

500 gr. Kıyma
2 adet Soğan
10-12 dal Maydonoz
3 dilim Ekmek içi
1 adet Yumurta
2 çorba kaşığı Kırmızı şarap
2 diş Sarımsak
1 çorba kaşığı Sıvı yağ
3-4 adet Domates
1/2 su bardağı Et suyu
Tuz
Karabiber

m160112_fceb4.jpg

Soğan ve maydanozu ince ince kıyın, ekmek içini ufalayın. Yumurtayı küçük bir kasede iyice çırpın. Kıyma, soğan, maydanoz, ekmekiçi, yumurta, kırmızı şarap, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp yoğurun. Dikdörtgen şeklinde bir fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Kıymalı karışımı kalıba doldurup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin.Sosu hazırlamak için; bir çorba kaşığı sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. 1 adet Soğan ve sarımsakları çok ince kıyıp yağda kavurun. Rendelenmiş domates, et suyu, kıyılmış 5-6 dal maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak 15 dakika daha pişirin.Rostoyu fırından çıkarınca uzun bir servis tabağına ters çevirerek alın. Sıcak domates sosunu üzerine dökün. Maydanoz yaprakları ve domates dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
------------------------------------------------------------------------------------

YOMzm6.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.


m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440

Erişteli Yoğurt Çorbası
DyVDqo.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı erişte
1 su bardağı süzme yoğurt
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle derince bir tencereye erişteyi alın, üstüne 3 su bardağı suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika kaynatın.Ayrı bir kabın içerisinde; yoğurdu, yumurtayı, unu ve rendelenmiş sarımsakları güzelce karıştırın.Kaynamakta olan eriştenin suyundan azar azar ilave ederek ve sürekli çırparak, yoğurtlu karışımı bir miktar açın.Kaynamakta olan erişteler yumuşadığında, hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.Tüm malzemeleri kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.Daha sonra tencerenin altını kapatın ve tuzunu ekleyin.Üzeri için; tereyağını ve zeytinyağını bir sos tavasına alın, kızdırdıktan sonra kuru naneyi ilave edin ve tavanın altını kapatın.Servis için; çorbanızı bir kasete alın ve üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak sıcak servis edin.
**********************************************************************************

Rus köftesi
gO0qg0.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı süt
Kırmızıbiber
500 gr kuzu kıyma
1 yumurta
Tuz
Pancar turşusu
Kızartılmış soğan
Kızartmak için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp ufalayan.Ekmek, kıyma, süt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırın.Tüm malzeme özleşene kadar yoğurun. Harcı 8 eşit parçaya ayırıp oval şekilli köfteler hazırlayın. Yağı tavaya alıp ısıtın.Köfteleri una bulayıp yağda kızartın. Pancar turşunu dilimleyin.Soğanı kibrit çöpü inceliğinde kesip yağda çıtırlaşana kadar kızartın. Köfteleri servis tabağına alın.Pancar turşusu, jülyen doğranmış kırmızıbiber ve kızartılmış soğanla servis yapın.
**********************************************************************************

Çökertme Salatası
nO61Rl.jpg


m160112_a8df6.jpg

Yarım kg taze börülce
1 adet büyük boy domates
1 adet soğan
2'şer adet havuç ve patates
2 adet büyük boy pancar
Sosu için
4 diş dövülmüş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu, tuz
Süslemek için
3-4 adet kiraz domates
4 adet nane yaprağı

m160112_fceb4.jpg

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Ardından soğanı tencereden alın. Domatesin kabuğunu soyun. Havuç ve patatesi bir tencerede, pancarı da başka bir tencerede haşlayın.Soğuyan havuç, patates ve pancarı rendeleyin. Sos için ayrı bir kabın içinde dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, mayonez, sirke, limon suyu ve tuzu karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ilave ederek karıştırın. Servis tabağına börülceleri ve rendelenmiş sebzeleri alın.Üzerine sosu gezdirip, kiraz domates ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
NZ0WAk.jpg

Nar Ekşili Tahıl Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kuru soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı haşlanmış buğday
6 su bardağı tavuk suyu
6 yaprak karalahana
1 tutam kimyon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
2 Yemek kaşığı nar ekşisi

m160112_fceb4.jpg

Zeytinyağını tencerede ısıtın, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun ardından salça ve sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra suyu ekleyin ve kaynayınca buğday, mercimek, ince doğranmış kara lahana ve baharatları ilave edin.
Ocağı kapattıktan sonra nar ekşisini ekleyip karıştırın ve servis edin.
*******************************************************************

9D319k.jpg

Yoğurtlu Sebzeli Bulgur Köftesi

m160112_a8df6.jpg

Köfte için
2 su bardağı köftelik bulgur(ince)
1.5 su bardağı su (ıslatmak için)
1 su bardağı un
1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 patates
2 patlıcan
1 kabak
4-5 adet biber

m160112_fceb4.jpg

Bulguru ılık suyla ıslatın.1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp,1 bardak kadar su kullanarak köfte hamurunuzu yoğurun.
Bilye büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve orta kısmına işaret parmağınızla hafifçe bastırın.
Tencerede kaynayan tuzlu suya köfteleri atıp haşlayın.Köfteler hafif havalanınca pişmiş demektir.
Süzüp geniş bir kaba alın.Fellah köftesini aşağıda tarifini vereceğim şekilde hazırlayın ve haşlayıp süzün.
2 patates, 2 patlıcan, 1 kabak ve 4-5 adet biberi doğrayıp kızartın.Kızarttığınız sebzeleri köftelere ilave edin.
Üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirin.
*******************************************************************

YPLQMj.jpg

Kuru Domatesli Peynirli Salata

m160112_a8df6.jpg

1 marul
1 kase kuru domates
1 pk. hellim peyniri
1 küçük kase mısır
1 küçük kase ceviz
1 küçük kase zeytin
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
limon
zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz ve üzerine su döküp yumuşamaya bırakıyoruz. Marulları doğruyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Kuru domatesi doğrayıp üzerine koyuyoruz. Zeytin, mısır ve cevizi süsleyerek kenarlara koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve limonunu sıkıyoruz.
Hellim peyniri küp doğrayıp tavada kızartıyoruz. Kenarlara hellim peynirini koyuyoruz. Dereotu ve maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.

nMgdvg.jpg
 
Üst