- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
- Konular
- 4,182
- Mesajlar
- 11,469
- MFC Puanı
- 34,700
Rum böreği, Rum böreği tarifi nedir, Rum böreği nasıl yapılır?
Rum böreği yapmak için gereken malzemeler:
1 adet yumurta
150 gr lor peyniri
Dereotu
1 yemek kaşığı nişasta
Tuz ve pul biber
Kuru Nane
1 kemer patlıcan
Rum böreği tarifi:
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve 1 parmak kalınlıkta olacak halkalar şeklinde dilimleyin, tuzlu suda bekletin ve çıkartırken kurulayın. Lor peyniri, nişasta, dereotu, yumurta ve baharatları bir kapta karıştırın ve harmanlayın. Bu karışımı bir yemek kaşığı veya eliniz yardımıyla patlıcanların yüzüne koyun ve yuvarlak bir şekil verin. Ardından derin bir tavada, önceden ısıtılmış yağda üzerinde harç kızarana kadar yaklaşık 3-5 dakika arasında kızartın. Kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Rum böreği yapmak için gereken malzemeler:
1 adet yumurta
150 gr lor peyniri
Dereotu
1 yemek kaşığı nişasta
Tuz ve pul biber
Kuru Nane
1 kemer patlıcan
Rum böreği tarifi:
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve 1 parmak kalınlıkta olacak halkalar şeklinde dilimleyin, tuzlu suda bekletin ve çıkartırken kurulayın. Lor peyniri, nişasta, dereotu, yumurta ve baharatları bir kapta karıştırın ve harmanlayın. Bu karışımı bir yemek kaşığı veya eliniz yardımıyla patlıcanların yüzüne koyun ve yuvarlak bir şekil verin. Ardından derin bir tavada, önceden ısıtılmış yağda üzerinde harç kızarana kadar yaklaşık 3-5 dakika arasında kızartın. Kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Alıntıdır.