MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

çorbası

  1. OBERON

    Meşhur Kesme Çorbası

    Malzemeler 1 kase haşlanmış yeşil mercimek 1 kase ev eriştesi (yoksa markette hazır makarna paketlerinde satılıyor) 1 büyük kuru soğan 5-6 diş sarımsak Nane Karabiber Kırmızı Biber 2 yemek kaşığı domates salçası ½ kaşığı biber salçası Zeytin yağ Tarif Tencerenin içinde sıvı yağ ile ince ince...
  2. OBERON

    Köfteli Yoğurt Çorbasi

    Malzemeler 1 çaybardağı yoğurt 3 çorba kaşığı pirinç 1 yumurta 2 çorba kaşığı un 5 su bardağı su 125 gr kıyma Karabiber, tuz, kekik, kırmızı tozbiber Sıvıyağ biraz tereyağ Tarif Piriçleri yıkayıp bir subardağı su ile haşlamaya bıraklım.Diğer yandan da kıyma tuz ve karabiberi...
  3. OBERON

    Kremalı Havuç Çorbası

    Tarif Bu çorbada krema yok ,kremalı gibi olduğu için adı öyle.Denemeye değer. Malzemeler:2 havuç1/2 çaybardağı çiçek yağı veya zeytin yağı2 kaşık un1 yumurta sarısı1 bardak süttuzkuru naneHzırlanışı:Rendelenmiş havuçları yağ ile biraz kavuralım ve sıcak su ekleyip havuçlar pişene kadar...
  4. OBERON

    Yoğurt Çorbasi Lebeni

    Malzemeler 200 gr kuşbaşı et 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı nohut 6 su bardağı su 250 gr süzme yoğurt Üzerine zeytinyağı,nane Tarif Buğday ve nohutu bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra 6 bardak suda et,buğday ve nohutu kısık ateşte 1 saat haşlayın. Kaynadıktan...
  5. OBERON

    Yer Elması Çorbası

    Malzemeler Yer elması Kurusoğan Patates Beyazpeynir (Fesliğen sosuyla karıştırılmış) Yağsız dana eti Baharatlar Tavuk Suyu Zeytin Yağ Tarif Zeytinyağı koyuyoruz, kuru soğan koyuyoruz. Bir süre çeviriyoruz. Patetesleri ilave ediyoruz. Un yerine bağlamak için patates kullanıyoruz. Yer elmelarını...
  6. OBERON

    Baharatlı Kabak Çorbası

    Malzemeler 900 Gram Bal Kabağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Sap Pırasa 1 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Toz Zencefil 1 Çay Kaşığı Kimyon 4 Su Bardağı Tavuk Suyu Tarif Kabağı iri iri doğrayın. Geniş bir tencerede yağı kızdırıp pırasalarla sarımsakları ekleyin ve yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin...
  7. OBERON

    Balkabagi Corbasi

    Malzemeler 2 dilim balkabagi bir bardak sut bir tutam tuz bir tutam karabiber 1 adet kirmizi sogan Tarif sicak su hazir edilir. sogan kup kup dogranir, tereyaginda soyle bir cevrilir. balkabagi dilimleri, 2-3 cmlik seritler halinde dogranir ve tencereye eklenir. yettigi kadar su eklenir, tuz ve...
  8. OBERON

    Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi

    Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet soğan 1 adet patates 7 su bardağı su 4 dilim kepek ekmeği Patatesli Mercimek Çorbası Yapılışı MERCİMEĞİ ayıklayıp, yıkayın. Soğanı soyup, sekize bölün. Soğanı, patates ve mercimekle bir tencereye koyun. Üzerine suyu döküp, önce harlı sonra kısık...
  9. OBERON

    Lahanalı Cevizli Tavuk Çorbası Tarifi

    Malzemeler - 1 Su bardağı Ceviz İçi - 1 Adet Kuru Soğan - 2 Avuç Lahana - 3 Dal Maydanoz - 4 Su bardağı Su - 2 Parça Tavuk Göğsü - 1 Yemek kaşığı Tereyağı - 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Un - 1 Yemek kaşığı Zeytinyağı - Kararında Karabiber, Tuz Üzeri İçin - Kararında Kırmızı Pul Biber...
  10. OBERON

    Kırlangıç Çorbası Tarifi

    Malzemeler 1 adet kırlangıç 1 litre su 4 çorba kaşığı tereyağı 2 adet soğan 2 adet patates 2 adet havuç Tuz karabiber 4 çorba kaşığı krema 2 dal maydanoz Kırlangıç Çorbası Yapılışı KIRLANGIÇ balığının etini kemiğinden ayırın. Kemikleri bir litre suyla birlikte kaynatın. Su yarı yarıya...
  11. OBERON

    Pirpirim Semizotu Çorbası Tarifi

    Malzemeler - 1 Yemek kaşığı Domates Salçası - 1 Su bardağı Haşlanmış Fasulye - 1 Su bardağı Haşlanmış Nohut - 1 Su bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek - 1 Adet Kuru Soğan - Yarım Adet Limon - 1 Demet Semizotu - 8 Su bardağı Su - 2 Yemek kaşığı Tereyağı - 2 Yemek kaşığı Un - Kararında...
  12. OBERON

    Kuru Bamya Çorbası Tarifi

    Malzemeler - 1 Yemek kaşığı Domates Salçası - 1 Çay bardağı Kuru Bamya - 1 Adet Kuru Soğan - 1 Adet Limon - 1 Kahve Fincanı Sirke - 6 Su bardağı Su - 2 Yemek kaşığı Tereyağı - 2 Yemek kaşığı Tuz - 1 Yemek kaşığı Un Hazırlanışı Kuru bamyaları tuzlu,sirkeli bol kaynar suda beş dakika...
  13. OBERON

    Mercimekli Hamur Çorbası Tarifi

    Malzemeler - 1 Su bardağı Erişte - 2 Yemek kaşığı Margarin - 1 Su bardağı Yeşil Mercimek Sosu İçin - 1 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber - 1 Çay kaşığı Kuru Nane - 2 Yemek kaşığı Tereyağı - 1 Çay kaşığı Tuz Hazırlanışı Bir tencerede yeşil mercimeği, üzerine çıkacak kadar soğuk su ile...
  14. OBERON

    Salatalık Çorbası

    Malzemeler 2 adet salatalik 1 çay bardasi iç ceviz 1 kg yogurt 2 yemek kasigi kiyilmis taze nane 4 dis sarmisak 3 yemek kasigi zeytinyagi Tarif Salataliklari soyup ortadan ikiye ayirin. İri çekirdekleri varsa çıkarın, küçük parçalar halinde doğrayıp üzerine tuz serperek 30 dakika bekletin...
  15. OBERON

    Köfteli Lebeniye Çorbası

    Malzemeler: Köfte için: 250gr kıyma 1 kuru soğan, rendelenmiş tuz karabiber Köfteleri kızartmak için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Çorba için: 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut yarım su bardağı pirinç yarım kg yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaşığı un, silme Üzeri...
  16. OBERON

    Akdeniz Usulü Fasulye Çorbası

    Malzemeleri 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 2 pırasa 1 patates 2 diş sarımsak 5 su bardağı sebze suyu 400 gr haşlanmış kuru fasulye 200 gr beyaz lahana 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 2 yemek kaşığı doğranmış taze kekik Tuz Karabiber Sarımsaklı ekmek için 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı...
  17. OBERON

    Köfteli Erzincan Çorbası

    ​250 gr az yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz, karabiber ½ çay kaşığı kimyon, yenibahar 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı dolusu kesme ev eriştesi (arpa şehriye ya da makarna erişte de kullanabilirsiniz) 500 gr süzme yoğurt (ya da 2 su bardağı dolusu yoğurt) 2 tepeleme yemek...
  18. OBERON

    Yayla Çorbası Tarifi - Yayla Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Sofraların en çok tercih edilen besleyici ve doyurucu yayla çorbası 6-8 kişilik 5 dakika Tencerede orta ateşte 25 dakika Tencere, Sos için çukur kap, Çırpma teli, Tahta kaşık, Tava, Süzgeç, Bıçak, Yoğurt (1 su bardağı), Un (3 çorba kaşığı), Yumurta (2 adet, sarısı), Limon (yarım limon suyu)...
  19. OBERON

    Ot Çorbası Tarifi - Ot Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler Tencere, Tava, Tahta kaşık, Kepçe, Çukur kap (terbiyesi için), Süzgeç, Bıçak Maydanoz (4-5 dal), Dereotu (4-5 dal), Pazı (3-4 yaprak), Nane (1 tutam), Soğan (1 adet), Yoğurt (2 çorba kaşığı), Yumurta (1 adet), Un (3 çorba kaşığı), Tereyağı ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı tereyağı, 3...
  20. OBERON

    Sebze Çorbası Tarifi - Sebze Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler Kabak (1 adet), Havuç (1 adet), Fasulye (3 adet), Pırasa (1 adet), Yumurta (2 adet yumurta sarısı), Soğan (1 adet), Limon (1 adet), Un (3 çorba kaşığı), Yoğurt (3 çorba kaşığı), Sıvıyağ ya da margarin (1.5 çay bardağı veya 3 çorba kaşığı), Su (1 litre sıcak su, 1 bardak soğuk su), Et...
Üst Alt