Antioksidan barındıran Kerevizi tüketmek için bir çok sebebimiz var
Kereviz yemek için 5 sebep
Kereviz yemek için 5 sebep
Önemli ölçüde antioksidan barındıran kerevizi tüketmek için bir çok sebebimiz var.
Tadı ve aroması nedeniyle bazılarının çok sevdiği bazılarının ise pek barışmadığı kerevizin sağlığa birçok faydası var. Kış aylarının en önemli sebzelerinden olan kereviz diğer sebzelere oranla içerisinde çok fazla antioksidan barındırıyor.
Kan dolaşımını arttırıyor
İçerdiği ve ''fitalid'' olarak adlandırılan bir bileşen kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde yapılmasını ve yüksek kan basıncını düşürmeyi sağlıyor.
Cinsel sağlık sorunlarına iyi geliyor
Kerevizin cinsel sağlık sorunlarına iyi geldiği biliniyor. Dr. Alan R. Hirsch'ın günde 1-2 kereviz sapı tüketmenin cinsel sağlık sorunlarına faydalı olduğunu belirtmiştir.
Vücudun su ihtiyacını karşılıyor
Kereviz suyu, vücudun kaybettiği su ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılamaya yardımcı oluyor. Özellikle ishal rahatsızlığı bulunan bir kişinin kereviz suyu içmesi hem ishalin geçmesine neden oluyor hem de vücutta adeta doğal bir serum görevi görerek vücudun kaybettiği su ihtiyacını karşılıyor.
Aknelerin geçmesini sağlıyor
Düzenli bir şekilde tüketilen kerevizin akne iyileştirici özelliği bulunmaktadır.
Ağız kokusunu gideriyor
Kereviz suyunun ağız kokusunu hızlı bir şekilde iyileştirici özelliği bulunuyor.