Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mevlana Celaleddin Rumi Bilge Sözleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sus gönlüm! Seni senden daha iyi bilen Rabbinin hükmü vuk'u buluncaya kadar, Senin nasibin sana ulaşıncaya kadar, ulaşmayanlarınsa senin nasibin olmadığını anlayana kadar sus.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
İstiyorsan HAKK'a varmayı, meslek edin gönül almayı... Bırak saraylarda mermer olmayı, toprak ol bağrında güller yetişsin.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Suskunluk yaranın kanamasıdır.. Suskunluk dününü öldürmenin yasıdır.. Suskunluk İnsanım diyenlerin sahteliğine lal kalınmasıdır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Misafirsin bu hanede ey gönül, Umduğunla değil bulduğunla gül, Hane sahibi ne derse o olur, Ne kimseye sitem eyle, Ne üzül...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sen yine sükutu giyin, dilersen hiç konuşma !..Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda, çarpsa da bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim..! Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim söz verdim ben bu yüreğe ; Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ey Sevgili, ilacım de sensin, çarem de sensin. Yüz parça olmuş gönlünün nuru da sensin. Çaresiz gönlümde, senden başka ne varsa hepsi yok oldu, Beni kimsesiz bırakma! Gel!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sen benim gönlümde oldukça Yemen'de de olsan benim yanımdasın. Eğer sen benim gönlümde değilsen yanımda da olsan Yemen'de sayılırsın.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Dünyada mevcut bütün canlar, sana karşı canlıktan çıkıyorlar, beden oluyorlar. Halbuki sen, cansın, canlar canısın, cansız beden ne işe yarar? Ben çok eskiden, sana gönül vermiştim. Gel, ey sevgili gel de şimdi sana canımı da vereyim!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kısmet Etmiş ise Mevla; El getirir, Yel Getirir, Sel Getirir. Kısmet Etmez ise Mevla; El Götürür, Yel Götürür, Sel Götürür.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Aynalar türlü türlüdür. Yüzünü görmek isteyen cam'a bakar, özünü görmek isteyen can'a bakar.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme, sen dağları seyret...Yenik düşüyorsan özlemlerine aldırma, kalbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset... Işıklar sönmüşse ve karanlıksa onada aldırma, ay ışığını seyret... SABRET!... Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun...Sabret ki herşey gönlünce olsun.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
İnsanlar ağaçlardan ders almalıdırlar. Onlar; ne üzerlerinde barınan kuşların, ne gölgelerinde yatan insanların, ne de verdikleri yemişlerin hesabını tutarlar.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
O kadar çok koşmayın, o kadar çok yorulmayın, şu yerin altında çırak ne olmuşsa usta da o olmuştur.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Güzel huy peşinde yürü, iyi huyla düş kalk. Gül yağına bak, nasıl gülün huyunu almış.​

Üst Alt