• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Zıtlığın Hareketi

Üyelik Tarihi
4 Ara 2012
Konular
1,535
Mesajlar
2,342
MFC Puanı
300
ZITLIĞIN HARARETİ

Feng Shui ‘ yi yada adının geçtiği herhangi bir şeyi kavramak çabasına girmek için, önce yaşamın içinde bütün faaliyetsizliğimize rağmen aslında etkili olduğumuzun farkına varmak gereklidir.

Yaşamın üzerimizde ki gücünün genellikle baskı karakterli bölümleri kolay fark edilir. İncitici ve yakıcı yönü acabalardan oldukça uzaktır. Hayatın bize uygulattığı değişimin, bizim gücümüzü ve zayıflıklarımızı fark etmemize yaradığını da biliriz. Hayatın nazik ve okşayıcı yaklaşımlarının ise pek azımızın yaşamının bütünü oluşturduğunu da biliriz. Yin ve Yang’ın iflah olmaz bu çekişmesi her zaman nazik olması ve birbirlerini rahatsız etmeden devam etmesi de mümkün değildir. Tezatlığın taşıdığı hararet büyüleyicidir. İyinin içinde sezilen fenalık ile, kötünün içinde sezilen iyi niyet, birlikte bulunduklarında birbirlerini değerli kılarlar.

Aynılıkların içindeki durağanlık bireylerin içine sızdığında onları değişime uğratacak büyük bir zıtlık çağrılır. Davete koşan zıtlık bilinci, hemen yeni bir anlayışın kazanılması için harekete geçer, bunun bazen korku ile bazen büyük acıları barındıran kayıplar ile bazen kendimize yakıştıramayacağımız kadar büyük sevgiler ile bazen de kendimizi yitirmemizin farkındalığı ile gerçekleştiğini görürüz. Yaşam bize, bu görüntüler illüzyonundaki gizemi anlatabilmek ve idrak içerisinde yürümemizi sağlamak için her zaman bıkmadan fırsat tanır. Bu çabanın içinde ısrarla bulunan en büyük farkındasızlığın ise kendinden yoksunluk olduğunu insan, bazen yaşama gözlerini kaparken bile göremeyecektir.

Yaşamı kontrolsüzlüğümüzde ki olağanüstü başarımız, işte bu fark etmemekteki ısrarımıza dayanır.
Duyarsızlıklarımız ve inatlarımız bizlerin idraklerini tıkar. Ve değişimin dışında kalmamıza neden olur. Ancak tamamı ile değil....!

Yaşamın akışı ve düzeni içinde, bizim ne kadar gerekli olduğumuzu, yaşamın yalnızca bize gerekli olduğu bilincinden kurtularak anlayabiliriz.

Güneş sistemi içinde olan bitenlerin tamamıyla dışınızda kalabileceğinizi ve hiç etkiniz olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yada bazılarımızın kader dediği işleyişin hemen altında bir yerlerde hiyerarşik olarak ezildiğinizi , şekillendirildiğinizi ve zaten çıkış olamadığını düşünüyorsanız, pek çok şeyin uzun zaman önce değişmez bir şekilde belirlenmiş olduğunu ve bizim bir piyon olduğumuzun endişesinde iseniz, hemen her şeyi değiştirebileceğinizi hatırlamalısınız. Zıtlığın sizi sistemin içinde tutacak olan bir güvenlik sistemi olduğunu söylemeliyim..... Bu çekişmenin değişmez harareti bağımlı olduğunuz her şeyin, iç yüzünü açığa çıkaracak. Tek yapmanız gereken, bu zıtlığın sebeplerine ve işleyiş sistemine bir bakmak.Gerisi o getirecek zaten!




Yin ve Yang' ın temel felsefesini Wu Ji oluşturur. Wu Ji yani formdan önceki ilksel enerji hareket geçmiş ve Tai Ji olmuştur. Tai Ji' nin içeriğini oluşturan Yin ve Yang birbirine zıt ancak birbiri ile olmadan varolamayacak iki görünmeyen gerçekliğin ismidir. Yin edilgen, Yang ise etken prensiptir. Bu iki temel prensibin işleyiş dengeleri ve ritmleri üzerine kurulmuş olan Feng Shui, olmakta olanın yasalarını, olacak olanın içinde görünür hale getirir. Bunu yaparken 'Wu Xing' yani 5 elementi kullanır. Chi'nin, ilk nefesin,titreşim 5 farklı yansıma metodunu kullanır. Kapsadıkları sembolik dünya, hayal edilemeyecek kadar büyük bir uzaklıktan gelir, ve aynı şekilde hayal edilemeyecek kadar derinlere ulaşır.

Şimdilik yazımızı , çin klasiklerinin Feng Shui için dedikleri ile bitirelim...


1. Chi rüzgar ile akar ve rüzgar ile dağılır ama Su' yla karşılaştığında esir edilir.

2. Dağ daki Ejder Tanrısı Su ' ya gitmez, Su ' daki Ejder Tanrısı Dağ ' a çıkmaz.

3. Bir inç yukarısı Dağ' dır. bir inç aşağısı Su ' dur.

4. Açılması gerekeni açmalıyız, kapanması gerekini kapatmalıyız.

5. Chi, Chi ' yi iyileştirir, nesneler nesneleri etkilerler.

alıntı
 
Üst