Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mevlana Celaleddin Rumi Bilge Sözleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Yüce Mevlam . . Bana öyle bir insani sevdirki.. O insanın kalbinde ilk sen olasın ..! Ve Ben o insanın Kalbinde Seni bulayım..!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Şöhret afettir; şöhret peşinde koşmak iyi tanınmak için uğraşmak insanlığa yakışmaz. Eğer sen hakikati aşk incisini arıyorsan görünüşten kurtulman denize dalman derinliklere inmen gerek! Yoksa şöhret gösteriş deniz kıyısına düşen köpüktür.!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Herkes bedeninin ölümünü düşünüyor. Kalbinin ölümünü düşünen yok. Asıl önemli olan, kalbin ölmesidir.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Aklım her gün tövbe eder.Nefsim her an tövbemi bozar. Arada kalmış bîçareyim. İyi ki Senin kapın var.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Başkasından üstün olmamız önemli değildir. Asıl önemli olan şey, dünkü halimizden üstün olmamızdır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79

• Cebi zengin fakat ruhu fakir olan insanın hali çok rezil ! Çünkü o; 'herşeyin fiyatını bilir, değerini değil.

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Öyle bir 'Yâr' sev ki evladım; elinde su tasıyla, iftarı bekleyen oruçlu gibi beklesin seni...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Dertli insan içi duman dolu bir odaya benzer. Onu dinlemek, o odaya bir pencere açmak gibidir.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz, ama ağlayana neden ağladığı sorulur. Sende dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Eğer sen, can konağını arıyorsan, bil ki, sen cansın. Eğer bir lokma ekmek peşinde koşuyorsan, sen bir ekmeksin. Bu gizli, bu nükteli sözün manasına akıl erdirirsen, anlarsın ki, aradığın ancak sensin sen!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Aşk nasip işidir, hesap işi değil! Aşk adayıştır, arayış değil! Sen adanmışsan ve yanmışsan bu uğurda, aşk seni bulmaya gelir!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Yaşlanmaktan kork, gençliğinin kıymetini bilememişsen. Unutulmaktan kork, arkanda iyi bir eser bırakamamışsan. Ölmekten kork, ölmeden önce ölmeyi becerememişsen.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Bir şeyden kaçacaksan yılandan, akrepten, arslandan, kaplandan kaçma da, bedenden kaynağını alan nefsanî isteklerden, heveslerden kaç! Çünkü başımıza gelen bütün belalar, çektiğimiz bütün zahmetler, meşakkatler boş ve olmayacak heveslerden meydana gelir.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ben Aşıklığı senin kemalinden öğrendim. Beyit ve gazel söylemeyi cemalinden öğrendim. Gönül perdesinde hayalin raksetmede; Ben en güzel raksı senin hayalinden öğrendim.​

Üst Alt