MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

günün yemeği

  1. eiSy

    21.06.2021 Günün yemeği

    Fasulye Borani Tarifi Fasulye Borani Tarifi İçin Malzemeler Fasulye İçin: 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan(piyazlık doğranmış) 750 gram taze fasulye(verev kesilmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su Üzeri İçin: 1 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek...
  2. eiSy

    20.06.2021 Günün Yemeği

    Terbiyeli yoğurt çorbası.
  3. Tokyo

    04 Haziran 2021 Cuma Günün Yemeği

  4. Tokyo

    06 Nisan 2021 Salı Günün Yemeği

    Very Berry Muffin Tarifi 3 adet yumurta 200 gram toz şeker (1 su bardağı) 300 gram un (3 su bardağı) 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı nişasta 200 mililitre krema 120 mililitre sıvı yağ 250 gram dondurulmuş meyve 2 yemek kaşığı un (Cramble için) 1 yemek kaşığı pudra şekeri...
  5. Tokyo

    18 Ocak 2021 Pazartesi Günün Yemeği

    Kabak Köftesi Tarifi Kabak köftesi ya da mücver denince akla genellikle yeşil kabakla yapılan köfteler gelir. Ama Manisa’da kabak köftesi balkabağıyla yapılır ve kahvaltılarda ya da çayın yanında yenir. Sizin için ölçüleriyle, yapılış aşamalarıyla nefis bir Manisa usulü kabak köftesi tarifi...
  6. Tokyo

    24 Aralık 2020 Perşembe Günün Yemeği

    Helva-İ Hakani Helva-İ Hakani Tarifi İçin Malzemeler 75 gr un 50 gr buğday nişastası 60 gr pirinç unu 300 ml süt 125 gr tereyağı 300 ml bal 125 gr badem 150 gr kaymak Helva-İ Hakani Nasıl Yapılır Kabuklarını soyduktan sonra birkaç bademi süsleme için ayırıp kalanı havanda dövün...
  7. Tokyo

    21 Aralık 2020 Pazartesi Günün Yemeği

    YUVARLAMA (YUVALAMA) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 3 kişilik Yuvarlama için 1 su bardağı pirinç(Tercihen sarı çeltik veya Karacadağ pirinci) 130 gr çiğköftelik kıyma(sıfır sinir ve sıfır yağsız) Yarım çay kaşığı Toz Karabiber Tuz Sos için 250 gr kuşbaşı doğranmış az yağlı yemeklik...
  8. Tokyo

    19 Aralık 2020 Cumartesi Günün Yemeği

    Balık sosu İçin 4 veya 5 dilim Somon balığı başka balık çeşidide olabilir 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşı karabiber Yarım çay kaşığı kekik Ve tuz İsteğe Bağlı Garnitür İçin 3 adet patates 1-2 adet soğan Fırında levrek nasıl yapılır Zeytinyağ, pulbiber...
  9. Tokyo

    17 Aralık 2020 Perşembe Günün Yemeği

    Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte İçin Gerekli Malzemeler: (4 Kişilik) 500 g erişte 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı rendelenmiş keş 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çay bardağı sıvı yağ Su Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte Yapılışı: Kaynayan suya erişteler atılarak pişmeye bırakılır. Diğer tarafta...
  10. Tokyo

    15 Aralık 2020 Salı Günün Yemeği

    KAYMAÇİNA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 5 adet yumurta 1 litre süt 1,5 su bardağı şeker 1 paket vanilya KAYMAÇİNA NASIL YAPILIR? Yumurta ve şekerler, kar gibi beyaz oluncaya kadar çırpılır. Ilık süt ve vanilya eklenir, çok az daha çırpılır. Cam bir fırın kabına alınır. Fırın tepsisinin...
  11. Tokyo

    12 Aralık 2020 Cumartesi Günün Yemeği

    ORMAN MEYVELİ TART TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER Kreması için: 3 su bardağı süt 3 adet yumurta sarısı 3/4 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 adet çubuk vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Tart hamuru için: 2 adet yumurta sarısı 150 gram soğuk tereyağı 1/2 su bardağı...
  12. Tokyo

    09 Aralık 2020 Çarşamba Günün Yemeği

    Wonton çorbası nasıl yapılır? MasterChef Wonton çorbası tarifi, yapılışı, malzemeleri 100 gr kıyma 1 adet ufak soğan 1 adet taze soğan 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı susam yağı 1 tutam karabiber Hamur İçin: 1 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı tuz...
  13. Tokyo

    08 Aralık 2020 Salı Günün Yemeği

    IZGARA KABAK MOZZARELLA RULOSU TARİFİ İÇİN MALZEMELER 4 adet orta boy kabak 200 gram mozzarella Izgara marinasyonu için: 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı hardal 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Servisi için: 2 yemek...
  14. Tokyo

    30 Kasım 2020 Pazartesi Günün Yemeği

    Ayva dolması tarifi ve malzemeleri! Ürgüp ayva dolması nasıl yapılır? Kış meyveleri arasında yer alan ayvaları değerlendirmek isteyenler Ürgüp'ün meşhur ayva dolması tarifini araştırıyor. Ayva dolması, kuşbaşı, şeker, un, ayva ve kuşüzümü gibi malzemelerden yapılıyor. İşte hiçbir yerde olmayan...
  15. Tokyo

    23 Kasım 2020 Pazartesi Günün Yemeği

    EKİP İÇİ RUHU ÇORBASı?? Dovga çorbası nasıl yapılır merak ediliyor. Bu akşam MasterChef Türkiye’de son dokunulmazlık oyunu menüsü Azerbaycan mutfağından oldu. Menüde yer alan yemeklerden Dovga çorbası, Azerbaycan sofrasının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yayla.. DOVGA ÇORBASI TARİFİ İÇİN...
  16. Tokyo

    14 Kasım 2020 Cumartesi Günün Yemeği

    Palamudun kızartmasından ziyade başka çeşitlerini denemek isteyenler için en uygun en lezzetli en güzel tarif: fırında palamut! Peki, fırında palamut nasıl yapılır? İşte fırında palamut tarifi. Fırında palamut için malzemeler: -2 tane fileto şekilde kesilmiş iri palamut (adet kişi sayısına...
  17. Tokyo

    28 Ekim 2020 Çarşamba Günün Yemeği

  18. Tokyo

    26 Ekim 2020 Pazartesi Günün Yemeği

  19. Tokyo

    25 Ekim 2020 Pazar Günün Yemeği

  20. Tokyo

    23 Ekim 2020 Cuma Günün Yemeği

Üst Alt