MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

çorbası

  1. OBERON

    Tarhana Çorbası Tarifi - Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler Yarım su bardağı tarhana 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı kıyma Yarım çay bardağı sıvıyağ Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 adet domates mates 2 adet sivri biber Yarım çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 4 su bardağı...
  2. OBERON

    Mahluta Çorbası Tarifi - Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler Soğan (Yarım baş), Havuç (1 adet orta boy rendelenmiş), Margarin yağı (2 çorba kaşığı ya da sıvı yağ (yarım çay bardağı), Pirinç (2 çorba kaşığı, 60 gram), Bulgur (2 çorba kaşığı, 50 gram), Mercimek (1 su bardağı, 100 gram), Pul biber (1 tatlı kaşığı), Nane (1 tatlı kaşığı)...
  3. OBERON

    Yeşil Domates Çorbası Tarifi - Yeşil Domates Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Yeşil domates çorbası nasıl yapılır? 5-6 kişilik 10 dakika 20-25 dakika orta ateşte Malzemeler Yeşil domates (6 adet orta boy, 600 gram) Kuru soğan (1 adet orta boy) Maydanoz (3-4 dal doğranmış) Kereviz sapı (3-4 dal doğranmış) Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 çay kaşığı) Havuç (1 adet...
  4. OBERON

    Mantılı Mantar Çorbası Tarifi - Mantılı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler (2 Kişilik) 100 gr hazır mantı 2 adet taze soğan 3-4 adet mantar 15 gr margarin (1 çorba kaşığı) 1 çorba kaşığı sirke 1 adet domates Kuru veya taze fesleğen 3-4 sap ıspanak 500 ml et suyu (2 su bardağı) Tuz, karabiber Soya sosu Hazırlanışı Mantarları ince ince doğrayın...
  5. OBERON

    DomatesLi Pirinç Çorbası Tarifi

    Domatesli Pirinç Çorbası Malzemeler ►10 bardak et suyu ►1 bardak süt ►4 iri domates veya ezmesi ►1 çay bardağı pirinç ►2 adet soğan ►2 kaşık un ►2 kaşık yağ ►2 yumurta sarısı, tuz Domatesli Pirinç Çorbası Tarifi: Çorba tenceresinde ince doğranmış soğan, yağ ile pembe renkte kavrulur. Un...
  6. OBERON

    Güneş çorbası

    Domatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Kabuklarını sıyırıp alın. Robotta püre haline getirin. Tavuk bulyonu ılık suda eritin. Salçayı püre domatesle ezip, bulyonlu suya ilave edin. Yağda unu pembeleştirin. Pembeleşen unu ateşten alın. Domates suyunu yavaş...
  7. OBERON

    Brüksel Lahanası Çorbası

    Malzemeler: 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Adet Orta Boy Soğan 1 Adet Orta Boy Havuç 1 Adet Orta Boy Patates 150 gr. Brüksel Lahanası 6 Su Bardağı Su 3-4 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber 1 Adet Yumurtanın Sarısı 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu HAZIRLANIŞI : Tencereye 1 tatlı kaşığı...
  8. OBERON

    Ezme sebze çorbası

    MALZEMELER 6 su bardağı et suyu 4 çorba kaşığı margarin 2 adet küçük soğan 1 adet küçük kereviz 1 adet patates 2 kahve fincanı un 2 dilim bayat ekmek 2 adet küçük havuç 50 gr kaşar peyniri defne yaprağı tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak...
  9. OBERON

    Kıymalı yoğurt çorbası

    MALZEMELER 200 gr kıyma 1 kase yoğurt 1 iri kuru soğan 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı ince bulgur 100 gr margarin tuz karabiber nane 1,5lt su HAZIRLANIŞI Yoğurt, yumurta ve unu iyice, pürüz kalmayacak şekilde karıştırın. Üzerine 1,5 lt su, pirinç ve ince...
  10. OBERON

    Nohutlu yogurt corbası

    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı yoğurt 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber 1 çay kaşığı nane Tuz Hazırlanışı: * Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle...
  11. OBERON

    Antep Çorbası

    Malzemeler : 300 gr kemikli tavuk eti 100 gr ince çekilmiş antepfıstığı 8 su bardağı su 50 gr tereyağı Yarım su bardağı mısır unu 1 tutam safran Tuz Süsleme için: 2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı Hazırlanışı : Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın.Eti...
  12. OBERON

    Bademli Sebze Çorbası

    Malzemeler : • 3 yemek kaşığı margarin • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 2 adet pırasa • 1 adet patates • 1 su bardağı mısır • 4 adet taze soğan • 8 su bardağı et suyu • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • Tuz-karabiber Terbiyesi: • 1/2 limonun suyu • 1 adet yumurta sarısı • 1/2 su...
  13. OBERON

    Ekmekli Soğan Çorbası Tarifi

    2-3 Soğan Biraz Karabiber 1 tane taze yeşil Soğan Biraz Tuz 1 tane kuru ekmek 2,5 Kaşık Sanayağ Biraz Kekik 1 lt kadar Et Suyu Soğanların kabuklarını doğrayalım. Tencerede sanayağımızı eritelim. Soğanları içerisine aktaralım. Taze soğanlarımızı ince ince doğrayalım. Ekmekleri dilimleyelim. daha...
  14. OBERON

    Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi ve Yapılışı

    Tavuklu Şehriye Çorbası Tavuklu şehriye çorbasını sevenler için evde kendinizin kolay bir şekilde yapabileceği bu çorbanın malzemelerini ve yapılışının aşağıda sunduk. Çorbanın Malzemeleri Haşlanmış tavuk göğsü 1 Adet domates 1 Adet yeşil biber 1 Adet kırmızı biber 1 Yemek kaşığı tereyağ 2...
  15. OBERON

    Brokolili Kırmızı Mercimek Çorbası

    Brokolili Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeler: 1 büyük çiçek brokoli 1 adet soğan Tuz Zeytinyağı 2-3 diş sarımsak Kimyon 1 adet havuç 1 kase kırmızı mercimek Hazırlama Tarifi: Tencereye brokoli, mercimek, irice kesilmiş soğan , havuç, sarımsağı koyun ve üzerine su ekleyip haşlayın...
  16. OBERON

    Yoğurtlu arpa şehriye çorbası ile serinleyin

    Malzemeler: 1 kg yoğurt 1.5 su bardağı su 1 su bardağı arpa şehriye 1/2 bardak haşlanmış nohut Yarım demet nane ve maydanoz Pul biber ve zeytinyağı Yapılışı: Şehriyeyi az yağda kavurun. Üzerini geçer geçmez su koyun ve kapağını kapatıp haşlayın. Yoğurdu tuz ve suyla çırpın. Çırptığınız...
  17. OBERON

    Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi

    Malzemeler 1 adet soğan 4 adet patates 2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı yoğurt 1 adet yumurta tuz sıvıyağ su Üzeri için: toz kırmızı biber 1 çorba kaşığı tereyağ Tarif Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Tencereye yemeklik doğranan soğanları ve patatesleri kavurun ve...
  18. OBERON

    Elmalı Pirinç Çorbası Tarifi

    MALZEMELER : 2 çay bardağı haşlanmış pirinç 2 büyük elma rendesi 3 yemek kaşığı soya yağı 2 yemek kaşığı Dereotu ve maydanoz (kıyılmış) 1 çaykaşığı kırmızı biber Tuz HAZIRLANIŞI : Üç bardak kaynamış suyun içine elma rendelerini, haşlanmış pirinci ve tuzunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan...
  19. OBERON

    Kumbursiye Çorbası l Hatay Yöresinden

    Malzeme Listesi 750 gr iri kuşbaşı dana eti 100 gr tereyağı 1/2 kg arpacık soğan 1 kase nohut 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt ya da süzme yoğurt 1 yemek kaşığı nane göz kararı kurutulmuş acı kırmızı biber Hazırlanışı Adım 1 Dana eti kendi suyunda kavrulur. Suyunu çekmeye başlayan...
  20. OBERON

    Pırasalı Tarhana Çorbası Tarifi

    Malzemeler 1 su bardağı tarhana 1 adet büyük boy pırasa 1 kahve fincanı fındıkyağı veya zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım su bardağı kavrulmuş fındık unu Yarım demet maydanoz, tuz Pırasalı Tarhana Çorbası Yapılışı Tarhanayı derin bir kabın içinde 1 su bardağı su ile...
Üst Alt