Öğrencileri keyfi işlerinde kullanan cahil ve vicdansız öğretmenler
Hepiniz eminim eğitim hayatınızda şahit olmuşsunuzdur. Bazen öğrencilerin hiç üzerine düşmeyen görevler, öğrencilere yıkılır. Zorla yapmaları istenir. Çöp toplattırılır. Temizlik yaptırılır. Sıra falan taşıttıran, kömür taşıttıran öğretmenler, müdürler bile var. Az önce Youtube'de videosunu izleyince şaşkın kaldım. Bu kadar vicdansız insanlar, nasıl öğretmen, müdür, yetkili olabiliyor anlamak imkansız. Öğrencileri okul sıralarını taşımaya zorlamışlar!
En iyi ihtimalle bile çay, kahve getir diyerek öğrencilere hizmetçilik yaptırırlar. Yasalarda insanların angarya işlerde kullanılması yasak olmasına rağmen hiç umursamazlar. En büyük saygısızlıkları ve haksızlıkları kendileri yapmalarına rağmen en ufak bir tepkiyi de saygısızlık diye yorumlarlar.
Elbetteki hepsi bir değildir ancak gerçekten bazı öğretmenlerin, o güzel mesleği kirlettiğini düşünüyorum. Özellikle de öğretmenler, müdürler üzerindeki denetimlerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Ben özel fen lisesinde okuduğum için böyle şeylerle çok karşılaşmadım. Sadece birinde basket toplarını bir odadan bir başka odaya taşımıştım. Yine de onu bile doğru bulmuyorum.
Bunun yanı sıra, öğretmenler ve okul yönetimleri kendi şahsi işleri için hakları olmadıkları öğrencilerden aidat toplarlar. Maddi olarak gereksiz istekler çıkararak parası olmayan çocukları sömürürler. Bu tarz insanları eleştirecek kelime cidden bulamıyorum. Yalnız görevlerini istismar ettikleri açıktır.
Devlet okullarındaki durum çok daha kötüymüş. Şiddet uygulayan öğretmenler kadar, öğrencilerini şahsi işlerinde kullanan öğretmenlerin de büyük bir problem olduğunu düşünüyorum. Hepsi elbette bir olmasa da, görevini kötüye kullananlara işlem yapılmalı yani meslekten atılmalılar ve bu konuda en ufak herhangi bir merhamet gösterilmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta eğitim kurumları, en önemli kurumdur.
Haksızlıklara göz yummak da aslında gizli bir teşviktir. Artık birinin bu ciddi problemler ile ilgilenmesini ve haksızlıklara dur demesi gerektiğini düşünüyorum. Yasalar sadece yazılı kalmamalı, hayata da geçmelidir. Ayrıca bu haksızlıklar ile büyüyen yeni nesiller de bunu kanıksayacaklar ve ileride kendileri de başkaları üzerinde aynı kötülükleri yapacaklardır.