Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mevlana Celaleddin Rumi Bilge Sözleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ben bir balığım, aşk ise daldığım bir derya... Aşktan gözlerim yaşlı olsa da o derya gözyaşımı nerden bilir... Başımı o denizden çıkarayım desem, balığım ya; Nefesim Kesilir.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana..! Ya da yazık olur Adabına.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ne insanlar gördüm üzerlerinde elbise yok, ne elbiseler gördüm içlerinde insan yok.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Unutma ki!! Nefret ve Kinin ertesi Pişmanlıktır... Ve her Canlıya ölüm vardır. İnsan Ölür ama Ölmeyen "INSANLIKTIR.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Aşkın hikâyesini, durmaksızın feryâd eden bülbüle değil..Sessiz sedasız can veren pervanelere sor.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ey Gönül ! Madem Sığınacağın Bir Limanın Yok ; Yoksa Dayanacağın Bir İmanın Da Mı Yok!!!..​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Diyorsun ki âşık oldum; yalan! Aşk ile yanmadan gelme kapıma. Diyorsun ki yanıyorum; tamam ama, kül olmadan gelme kapıma !​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
İnsan büyük bir şeydir ve içinde her şey yazılıdır. Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki insan içindeki o ilmi okuyabilsin. Bu perdeler ve karanlıklar; bu dünyadaki türlü türlü meşguliyetler insanın dünya işlerinde aldığı çeşitli tedbirler ve gönlün sonsuz arzularıdır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Umursama Dünya Gelse de Üstüne, Tek Umudun Allah'ın Olsun! Elbet Birgün Devran Döner Tersine, SABIR En Büyük Silahın Olsun.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ey Gözyaşı! Mademki, Gözümün Kapısından Çıktın, Gidiyorsun, Bari Sevgilinin Kapısına Git de, Başını ONUN Eşiğine Koy!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Merhamette güneş gibi ol; cömertlikte akarsu gibi ol; tevazuda toprak gibi ol; ayıpları, kusurları örtmekte gece gibi ol.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Yaya düzgün ok lazımdır. Yay ne kadar güçlü çekilirse çekilsin düz olmayan ok uzağa gidemez. O halde ey Hak yolunun yolcusu! Sen de niyetinle amelinle bu yolda ok gibi dümdüz ol! Ta ki üstadın bir yay gibi seni ötelerin ötesine ulaştırsın.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sus artık yeter! Sır perdelerini pek o kadar yırtma. Çünkü bize, kırıkları sarıp onarmak, sırları örtmek yaraşır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sevgini vermesini öğren..Çünkü gönlün anlasın ki hepsine yer varmış.Sevgisiz insandan dünya, unutma ki korkarmış.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Erkek sevdiği kadını herşeyden sakınmalıdır. Çünkü gül dalından koparılınca kırılır; ancak koklanmak için koparılır.​

Üst Alt