MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

tarifi

  1. OBERON

    Beyaz Lahanalı Pancar Salatası Tarifi

    MALZEMELER 1 orta boy kırmızı pancar 200 gr kadar beyaz lahana 7-8 adet acı biber veya salatalık turşusu Yarım demet dereotu Bir avuç ceviz içi Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Koyu kıvamlı sarımsaklı yoğurt Beyaz Lahanalı Pancar Salatası Tarifi Kırmızı pancarı büyük rende gözünde...
  2. OBERON

    Çoban salatası tarifi yapımı nasıl yapılır

    Malzemeler 2 küçük boy soğan 3 olgun domates 2 salatalık 5 sivri biber Yarım demet maydanoz Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı sirke 4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Tuz Yapılışı Soğanları incecik piyazlık doğrayın. Üzerine tuz serpip elinizde ovalayarak soğanı yumuşatın. Domatesleri kabaca...
  3. OBERON

    Karışık Salata Tarifi yapımı nasıl yapılır ?

    Malzemeler 1 Çay Kaşığı Mısır 1/2 Göbek Salata 1 Dilim Kare Doğranmış Ananas 1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Dana Jambon 1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Tavuk Jambon 1 Çorba Kaşığı RendelenmişKırmızı Lahana 1/2 Domates 2 Dilim Salatalık 2 Dilim Havuç 3 Yaprak Roka Sos Malzemesi 1 Havuç 1 Soğan 1...
  4. OBERON

    Bulgur Köfteli Pazı Salatası Tarifi..

    Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 2 demet pazı 2 diş sarmısak 500 gram süzme yoğurt 100 gram köftelik kıyma 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, karabiber Bulgur Köfteli Pazı Salatası Yapılışı Pazıyı...
  5. OBERON

    Zeytinli Roka Salatası Tarifi..

    Malzemeler 1 demet roka 16 adet siyah zeytin 2 adet büyük boy domates 1 limonun suyu 1 çorba kaşığı balzamik sirke 2 çorba kaşığı zeytinyağı Zeytinli Roka Salatası Yapılışı Rokaları yıkayıp ufak parçalar halinde doğrayın. Siyah zeytinleri küçük küçük dilimleyin. Domateslerin kabuklarını...
  6. OBERON

    Et salatası tarifi

    Malzemeler Yarım kg kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti 4 adet kornişon turşu 5 adet arpacık soğan 1 adet kırmızı biber 2 adet sivri biber 4-5 dal semizotu Yarım demet maydanoz Sos için: 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 adet taze sarmısak Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1...
  7. OBERON

    Kayakoruğu Salatası Tarifi

    Malzemeler: 1 demet kaya koruğu 1 kapya biber 1 kırmızı soğan veya 2 dal taze soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 avuç üzüm 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Yapılışı: Kaya koruklarının kalın saplarını koparın, bol suda yıkayın. Kaynar su içine...
  8. OBERON

    Ceviche Tarifi

    2 adet levrek dilimi (4 parmak kalınlığında, derisi alınmış fleto) 1 limon suyu 1 lime suyu 1 chilli biberi 5-8 adet frenk soğanı ½ kırmızı biber ½ kapya biber 1/4 kirmizi sogan 1 avuç maydonoz 1 mango 1 avocado Sos için: ½ limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz/ karabiber Levrek küçük...
  9. OBERON

    Arnavut Ciğeri Tarifi

    Malzemeler: Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri 2 adet patates 5-6 kaşık un tuz 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz sumak sıvıyağ (kızartmak için) Yapılışı: Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır.Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür. Bu arada...
  10. OBERON

    Yaban Ördeği Dolması Tarifi

    Malzemeler 2 adet küçük yaban ördeği. 4 yemek kaşığı pirinç. 2 yemek kaşığı dolma fıstığı. 4 yemek kaşığı sıvıyağ. 1 tatlı kaşığı karabiber. 1 tatlı kaşığı tuz. yarım demet maydonoz doğranmış. Pişirme suyu; 1 adet soğan, tane karbıber 5 su bardagı su, maydonoz sapı, 1 tane portakal suyu, tuz...
  11. OBERON

    Bıldırcın Dolması Tarifi

    Kullanılacak Malzemeler: (2 kişilik) 2 adet bıldırcın (Kemikleri alınarak temizlenmiş) 1 su bardağı pirinç (10 dakika ılık suda beklemiş) 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet ince doğranmış soğan Bıldırcınların ciğeri 15 dakika ılık suda beklemiş kuruüzüm Bir buçuk su bardağı etsuyu Tuz, karabiber...
  12. OBERON

    Karides Ezmesi Tarifi

    Malzemeler 450 gr kabuğu çıkartılmış, kaynatılmış karides, 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı krem peynir, 1 yemek kaşığı ekşi krema, 2 damla Tabasco sosu, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber. Hazırlanışı Karideslerin birkaçını ayırarak geri kalanını diğer...
  13. OBERON

    Sardalya Köftesi Tarifi

    Malzemeler (6 kişilik) 450 gr ayıklanmış sardalya 1 dilim kabuksuz kalın ekmek 1 büyük diş ezilmiş sarmısak 2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz Bir tutam toz kimyon Bir tutam tatlı toz biber 2 adet hafif çırpılmış büyük yumurta 40 gr (1/3 ölçü) un, biraz da üzerine serpmek için ekstra un 3-4...
  14. OBERON

    Fırında Tavuk But Tarifi

    Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler 8 adet tavuk baget, 3 adet patates, 1 adet soğan, 2-3 diş sarımsak, Zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt, Tuz, Karabiber, Kekik. Fırında Tavuk But Tarifi Patatesleri soyalım ve arzu ettiğimiz şekilde doğrayalım. Sarımsağı ezelim...
  15. OBERON

    Hamsi Kuşu Tarifi

    Malzemeler 1/2 kg iri boy hamsi 1 adet orta boy kuru soğan 1 bağ maydanoz 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı sıvı yağ Yeterince un Yeteri kadar tuz 1 adet limon Hazırlanışı Yarım kg iri boy hamsi balıkların kafalarını kopartıp kılçıklarını temizleyerek balıkları fileto...
  16. OBERON

    Kestaneli Kuzu Güveç Tarifi

    Malzemeler 1 kg kuşbaşı kuzu eti Yarım kg kestane 15 adet arpacık soğan 4-5 diş sarmısak 2 adet domates 3 adet ince kıyılmış sivri biber 100 gram tereyağı Yarım çay kaşığı safran, tuz Kestaneli Kuzu Güveç Yapılışı Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın. Kuzu eti...
  17. OBERON

    Tavuk Göğsü Köfte Tarifi

    MALZEMELER Yarım kg. tavuk göğsü 1 orta boy patates 1 orta boy kuru soğan Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 2 çay kaşığı karabiber 1.5 tatlı kaşığı tuz Tavuk Göğsü Köfte Tarifi Tavuk göğsünü robottan geçirerek kıyma haline getirin. Ayrı bir kase de soğan ve...
  18. OBERON

    Kalkan Buğulama Tarifi

    Malzemeler 800 gram kalkan balığı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet sivribiber 7-8 adet mantar 1 diş sarmısak 1 adet orta boy domates Yarım su bardağı beyaz şarap 2 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Yemeğin Yapılışı Temizlenmiş kalkan balığını ince dilimleyin, 1 çorba...
  19. OBERON

    Balık Kroket Tarifi

    Malzemeler 1 Su bardağı süt 3 Yemek kaşığı un 250 Gram haşlanmış balık 2 Yemek kaşığı sıvı yağ 2 Yumurta Yarım demet maydanoz Yarım çay kaşığı hindistancevizi rendesi Tuz, karabiber, galeta unu Kızartma için sıvı yağ Hazırlanışı Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın. Didikleyin...
  20. OBERON

    Domatesli Kuzu Tarifi

    4 Adet olgun domates 2 Diş sarmısak 1 Adet soğan 1 Çorba kaşığı un 4 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Zeytinyağını bir tencerede kızdırın ve içine parça etleri atın. Arkalı önlü çevirerek kızartın. Yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edin...
Üst Alt