• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yandex, Yandex Arama Motoru Nedir?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Yandex Rus tabanlı olup kurucu ve CEO ‘cusu olan Arkady Volozh ‘ ait bir arama motorudur. Yandex şu sıralar Google ‘a rakip olmak amaçlı bir çok ülkede ciddi reklam ve anlaşmalar yoluna gitmektedir.Belirli bir süredir Türkiye ‘de de ciddi anlaşmalara imza atan Yandex Türkiye ‘ ye ciddi bir oluşum ve pazar yeri olarak bakmaktadır. Türkiye ‘de ki ofisleri Maslakta Sun Plazada bulunan şirketin Telekomünikasyon şirketleri , verimerkezleri, büyük online site ve portallar ( mynet vs ) hatta ve hatta bir çok spor kulübü ( Fenerbahçe , Galatasaray, Beşiktaş vb. ) ilede anlaşmalar yapmak üzeredir. Rus Internet şirketi yaklaşık 2 hafta önce bir atılımla kendi tarayıcılarını çıkardılar. Yandex Browser ( Yandex tarayıcısı ) ilk izlenimlere göre gayet başarılı bir çalışma yapmışlar. Türkiye ‘de ki ofisleri bunun Türkçe olarak hizmet sağlaması için geçerli dil ve yazılım çalışmalarını yapmaktadır.

11424_yandex-nedir-300x200.jpg


Yandex şirketinin Google gibi bir rakip karşısında işi zor olmasına karşın şirket değeri 8 Milyar dolar olan bu Internet devi kısa zamanda çok büyük işler başardı. Rusya ‘da %68 değerlerinde bir kullanım hacmi olup kendi ülkesinde google arama motorunu ekarte etmiş durumdadır.

Peki Türkiye Yandex için neden bu kadar önemli ?

Türk internet kullanıcısı , internet kullanımında arama motorlarına çok fazla kullanım yapmaktadır. Türkiye ‘de her 100 internet kullanıcısından 95 ‘i Google ‘ı hergün kullanmaktadır. Bu hacim sayesinde Google arama motoru ve reklamcı olması sebebi ile ciddi bir reklam pazarı oluşturmaktadır. Yandex bu reklam pazarına girip kendi payını oluşturmak istediğinden Türkiye önemlidir.

Haricen Türkiye ‘nin stratejik olarak konumu Avrupa ve Asya ülkelerini bağlayan bağlantı olarak ortak bir yol ( line , hat ) gözükmeside durumun ehemniyetini ortaya koyuyor.

Yakın zamanda meyda üzerindede Yandex arama motorlarının ismini bir hayli fazlası ile duyacağımıza emin olabilirsiniz.

Alıntıdır.
 
Üst