Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Sabah zamanım yoktu şimdi açıklayım hemen crazygenclik. Az çok tanıyorsun beni. Şahsen ilk baktığım şey burcu ve takımı :D Tabi tipi de bunların yanında yerini hemencecik alıp ilk 3e giriveriyor :D Bi insanı tanımaya başladıktan ve güven duymadıktan sonra Ryan Gosling bile olsa tipi önemli değil. Neyi kastettiğimi yine biliyorsun :) Burç ve takım da yalan dolan.. İnsan olsun, adam olsun mümkünse zeki olsun. Ben zekadan çok etkileniyorum. Bilmiyorum bi anda yapılan zeka gerektiren bi espri herşeyi değiştiriveriyor..
Diyeceklerim şimdilik bu kadar :)

El-Hakim

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
iki canlının cennette birbirinden nefret ettiğini ve birbirlerinin cezalandırılmasını istediklerini düşünelim.

bu durumda da tanrı ikisini de tek canlı yapmış fakat yüzlerini yani yaşayışlarını farklı boyuta atmış. birr efsaaneee..

bu yüzden de birisi birşey yaptığında veya gördüğünde diğeri tersini görür ve hisseder.

belki mümkün değil fakat. kuranda ve uzayda buna benzer bir mucize var.

KURAN MUCİZELERİ - SİRİUS YILDIZI - YouTube

üstelik bu dünyada anne ve babamız varsa; cana etki eden sonuçun aslında sebep olması gibi.

Lady

Özel Üye
Özel Üye
  • MFC Puanı
    726
Merhabalar sevgili MF kullanicilari,

Yakin tarihte forumda bazi teknik sebeplerden dolayi birkac konunun dahil oldugu kategori silinmistir. Eger mesaj sayinizda eksiklik görüyorsaniz sebebi budur, bilginize.

Selale

// Paylaşılamayan Kadın //
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2

Güvenlik uzmanları, dört yıldır var olan ve Android işletim sistemini hedef alan kötü amaçlı bir yazılımın birçok uygulama aracılığıyla sayısız mobil cihaza bulaşabileceği uyarısında bulundu.

Akıllı telefonlarda birinci, tablet bilgisayarlarda ise en yaygın ikinci işletim sistemi olan Android, bir güvenlik açığının tehdidi altında.

Dört yıldır mobil dünyada var olan kötü amaçlı bir yazılımın, mobil uygulamalarda truva atı virüsü oluşturduğu ve kullanıcılara kendini göstermeden mobil cihazlara girdiği belirtildi.

Gizmodo sitesinin haberine göre, uygulamalar ağırlıklı olarak şifreli imzalarla kontrol ediliyor. Yazılımlara atanan şifrelerle uyuşmadığı takdirde, güncelleme yapılamıyor. Ancak ABD merkezli güvenlik yazılımı şirketi Bluebox Labs, şifreyi kırma ihtiyacı olmadan bir uygulamanın Android Uygulama Paketini (APK) değiştirmenin yolunu buldu. Bu gelişme, kötü amaçlı kodların kullanıcıların ruhu duymadan mobil cihazlarına bulaşması anlamına geliyor.

TEHDİT DERECESİ YÜKSEK

Bluebox Labs ekibi, söz konusu güvenlik açığının Android 1.6 (Donut) işletim sisteminden bu yana var olduğunu ve Android tabanlı cihazların yüzde 99’unu etkilediğini belirtti. Google, söz konusu açık hakkında Şubat 2013’te güvenlik uzmanları tarafından uyarılmış olmasına rağmen, güvenlik açıklarını kapatacak yamayı sunma sorumluluğu üreticilere ait olduğu için konunun üzeri kapandı.

Android’i tehdit eden kötü amaçlı yazılım kullanıma sunulmuş bir uygulamayı etkileyebilir olmasına rağmen, telefonlara sızması çok kolay değil. Kullanıcılar Play Store yerine üçüncü parti uygulama platformlarını tercih etmedikleri sürece, büyük bir risk altına girecekleri söylenemez.

Bluebox Labs’in güvenlik açığı hakkındaki analizlerini bu ay Las Vegas’ta yapılacak Black Hat security konferansında açıklayacağı belirtildi.

Selale

// Paylaşılamayan Kadın //
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2

Facebook, birkaç ay önce hayata geçirdiği ancak faydalı olmaktan çok kullanıcıların kafasını karıştırmaktan öteye gidemeyen arama motorunu güncelledi. Yapılan güncellemeyle Facebook içinde insanları, mekanları ve fotoğrafları bulmak daha da kolaylaşacak.

Facebook, Ocak ayında hayata geçen ancak kullanıcılarının ancak küçük bir kısmına ulaşabilen ‘Grafik Araması’ özelliğini güncelledi.

‘Kedi seven arkadaşlarım’ veya ‘Çin yemeği yiyebileceğim restoranlar’ gibi aramalarda spesifik kişi, mekan ve verileri sunan Grafik Araması, uzun süren test sürecinden dolayı 1.1 milyar kullanıcıya ulaşmakta çok kısıtlı kalmıştı.

Facebook, sayfalarının dil ayarı İngilizce olan kullanıcılarına ‘Graph Search’ hizmetini sunacaklarını açıkladı. Bazı kaynaklar ise hizmetin ilk olarak ABD'deki kullanıcılara sunulacağını belirtti.

Google gibi tüm interneti tarayabileceğiniz bir arama motoruna kıyasla, Graph Search Facebook içindeki sosyal çevreleri taramanızı sağlayacak.

GOOGLE YİNE ÖNDE

Kullanıcıların sayfa ve yorum beğenilerinden paylaştıkları tüm içeriklere kadar kategorize ederek sonuçlar sunan Graph Search, istenmeyen ve yanlış anlaşılmalara yol açabilecek durumlar ortaya çıkmaması için güncellendi.

Facebook gizlilik ve güvenlik direktörü Nicky Colaco, ‘gizlilik ayarlarında kötü sürprizleri engellemek için ek ayarlar sunacaklarını’ belirtti.

Mobilde büyük yatırımlar yapan Facebook, kullanıcı sayısını 1.1 milyara sabitlemiş olsa da kullanıcılarını sosyal ağda daha fazla vakit geçirmeye ikna edemiyor.

Araştırma şirketi eMarketer’ın verilerine göre, Google 2013’te ABD’deki dijital reklam harcamalarının yüzde 42’sinin gerçekleşeceği platform olacak. Facebook’un oranı ise sadece yüzde 7.

El-Hakim

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Çok derin mevzu bunlar.. Ancak şu yazdığına koptum yeminle :D

'bu nedenle hayatımda tanrının oğlu gibi hayat yaşayanları sevmem sanki ben evinin bir paspasıyım' :D
Lost ablacım öyle değil gerçek hayatta mesela üniversitede.. normal kişiler toplanıp ev tutarken ; zengincik mümtezel evladımız kendine bir ev almıştır yaşamak ve kız arkadaşlarla konaklamak için? benim hristiyanlık inancına hakkım yok mu? gerçi dünya buna hazırlanıyor..

ayrıca paspas derken bir kere kızlarla içkilerle hayatında dolu dolu günah işlemiş kişileri düşün bir de benim gibi gariban cinlerin istilasına uğramış kişileri düşün.töbe esteğfurullah

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Lost ablacım öyle değil gerçek hayatta mesela üniversitede.. normal kişiler toplanıp ev tutarken ; zengincik mümtezel evladımız kendine bir ev almıştır yaşamak ve kız arkadaşlarla konaklamak için? benim hristiyanlık inancına hakkım yok mu? gerçi dünya buna hazırlanıyor..

ayrıca paspas derken bir kere kızlarla içkilerle hayatında dolu dolu günah işlemiş kişileri düşün bir de benim gibi gariban cinlerin istilasına uğramış kişileri düşün.töbe esteğfurullah

Herkesin tercihlerine saygi duymak lazim sevgili kardesim :D

Bu tamamen sahip olunan olanaklarla alakali bir durum.. Adam zenginse ona gore yasar hayatini, bence kimsenin buna bir soz soylemeye hakki yok..

Benim liseden bi arkadasim Istanbul'da okurken ev almisti cunku adam zengindi hayatini yasiyacakti elbette.. Ben de ev tuttum gucum ona yettigi icin. Ama bu durumdan hic bir zaman rahatsizlik duymadim. Cunku baskalarinin hayatini nasil yasadigi veya sahip oldugu olanaklar beni ilgilendirmez ki.. Bunlari dusunmeye devam edersen eger, hayati daha da cekilmez kilarsin.. Bence an'i yasayip hayattan her durumda zevk almayi bilmeli insan.. Bu gibi sorular beynine error verdirmekten baska biseye yaramaz bence :D Elbette insan sinirlari zorlamali kendini gelistirmeli ama bu baskalarinin hayatini kiskanarak olmaz ki :)

Konu neydi hatirlamiyorum okumaya da usendim tekrar, ama diyeceklerim simdilik bu kadar :D

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Ben yazdiklarinla video arasinda bi baglanti kuramadim. Yani buradaki efsane yildizlar mi? Aslinda cennette birbirlerini sevmeyen varliklarin birbirine bagimli yasamalari mi?

GirL

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    5
Facebook, birkaç ay önce hayata geçirdiği ancak faydalı olmatan çok kullanıcıların kafasını karıştırmaktan öteye gidemeyen arama motorunu güncelledi. Yapılan güncellemeyle Facebook içinde insanları, mekanları ve fotoğrafları bulmak daha da kolaylaşacak.

130708_facebook.hlarge.jpg

Facebook, Ocak ayında hayata geçen ancak kullanıcılarının ancak küçük bir kısmına ulaşabilen ‘Grafik Araması’ özelliğini güncelledi.
‘Kedi seven arkadaşlarım’ veya ‘Çin yemeği yiyebileceğim restoranlar’ gibi aramalarda spesifik kişi, mekan ve verileri sunan Grafik Araması, uzun süren test sürecinden dolayı 1.1 milyar kullanıcıya ulaşmakta çok kısıtlı kalmıştı.
Facebook, bugün itibariyle sayfalarının dil ayarı İngilizce olan kullanıcılarına ‘Graph Search’ hizmetini sunacaklarını açıkladı. Bazı kaynaklar ise hizmetin ilk olarak ABD'deki kullanıcılara sunulacağını belirtti.

GirL

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    5
Google, Android işletim sistemine uyumlu uygulamaları truva atı virüsüne çeviren güvenlik açığını onarmak için bir yama yayımladığını açıkladı. Güvenlik uzmanları, kötü amaçlı yazılım nedeniyle Android cihazların yüzde 99’unun risk altında olduğunu belirtmişti.

130711_androoydd.hlarge.jpg

ABD’li güvenlik şirketi Bluebox, geçtiğimiz hafta Android uygulamalarını etkileyen kötü amaçlı bir yazılımın büyük bir risk doğurduğu uyarısını yapmıştı. Google Play dışındaki üçüncü parti uygulama platformlarından indirilen uygulamalarla bulaşma riski yüksek olan kötü amaçlı yazılımın, 4 yıldır mobil dünyada var olduğu tespit edilmişti.
Google, bu hafta 900 milyon Android cihazı tehdit eden güvenlik riskini ortadan kaldıracak yamanın hazır olduğunu duyurdu. Google, yamanın ortakları olan orijinal donanım üreticilerilerine (OEM) dağıtılacağını, böylece ürünleriyle ilgili yamanın yayılmasını sağlayacaklarını belirtti.
Google’ın Android İletişim Müdürü Gina Scigliano, “Güvenlik açığını kapatmak için hazırladığımız yama Samsung gibi OEM’lere gönderildi. Güvenlik taramalarında Google Play veya diğer uygulama platformlarında herhangi bir sorun tespit etmedik. Google Play uygulamaları taramadan geçirecek, Verify Apps ise diğer platformlardan indirilen uygulamaları tarayacak” dedi.

El-Hakim

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Ben yazdiklarinla video arasinda bi baglanti kuramadim. Yani buradaki efsane yildizlar mi? Aslinda cennette birbirlerini sevmeyen varliklarin birbirine bagimli yasamalari mi?
saçma gibi fakat o iki yıldızı canlı diye düşününce aslında bu iki canlının birbirinden habersiz yaşaması.

çünkü baktığımızda cennetteki canlıların birbirine zarar vermeyecek kadar iyi olduklarıysa ; herhangibir tartışmada allah ikisinide yakmaz bence.
yani bu durumda bende yıldızlarla bağlantı kuramadım :D

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
saçma gibi fakat o iki yıldızı canlı diye düşününce aslında bu iki canlının birbirinden habersiz yaşaması.

çünkü baktığımızda cennetteki canlıların birbirine zarar vermeyecek kadar iyi olduklarıysa ; herhangibir tartışmada allah ikisinide yakmaz bence.
yani bu durumda bende yıldızlarla bağlantı kuramadım :D

:D

Sen mi yazdın o açıklamaları peki onu sorayım o zaman :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt