Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

3 Ekim 2017 Salı Bugün Ne Pişirsem ?

Kazan Kebabı
jWm6qn.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gram yağsız kıyma
4 adet patlıcan
4 adet domates
3 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
3 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

m160112_fceb4.jpg

Kıymayı tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Alacalı soyulmuş patlıcanları, ortadan ikiye kesip dilimleyin. Dört köşeli şişlere sıra ile patlıcan ve köfteleri geçirin. Mangalda köfte ve patlıcanların rengi dönene dek şişleri çevirerek hafif pişirin.Köfte ve patlıcanları şişlerden çıkarıp, derin bir tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenip, halka doğranmış domatesleri yayın. Dolmalık ve kırmızı biberleri elinizle küçük parçalara ayırıp, tencereye ekleyin. Ayrı bir yerde halka doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyip, tencereye ilave edin. Üzerine limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, yenibahar ve pulbiber ekleyin. Domates salçası ilave edin. Suyunu ekleyip, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın..
**************************************************************************************************************

Mantarlı Yasemin Pilavı
kWm5qD.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 adet havuç – soyulmuş
10 adet Kestane mantarı
Zeytinyağı
2 su bardağı yasemin pirinci
2.5 su bardağı su
½ bağ dereotu
Tuz
Beyazbiber

m160112_fceb4.jpg

Havuçları soyduktan sonra diklemesine dört’e bölün ve verevine ince ince doğrayın.
Kestane mantarlarını ince dilimleyin. Bir pilav tenceresine zeytinyağı koyup ısıtın, önce havuçları ekleyip 2-3 dakika soteleyin, ardından mantarları ekleyip sularını salıp çekene kadar pişirin. Yasmin pirinçlerini yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
1 dakika kadar ezmeden kavurduktan sonra tuz ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
**************************************************************************************************************

Cevizli Havuç Salatası
zJQ52j.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 Su bardağı Ceviz Çekilmiş
4 Adet Havuç
Yarım Su bardağı Mayonez
3 Diş Sarımsak
1 Su bardağı Süzme Yogurt
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kararında Tuz

m160112_fceb4.jpg

Havuçları rendeleyip zeytinyağında 5 dakika kavurup soğumaya bırakın. Sarımsakları rendeleyin. Derin bir kaseye yoğurt ve mayonezi koyup pürüzsüzleşene kadar çırpın. Soğuyan havucu, sarımsakları, cevizi ve tuzu yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın ve ceviz taneleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

m160112_d2c69.gif

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

04 Ekim 2017 Çarşamba Bugün Ne Pişirsem?
Misket Köfteli Yoğurt Çorbası
o170818_4cef4.jpg


m160112_a8df6.jpg

100 gr kıyma
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
4,5 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1/2 yemek kaşığı toz kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

Bir kaba 100 gr kıyma koyun. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan minik parçalar alıp, elinizde yuvarlayın. Diğer taraftan bir kaba 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı un koyup, iyice çırpın. Ardından karışıma 1 su bardağı su döküp, tekrar çırpın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı tencereye koyun. Üzerine kalan suyu koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine misket köfteleri koyun. Orta ateş üzerinde 10 dakika kadar pişirin. Son olarak küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine 1 yemek kaşığı nane ve yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber koyup, kızdırın. Hazırladığınız naneli karışımı misket köfteli yoğurt çorbası üzerine döküp, karıştırın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
********************************************************************************************

Pilavlı Karnıyarık
EyQ8EA.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
300 Gr Dana Kıyma
1 Adet Domates
1 Çay kaşığı Karabiber
3 Adet Kuru Soğan
1 Demet Maydanoz
10 Adet Patlıcan
2 Su bardağı Pirinç
2 Çay kaşığı Tuz

m160112_fceb4.jpg

2 su bardağı pirinç tuzlu sıcak suyla ıslatılır. Patlıcanlar kabuklarıyla bereber enine yarılır ve sandal gibi içi çıkartılarak kararmamaları için tuzlu suya atılır. Patlıcan içleri küp küp doğranır. 3 adet soğan küçük küçük doğranıp sıvı yağda diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Kavrulmaya devam eden soğanlara 300 gram dana kıyma eklenir. Süzülüp yıkanan patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Pirinçler ve 1 adet küçük küçük doğranan domates suyunu çeken kıymaya eklenir. 1 tatlı kaşığı biber salçası katılan kıymalı iç, 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirilip maydanozlar eklenir. armanlanıp ocaktan alınır ve kızarmış patlıcanların içlerine doldurulur. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Kalan kıymalı harç patlıanların arasına yerleştirilir. Karnıyarıkların üzerine çıkmayacak kadar su dökülür ve tepsinin ağzı folyoyla kapatılarak ağır ateşte pişmeye bırakılır.
********************************************************************************************
Üç Renkli Biber Salatası
Magao7.jpg


m151102_7173b.jpg

3 adet dolmalık yeşil biber
3 adet kırmızı biber
3 adet dolmalık sarı biber
3 adet patlıcan
4 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
5-6 dal maydanoz
Tuz

m151102_4529e.jpg

Biberi ve patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyun. Biberleri uzun şeritler halinde doğrayın. Patlıcanları iri küpler halinde doğrayın. Dövülmüş sarmısağı patlıcan ve biberlerle karıştırın. Daha sonra servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve sirke gezdirip, tuz serpin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

05 Ekim 2017 Perşembe Bugün Ne Pişirsem?

Çeşm-i Nigar Çorbası
vp9RP6.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 büyük baş soğan
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 litre su (10 su bardağı)
Terbiyesi için
1 su bardağı süt
1 limonun suyu
2 yumurta sarısı
Sosu için
Tereyağı
Nane
Pul biber

m160112_fceb4.jpg

Soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. 2 litre suyu ve yıkadığınız mercimekleri de ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın. Bu aşamada terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce çırpın. Pişen çorbanızı ocaktan alıp blenderdan geçirin bir taraftan da hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ekleyin. Blenderdan geçirdiğiniz ve terbiyesini eklediğiniz çorbayı tekrar ocağa koyun 1-2 taşım kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Sosunu hazırlayıp krokan ekmekleriniz ile servis edin.
***********************************************************************************************

Yahni Tarifi
yahni-0.png


m151102_7173b.jpg

800 gram yağsız kuşbaşı et
400 gram arpacık soğan
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet defne yaprağı

m151102_4529e.jpg

Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakın. Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin. Soğan ve sarımsaklar yumuşadığında salçalı sosuyla birlikte sıcak olarak servis edin.
***********************************************************************************************

Taze Naneli Bulgur Pilavı Tarifi
EyVA5z.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 tutam maydanoz,
1 tutam taze nane,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet sivri biber,
4 su bardağı sıcak su (800 ml.),
Tuz.

m160112_fceb4.jpg

kuru soğanın kabukları soyulup yıkanır ve küçük küçük doğranır.Pilavın yapılacağı tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğranan soğanlar koyulur ve ocağın üzerinde ara ara karıştırarak kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine yıkanıp süzülmüş bulgurlar ilave edilir ve karıştırarak kavurmaya devam edilir.Bulgurlar biraz kavrulduktan sonra, üzerine 1 yemek kaşığı salça eklenip biraz daha kavrulur.Son olarak bulgurların üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edilir ve tuzu ayarlanarak kaynamaya bırakılır.Bulgur pilavı kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Taze nane ve maydanoz ince ince kıyılır.Bulgurlar suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve doğranan yeşillikler pilava eklenip hafifçe karıştırılır.Hazırlanan taze naneli bulgur pilavı, kapağı kapalı olarak demlenmesi için 10 dakika kadar dinlendirilir.Demlenen pilav daha sonra, sıcak olarak servis edilir.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
6 Ekim 2017 Cuma Bugün Ne Pişirsem?

Çeşm-i Nigar Çorbası
vp9RP6.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 büyük baş soğan
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 litre su (10 su bardağı)
Terbiyesi için
1 su bardağı süt
1 limonun suyu
2 yumurta sarısı
Sosu için
Tereyağı
Nane
Pul biber

m160112_fceb4.jpg

Soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. 2 litre suyu ve yıkadığınız mercimekleri de ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın. Bu aşamada terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce çırpın. Pişen çorbanızı ocaktan alıp blenderdan geçirin bir taraftan da hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ekleyin. Blenderdan geçirdiğiniz ve terbiyesini eklediğiniz çorbayı tekrar ocağa koyun 1-2 taşım kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Sosunu hazırlayıp krokan ekmekleriniz ile servis edin.
****************************************************************************************

Etli Kaşarlı Fırın Patlıcan
nWZ4oR.jpg


m160112_a8df6.jpg

5 adet patlıcan
3 su bardağı kızartma yağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
200 gram kuşbaşı dana döş eti
2 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kekik
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
1 yemek kaşığı biber salçası
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

m160112_fceb4.jpg

Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Patlıcanları iyice kızan kızartma yağında kızartın.
Bir Yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın arpacık soğan ve sarımsağı kavurun. Kavrulan soğanlara etleri ilave edin ve suyunu salıp geri çekinceye kadar yüksek ateşte pişirmeye devam edin.
Baharatları ve salçayı ilave edip, 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
Kızaran patlıcanları, borcama dizin ve hazırladığınız kuşbaşı etli iç harcı patlıcanların ortasına dökün.
Patlıcanların üzerini kapatın ve üzerine rendelenmiş kaşar ilave edip pişirin.
****************************************************************************************

Sumaklı Taze Soğanlı Pilav
6ylW2l.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su ya da tavuk suyu
1 çorba kaşığı tane sumak
3 yemek kaşığı tereyağı
6 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinci ılık su ve tuz ile ıslatıp 1 saat kadar bekletin ve iyice yıkayıp süzün. Suyu bir tencereye alın ve sumak tanelerini bir taşım kaynatın.Pirinci tereyağında kavurun. Pirinç beyazlaşınca ince kıyılmış soğan ve dereotunu ilave edin. Sumak tanelerini süzüp suyu da pirincin üzerine ekleyin. Tuzunu ilave edin. Pirinçler suyunu çekince pilavınız hazır.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
7 Ekim 2017 Cumartesi Bugün Ne Pişirsem?

Terbiyeli Mercimek Çorbası
ROo1ja.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
***********************************************************************************************************

Levrek Kızartma
qJPjrV.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 adet levrek
1 tatlı kaşığı buğday unu
2 tatlı kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeterince tuz

m160112_fceb4.jpg

Temizlenmiş levrekleri yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyelim. Bu arada iki unu ve istediğiniz miktarda tuzu karışım haline getirelim.
Suyu süzülmüş levrekleri un karışımına bulayalım, kızdırdığımız sıvı yağda nar gibi kızartalım.


***********************************************************************************************************

Turşulu Mısırlı Beyaz Lahana Salatası
vJnX9O.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı mısır
3-4 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker

m160112_fceb4.jpg

Lahana ince ince doğranıp tuz ve şekerle iyice ovulur. Sulanacağı içi için fazla suyu havlu peçete ile üzerine bastırarak alınır.
Soğan da yarım ay (piyazlık) olarak doğranır ve tuzla ovulup acısı alınır. Yıkanıp suyu iyice sıkılır.
Havuç rendelenir, turşu da minik küpler halinde doğranır.Mayonez, hardal, limon suyu ve zeytinyağ iyice çırpılır. Bütün malzemeler karıştırılır.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

8 Ekim 2017 Pazar Bugün Ne Pişirsem ?

İpek Çorbası Tarifi
Gyv4Rb.jpg


m160112_a8df6.jpg

Yarım tavuk göğsü,
1 su bardağı kırmızı mercimek,
1 tane kırmızı kapya biber,
1 tane havuç,
1 tane patates,
2 su bardağı tavuk suyu,
1 su bardağı süt,
4 su bardağı su,
1 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Tuz.

m160112_fceb4.jpg

Kırmızı mercimekler yıkanıp süzülür ve 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyulur.İçerisine küçük küçük patates, havuç ve kırmızı biber doğranır ve ocağın üzerine alınarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tavuk göğüs eti başka bir tencere içerisine konulur ve üzerine su ve tuz ilave edilerek haşlanır.Tavuğun haşlama suyu çorbaya ilave edilmek üzere bekletilir ve tavuk etleri didiklenir.Pişirilen mercimekli karışım blendırdan geçirilir.Çorbanın yapılacağı tencere içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı un koyulur ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur.Kavrulan unun üzerine 2 su bardağı tavuk suyu ile 1 su bardağı süt ilave edilip karıştırılır.Üzerine blendırdan geçirilen mercimekler eklenip karıştırılır ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirilir.Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerekirse üzerine sıcak su ilavesi yapılır.Son olarak içerisine didiklenmiş tavuk etleri ilave edilip karıştırılır ve hazırlanan ipek çorbası ocaktan alınır.Servis esnasında kaselerdeki çorbanın üzerine naneli kırmızı biberli yağ gezdirerek veya nane serpiştirerek servis edilir.
***********************************************************************************************************

Sebzeli Kebap
MagnL9.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 / 2 kilogram et
Bir demet küçük maydanoz
125 gram sarımsak ve tuz

m160112_fceb4.jpg

Etle sebze zırhta çekilir, tuz ilave edilir. Sebzeyle karışık kıyma ceviz büyüklüğünde parçalara ayılır. Islatılmış el yardımıyla şişe geçirilir.
Adana kebabı gibi oruk şekil verilir.Hafif ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.
***********************************************************************************************************

Cevizli Havuç Salatası
zJQ52j.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 Su bardağı Ceviz Çekilmiş
4 Adet Havuç
Yarım Su bardağı Mayonez
3 Diş Sarımsak
1 Su bardağı Süzme Yogurt
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kararında Tuz

m160112_fceb4.jpg

Havuçları rendeleyip zeytinyağında 5 dakika kavurup soğumaya bırakın. Sarımsakları rendeleyin. Derin bir kaseye yoğurt ve mayonezi koyup pürüzsüzleşene kadar çırpın. Soğuyan havucu, sarımsakları, cevizi ve tuzu yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın ve ceviz taneleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

9 Ekim 2017 Pazartesi Bugün Ne Pişirsem ?

g985RQ.png


İşkembe çorbası

m160112_a8df6.jpg

500 gram işkembe
2 bardak işkembe suyu
Su
Tuz
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon
2 kaşık un
Üzerine:
1 kaşık terayağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sirke
3 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Haşladığınız işkembeleri küp küp doğrayın. Çorba tenceresine alıp suyla tekrar haşlayın. Terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. İşkembeyi haşladığınız sudan azar azar terbiyeye ekleyip sürekli çırpmaya devam edin.Terbiyeyi karıştırarak çorba tenceresine ekleyin. Koyulaşana kadar kaynatın. Tuzunu ilave ettikten sonra sosunu hazırlamak için tereyağı ve pulbiberi kızartın. Bir kasede ezilmiş sarımsak ve sirkeyi karıştırın. Çorbayı bu iki sosla beraber servis edin.
*******************************************************************************************************

Kıymalı Patates Musakka
3pLD3j.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 kg patates
2 adet orta boy soğan
200 gram kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 adet domates
1 adet sivri biber

m160112_fceb4.jpg

Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave edin ve kavurun. Domates ve sivribiberi incecik doğrayıp tavaya ekleyin. Salça, 2 su bardağı su ve baharatları ekleyin. Orta dereceli ateşte 10 dakika kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde doğrayın. Fırın kabını hafifçe yağlayın. Patatesleri fırın kabına dizin. Üzerine kıymalı sosu dökün. Domates ve biberi dilimleyip sosun üzerine dizin. 175 derece fırında üzeri kızarana ve patatesler pişene kadar pişirin.
*******************************************************************************************************

Muhallebili Revani
g985DQ.jpg


m160112_a8df6.jpg

3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2 limonun suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
Muhallebi için
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
8 yemek kaşığı toz şeker

m160112_fceb4.jpg

Revani hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Hamuru için gerekli malzemeleri karışıma ilave edip iyice karıştırın. Karışımı; yağlanmış fırın tepsisine döküp 175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın.
Her iki parça revaniyi de şerbetle ıslatın. Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın. Üzerine diğer revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş çikolata ve Türk kahvesi serpip servis yapın.

m160112_d2c69.gif

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
10 Ekim 2017 Salı Bugün Ne Pişirsem ?

Ezogelin Çorbası
jQ2goJ.jpg


m151102_7173b.jpg

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
10 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber

m151102_4529e.jpg

Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İçine et suyunu katın. Kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin. Pirinçler uzanıncaya dek pişirin. Bulguru, şehriyeyi, salçayı katın. Tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda çevirin. Üzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
**************************************************************************************

Yoğurtlu Köfte Tarifi
5GMylz.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
150 gram süzme yoğurt
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1-2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Kızartmak için
1/3 su bardağı ayçiçek yağı
Servis için
1 kase yoğurt
15 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

Kuru soğanı ve maydanozları çok ince doğrayıp derince bir kaba alın.Üzerine kıyma, süzme yoğurt, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip güzelce yoğurun.Hazırlayıp yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri vaktiniz varsa pişirmeden önce yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Derin bir kızartma tenceresine bol miktarda ayçiçek yağını alın ve ısıtın. Yağ yeterince ısındıktan sonra, köfteleri kızgın yağda her tarafı altın sarısı bir renk alana dek pişirin.Pişen köfteleri kağıt havlu serdiğiniz bir kaba alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.Servis için tereyağını bir tavada eritin ve içine toz kırmızı biberi atın.Köfteleri sıcak olarak bir servis tabağına alın ve üstlerine yoğurt gezdirip, hazırladığınız tereyağını da ilave ederek servis edin.
**************************************************************************************

Taze Naneli Bulgur Pilavı Tarifi
EyVA5z.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 tutam maydanoz,
1 tutam taze nane,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet sivri biber,
4 su bardağı sıcak su (800 ml.),
Tuz.

m160112_fceb4.jpg

kuru soğanın kabukları soyulup yıkanır ve küçük küçük doğranır.Pilavın yapılacağı tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğranan soğanlar koyulur ve ocağın üzerinde ara ara karıştırarak kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine yıkanıp süzülmüş bulgurlar ilave edilir ve karıştırarak kavurmaya devam edilir.Bulgurlar biraz kavrulduktan sonra, üzerine 1 yemek kaşığı salça eklenip biraz daha kavrulur.Son olarak bulgurların üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edilir ve tuzu ayarlanarak kaynamaya bırakılır.Bulgur pilavı kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Taze nane ve maydanoz ince ince kıyılır.Bulgurlar suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve doğranan yeşillikler pilava eklenip hafifçe karıştırılır.Hazırlanan taze naneli bulgur pilavı, kapağı kapalı olarak demlenmesi için 10 dakika kadar dinlendirilir.Demlenen pilav daha sonra, sıcak olarak servis edilir.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
emek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
11 Ekim 2017 Çarşamba Bugün Ne Pişirsem ?

Tavuk Suyuna Çorba Tarifi
lbj4MQ.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 adet tavuk but,
1 çay bardağı kırık pirinç,
8 su bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı dolusu tuz,
1 çay kaşığı silme karabiber,
1 tutam maydanoz,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
Yarım limon suyu.

m160112_fceb4.jpg

Butları yıkayıp tencereye alalım.Butların üzerini geçecek şekilde su ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.Soğuyan butları didikleyelim.Başka bir tencereye tereyağını koyup eritelim.Üzerine didiklediğimiz tavuk etini ilave edip 1-2 dakika kavuralım.Sonra sıcak suyu ilave edip kaynatalım.Kaynayan suyun içine yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ve tuzu ilave edelim.Orta ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirip ocaktan alalım.Çorbanın içine karabiberi, limon suyunu ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Bu şekilde maydanozun rengi değişmiyor ve yeşil kalıyor.Tavuk Suyuna Çorbamızı sıcak olarak servis yapın.
**************************************************************************************************************

Kıymalı Patates Musakka
POkmQN.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 kg patates
2 adet orta boy soğan
200 gram kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 adet domates
1 adet sivri biber

m160112_fceb4.jpg

Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave edin ve kavurun. Domates ve sivribiberi incecik doğrayıp tavaya ekleyin. Salça, 2 su bardağı su ve baharatları ekleyin. Orta dereceli ateşte 10 dakika kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde doğrayın. Fırın kabını hafifçe yağlayın. Patatesleri fırın kabına dizin. Üzerine kıymalı sosu dökün. Domates ve biberi dilimleyip sosun üzerine dizin. 175 derece fırında üzeri kızarana ve patatesler pişene kadar pişirin.
**************************************************************************************************************

Amerikan Fırın Pilavı
lWnJok.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı Amerikan Pirinci
300 gr. kusbasi et (bir avuc)
3 tana sivri biber (dogranmis)
3 tane domates (dogranmis)
siviyag, tuz, kirmizipul biber, beyaz biber.

m160112_fceb4.jpg

Bir tencere içinde etler soteleyin, biber ve domates ekleyin. Kavrulduktan sonra pirinç ilave edin ve kavurun.
Baharatları ekleyin. Bir sini içerisine koyun. Yeterince sıcak su ilave edin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

m160112_d2c69.gif

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
13 Ekim 2017 Cuma Bugün Ne Pişirsem ?
Terbiyeli Mercimek Çorbası
ROo1ja.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
***********************************************************************************************************


Fırında Patlıcanlı Tavuk
ByMJ4L.jpg


m160112_a8df6.jpg

Tavuk ( 500 gr kadar göğüs eti)
Patates (3 orta boy patates)
Patlıcan (4 tane patlıcan)
Sivri biber (8 tane biber. İsteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Soğan (2 tane orta boy soğan)
Domates (3 domates)
Salça (1 tatlı kaşığı dolusu)
Sıvıyağ (3 yemek kaşığı kadar)
Tuz ve arzunuza göre diğer baharatlar

m160112_fceb4.jpg

Fırında patlıcanlı tavuk tarifi için tavukları ve soğanı ince olarak kıydıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Tavuklar da daha sonra soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Patates, biber ve patlıcan yağda kızartıldıktan sonra da hepsi sırasıyla tepsiyle dizilir. Domates sosu için ise domatesler rendelenir. Salça, yağ, tuz ve çok az da su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tepside bulunan malzemelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılan fırın 200 dereceye getirilerek yarım saat pişirilir.
*********************************************************************************************

Fesleğenli Makarna Tarifi
DyEW2l.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 paket burgu makarna
(500 gr) 2,5 litre
sıcak su (makarnayı pişirmek için)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bağ taze fesleğen
50 gram toz parmesan peyniri
2 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.Sarımsakları ekleyip soteleyin.1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.Sona aşamada doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
14 Ekim 2017 Cumartesi Bugün Ne Pişirsem ?

Tavuk Suyuna Çorba Tarifi
lbj4MQ.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 adet tavuk but,
1 çay bardağı kırık pirinç,
8 su bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı dolusu tuz,
1 çay kaşığı silme karabiber,
1 tutam maydanoz,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
Yarım limon suyu.

m160112_fceb4.jpg

Butları yıkayıp tencereye alalım.Butların üzerini geçecek şekilde su ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.Soğuyan butları didikleyelim.Başka bir tencereye tereyağını koyup eritelim.Üzerine didiklediğimiz tavuk etini ilave edip 1-2 dakika kavuralım.Sonra sıcak suyu ilave edip kaynatalım.Kaynayan suyun içine yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ve tuzu ilave edelim.Orta ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirip ocaktan alalım.Çorbanın içine karabiberi, limon suyunu ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Bu şekilde maydanozun rengi değişmiyor ve yeşil kalıyor.Tavuk Suyuna Çorbamızı sıcak olarak servis yapın.
*********************************************************************

Patates Püreli Et Sote
vJ81LA.jpg


m160112_a8df6.jpg

Et sote için
1 kilogram dana kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar
Püre için
7-8 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

m160112_fceb4.jpg

Kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.Başka bir tencerede patatesleri de (kabuklu bir şekilde) yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi sıvı yağda kavuralım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Salçayı,baharatları,domatesi ve haşladığımız eti , soğanı ve biberi kavurduğumuz tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.Hiç su ilave etmeden,kısık ateşte, tüm malzemeler iyice karışana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edelim.Püreyi hazırlamak içinse; haşladığımız patatesleri soyalım ve robottan geçirelim.Bir tencereye tereyağını koyup eritelim, içine patatesleri ilave edelim ve bir kaç dakika karıştıralım.Azar azar sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim.Süt ile patates tamamen birbirine karışınca, yani tencere de sütü göremez duruma gelince kaşar peynirini ekleyelim.Karıştırarak peynirin patatesle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım.Servis tabağına püre ve et soteden istediğimiz miktarlarda yan yana koyup servis yapalım.
*********************************************************************

Karışık Piyaz Tarifi
a1EN9B.jpg


m160112_a8df6.jpg

1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 adet limon
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak

m160112_fceb4.jpg

Haşlanmış kuru fasulye, nohut ve barbunyayı derince bir salata tabağına alın. Kuru soğanı yarım halka şeklinde, ince ince doğrayın ve bol tuzla ovun. Ardından yıkayın ve kaseye ilave edin. İnce ince doğradığınız taze soğanları ve ince doğranmış maydanozları da kaseye ekleyin. Biberleri de ince ince doğrayın ve ilave edin, ardından sarımsakları içine rendeleyin. Domatesi küp küp doğrayın ve ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sirke, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın ve hazırladığınız piyazın üzerine gezdirin. Güzelce karıştırın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
19 Ekim 2017 Perşembe Bugün Ne Pişirsem ?

Özbek Çorbası
6yr9GN.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gramdana kuşbaşı eti (iri doğranmış)
2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
1/2 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
2 adet havuç (verev doğranmış)
2 litr esu
2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1/4 bağ kıyılmış maydanoz

m160112_fceb4.jpg

Derin bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince etleri ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Domates rendesi ve salçayı da ilave edip karıştırarak kaynama noktasına getirin. Patates ve havuçları ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynayan çorbaya buğday, nohut ve maş fasulyesini de ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirin ve altını kısın. 5 dakika altı kısık şekilde pişirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanozları ilave edin ve servis edin.
*******************************************************************************************************

Harem Güveci Tarifi
zJaar4.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı tel şehriye
500 gr dana kuşbaşı
2 adet kırmızı yağ biberi
2 adet carliston biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için besamel sos
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Son süs olarak kaşar peynir

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle tel şehriye pilavını yapıyoruz. Şehriyeler kızarana kadar kavuruyoruz sıvı yağ ve tereyağ karışımı ile tuz ilave edip kavuruyoruz. Kızarım üzerine 1. 5 bardak su dökerek pişiriyoruz. Demlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra eti yağda kavuruyoruz. Haşlanmış ise değil ise de önce haşlıyoruz. Daha sora kavuruyoruz. İçerisine biberleri ilave edip kavuralım. Daha sora baharatları ilave edip üzerini geçecek kadar su koyup pişiriyoruz. Piştikten sonra pilav ile soteyi karıştırıyoruz ve fırın güveclerimize paylaştırın. Üzerine besamel sosu ve kaşar ilave edip 200 derece de üzeri kızarana kadar fırında tutuyoruz.
*******************************************************************************************************

Karışık Piyaz Tarifi
a1EN9B.jpg


m160112_a8df6.jpg

1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 adet limon
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak

m160112_fceb4.jpg

Haşlanmış kuru fasulye, nohut ve barbunyayı derince bir salata tabağına alın. Kuru soğanı yarım halka şeklinde, ince ince doğrayın ve bol tuzla ovun. Ardından yıkayın ve kaseye ilave edin. İnce ince doğradığınız taze soğanları ve ince doğranmış maydanozları da kaseye ekleyin. Biberleri de ince ince doğrayın ve ilave edin, ardından sarımsakları içine rendeleyin. Domatesi küp küp doğrayın ve ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sirke, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın ve hazırladığınız piyazın üzerine gezdirin. Güzelce karıştırın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
20 Ekim 2017 Perşembe Bugün Ne Pişirsem ?

Sebzeli Yulaflı Çorba
POYJYO.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 Yemek kaşığı yulaf
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy kabak
1 Adet orta boy patates
1 Yemek kaşığı light krema
2 Dal taze soğan
5 Su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Öncelik olarak patates,, havucu ve kabağı küp küp olacak şekilde güzelce doğrayın.Sonra taze soğanın yeşil bölümlerini yemeklik olarak incecik kesin.Tencereye sıvıyağını koyup kestiğiniz soğanları koyun.Biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Suyu kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız patatesi, kabağı ve havucu ilave edin.Yulafıda koyun.İçerisinde ki sebzeler iyice yumuşayana kadar kontrollü pişirin.Sonrasında ocağın altını kapatıp kremayı ilave edin.Son olarak damak zevkinize göre tuzu ilave edip iyice karıştırın.
********************************************************************************************************

Sebzeli Kebap
MagnL9.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 / 2 kilogram et
Bir demet küçük maydanoz
125 gram sarımsak ve tuz

m160112_fceb4.jpg

Etle sebze zırhta çekilir, tuz ilave edilir. Sebzeyle karışık kıyma ceviz büyüklüğünde parçalara ayılır. Islatılmış el yardımıyla şişe geçirilir.
Adana kebabı gibi oruk şekil verilir.Hafif ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.
********************************************************************************************************

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
RPdM81.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı arpa şehriye
Yarım göğüs eti
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ

m160112_fceb4.jpg

tavuk göğüsümüzü haşlayarak başlıyoruz. Pişen tavuğumuzu didiyoruz. Beklemeye alıyoruz. Tencereye tereyağ margarin ve sıvıyağı koyuyoruz. Kızan yağa arpa şehriyeleri atıp kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere tavukları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Not: şehriyeler kahverengi olmalı ancak yanmamasına dikkat edin. Kavurmayı abartmayın. Kavrulan pilava iki bardak su eklenir. Tavuğun suyunu koymanız. Tavsiye olunur. Tuz eklenip kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte kaynama başlayınca kısık ateşte pişirilir. Pilavımız ılıyana kadar kapak açılmaz.

m160112_d2c69.gif

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
24 Ekim 2017 Salı Bugün Ne Pişirsem ?

Mantarlı Domates Çorbası Tarifi
ByPGJQ.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı,
2 yemek kaşığı tepeleme un,
1 yemek kaşığı silme domates salçası,
2 su bardağı domates suyu veya rendelenmiş domates
5-5,5 su bardağı yarısı tavuk suyu yarısı su,
100-150 gr küçük boy kültür mantarı,
1 adet iri diş rendelenmiş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Mantarların dış yüzeyini soyup ince bir şekilde doğrayalım.Tencereye 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağını, rendelenmiş sarımsağı ve mantarı koyalım.Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurup kenara alalım.Başka bir tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağını ve unu koyalım.Kısık ateşte kaşıkla sürekli karıştırarak unun rengi hafif sararıp yağını salana kadar kavuralım.Üzerine salçayı ilave edip kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika kavuralım.Sonra domates sosunu ilave edip tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak 1-2 dakika unla domates sosunun birbirine iyice karışmasını sağlayalım.Daha sonra yarısı su yarısı tavuk suyunu ve kavrulmuş mantarları ilave edip el çırpıcısıyla sürekli karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika kaynatalım.Pişen çorbanın üzerine karabiberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.Mantarlı Domates Çorbamızı 10-15 dakika dinlendirelim.Çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip sıcak olarak servis yapın.Arzuya bağlı sıvı krema kullanılabilir. Tavuk suyu yoksa bulyon kullanabilirsiniz.
************************************************************************************************************

Tavada Et Kavurması Tarifi
1GVVdY.jpg


m160112_a8df6.jpg

250 gr kırmızı et (kuş başı şeklinde doğranmış)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tane kırmızı biber
4 tane ince sivri biber
2 diş sarımsak
2 tane soğan
1 cay kaşığı karabiber
1 kaşığı kırmızıbiber
1 buçuk tatlı kaşığı tereyağ

m160112_fceb4.jpg

Kuş başı şeklinde doğranmış etlerimizi kısık ateşte yanan ocağımızın üzerine alıyoruz ve kapağını kapatıp etlerimizi suyunu çekene kadar pişmesini bekliyoruz. Ve pişen etlerimizin üzerine doğradığımız malzemelerimizin hepsini ilave ediyoruz, yarım çay bardağı sıvı yağımızı ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp etlerimizi kısık ateşte ve malzemesi ile pişirmeye devam ediyoruz. Artık etimizin olmuştur ve tereyağını tuzunu ilave ettikten sonra 3 dk karıştıralım ve ocağın altını kapatıp servise sunalım.
************************************************************************************************************

Taze Naneli Bulgur Pilavı Tarifi
EyVA5z.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 tutam maydanoz,
1 tutam taze nane,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet sivri biber,
4 su bardağı sıcak su (800 ml.),
Tuz.

m160112_fceb4.jpg

kuru soğanın kabukları soyulup yıkanır ve küçük küçük doğranır.Pilavın yapılacağı tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğranan soğanlar koyulur ve ocağın üzerinde ara ara karıştırarak kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine yıkanıp süzülmüş bulgurlar ilave edilir ve karıştırarak kavurmaya devam edilir.Bulgurlar biraz kavrulduktan sonra, üzerine 1 yemek kaşığı salça eklenip biraz daha kavrulur.Son olarak bulgurların üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edilir ve tuzu ayarlanarak kaynamaya bırakılır.Bulgur pilavı kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Taze nane ve maydanoz ince ince kıyılır.Bulgurlar suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve doğranan yeşillikler pilava eklenip hafifçe karıştırılır.Hazırlanan taze naneli bulgur pilavı, kapağı kapalı olarak demlenmesi için 10 dakika kadar dinlendirilir.Demlenen pilav daha sonra, sıcak olarak servis edilir.

m160112_d2c69.gif

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
4 Kasım 2017 Cumartesi Bugün Ne Pişirsem?

Soğanlı Domates Çorbası Tarifi
pGz2ro.jpg


m160112_a8df6.jpg

5 adet büyük boy domates,
1 adet orta boy kuru soğan,
5 su bardağı su,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası,
Tuz,
Karabiber.
Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peyniri.

m160112_fceb4.jpg

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.Soğanı küp küp doğrayalım.Tencereye doğranmış domatesleri ve soğanı alalım.Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edelim.Domatesler yumuşayana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.Sonra blendardan geçirelim.Daha sonra domates çorbamızın çekirdeksiz ve pürüzsüz olması için ince bir tel süzgeçten geçirelim.Çıkan posayı atalım.Tencereye tereyağını alıp eritelim.Üzerine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.1 yemek kaşığı salçayı ilave edip kavuralım.Süzdüğümüz domates suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.Tuzu ve isteğe göre karabiberi ilave edip 1 taşım daha kaynatalım.Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip sıcak olarak servis yapın.
***********************************************************************

Patates Püreli Et Sote
vJ81LA.jpg


m160112_a8df6.jpg

Et sote için
1 kilogram dana kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar
Püre için
7-8 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

m160112_fceb4.jpg

Kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.Başka bir tencerede patatesleri de (kabuklu bir şekilde) yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi sıvı yağda kavuralım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Salçayı,baharatları,domatesi ve haşladığımız eti , soğanı ve biberi kavurduğumuz tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.Hiç su ilave etmeden,kısık ateşte, tüm malzemeler iyice karışana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edelim.Püreyi hazırlamak içinse; haşladığımız patatesleri soyalım ve robottan geçirelim.Bir tencereye tereyağını koyup eritelim, içine patatesleri ilave edelim ve bir kaç dakika karıştıralım.Azar azar sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim.Süt ile patates tamamen birbirine karışınca, yani tencere de sütü göremez duruma gelince kaşar peynirini ekleyelim.Karıştırarak peynirin patatesle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım.Servis tabağına püre ve et soteden istediğimiz miktarlarda yan yana koyup servis yapalım.
***********************************************************************

Kuru Domatesli Peynirli Salata
YPLQMj.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 marul
1 kase kuru domates
1 pk. hellim peyniri
1 küçük kase mısır
1 küçük kase ceviz
1 küçük kase zeytin
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
limon
zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz ve üzerine su döküp yumuşamaya bırakıyoruz. Marulları doğruyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Kuru domatesi doğrayıp üzerine koyuyoruz. Zeytin, mısır ve cevizi süsleyerek kenarlara koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve limonunu sıkıyoruz. Hellim peyniri küp doğrayıp tavada kızartıyoruz. Kenarlara hellim peynirini koyuyoruz. Dereotu ve maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.

m160112_d2c69.gif

 
Üst Alt