MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

tarifi

  1. OBERON

    Şaşlık Tarifi

    1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 4 Adet domates 4 Adet sivri biber Tuz Hazırlanışı Biftekleri et tokmağı ile iyice döverek inceltin. Domates ve sivri biberleri iri parçalar halinde doğrayın. İnceltilmiş bifteklerin aralarına rendelenmiş kaşar peyniri koyup, rulo halinde sarın. Şişe, 1...
  2. OBERON

    Tavuk Sote Tarifi

    Bu yazımda çok tercih edilen bir yemek tarifi paylaşıyorum. Malzemeler Yarım kilogram tavuk göğsü 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet yeşilbiber 1 adet kırmızıbiber 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates Karabiber Pul biber Tuz 1 su bardağı su Tavuk Sote Yapılışı Tavuk göğsünü kuşbaşı...
  3. OBERON

    Baklava yufkasına sarılı fener balığı dürüm Tarifi

    Malzemeler 500 gram doğranmış fener balığı 30 gram baklava yufkası 1 adet soğan 2 çorba kaşığı Palm Yağı 1 çay kaşığı tuz Kırmızı Lahana Yahnisi: 1/4 kırmızı lahana 1 çorba kaşığı Palm Yağı 1 çorba kaşığı bal 1 çay kaşığı tuz Fırınlanmış Taze Börülce: 100 gram taze börülce 1 çorba...
  4. OBERON

    Baharatlı Havuç Soslu Fırınlanmış Levrek Fileto Tarifi

    Malzemeler 4 adet levrek fileto 1 adet konserve enginar göbeği 1 orta boy soğan 2 adet orta boy havuç 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı süzme bal 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 200 gram ıspanak yaprağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
  5. OBERON

    Taş Köfte nasıl yapılır tarifi

    1 kilo 2 kere çekilmiş kuzu kol kıyma. - yarım su bardağı kırık nohut. - 1 çay bardağı pirinç. 6 adet küçük boy patates. - 2 adet sivri biber. - 1 adet kuru soğan. - 1 avuç kuru reyhan. - 2 adet yumurta. - 1 tatlı kaşığı karabiber. - 1 çay kaşığı zerdeçal. - 1 yemek kaşığı tuz. - 1...
  6. OBERON

    Köfte Bozbaş tarifi nasıl yapılır

    Malzemeler yarım kg kemikli koyun eti yarım kg kıyma 1 çay bardağı haşlanmış nohut 4 tane patates yarım su bardağı kuru erik 2 baş soğan 1 yemek kaşığı salça tuz, karabiber, nane Hazırlanışı Doğranmış kemikli koyun etini az suda suyu çekilene kadar haşlayın. Salçayı ilave ederek hafif...
  7. OBERON

    Bayram Kavurması nasıl yapılır tarifi

    MALZEMELER 1 kg kuzu but (orta yağlı) 100 gr kuyruk yağı Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik HAZIRLANIŞI Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Tencereyi kapalı...
  8. OBERON

    Defneli Sosis Sote tarifi ,nasıl yapılır

    MALZEMELER 1/2 Kg Sosis 3 Sap Taze Soğan 1 Tatlı Kaşığı Kekik 2 Çorba Kaşığı Domates Püresi 12 Adet Arpacık Soğanı 1 Çorba Kaşığı Margarin 5 Yaprak Defne 2 Su Bardağı Su Tuz HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın...
  9. OBERON

    Dizme tarifi

    MALZEMELER 1 kg patlıcan 1,5 kg domates 1/2 kg kıyma tuz kara biber kırmızı biber sıvı yağ salça HAZIRLANIŞI Patlıcanları yuvarlak yuvarlak doğrayın, domatesleri de yuvarlak doğrayın. Kıymaya baharatları ekleyip yoğurun. Bir yuvarlak borcam tepsinin içine patlıcan araya biraz kıyma araya...
  10. OBERON

    Biberli Sosis tarifi

    MALZEMELER 2 paket soyulmuş sosis 2 adet domates 3 adet çarliston biber
  11. OBERON

    Köy Usulü Biftek Tarifi Yapılışı

    Malzemeler: 6 dilim biftek 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 100 gr. mantar 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak su 1 bardak sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı soya sosu 2 dal tarhun Tarifi: 6 dilim bifteği kesme tahtasının üzerine alıp üzerine 1...
  12. OBERON

    İmam Bayıldı Tarifi

    Malzemeler 6 adet patlıcan 1 bardak sıvıyağ 6 adet soğan 15 adet sarımsak 1 bardak zeytinyağı 2 adet domates 1 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 6 adet kesme şeker 2 bardak su Tuz, karabiber İmam Bayıldı Nasıl Hazırlanır İlk olarak patlıcanları çizgili olacak şekilde soyalım ve...
  13. OBERON

    Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Tarifi

    Yarım kg tavuk kuşbaşı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 3 adet sivri biber 3 adet domates 1 adet bayat ekmek 4 yemek kaşığı tereyağı 1 kase sarımsaklı yoğurt Tuz Karabiber Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Nasıl Yapılır Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı: Bayat ekmeği küp küp doğrayalım. Tavada 2 yemek kaşığı...
  14. OBERON

    Fırında Hindi Dolması Tarifi

    1 büyük hindi 1 su bardağı süt Yarım limon 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 diş ezilmiş sarımsak Tuz Karabiber PİLAVI İÇİN 2 soğan 2.5 su bardağı baldo pirinç 300 gr hindi veya tavuk ciğeri 25 gr dolmalık fıstık Yarım demet ince kıyılmış maydanoz ¼ demet ince kıyılmış...
  15. OBERON

    Etli Patates Yemeği Tarifi

    ETLİ PATATES YEMEĞİ MALZEMELERİ 1 kg. patates 250 gram kuşbaşı kuzu eti 2 çorba kaşığı dolu margarin 1 adet iri soğan 1,5 çorba kaşığı salça 2 bardak etsuyu Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz ETLİ PATATES YEMEĞİ NASIL YAPILIR? Etli patates yemeği:Patatesleri soyarak dörde...
  16. OBERON

    Datça Badem Köftesi Tarifi

    DATÇA BADEM KÖFTESİ MALZEMELERİ 500 gram kuzu kıyma 250 gram ufalanmış taze badem içi 3 dilim bayat ekmek içi 2 adet domates 2 adet soğan Yarım demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı un 1 adet yumurta Yarım su bardağı galeta unu Zeytinyağı, tuz...
  17. OBERON

    Fındık Lahmacun Tarifi

    1 su bardağı süt 1 paket kuru maya Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz Biraz ılık su Aldığı kadar un ÜST HARÇ MALZEMELERİ Kıyma Maydanoz 2 yemek kaşığı biber salçası 1 adet soğan Biraz sıvı yağ Tuz NASIL YAPILIR? Hamuru yoğuralım ve yarım saat kadar beklemeye...
  18. OBERON

    Fransız Usülü Cordon Bléu Tarifi

    Pis boğazım ve bitmek bilmeyen merakım sayesinde farklı kültürlerin ve farklı mutfakların yemeklerini her zaman denemeye bayılmışımdır. Cordon bleu sebze, kaşar ve etin birleşiminden oluşan şahane bir yiyecektir. ( Nasıl vejeteryansam bende çözemedim daha ) Şimdi efendim bu cordon bleu'nun...
  19. OBERON

    Hindistan cevizli karides tarifi

    HİNDİSTAN CEVİZLİ KARİDES Malzemeler: 75 gr un 1/2 cay kaşığı tuz 1/2 cay kaşığı karabiber 2 çırpılmış yumurta 96 gr kurutulmuş ekmek kırıntısı 125 gr hindistan cevizi 1/2 kg ayıklanmış, sadece kuyruğu ayıklanmamış karides Hindistan cevizi yağı (alevce kullanabilirsiniz) Hazırlanışı: 3...
  20. OBERON

    Yılbaşı Hindisi nasıl yapilir Yılbaşı Hindisi Tarifi

    Yılbaşı Hindisi nasıl yapilir Yılbaşı Hindisi tarifi Yılbaşı Hindisi Malzemeleri Marinat malzemesi: Soya sosu 50 ml Bal 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 50 ml Hindi malzemesi: Hindi bütün (orta boy) 1 adet Kereviz 600 gr Elma 400 gr Soğan 100 gr Karabiber 1 tutam Tuz 1 tutam Bayat ekmek içi 1 ekmek...
Üst Alt