Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mevlana Celaleddin Rumi Bilge Sözleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Gel, gel yine her neysen, Kimsen yine gel; kâfirsen, Ateş ve put seversen yine gel; Girmez ki, umutsuzluk dergâhımıza​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Gönül, dert ile yandı; derdimi paylaşacak bir dost yok. Çok yer gezdim hüznümü azaltacak bir kişi yok. “Ben yarinim” diyen çok amma gerçekte vefalı bir yar yok.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Duydum ki kapıma gelmiş, tokmak olmadığı için kapıya vurmadan geri dönmüşsün. Bilmez misin, kalp kapısının tokmağa ihtiyacı yoktur; o ancak içeriden açılır.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Üzülme der Mevlana ve devam eder; Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki... kanatlı olursun. Tek kanatla uçulmaz zaten. Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin? Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz... Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır..!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Can'ı Canan'a teslime hazır değilsen "ben AŞK'ım" deme kimseye...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
İsyanlardayım dedi. Hayır, imtihanlardaydı. Fark etseydi, kurtulacaktı.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Söz, dinleyene göre söylenir; terzi elbiseyi adamın boyuna göre diker​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Denizi bir testiye döksen ne alır? Bir günün kısmetini.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kimseden sana kötülük gelmesini istemiyorsan; fena söyleyici, fena öğretici, fena düşünceli olma.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Rüzgar ateş için neyse, ayrılık da aşk için odur..Eğer aşk küçükse söndürür, büyükse daha da kuvvetlendirir.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sen verdikçe dost görünen çok olur. İste de gör, hepsi yok olur. Sen kendine yetmeyi öğren, tüm dünyanın malına gönlün tok olur.​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Ey Can ! Edep nedir diye arar sorarsan eğer , bil ki edep , her edepsizin edepsizliğine sabır ve tahammül gösterebilmektir..!​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Yazık ki akşam oldu biz yine yalnız kaldık... Bir kıyısı görünmez denize daldık.. Bir gemiye binmişiz bulanık bir gecede... Allah'ın denizinde Allah'tan uzak kaldık...​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Bir gün kızsan bana, alsan başını, yüz bin yıllık yere gitsen, dönüp kavuşacağın yer ben’im demedim mi?​

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Geminin yüzmesi için suya ihtiyaç vardır! Ama su geminin içine girerse onu batırır! Gemi için su ne ise mümin için dünya o dur!​

Üst Alt