MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

yapılır

  1. S

    Evde Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?

    MALZEMELER: 1 kg siyah havuç 1 küçük şalgam 1 tatlı kaşığı şeker 10 litre su 1 avuç dolusu bulgur unu ya da ince bulgur 1 paket yaşmaya acı şalgam suyu için: 5-6 süs biberi ya da acı sos YAPILIŞI: Bulgur unu, yoksa ince bulgur, ılık su, şeker ve yaş maya ile yoğrulur ve mayalanmaya...
  2. S

    Nane Limon Nasıl Yapılır?

    Nane limon çayı mideye iyi geliyor. Soğuk algınlığına iyi geliyor. Sinirlere iyi geliyor. Nane-limon çayı nasıl yapılır, tarifi En az bir, en fazla iki tatlı kaşığı kurutulmuş ufalanmış nane bir bardak suya katılır. Bir bardak su ise bardakta değil cezvede olacak. Sonra bir adet limon...
  3. OBERON

    Ot Çorbası Tarifi - Ot Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler Tencere, Tava, Tahta kaşık, Kepçe, Çukur kap (terbiyesi için), Süzgeç, Bıçak Maydanoz (4-5 dal), Dereotu (4-5 dal), Pazı (3-4 yaprak), Nane (1 tutam), Soğan (1 adet), Yoğurt (2 çorba kaşığı), Yumurta (1 adet), Un (3 çorba kaşığı), Tereyağı ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı tereyağı, 3...
  4. OBERON

    Sebze Çorbası Tarifi - Sebze Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler Kabak (1 adet), Havuç (1 adet), Fasulye (3 adet), Pırasa (1 adet), Yumurta (2 adet yumurta sarısı), Soğan (1 adet), Limon (1 adet), Un (3 çorba kaşığı), Yoğurt (3 çorba kaşığı), Sıvıyağ ya da margarin (1.5 çay bardağı veya 3 çorba kaşığı), Su (1 litre sıcak su, 1 bardak soğuk su), Et...
  5. OBERON

    Tarhana Çorbası Tarifi - Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler Yarım su bardağı tarhana 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı kıyma Yarım çay bardağı sıvıyağ Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 adet domates mates 2 adet sivri biber Yarım çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 4 su bardağı...
  6. OBERON

    Mahluta Çorbası Tarifi - Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler Soğan (Yarım baş), Havuç (1 adet orta boy rendelenmiş), Margarin yağı (2 çorba kaşığı ya da sıvı yağ (yarım çay bardağı), Pirinç (2 çorba kaşığı, 60 gram), Bulgur (2 çorba kaşığı, 50 gram), Mercimek (1 su bardağı, 100 gram), Pul biber (1 tatlı kaşığı), Nane (1 tatlı kaşığı)...
  7. OBERON

    Yeşil Domates Çorbası Tarifi - Yeşil Domates Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Yeşil domates çorbası nasıl yapılır? 5-6 kişilik 10 dakika 20-25 dakika orta ateşte Malzemeler Yeşil domates (6 adet orta boy, 600 gram) Kuru soğan (1 adet orta boy) Maydanoz (3-4 dal doğranmış) Kereviz sapı (3-4 dal doğranmış) Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 çay kaşığı) Havuç (1 adet...
  8. OBERON

    Ekşili Çorba Tarifi - Ekşili Çorba Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler (4 kişilik) 50 g margarin 1 kg pırasa 12 adet pazı yaprağı ½ bardak kırmızı mercimek Tuz Karabiber 2 kaşık nar ekşisi 1 yemek kaşığı şeker 6 bardak su Hazırlanışı Mercimek ve dilimlenmiş pırasayı 6 su bardağı suda haşlayın, blender'da püre haline getirip tencereye geri koyun...
  9. OBERON

    Mantılı Mantar Çorbası Tarifi - Mantılı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler (2 Kişilik) 100 gr hazır mantı 2 adet taze soğan 3-4 adet mantar 15 gr margarin (1 çorba kaşığı) 1 çorba kaşığı sirke 1 adet domates Kuru veya taze fesleğen 3-4 sap ıspanak 500 ml et suyu (2 su bardağı) Tuz, karabiber Soya sosu Hazırlanışı Mantarları ince ince doğrayın...
  10. OBERON

    Kekin Pişme Süresi - Kek Kaç Dakikada Pişer - Kek nasıl yapılır tarifi

    Kekin Pişme Süresi - Kek Kaç Dakikada Pişer - Kek nasıl yapılır tarifi Kek nasıl yapılır tarifi Kek için gerekli olan malzemeler şunlardır: 3 Adet yumurta 1 Su bardağı süt 1,5 Su bardağı kadar şeker 2-3 çorba kaşığı kadar kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2-2,5 su bardağı kadar un...
  11. OBERON

    Pastane Şekerparesi Nasıl Yapılır

    Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı( oda sıcaklığında), 2 adet yumurta( birinin sarısı üzerine sürülecek), 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un. Şerbeti İçin: 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su...
  12. OBERON

    Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır

    Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Bir paket tuzsuz etimek (borcamınızın büyüklüğüne göre 10-12 dilim kullanılacak). Muhallebisi İçin: 3 su bardağı süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 1 paket vanilya. Şerbeti İçin: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı sıcak su. Sponsorlu Bağlantılar Etimek...
  13. OBERON

    Süt Reçeli Nasıl Yapılır

    Süt reçeli için gerekli malzemeler: 5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 silme çay kaşığı kabartma tozu Süt Reçeli Nasıl Hazırlanır? Öncelikle süt ve şekeri tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Derin bir tencere tercih etmekte fayda var zira kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor...
  14. OBERON

    Nutellalı örgü çörek nasıl yapılır?

    500 gr un (tercihen ekmek yapımına kullanılan unlardan) 2 adet yumurta Yarım su bardağından biraz az toz şeker 3/4 su bardağı süt 2 yemek kaşığı terayağ 1 paket kuru maya İçi için, Nutella 2 yemek kaşığı süt Üstü için, 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı süt Hazırlanışı İlk...
  15. OBERON

    Çikolatalı diyet muffin nasıl yapılır?

    1 dilim yağsız çikolata parçalı muffin 100 kalori. Böylece 150 kalori yani yaklaşık 2 dilim ekmek kar edersiniz. YAĞSIZ ÇİKOLATA PARÇALI MUFFİN 1 çay bardağı esmer şeker (100 gr) 1 çay bardağı light süt (100 ml) 2 adet yumurta 2 çay bardağı kepekli un (200 gr) 1 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı...
  16. OBERON

    Kestaneli sufle nasıl yapılır?

    Malzemeler 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 5 yumurta 100 gr kestane şekeri 250 gr tereyağı 250 gr bitter çikolata Hazırlanışı Tereyağını bir kapta eritin, kararmaması için kızma aşamasına gelmeden altını kapatın. Eritilmiş tereyağın içine bitter çikolataları ekleyerek karıştırın. Daha...
  17. OBERON

    Evde pişmaniye nasıl yapılır?

    Evde pişmaniye yapımı; Şeker ve su bir kap içerisinde şerbet haline gelene kadar 165 derecede pişirilir. Ardından tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. Soğumaya bırakılan şeker macun haline getirilir. Macundan halka yapılır. Başka yerde yağ ve unu pişirerek yapılan hamur tepsiye konur. Tekerlek...
  18. S

    Kırıklarda İlk Yardım Nasıl Yapılır?

    Kırık: Darbe sonucu veya kendiliğinden kemik bütünlüğünün bozulmasına kırık denir. -Hasta sarsılmaz ve hareket ettirilmez. -Kanama varsa durdurulur. -Hasta taşınmadan önce, kırılan kemik sert bir cisim kullanılarak hareketsiz hale getirilir. -Açık kırık varsa (kırık uçları görülüyorsa)...
  19. S

    Zehirlenmede İlk Yardım Nasıl Yapılır?

    Zehirlenme: Zehirli maddelerin vücuda girmesi sonucu ortaya çıkan duruma “zehirlenme” denir. Zehirlenmelerde, yaralının bilinci yerinde ise gecikmeden sağlık kurumuna götürülür. Bilinci kaybolmuş ise; Yaralıyı yan yatırınız. Baş ve boynu arkaya çevirerek soluk yolunu açınız. Alt...
  20. S

    Şokta İlk Yardım Nasıl Yapılır?

    Şok: Beyin ve kalp gibi organların devamlı ve belirli miktarda kana ihtiyaçları vardır. Herhangi bir sebeple, kan akımının birkaç dakikadan fazla kesilmesi sonucu, hücreler ya ölürler ya da fonksiyonlarını kaybederler. Dolaşım sistemi tarafından, vücudun her tarafına yeterli miktarda kanın...
Üst Alt