Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mevlana Celaleddin Rumi Bilge Sözleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kendindendir çektiklerin gölgenden değil. Ne yaptın da sana dönüşünü görmedin? Ne ektin de ektiğini biçmedin? ... Eylemlerin ruhundan ve bedeninden doğar. Sonra da çocuğun gibi gelip eteğinden tutar..​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Değil mi ki gönül mutfağında yemekler tabak tabak, peki ne diye aşağılık kişilerin mutfağına kase tutacakmışım.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ulaşamayacağını bile bile neden O'nu arıyorsun? derler... Bende derim ki; Ölecegimi bile bile neden yaşıyorsam,o yüzden.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Tut ki bütün doğuyu, batıyı zaptettin, her tarafın saltanatına sahip oldun. Madem ki Bu saltanat kalmayacak, sen onu bir şimşek farzet; çaktı ve söndü. Ey gönüllü uyuyan, ebedi kalmayacak mülkü bir rüya gibi bil.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Bakmakla görmek, aşık olmakla sevmek arasındaki fark? Diye sormuslar Mevlana'ya. Cevaplamış; Senin baktığına herkes bakıyor; ama ya görebildiğini herkes görebiliyor mu? Herkes aşık olabiliyor; ama herkes senin gibi sevebiliyor mu? Aralarındaki tek fark sensin.Seni özel kılan görebildiğini ve sevebildiğini bilmektir..​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Gönlüme girmene lafım yok.. Ama malumdur ki karga gül bahçesinde gezmekle bülbül olmaz! Bilesin sende.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
İnsanlar günahları ile övünüyor, sevaplarıyla alay ediyorlarsa, şeytan yüreklerinde tavaf ediyor demektir.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Uzakta Olsan da Yanımda OLmalısın Daima; Unutma Gerçek Aşk Sevdiğini Anınca Yanmak...Yandıkca Sevdireni Anmaktır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Aşk; topuklarından etine kadar işlemiş bir nasırdır; ya canın acıya acıya adım atacaksın, ya da canını acıta acıta söküp atacaksın.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Susmalıyım belkide.! Kefenleyip tüm kelimeleri ,cümleleri, öylece mısraları gömmeliyim.Ne sahibim bu ...yerde! nede kiracı! Sadece bir ömürlük misafirim ben.Yüregimiz kıymet bilene emanet.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
İncir çekirdeğini doldurmayacak kadar!..diye niye küçümserler ki; Kalp pekmi büyük incirden?Bakın bakalım insan neler çekiyor, incir çekirdeği kadar kalbe düşenden.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ben insanların ayıplarını gören gözlerimi kör ettim. Sen de onlara benim gibi iyi gözle bak. Diyor ve ekliyor.
Bakın! Toplumsal bunalımların, kavga ve dövüş ortamının tek ve en güçlü doğuş sebebi sevgi eksikliğidir. Bunun en doğru tedavi yolu ise SEVGİYİ aramak, yaşamak, uygulamaktır. Hoşgörülü olursanız seversiniz. Sevilirsiniz. Karar verirseniz ve de bu yolda çalışırsanız her şeye ulaşırsınız..​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sukŭnetim asaletimdendir. her lâfa verilecek bir cevabım var.lâkin; Bir bakarım lâf lâf mı diye , bir de bakarım söyleyen adam mı diye.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kimi zıddı ile bir araya koyarsan onu ölüm azabına atmış olursun. Ruh, doğan kuşudur, ten ise kuzgun. Kuzgun leşlere, doğan saraylara layıktır. Kuzgunla yaşamak, doğana eziyettir.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle.. Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla.​

Üst Alt