Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Selale

// Paylaşılamayan Kadın //
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
Uzun bir süredir iOS cihazlarda bulunan Vine'ın, Android sürümü yayınlandı.

Twitter'ın en büyük eksikliği olan video paylaşma özelliğini Vine ile kapatan sosyal medya devi, Android sürümü ile hizmetlerini arttırmaya devam ediyor.

Facebook, Twitter veya bir email adresiniz ile üye olabileceğiniz Vine uygulaması size 6 saniyelik videolar çekme olanağı sağlıyor. Aynı Twitter'da olduğu gibi takipleşme sistemi ile çalışan uygulama kısa bir sürede geniş kitlelere yayılmayı başardı.

Vine'ın yaratıcıları, yayınlandığı günden bu yana 13 milyon kullanıcı sayısına ulaştıklarını açıkladı. Hatta Wolverine filminin fragmanı ve Angry Birds'ün güncelleme ile gelecek özellikleri Vine'da yayınlanmıştı.

Daha önce Vine'ın yaratıcısı Dom Hofmann, The Verge'a yaptığı açıklamada; Android kullanıcılarının merakla beklediği Vine uygulamasının geliştirilmeye başlandığını belirtmişti. Bu açıklamadan yaklaşık bir ay sonra Android sürümü yayınlandı.

GirL

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    5
Forumumuza yeni bir artist daha katıldı demek :) tşkler Paylaşım için ..

TRue

Kimsin ''SEN,, ?
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    6,514
qTjFRAkS4P-5Tfrr_ovb9CbpDcM2DQopnSMqZ_lzsWVLnK-2x649xbULVXma6ulLZido=w705

Merhaba iyi akşamlar,herkes gibi bende facebook kullanan biriyim o yüzden bir kaç noktaya değinmek istiyorum. Umarım yazının ciddiyetini anlarsınız.

Kişilerin hesaplarına ulaşmak ve hesapların çalınmasına sebebiyet gösterecek küçük bir açık mevcut akıllı telefonlarda. Saldırgan çalmak istediği hesap için öncelikle kendisi de akıllı telefon kullanmalı. Zaten şuan herkeste bu telefonlar mevcut. Saldırgan genellikle kendisine yakın av seçer. Yani avı kendi kişi listesinde mevcuttur, o yüzden ulaşmak için çok zorlanmaz. Yaptığı yol basittir, telefondan facebook hesabına girer,girerken sorar tüm kişileri senkronize et diye saldırgan kişi buna evet der ve facebook hesabına girer. Bu nokta normaldir,asıl dikkat etmeniz gereken yer bu kısımdır. Saldırgan böyle dediği an da facebook listesi otomatik olarak rehberine dahil olmuştur, hepsi geçmemiş olsa da büyük bir kısmı geçmiştir.

Yakın çevresi olduğu için haliyle rehberde bazı kişilerin telefon numarası zaten mevcuttur. O tür kişiler çift olarak kayda geçer. Kayıtlara eğer denerseniz sizlerde göz gezdirin göreceksiniz. Facebook'a kayıt olurken kullandıkları mailler ve kayıt için yazdıkları telefonlarda otomatik olarak rehbere geçer.

Bundan sonrası basittir,saldırgana lazım olan maillerdir. Her kişinin mailini sırasıyla dener. Genel olarak kullanılan maillere girmediğimiz için % 60 düşmüştür. Yani Sign In hesabından tekrar alınabilir. Tekrar alınır ise zaten o facebook hesabınız gitmiş demektir,geçmiş olsun.

Size düşen kısım basit, facebooka kayıt olur iken kullanmış olduğunuz mailler mutlaka vardır. Mümkün oldukça o hesaplarınızı aktif tutun. ve Akıllı telefon kullanan arkadaşlarıma söylüyorum girerken senkronize olayına özen gösterin onaylamayın :)

Kişisel Güvenlik || SiB.

Erkan

Nev-i Şâhsına Münhâsır
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    102
Adam kendi resim eklemeyi de öğrenmiş yokluğumuzda :)

El-Hakim

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Bence herşeyden önce Taraf,sevgililik,aşk,grup, bunlar olmalı fakat hepside yetkin bir biçimde değil fakat.
öncelikle hacker olmaması gerek bence. çünkü IP adresinden evi bulup zarar verip öldürmeye kadar giden bir polemik içinde bulanabiliriz forumda.

Mesela örnek olarak; burda sadece sanal alem arkadaşlığı kurulmalı ve torpille bir yetki verilmemeli.
ben hiçbir yöneticiyi kastetmiyorum fakat hepsi birbirleriyle tanış veya sevgili bu da beni çekingen kılıyor. ama her gelecek yeni üye için geçerli olabilir.
ve moderatör seçerken kesinlikle hacker alınmamalı, eğer alınırsa kimse özgürce kendini ifade edemez.

TRue

Kimsin ''SEN,, ?
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    6,514
Bence herşeyden önce Taraf,sevgililik,aşk,grup, bunlar olmalı fakat hepside yetkin bir biçimde değil fakat.
öncelikle hacker olmaması gerek bence. çünkü IP adresinden evi bulup zarar verip öldürmeye kadar giden bir polemik içinde bulanabiliriz forumda.

Mesela örnek olarak; burda sadece sanal alem arkadaşlığı kurulmalı ve torpille bir yetki verilmemeli.
ben hiçbir yöneticiyi kastetmiyorum fakat hepsi birbirleriyle tanış veya sevgili bu da beni çekingen kılıyor. ama her gelecek yeni üye için geçerli olabilir.
ve moderatör seçerken kesinlikle hacker alınmamalı, eğer alınırsa kimse özgürce kendini ifade edemez.

Kurduğun sisteme göre değişir,dostluk değilde iş için kurarsan bir sistemi saydıklarının hepsini çıkartacaksın.

Konuşmalarına dikkat ederim.En önemlisi Türkçe kullanımına dikkat etmiyorsa forumda,hiyerarşi kurallarını da alt üst ediyorsa hiç incelemem bile.

ek olarak hackerlardan korkmamalı unutmayalım ki beyaz şapkalılar da var : )

eliah

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0

moderatör seçilirken neler göz önüne alınmalı yahut bakılmalı güzel konuya değinmiş,,
seçim yaparken öncelikle karşı tarafın özgün olması gerekir kendinden bir şeyler katarak konu açmalı her konuya "teşekkürle" cevap vermeyecek kadar konulara hakim, üyelerle arası iyi, copy paste (haberler dışında (. ) yapmayan kişi yada kişiler (.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt