• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kasımpatı Poğaça Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Kasımpatı poğaça tarifi malzemeler:

6 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı kuru maya
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Hamurun üzerine sürmek için

2 yemek kaşığı tereyağı

İçi İçin

350-400 gr kıyma
2 tane soğan
1/3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzerine sürmek için

1 su bardağı sıvı yağ


Kasımpatı poğaça tarifi hazırlanışı:

Hamur yoğuracağımız kabun içine 5.5 Su bardağı unu boşaltıp ortasını açın.Kuru mayayı eritip koyun.
1 yumurtayı kırın sütsıvı yağ tuz su bardağı suşeker ve mayayı ilave edin.
Hamurunuzu yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. Bir saate yakın bekletin.
Hamurunuz kabarmayı beklerken siz içini hazırlayın.
Soğanları çok ince doğrayın.
Karabiber tuz koyun.
1/3 Su bardağı su ilave edip karıştırın.
Hamurunuzu merdane yarımı ile yarım santimden biraz daha ince olarak açın.
Su bardağının ağzı ile yuvarlak daireler kesin.
Üzerine erittiğiniz tereyağını fırça ile sürün.
Orta kısmına kıymalı harçtan koyun.
Elinizle kenarlarını kapatıp yağlanmış tepsiye iki ucu öne gelecek şekilde dizin.
Midye şeklini anımsatıyor.Resimlerde daha rahat görebilirsiniz.
Orta boy borcamı doldurup bir avuç büyüklüğünde hamurumdan arttı.
Tepsiyi hazırladıktan sonra kenara koyun 15 dakika dinlensin fırına vermeden önce. Mayalı hamur olduğu için kabarmaya biraz daha devam edecektir.
Üzerine fırça ile yağ sürerek turbo fırının orta gözünde 170 derecede 10 dakika ısıtılmış fırına verin.
Üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.
Kontrollü pişirmenizi öneririm.
Benim tepsimin üzeri daha çabuk kızardı. Altının biraz daha pişmesi gerekiyordu. Bir alt göze alıp en üst gözede boş bir tepsi koydum. Çok iyi geldi. Altı da çok güzel pişti böylece.
30-35 dakika arasında pişirildi.
Afiyet olsun.
 
Üst