Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mevlana Celaleddin Rumi Bilge Sözleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sık sık verilen aynı öğütten sıkılma .. Çünkü bir çiviyi çakabilmek için defalarca vurmak gerekir.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sen böyle güzelken bana söz düşmez. Bakma böyle yazılar yazdığıma,ben aslında Oku! emrine amade SENİ okuyorum sevgili.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ey İman incisini bir ekmek karşılığı veren. Ey gönül mâdenini bir arpaya feda eden. Nemrud, gönlünü Hakk'ın dostu İbrahim'e teslim etmedi de sonunda canını bir sivrisineğe verdi.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Seviyorum seni... Bana bunun için nasihat neye yarar? Zehir içmişim ben... Bana şeker ne eder? Benim icin: Onun ayagına zincir vurdunuz! diyorlar; Divane olan gönlümdür,ayağıma zincir vurmak niye?​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ey gönül! Bu yolda kervanla beraber yürü! Yapayalnız bu yola düşme! Çünkü hadiselere gebe olan zaman, kim bilir ne fitneler doğurur. Dediğim gibi gidersen zahmetsizce gidersin. Hakk'ın emânında olarak yol alırsın.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Oruç anasının güzel yüzünü seyret! Onun lütuf sütünü em! Onun yurdunu yurt edin! Orucun kapısında otur!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kanat vardır Doğanı padişaha götürür;Kanat vardır Kuzgunu leşe götürür.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sen Bizim Suretimize [Yüzümüze] DeğiL, Siretimize [AhLakımıza] Bak.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Nerede su olursa, orada yeşillik olur. Gözyaşı Hakk'ın rahmetine vesiledir. Nemli gözle bostan kuyusu dolabı gibi inle ki, can meydanın yeşersin, orada bahar olsun. Tövbe bineği, şaşılacak bir binektir. Bir solukta aşağılık dünyadan göğe sıçrayiverir...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
İstediğin kadar inançlıyım de namaz kıl, sadaka ver. Umut verip, güven aşılayıp da yarıyolda bıraktığın insanın gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79

• Buğdayı olmaksızın değirmene gidenin ancak saçı sakalı ağarır, başka bir şey elde edemez.
  • ‎Ey can..! Güneş herkesin üzerine eşit doğar ama ; Gül başka, leş başka kokar.
  • Bir gönül yapmak gelmiyorsa elinden, bari bir gönül yıkılmasın dilinden.
  • Sen gel de yeter ki, yola yük olmam, yol olur gelirim.
  • Yalnızlığın en kötüsü, anlamayanların arasında kalmaktır .
  • Cahil olanların merhameti ve lütfu azdır.
  • Bir gün kızsan bana, alsan başını yüzbin yıllık yere gitsen dönüp kavuşacağın yer benim, demedim mi.
  • Hırsı bırak, kendini boş yere harcama, şu toprak altında, çırak da bir ustada .
  • ‎Sesini değil, sözünü yükselt! Yağmurlardır yaprakları büyüten, gök gürültüleri değil.
  • Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun etme.

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sen yerde olanlara merhamet et ki,gökte olanlr da sana merhamet etsin Senden aşağı olana acı ki,senden üstün olan da sana acısın..​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Gözün bir an içinde gördüğünü, dil yıllarca söylese anlatamaz; Kulak, anlayışın bir anda gördüğünü, anladığını yıllarca dinlese bitiremez.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Yüzde Israr Etme Doksan da Olur, İnsan Dediğinde Noksan da Olur, Sakın Büyüklenme Elde Neler Var, Bir Ben Varım Deme, Yoksan da Olur.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Şarap küpü nereye konursa konsun şaraptır. Gül mezbelelikte bitmekle kötü olmaz, şarap altın tasa konmakla helal olmaz.​

Üst Alt