Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mevlana Celaleddin Rumi Bilge Sözleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim , Her türlü amelde çok ahesteyim , Kabrim... beni bekliyorken dünyalık hevesteyim , Uyandır artık Ya Rab! belki son nefesteyim.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Diyorsun ki; ben sana gönlümü verdim. İyi de gönül dediğin nedir ki ey sevgili? Ben sana hiç gönlümü verir miyim? Çünkü gönül dediğin toprağa girince toz olur, toprak olur. Ben sana ruhumu veririm. Çünkü ruhum sende sonsuzluk olur.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Aşığa bir anlık ayrılık, bir yıl gibi gelir. Bir yıllık vuslat bile onca bir hayalden ibarettir. Aşk susuzdur, susuzu arar. Bunlar geceyle gündüz gibi birbirinin ardına düşmüşlerdir. Gündüz geceye aşıktır, onsuz olamaz. Fakat bakarsan görürsün ki gece, ona, ondan ziyade aşıktır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Allah için ateşe atılmak vardır. Lakin ateşe atılmadan önce kendinde İbrahimlik olup olmadığını araştır. Çünkü ateş, seni değil, İbrahimleri tanır ve yakmaz..!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Dildeşinden ayrı düşen yüz türlü nağmesi bile olsa, dilsizdir. Gül solup da mevsim geçince bülbülden nağme duyamazsın.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ne kadar az yüksekten uçarsan, düştüğün zaman o kadar az incinirsin...Kibiri Bırak Alçak gönüllü ol !​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Duydum Ki Gıybetimi Yapmışsın ,Yüzüme SöyLemekten Kacmışsın..! Benim Gibi bir Acizden Korkmuş ALLAH'tan Korkmamışsın.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Dünyada en büyük musibet, cahilin ilim davasında bulunması, o davanın da cahillerce doğru zannolunmasıdır. İnsan bilmediğini açıkça itiraf edecek olursa, hem vebal altına girmekten kurtulur, hem de hulus-u her hayırlı iş ve ameli Allah rızasını niyet ederek yapmak niyyeti dolayisiyle Allah'ın ilham ve talimine mazhar olur...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kalbimi ve ruhumu vermemin bir yararı yok, sen zaten bunlara sahipsin. O yüzden sana bir ayna getirdim. Kendine bak beni hatırla.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Eden kendisine eder. Yapan bulur ve çeker. Unutma ki; Kazanmak koca bir ömür ister, Kaybetmek içinse bir anlık gaflet yeter.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Aşk'a yakalanan derman istemez. Aşk aman vermez, bir kere aşk'a yakalanan bir daha onun pençesinden kurtulamaz: Ey aman bilmez aşk; senin elinden el aman, el aman!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Her zorluğun sonunda doğan bir ışık vardır. Eğer elleriniz diken yaralarıyla kan revan içinde kaldıysa güle dokunmanıza çok az kalmış demektir.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Biz Sözlerimizi Artık Satırlara Değil Sadr'ımıza Yazdık..Kalbinizin Gözü Varsa Okur, Kulağı varsa Duyar, Dili Varsa Konuşursunuz...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Duydum ki kapıma gelmiş, tokmak olmadığı için kapıya vurmadan geri dönmüşsün. Bilmez misin, kalp kapısının tokmağa ihtiyacı yoktur; o ancak içeriden açılır.​

Üst Alt