-
-
-
- MFC Puanı
- 24
Ben erdemli bir toplum hayal ediyorum hep. Erdemli bir toplumun oluşması için insanların kendisine ve çevresine karşı temel sorumluluklarını yerine getirmesi şarttır... Bu şartlardan biriside ölçülü olmaktır...Qasem abi tepkini merak ediyorum böyle bir durumda
Söz, fiil, tavır ve davranışlarında ilkeli hareket etmek gerek. Buda karşınızdakinin ve sizin bulunduğunuz yer zaman ve mekana göre davranış biçiminizi belirler.
Davranışlarımızın temelinde insanı kaybetmek değil, kazanmak yatmalıdır.. insanlar hakikatin üstü örtülerek, yalan ve hatalarına göz yumularak, örtbas edilerek ve susularak kazanılmaz... Aksine böyle bir davranış farkında olmadan hem karşındakini kaybetmek hemde ifsad olmuş bir toplumun oluşmasına sebebiyet vermektir...
Peki böyle bir insana nasıl davranmalıyım yada nasıl davranırım;
Asla sessiz kalmam...
Ama asla hatasını yüzüne vurmam...
Bunu o anki en güzel uslup ve davranışla onu incitmeden ama hatasının farkına varmasını sağlayacak şekilde ; mesajın üstü kapatılmadan açık ve net bir şekilde karşındakine ifade edilir.
Karşıdakinin söylediği yalanın amaç ve gayesine göre de davranış biçimi belirlenir...
Lakin asla karşıdaki kişinin bu davranışının devam edilmesine izin verilmemeli, ifsad olmuş bir tolumun oluşmasına göz yumulmamalıdır...