Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

X’te Engellediğiniz Kişiler Gönderilerinizi Görmeye Devam Edecek

kuslarabenzer

dolunay kusuyorum.
Moderatör
  • Üyelik Tarihi
    29 May 2020
  • Mesajlar
    469
  • MFC Puanı
    3,720
Elon Musk’ın sahibi olduğu X platformu (eski adıyla Twitter), kullanıcıların engelleme işlevinde önemli bir değişikliğe hazırlanıyor. Bundan sonra bir kullanıcıyı engellediğinizde, o kişinin paylaşımlarınızı görmesi engellenmeyecek. Ancak, engellenen kişi sizinle etkileşime giremeyecek ve gönderilerinize yorum yapamayacak. Bu değişiklik bir süredir gündemdeydi ve Musk, geçtiğimiz aylarda bir kullanıcının sorusuna verdiği cevapla bu yeniliği büyük ölçüde doğrulamıştı. Yani, engelleme özelliği artık yalnızca etkileşimi kısıtlayacak, ancak içerik erişimini engellemeyecek.

Yakında X platformunda birini engellemek, mevcut kadar etkili olmayabilir. Elon Musk’ın yaptığı açıklamaya göre, engellenen kullanıcılar paylaşımlarınızı görmeye devam edecek ancak gönderilerinizle etkileşimde bulunamayacak ya da size mesaj atamayacaklar. Bu değişiklik, X'in engelleme fonksiyonunda önemli bir revizyonu işaret ediyor ve kullanıcılar tarafından pek de olumlu karşılanmadı.

Kimi kullanıcılar, engelleme işlevinin bu haliyle temel amacını yitireceğini savunurken, bir kesim ise etkileşim kısıtlamasının sürmesinin yeterli olduğunu belirtiyor. Platform şu an bu güncellemeyle ilgili kullanıcıları bilgilendirmeye başladı, ancak değişikliğin hayata geçeceği kesin tarih henüz açıklanmadı.

Bu gelişmelerle birlikte, sosyal medyada gizlilik ve güvenlik konuları da tekrar tartışmaya açıldı.
 
  • Üyelik Tarihi
    16 Eki 2024
  • Mesajlar
    15
  • MFC Puanı
    50
Çok sacma olur açıkçası Stalkcilarin işine yarar bu. Güvenlik meselesindede aşırı derecede açık ortaya çıkacaktır.
 
Üst Alt