yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
3 Ekim 2017 Salı Bugün Ne Pişirsem ?
Kazan Kebabı
500 gram yağsız kıyma
4 adet patlıcan
4 adet domates
3 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
3 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Kıymayı tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Alacalı soyulmuş patlıcanları, ortadan ikiye kesip dilimleyin. Dört köşeli şişlere sıra ile patlıcan ve köfteleri geçirin. Mangalda köfte ve patlıcanların rengi dönene dek şişleri çevirerek hafif pişirin.Köfte ve patlıcanları şişlerden çıkarıp, derin bir tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenip, halka doğranmış domatesleri yayın. Dolmalık ve kırmızı biberleri elinizle küçük parçalara ayırıp, tencereye ekleyin. Ayrı bir yerde halka doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyip, tencereye ilave edin. Üzerine limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, yenibahar ve pulbiber ekleyin. Domates salçası ilave edin. Suyunu ekleyip, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın..
**************************************************************************************************************
Mantarlı Yasemin Pilavı
1 adet havuç soyulmuş
10 adet Kestane mantarı
Zeytinyağı
2 su bardağı yasemin pirinci
2.5 su bardağı su
½ bağ dereotu
Tuz
Beyazbiber
Havuçları soyduktan sonra diklemesine dörte bölün ve verevine ince ince doğrayın.
Kestane mantarlarını ince dilimleyin. Bir pilav tenceresine zeytinyağı koyup ısıtın, önce havuçları ekleyip 2-3 dakika soteleyin, ardından mantarları ekleyip sularını salıp çekene kadar pişirin. Yasmin pirinçlerini yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
1 dakika kadar ezmeden kavurduktan sonra tuz ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
**************************************************************************************************************
Cevizli Havuç Salatası
1 Su bardağı Ceviz Çekilmiş
4 Adet Havuç
Yarım Su bardağı Mayonez
3 Diş Sarımsak
1 Su bardağı Süzme Yogurt
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kararında Tuz
Havuçları rendeleyip zeytinyağında 5 dakika kavurup soğumaya bırakın. Sarımsakları rendeleyin. Derin bir kaseye yoğurt ve mayonezi koyup pürüzsüzleşene kadar çırpın. Soğuyan havucu, sarımsakları, cevizi ve tuzu yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın ve ceviz taneleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
3 Ekim 2017 Salı Bugün Ne Pişirsem ?
Kazan Kebabı
500 gram yağsız kıyma
4 adet patlıcan
4 adet domates
3 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
3 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Kıymayı tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Alacalı soyulmuş patlıcanları, ortadan ikiye kesip dilimleyin. Dört köşeli şişlere sıra ile patlıcan ve köfteleri geçirin. Mangalda köfte ve patlıcanların rengi dönene dek şişleri çevirerek hafif pişirin.Köfte ve patlıcanları şişlerden çıkarıp, derin bir tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenip, halka doğranmış domatesleri yayın. Dolmalık ve kırmızı biberleri elinizle küçük parçalara ayırıp, tencereye ekleyin. Ayrı bir yerde halka doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyip, tencereye ilave edin. Üzerine limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, yenibahar ve pulbiber ekleyin. Domates salçası ilave edin. Suyunu ekleyip, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın..
**************************************************************************************************************
Mantarlı Yasemin Pilavı
1 adet havuç soyulmuş
10 adet Kestane mantarı
Zeytinyağı
2 su bardağı yasemin pirinci
2.5 su bardağı su
½ bağ dereotu
Tuz
Beyazbiber
Havuçları soyduktan sonra diklemesine dörte bölün ve verevine ince ince doğrayın.
Kestane mantarlarını ince dilimleyin. Bir pilav tenceresine zeytinyağı koyup ısıtın, önce havuçları ekleyip 2-3 dakika soteleyin, ardından mantarları ekleyip sularını salıp çekene kadar pişirin. Yasmin pirinçlerini yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
1 dakika kadar ezmeden kavurduktan sonra tuz ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
**************************************************************************************************************
Cevizli Havuç Salatası
1 Su bardağı Ceviz Çekilmiş
4 Adet Havuç
Yarım Su bardağı Mayonez
3 Diş Sarımsak
1 Su bardağı Süzme Yogurt
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kararında Tuz
Havuçları rendeleyip zeytinyağında 5 dakika kavurup soğumaya bırakın. Sarımsakları rendeleyin. Derin bir kaseye yoğurt ve mayonezi koyup pürüzsüzleşene kadar çırpın. Soğuyan havucu, sarımsakları, cevizi ve tuzu yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın ve ceviz taneleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.