MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

tarifi

  1. OBERON

    Parmesanlı Domates Tapas Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 2-3 adet domates 100 gram parmesan Kekik 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 2. Yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlediğiniz domatesleri fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 3. Rendelenmiş parmesanı, kekik, tuz...
  2. OBERON

    Havuçlu Sufle Tarifi

    Kullanılacak Malzemeler ve Yapılışı 2-3 adet doğranmış havuç, 1/2 su bardağı tereyağı 2 adet çırpılmış yumurta, 3 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3/4 su bardağı toz şeker Yarım çay kaşığı tarçın Havuçları 20-25 dakika kadar tuzlu kaynar suda pişirin. Sudan alıp püre haline...
  3. OBERON

    Zeytinyağlı Semizotu Tarifi

    Malzeme Semizotu 2 bağ Soğan 1 orta boy Zeytinyağı 1/2 su bardağı Salça 2 yemek kaşığı Pul biber 3 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Semizotu yıkanır, ayıklanır ve doğranır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ...
  4. OBERON

    Vejetryen Şiş Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 2 Adet kabak 2 Adet patlıcan 2 Adet dolmalık kırmızı biber 3 Dilim kızarmış ekmek 10-12 Adet doğranmış yeşil zeytin 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 5-6 Çorba kaşığı zeytinyağı Kıvırcık marul yaprakları Tuz Karabiber Çöp şiş Sebzeleri yıkayıp süzün. Kabak...
  5. OBERON

    Kuru Biberli Bamya Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı Yarım kg bamya 5 adet kuru biber 1 adet kuru soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet küp şeker 1 tatlı kaşığı tuz Bamyalar ayıklanır, limonlu, tuzlu suda yarım saat bekletilir. Bu arada biberler haşlanır ve ufak doğranır. Soğan ufak kıyılır, zeytinyağında...
  6. OBERON

    Domates Mücveri Tarifi

    Kullanılacak Malzemeler ve Yapılışı 1 kg domates 4 adet yumurta 3 dilim ekmek Tuz Karabiber 1/2 kahve fincanı sıvıyağ Yarım demet maydanoz 1. Domatesleri soyup ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. 2. Suyunu hafifçe sıkıp ince ince doğrayın. 3. Ekmek içlerini domatesle karıştırın. 4...
  7. OBERON

    Zeytinyağlı Bamya Tarifi

    Zeytinyağlı Bamya Tarifi Malzemeler: 1 kilo bamya 3 adet domates 3 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon suyu 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı salça 1 baş sarımsak Yeteri kadar tuz 1 çay bardağı sıcak su Hazırlanışı: Bamyaları yıkayıp başlarını koni şeklinde ayıklayın...
  8. OBERON

    Kabak Oturak Tarifi

    Kullanılacak Malzemeler ve Yapılışı 4 adet kabak Kızartma yağı 300 gr kıyma 1 adet soğan 2 adet domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Kabakların kabukları soyulur. Her biri enine 5 parçaya kesilir, derin yağda yarım olarak kızartılır. Yayvan bir tencereye dizilir. Başka bir...
  9. OBERON

    Kıymalı Kabak Tarifi

    300 gram kıyma 5 adet kabak 4 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 6 dal dereotu Tuz, karabiber Tencerenin içine tereyağını koyun. Rendelenmiş soğanı ve kıymayı ilave edip 5 dakika kavurun. Kabakları 2 santim kalınlığında kesip kıymanın üzerine...
  10. OBERON

    Lahana Phali Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı Kırmızı lahana 1 orta boy 500 gr Ceviz içi (çekilmiş) 1 su bardağı Safran 1 çay kaşığı Kinzi 2 çay kaşığı Mayonez 4 yemek kaşığı Tuz Yeteri kadar Karabiber Yeteri kadar Kırmızı lahana iyice haşlanır. Haşlanan lahana ve ceviz içi birlikte mikser yardımıyla...
  11. OBERON

    Söğülme Tarifi

    Kullanılacak Malzemeler ve Yapılışı 4 adet patlıcan 6 diş sarımsak 6 kaşık zeytinyağı Ceviz büyüklüğünde tereyağı Tuz Patlıcanlar ocak üzerinde ya da fırında közlenir, kabukları soyulur, bıçakla ince ince kıyılır. Patlıcanların üzerine döğülmüş sarımsak ve tuz ilave edilir, çatal yardımıyla...
  12. OBERON

    Yufkalı Gelin Duvağı Börek Tarifi

    MALZEMELER 6 adet yufka 1 su bardağı su 1 su bardağı zeytinyağı İÇ HARCI İÇİN Beyaz peynir Yarım demet maydanoz ÜZERİ İÇİN 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Yufkalı Gelin Duvağı Börek Tarifi Derin bir kasenin içinde su ve yağı karıştırın. Yufkanın birini mutfak...
  13. OBERON

    Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi

    MALZEMELER 6 adet yufka 300 gr. ıspanak 1 su bardağı beyaz peynir 3 adet yumurta – birinin sarısını ayıralım Karabiber, zeytinyağı ARASINA SÜRMEK İÇİN 1 çay bardağı zeytinyağı / eritilmiş tereyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu AYRICA 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi...
  14. OBERON

    Mantarlı Sigara Böreği Tarifi

    MALZEME LİSTESİ 6 adet yufka Yarım kilo mantar 1 adet domates 1 adet sivri biber 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su Tuz Karabiber Yarım demet maydanoz Tereyağı Sıvıyağ Mantarlı Sigara Böreği Tarifi Sigara böreğinin harcını hazırlamakla başlayalım işe. Sivri biberleri ince ince doğruyoruz...
  15. OBERON

    Kasımpatı Poğaça Tarifi

    Kasımpatı poğaça tarifi malzemeler: 6 su bardağı un 1 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1.5 yemek kaşığı kuru maya 1.5 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Hamurun üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağı İçi İçin 350-400 gr kıyma 2 tane soğan 1/3 su bardağı su 1 çay kaşığı...
  16. OBERON

    Un Kurabiyesi Tarifi

    Bu yazımda en sevilen kurabiye tariflerinden olan un kurabiyesi yapımını paylaşıyorum. Malzemeler 250 gram margarin(oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı nişasta(mısır-buğday olabilir.) 1 paket vanilya Aldığı kadar un Un Kurabiyesi Yapılışı...
  17. OBERON

    Sodalı Poğaça Tarifi

    Bu yazımda pek bilinmeyen poğaça tariflerinden olan ama yiyenin bir daha vazgeçmediği bir soğanlı poğaça yapımını paylaşayım. Malzemeler 1 su bardağı sıvıyağ 1 şişe soda Yarım paket yaşmaya 2,5 çorba kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz 1 bardak süt Yarım bardak su Mahlep Un Üzeri için: 2 tane...
  18. OBERON

    Paşa böreği tarifi

    1 kg un 3 yumurta 1 fincan zeytinyağı veya çiçekyağı biraz tereyağı yarım kilo taze dana kıyması yarım kilo yoğurt çam fıstığı 2 bardak et suyu maydanoz karabiber kırmızı toz biber tuz YAPILIŞI:Kıymayı tuz, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanozla beraber karıştırarak bir tavada zeytinyağ ile...
  19. OBERON

    Pırasalı börek tarifi

    1 çay bardağı eritilmiş margarin 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı toz maya yarım su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı susam 1 yumurta tuz 4-5 pırasa 2 çorba kaşığı küp doğranmış dil peyniri 1 çorba kaşığı margarin karabiber YAPILIŞI:Maya ve toz şekeri ılık suda eritip...
  20. OBERON

    Örgülü Poğaça Tarifi

    Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık su 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak) 1 kalıp yaş maya susam 1 tatlı kaşığı şekerHazırlanışı yoğurma kabında 2 bardak ılık suyun içine maya ve şekeri koyarak eritin. Sıvı yağı, yeterince tuz, aldığı kadar un ekleyerek...
Üst Alt