• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ot Çorbası Tarifi - Ot Çorbası Nasıl Yapılır ?

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
ot-corba.jpg


Malzemeler

Tencere, Tava, Tahta kaşık, Kepçe, Çukur kap (terbiyesi için), Süzgeç, Bıçak

Maydanoz (4-5 dal), Dereotu (4-5 dal), Pazı (3-4 yaprak), Nane (1 tutam), Soğan (1 adet), Yoğurt (2 çorba kaşığı), Yumurta (1 adet), Un (3 çorba kaşığı), Tereyağı ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı sıvı yağ), Su (5 su bardağı sıcak su, 1 bardak soğuk su), Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı)

Püf Noktası

Bir miktar zeytinyağında 1 tatlı kaşığı toz zencefili 1-2 dakika kızdırarak çorbanın üzerine servis edebilirsiniz.

Dilerseniz çorbaya ek malzeme olarak ısırgan otu, kara lahana, ıspanak ve radika ilave edebilirsiniz.

Adım Adım Pişirme

1- Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin. Bu sırada 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun.

2- 3-4 yaprak pazı, 4-5 dal dereotu, 4-5 dal maydanoz, 1 tutam naneyi ince ince kıyın ve tencereye kavurduğunuz soğanların üzerine ilave edin ve bir dakika hepsini birlikte karıştırın. Otlar biraz kavrulduktan sonra tencereye 5 bardak sıcak suyu dökün.

3- Terbiye Hazırlığı: Bu sırada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta sarısını ve 1 bardak soğuk suyu iyice çırpın.

4- Hazırladığınız bu terbiyeyi bir süzgeç yardımıyla süzerek tencereye ilave edin ve karıştırarak 5 dakika kaynattın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi de ilave ettikten sonra çorbanız servise hazır.
 
Üst