Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mevlana Celaleddin Rumi Bilge Sözleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kimden kaçıyoruz, kendimizden mi? Ne olmayacak şey! Kimden kapıp kurtarıyoruz, Hak'tan mı? Ne boş zahmet.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kişinin kendine ettiğini sarhoş edemez, ayyaş edemez, mezar soyan nebbaş edemez. Kişinin kendine ettiğini edemez kişiye hiçbir fani. Tutmazsa gerçek dost elini kendi kendiyle baş edemez.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Namusun önemini öğrendim evde.. Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu; gerçek namusun, günah elinin altındayken, günaha el sürmemek olduğunu öğrendim.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sükut eyledim,'kahrı var' dediler. Biraz söyledim,'zehri var' dediler. Sustum,'kahrından susuyor' dediler. Biraz konuştum, 'zehrini kusuyor' dediler.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Her insanın evveli suretten ibarettir. Ondan sonra can gelir ki can, manevi güzellik, ahlak güzelliğidir. Her meyvenin evveli suretten başka nedir ki? Ondan sonra lezzet gelir ki lezzet, meyvenin manasıdır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Nefsin ejderhadır. Öldü sanma, uykuya dalar o. Dertten eline fırsat düşmediği için uyur. Derdin bitince çıkar hemen. Hüner; dertsizken de nefsi uykuda tutmadadır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Vefa nedir, bilir misin? Vefa arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefa; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet ...katmamandır. Vefâ ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Çalınan her kapı hemen açılsaydı, ümidin, sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı… Bir kelebek avcısı bile çalıların yırttığı ayaklarla koşmak zorundaysa, hayatın anlamını eliyle koymuş gibi bulmak kimin harcı?​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Aslında farkındayım, hayatımdaki sahte varlıkların.. İstesem bir anda temizlemesini de bilirim.. Ama, bunca sahteliğin benim samimiyetime ihtiyacı var.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Daha ne kadar ihtiyaçlar içinde çırpınan canı düşüneceksin? Ne vakte kadar sıkıntılarla, kavgalarla dolu dünya için tasalanıp duracaksın? Dünyanın senden alabileceği ancak bu bedendir; sen böceklere yem olacak bu et yığınını bir çöplük say da, bu kadar düşüncelere dalma...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Gönlüm dilime dargın, dilim gönlüme... Gönlüm duygularını anlatamadığı için kızarken dilime, Dilim anlatamayacağı şeyleri düşündüğü için kızıyor gönlüme.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Mecnun değilim dost; lakin çağırırsan çöllere gelirim. Sana yalan halde gelmem, toplarım özümü yalın halde gelirim. Kapıyı çaldığında "kim o?"dersen; ben olmam kapında sen olur gelirim. Sen gel de yeter ki,yola yük olmam,yol olur gelirim...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Başarı bir seyahattir, hedef değil. Mutluluk, gidilen yolun üzerindedir, yolun sonunda değil. Yolun sonunda olsa, ona varıldığında yol bitmiş ve vakit de geçmiş olurdu. Mutlu olmanın zamanı ise bugündür, yarın değil.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
İranlı Bir Şair diyorki; Aşk'a Uçarsan Kanadın Yanar .. Bunun Üzerine Mevlana diyorki; Aşk'a Uçmazsan Kanat Neye Yarar...?​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Hz. Mevlanaya; Neden hep yak takımı ve kötü insanlarla berabersin, neden onları kendine mürid olarak kabul ediyorsun, diyenlere verdiği cevap şudur; İyilerle herkes iyi olur maarifet kötülerle iyi olabilmek !​

Üst Alt