Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
6 Kasım 2017 Pazartesi Bugün Ne Pişirsem?

DyO2X1.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
----------------------------------------------------------------------------

images

Tavuk Döner

m160112_a8df6.jpg

12 kg 720 gram Derili bonfile
120 gram Süt
6 gram Baharat
180 gram S.Yağ
600 gram Patates
15 gram Tuz

m160112_fceb4.jpg

Tavuklar enlemesine açılır, soğan suyu, sıvı yağ, 5 adet yumurta sarısı, krema,yoğurt ve baharatlar hepsi beraber karıştırılıp, çırpılır. Tavuklar bu sosda 1 gün yatırılarak döner ocağına takılır. İnce kesilerek servis yapılır.
----------------------------------------------------------------------------

YOMzm6.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.


m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

20 Kasım 2017 Pazartesi Bugün Ne Pişirsem ?

İşkembe çorbası
9DldW9.png


m160112_a8df6.jpg

500 gram işkembe
2 bardak işkembe suyu
Su
Tuz
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon
2 kaşık un
Üzerine
1 kaşık terayağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sirke
3 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Haşladığınız işkembeleri küp küp doğrayın. Çorba tenceresine alıp suyla tekrar haşlayın. Terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. İşkembeyi haşladığınız sudan azar azar terbiyeye ekleyip sürekli çırpmaya devam edin.Terbiyeyi karıştırarak çorba tenceresine ekleyin. Koyulaşana kadar kaynatın. Tuzunu ilave ettikten sonra sosunu hazırlamak için tereyağı ve pulbiberi kızartın. Bir kasede ezilmiş sarımsak ve sirkeyi karıştırın. Çorbayı bu iki sosla beraber servis edin.
*******************************************************************************************************

Yoğurtlu Köfte Tarifi

5GMylz.jpg

m160112_a8df6.jpg

500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
150 gram süzme yoğurt
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1-2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Kızartmak için
1/3 su bardağı ayçiçek yağı
Servis için
1 kase yoğurt
15 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

Kuru soğanı ve maydanozları çok ince doğrayıp derince bir kaba alın.Üzerine kıyma, süzme yoğurt, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip güzelce yoğurun.Hazırlayıp yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri vaktiniz varsa pişirmeden önce yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Derin bir kızartma tenceresine bol miktarda ayçiçek yağını alın ve ısıtın. Yağ yeterince ısındıktan sonra, köfteleri kızgın yağda her tarafı altın sarısı bir renk alana dek pişirin.Pişen köfteleri kağıt havlu serdiğiniz bir kaba alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.Servis için tereyağını bir tavada eritin ve içine toz kırmızı biberi atın.Köfteleri sıcak olarak bir servis tabağına alın ve üstlerine yoğurt gezdirip, hazırladığınız tereyağını da ilave ederek servis edin.
**************************************************************************************

Karışık Piyaz Tarifi
a1EN9B.jpg


m160112_a8df6.jpg

1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 adet limon
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak

m160112_fceb4.jpg

Haşlanmış kuru fasulye, nohut ve barbunyayı derince bir salata tabağına alın. Kuru soğanı yarım halka şeklinde, ince ince doğrayın ve bol tuzla ovun. Ardından yıkayın ve kaseye ilave edin. İnce ince doğradığınız taze soğanları ve ince doğranmış maydanozları da kaseye ekleyin. Biberleri de ince ince doğrayın ve ilave edin, ardından sarımsakları içine rendeleyin. Domatesi küp küp doğrayın ve ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sirke, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın ve hazırladığınız piyazın üzerine gezdirin. Güzelce karıştırın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

28 Kasım 2017 Salı Bugün Ne Pişirsem ?

Tarhana Çorbası
vJGX9v.jpg


m160112_a8df6.jpg

3 yemek kaşığı toz Tarhana
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
**************************************************************************************************************

Ankara Tava
6yBrAv.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gr. kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun. Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun. Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
**************************************************************************************************************

Mevsim Salatası
LOMZ9o.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
15 Aralık 2017 Cuma Bugün Ne Pişirsem?

DyO2X1.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
*******************************************************************************************************

Kıymalı Patates Musakka
pGLDJa.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 kg patates
2 adet orta boy soğan
200 gram kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 adet domates
1 adet sivri biber

m160112_fceb4.jpg

Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave edin ve kavurun. Domates ve sivribiberi incecik doğrayıp tavaya ekleyin. Salça, 2 su bardağı su ve baharatları ekleyin. Orta dereceli ateşte 10 dakika kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde doğrayın. Fırın kabını hafifçe yağlayın. Patatesleri fırın kabına dizin. Üzerine kıymalı sosu dökün. Domates ve biberi dilimleyip sosun üzerine dizin. 175 derece fırında üzeri kızarana ve patatesler pişene kadar pişirin.
*******************************************************************************************************

Karışık Piyaz Tarifi
a1EN9B.jpg


m160112_a8df6.jpg

1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 adet limon
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak

m160112_fceb4.jpg

Haşlanmış kuru fasulye, nohut ve barbunyayı derince bir salata tabağına alın. Kuru soğanı yarım halka şeklinde, ince ince doğrayın ve bol tuzla ovun. Ardından yıkayın ve kaseye ilave edin. İnce ince doğradığınız taze soğanları ve ince doğranmış maydanozları da kaseye ekleyin. Biberleri de ince ince doğrayın ve ilave edin, ardından sarımsakları içine rendeleyin. Domatesi küp küp doğrayın ve ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sirke, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın ve hazırladığınız piyazın üzerine gezdirin. Güzelce karıştırın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
18 Kasım 2018 Perşembe Bugün Ne Pişirsem?

DyO2X1.jpg

Tavuk Suyu Çorba

m160112_a8df6.jpg

1 adet Tavuk
1/2 paket Arpa şehriye
1/2 adet Limon
1 adet Yumurta
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur. Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Patates Püreli Et Sote
vJ81LA.jpg


m160112_a8df6.jpg

Et sote için
1 kilogram dana kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar
Püre için
7-8 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

m160112_fceb4.jpg

Kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.Başka bir tencerede patatesleri de (kabuklu bir şekilde) yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi sıvı yağda kavuralım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Salçayı,baharatları,domatesi ve haşladığımız eti , soğanı ve biberi kavurduğumuz tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.Hiç su ilave etmeden,kısık ateşte, tüm malzemeler iyice karışana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edelim.Püreyi hazırlamak içinse; haşladığımız patatesleri soyalım ve robottan geçirelim.Bir tencereye tereyağını koyup eritelim, içine patatesleri ilave edelim ve bir kaç dakika karıştıralım.Azar azar sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim.Süt ile patates tamamen birbirine karışınca, yani tencere de sütü göremez duruma gelince kaşar peynirini ekleyelim.Karıştırarak peynirin patatesle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım.Servis tabağına püre ve et soteden istediğimiz miktarlarda yan yana koyup servis yapalım.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


YOMzm6.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.


m160112_d2c69.gif

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

5DyDVR.jpg


İşkembe çorbası

m160112_a8df6.jpg

500 gram işkembe
2 bardak işkembe suyu
Su
Tuz
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon
2 kaşık un
Üzerine:
1 kaşık terayağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sirke
3 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Haşladığınız işkembeleri küp küp doğrayın. Çorba tenceresine alıp suyla tekrar haşlayın. Terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. İşkembeyi haşladığınız sudan azar azar terbiyeye ekleyip sürekli çırpmaya devam edin.Terbiyeyi karıştırarak çorba tenceresine ekleyin. Koyulaşana kadar kaynatın. Tuzunu ilave ettikten sonra sosunu hazırlamak için tereyağı ve pulbiberi kızartın. Bir kasede ezilmiş sarımsak ve sirkeyi karıştırın. Çorbayı bu iki sosla beraber servis edin.
*******************************************************************************************************

Kıymalı Patates Musakka
jy6ynr.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 kg patates
2 adet orta boy soğan
200 gram kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 adet domates
1 adet sivri biber

m160112_fceb4.jpg

Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave edin ve kavurun. Domates ve sivribiberi incecik doğrayıp tavaya ekleyin. Salça, 2 su bardağı su ve baharatları ekleyin. Orta dereceli ateşte 10 dakika kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde doğrayın. Fırın kabını hafifçe yağlayın. Patatesleri fırın kabına dizin. Üzerine kıymalı sosu dökün. Domates ve biberi dilimleyip sosun üzerine dizin. 175 derece fırında üzeri kızarana ve patatesler pişene kadar pişirin.
*******************************************************************************************************

Muhallebili Revani
VrDrYZ.jpg


m160112_a8df6.jpg

3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2 limonun suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
Muhallebi için
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
8 yemek kaşığı toz şeker

m160112_fceb4.jpg

Revani hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Hamuru için gerekli malzemeleri karışıma ilave edip iyice karıştırın. Karışımı; yağlanmış fırın tepsisine döküp 175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın.
Her iki parça revaniyi de şerbetle ıslatın. Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın. Üzerine diğer revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş çikolata ve Türk kahvesi serpip servis yapın.

m160112_d2c69.gif

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
kXk4JJ.jpg

Tel Şehriye Çorbası

m160112_a8df6.jpg

2 çorba kaşığı Margarin
8 bardak Tavuk suyu
3 adet Domates
1,5 kahve fincanı Tel şehriye
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Bir tencereye margarini koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.
*********************************************************************************************

Fırında Patlıcanlı Tavuk
ByMJ4L.jpg


m160112_a8df6.jpg

Tavuk ( 500 gr kadar göğüs eti)
Patates (3 orta boy patates)
Patlıcan (4 tane patlıcan)
Sivri biber (8 tane biber. İsteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Soğan (2 tane orta boy soğan)
Domates (3 domates)
Salça (1 tatlı kaşığı dolusu)
Sıvıyağ (3 yemek kaşığı kadar)
Tuz ve arzunuza göre diğer baharatlar

m160112_fceb4.jpg

Fırında patlıcanlı tavuk tarifi için tavukları ve soğanı ince olarak kıydıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Tavuklar da daha sonra soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Patates, biber ve patlıcan yağda kızartıldıktan sonra da hepsi sırasıyla tepsiyle dizilir. Domates sosu için ise domatesler rendelenir. Salça, yağ, tuz ve çok az da su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tepside bulunan malzemelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılan fırın 200 dereceye getirilerek yarım saat pişirilir.
*********************************************************************************************

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
RPdM81.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı arpa şehriye
Yarım Tavuk göğüs eti
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ

m160112_fceb4.jpg

Tavuk göğüsümüzü haşlayarak başlıyoruz. Pişen tavuğumuzu didiyoruz. Beklemeye alıyoruz. Tencereye tereyağ margarin ve sıvıyağı koyuyoruz. Kızan yağa arpa şehriyeleri atıp kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere tavukları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Not: şehriyeler kahverengi olmalı ancak yanmamasına dikkat edin. Kavurmayı abartmayın. Kavrulan pilava iki bardak su eklenir. Tavuğun suyunu koymanız. Tavsiye olunur. Tuz eklenip kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte kaynama başlayınca kısık ateşte pişirilir. Pilavımız ılıyana kadar kapak açılmaz.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
gOP1ZO.jpg

Düğün Çorbası

m160112_a8df6.jpg

100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
----------------------------------------------------------------------------

rO0bZa.jpg

Orman Kebabı

m160112_a8df6.jpg

600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
100 gr Soğan
300 gr Patates
150 gr Havuç
Baharat torbası
2.5 bardak Su
150 gr Bezelye
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Kekik

m160112_fceb4.jpg

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün. Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın. Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın. Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın. Baharat torbasını koyun. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
-----------------------------------------------------------------------------
Md1MLM.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

m160112_a8df6.jpg

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin.
Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.

nMgdvg.jpg

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
ROo1ja.jpg

Terbiyeli Mercimek Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
***********************************************************************************************************

qJPjrV.jpg

Levrek Kızartma

m160112_a8df6.jpg

2 adet levrek
1 tatlı kaşığı buğday unu
2 tatlı kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeterince tuz

m160112_fceb4.jpg

Temizlenmiş levrekleri yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyelim. Bu arada iki unu ve istediğiniz miktarda tuzu karışım haline getirelim. Suyu süzülmüş levrekleri un karışımına bulayalım, kızdırdığımız sıvı yağda nar gibi kızartalım.


***********************************************************************************************************

vJnX9O.jpg

Turşulu Mısırlı Beyaz Lahana Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı mısır
3-4 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker

m160112_fceb4.jpg

Lahana ince ince doğranıp tuz ve şekerle iyice ovulur. Sulanacağı içi için fazla suyu havlu peçete ile üzerine bastırarak alınır. Soğan da yarım ay (piyazlık) olarak doğranır ve tuzla ovulup acısı alınır. Yıkanıp suyu iyice sıkılır. Havuç rendelenir, turşu da minik küpler halinde doğranır.Mayonez, hardal, limon suyu ve zeytinyağ iyice çırpılır. Bütün malzemeler karıştırılır.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Soğanlı Domates Çorbası Tarifi
dOMJ0L.jpg


m160112_a8df6.jpg

5 adet büyük boy domates,
1 adet orta boy kuru soğan,
5 su bardağı su,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası,
Tuz,
Karabiber.
Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peyniri.

m160112_fceb4.jpg

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.Soğanı küp küp doğrayalım.Tencereye doğranmış domatesleri ve soğanı alalım.Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edelim.Domatesler yumuşayana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.Sonra blendardan geçirelim.Daha sonra domates çorbamızın çekirdeksiz ve pürüzsüz olması için ince bir tel süzgeçten geçirelim.Çıkan posayı atalım.Tencereye tereyağını alıp eritelim.Üzerine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.1 yemek kaşığı salçayı ilave edip kavuralım.Süzdüğümüz domates suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.Tuzu ve isteğe göre karabiberi ilave edip 1 taşım daha kaynatalım.Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip sıcak olarak servis yapın.
*********************************************************************************************

Ankara Tava
6yBrAv.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gr. kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun. Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun. Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
*********************************************************************************************

Karışık Piyaz Tarifi
a1EN9B.jpg


m160112_a8df6.jpg

1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 adet limon
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak

m160112_fceb4.jpg

Haşlanmış kuru fasulye, nohut ve barbunyayı derince bir salata tabağına alın. Kuru soğanı yarım halka şeklinde, ince ince doğrayın ve bol tuzla ovun. Ardından yıkayın ve kaseye ilave edin. İnce ince doğradığınız taze soğanları ve ince doğranmış maydanozları da kaseye ekleyin. Biberleri de ince ince doğrayın ve ilave edin, ardından sarımsakları içine rendeleyin. Domatesi küp küp doğrayın ve ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sirke, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın ve hazırladığınız piyazın üzerine gezdirin. Güzelce karıştırın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Terbiyeli Mercimek Çorbası
ROo1ja.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
************************************************** ************************************************** *******

Fırında Patlıcanlı Tavuk
ByMJ4L.jpg


m160112_a8df6.jpg

Tavuk ( 500 gr kadar göğüs eti)
Patates (3 orta boy patates)
Patlıcan (4 tane patlıcan)
Sivri biber (8 tane biber. İsteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Soğan (2 tane orta boy soğan)
Domates (3 domates)
Salça (1 tatlı kaşığı dolusu)
Sıvıyağ (3 yemek kaşığı kadar)
Tuz ve arzunuza göre diğer baharatlar

m160112_fceb4.jpg

Fırında patlıcanlı tavuk tarifi için tavukları ve soğanı ince olarak kıydıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Tavuklar da daha sonra soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Patates, biber ve patlıcan yağda kızartıldıktan sonra da hepsi sırasıyla tepsiyle dizilir. Domates sosu için ise domatesler rendelenir. Salça, yağ, tuz ve çok az da su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tepside bulunan malzemelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılan fırın 200 dereceye getirilerek yarım saat pişirilir.


************************************************** ************************************************** *******

Turşulu Mısırlı Beyaz Lahana Salatası
vJnX9O.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı mısır
3-4 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker

m160112_fceb4.jpg

Lahana ince ince doğranıp tuz ve şekerle iyice ovulur. Sulanacağı içi için fazla suyu havlu peçete ile üzerine bastırarak alınır.
Soğan da yarım ay (piyazlık) olarak doğranır ve tuzla ovulup acısı alınır. Yıkanıp suyu iyice sıkılır.
Havuç rendelenir, turşu da minik küpler halinde doğranır.Mayonez, hardal, limon suyu ve zeytinyağ iyice çırpılır. Bütün malzemeler karıştırılır.

m160112_d2c69.gif
 

Vodqa

Otonom Piyade
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Nis 2014
  • Mesajlar
    81
  • MFC Puanı
    15
Mercimek çorbası fena canım cekti su an :)
 
Üst Alt