Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Win 8.1 32 Bit -64 Bit Tek Link

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Selamun Aleyküm

Bu yazımızda Komutlarla Dosya Onarımını Öğreneceğiz. Elimden Geldiğince Birşeyler Aktarmaya Çalışacağım.

Sfc Komutu ile Windows’un Temel Dosyalırının Bozulup Bozulmadığını Kontrol Edebilirsiniz.
Başlat>Çalıştır>cmd yazıp Komut Penceresini açıp sfc /scannow Yazılır. Windows Temel Dosyaların özgülüğünü Kontrol Eder ve Bozuk olanları Düzeltir..

Sfc’yi çalıştırmak için, Yöneticiler grubunun Bir üyesi Olarak Oturum Açmış Olmanız Gerekir.

• Sfc, korunan bir dosyanın üzerine yazıldığını saptarsa, dosyanın doğru sürümünü sistemkökdizini\system32\dllcache klasöründen bulur ve sonra yanlış dosya ile değiştirir.

• sistemkökdizini\system32\dllcache klasörü bozulur veya kullanılamaz hale gelirse, Dllcache dizininin içeriğini onarmak için, sfc /scannow, sfc /scanonce veya sfc /scanboot’u kullanın.

sfc= system file checker yani sistem dosya kontrolcüsü demek.Açılımı bu.Komutun kullanılış amacı sistemdeki dosyaları orijinal kurlumdaki halleriyle karşılaştırmak.Sfc ana komutunun alt komutları;
sfc /scannow = bütün sistem dosyalarını derhal taram emri verir

sfc /scanonce = bir defaya mahsus kontrol emri verir.

sfc /scanboot = bilgisayar her açıldığında sistem dosyalarını kontrol etme emri verir

sfc /revert = tarama özelliklerini varsayılan ayarlarına geri döndürür.

sfc /purgecache = windowsun korunan dosyalarının cachesini temizler ve tüm sistem dosyaların kontrolünü yapar.

sfc /cachesize=x windows korunan dosyalarının cachesini belirtilen mb olarak ayarlar(bu komutun ne olduğundan emin değilseniz oynamayın)

sfc /? sfc komutunun yardım menüsünü açar.

SFC /SCANNOW = Tüm korumalı sistem dosyalarının bütünlüğünü,olanaklı olduğunda tarar.
SFC /VERIFONLY =Tüm olanaklı sistem dosyalarının bütünlüğünü tarar.Onarım işlemi yapılmaz.
SFC /SCANFILE =Başvurulan dosyanın bütünlüğünü tarar,sorunlar tanımlanırsa dosyayı onarır.Tam dosya yolunu belirmek gerekir.
SFC /VERIFYFILE =Tam dosya yoluna sahip dosyanın bütünlüğünü doğrıular.Onarım işlemi yapmaz.
SFC/OFFBOOTDIR =Çevrimdışı onarım için çevrimdışı önyükleme dizininin konumunu belirtir.
SFC/OFFWINDIR =Çevrimdışı onarım için çevrimdışı Windows dizininin konumunu belirtir.

Örnek kullanım:
Öncelikle 'cmd.exe' yi win7 de sağ tıklayıp 'yönetici olarak çalıştır' Demeniz Gerekiyor.
Xp ve Vista'da denenmemiştir.

SFC /SCANNOW
SFC/VERIFYFILE=c:\windows\system32\kernel132.dll
SFC/SCANFILE=c:\windows\system32\kernel.dll
SFC/OFFBOOTDIR=c:\windows
 

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Selamun Aleyküm

Komut Satırı ile Az çok Uğraşan Herkesin Başına Gelmiştir;
Komut Satırından Bir şey Kopyalamak istersiniz ama Bunun Mümkün olmadığını Görürsünüz.Oysa küçük bir Ayar ile Tıpkı Bir Metin Belgesinden Dilediğiniz Kısmı Seçip Kopyalayabildiğiniz Gibi Bunu Komut Satırında da Yapabilirsiniz...
1- Yönetici Haklarına Sahip Bir Komut istemcisi Açın.

2- Komut istemcisinde üst bara sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin
1- Başlat menüsü/Tüm programlar/Donatılar/Komut istemcisi yolunu takip edin.

2- "Komut İstemcisi"ne sağ tıklayıp "Yönetici Olarak Çalıştır" deyin.

3- Açılan komut istemcisi yönetici haklarına sahip bir komut işlemcisi olacaktır.(Elevated Command Prompt)

4- Yada Başlat menüsü arama satırına cmd yazın ve ardından Ctrl + Shift + Enter'a basın.
2- Komut istemcisinde üst bara sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin
3- Açılan pencerede Seçenekler sekmesinde Hızlı Düzenleme Modu'nu seçin ve Tamam deyip seçiminizi kaydedin.








Yararlı Olması Dileklerimle | SecreT
 

Project

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
Konum
Sitemap
  • Üyelik Tarihi
    6 Nis 2013
  • Mesajlar
    157
  • MFC Puanı
    11
Başta çoğu insan gibi benim de ön yargıyla yaklaştığım, kullanımı zor olacak diye düşündüğüm ama sonrası pek beğendiğim bir sistem. Özellikle formata gerek kalmadan sistemi sıkıntılardan kurtarıp yola devam edebilme özelliği on numara. Hoş, bu özellik Windows 7'de de vardı ama 8 daha kapsamlı sonuçta.
 

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Evet win 8 Birazdaha Geliştirdi. İlk Zamanları Bende Pek alışamadım Hatta Bune Biçim Sistem Hayatta Kullanmam Derken , Şimdi Sistemin Bir Parçası Olduk.
 
P

Pisadam

Misafir
Sürekli bana 8.1 güncellemesi mevcut şeklinde uyarı geliyor. Fakat 8.1 güncellemesi yapanlardan çok şikayet aldım bu yüzden güncellemiyorum.
 

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Selamun Aleyküm / Aleyküm Selam

Bugün Size Format Atmadan önce Bilgisayarınızda Neler yapılması Gerektiğini Anlatıcağım. İki farklı Yöntem Göstereceğim.

Not : Format atma benim hiç huyum değildir. Ama sizede yinede bilgilerimi paylaşmakta fayda görüyorum. Ben bir bilgisayara belki 2 yıldan beri format atmam, PC hızlandırma Auslogics Boostspeed, Advanced Systemcare gibi değişik değişik saymakla bitmez, vs. programlar kullanıyorum.
Bilgisayarınızın zamanla kararsızlaşması ve artık dosyaların artmasıyla yavaşlaması nedeniyle ara ara işletim sistemimizi (şu an Windows 8 x64 kullanıyorum) yeniden kurma ihtiyacımız olabilir.
Yalnız her tarafa saçılmış belgeler, resimler, videolar, müzikler ve programlar bize bu formatlama kararımızı hep ileri bir tarihe aldırır. Çünkü format atılmadan önce bu özel dosya ve klasörlerimizin yedeklenmesi gerekecektir.
Şimdi size ortalama bir insanoğlu C:\ sürücüsündeki tüm verileri silinmeden önce hangi belge ve klasörleri yedeklemek isteyebilir, onların listesini sunmaya çalışacağım:

1. YÖNTEM ;
• Masaüstü (C:\Users\forumhatti\Desktop)
• Tüm Kullanıcı Dosyalarım (C:\User\forumhatti)
• Tarayıcı Yer İmlerim/Bookmarks (Firefox’ta yedeklemek için Ctrl+Shift+B > İçe aktarma ve yedekleme > Yedekle > Kaydet
• Geri Dönüşüm Kutusu (son kez bakmakta fayda var)
• C:\ kök dizinindeki veri klasörleriniz (genelde veri dosyalarının D:\ dizininde toplanması tavsiye edilir.)
• Sık kullandığınız favori programlarınızın kayıtlı tercih ve ayarları (bunları dışarı aktarıp yedeklemek sizi büyük vakit kaybından kurtarabilir.)
• Çalıştığınız veritabanlarının dışarı aktarılmış .sql benzeri dosyaları (Yedeklemezseniz işinizi bile kaybedebilirsiniz, aman dikkat!)
• Maillerini ve adres defterlerini outlook benzeri programlarda saklayanlar için tüm e-mail ve adres defteri bilgileri.
• İndirmelerim/Downloadlarım (bazen bu tür klasörleri “Kullanıcı Dosyaları” ya da “Belgelerim” dışında yerlerde tutuyor olabiliriz.)
• Gizli klasör ve dosyalarımız. (Saklandığınız yerden çıkma vakti geldi…)
Önemli Hatırlatma: Format atmadan önce mutlaka Başlat Menüsü Programları‘na, C:\Program Files içindeki klasör isimlerine, Masaüstü kısayollarına son bir kez göz atın, belki o an kurtarılmayı bekleyen gözden kaçmış bir şey aklınızda kıvılcımlanabilir.
2. YÖNTEM ;
1. İşletim sisteminin yüklü olduğu bölümde(C sürücüsü) bulunan dosyalarınızı yedekleyin. Kendi oluşturduğunuz klasörleri ve dosyaları yedeklemek genellikle bir problem oluşturmayacaktır, ancak kullandığınız programların oluşturduğu varsayılan dosya ve klasörleri yedeklemeyi unutmak genellikle formatlama esnasında en çok baş ağrıtan konulardan biridir. Genellikle programlar, ayarların kaydedildiği dosyaları ve bu programlarla oluşturulan dosyaları Belgelerim klasörü içinde program adıyla oluşturulmuş alt klasörlerde saklarlar. Dolayısıyla özellikle sık kullandığınız programların ayarlarının kaydedildiği dosyaları(formattan sonra bu ayarları tekrar alışkın olduğunuz halıne getirmenin ne kadar zaman alacağını unutmayın!) ve bu programlarla oluşturduğunuz dosyaları yedeklemeyi unutmayın.
2. CD/DVD’de ya da taşınabilir bir diskte saklı tutmadığınız asıl program kurulum dosyalarınız C sürücüsü üzerindeyse bunları da yedekleyin.
3. Şayet parola yöneticisi bir program kullanıyorsanız parolalarınızın yedeğini almayı unutmayın. Bu tür programların genellikle içe/dışa aktarma seçenekleri olduğundan programın kendisi kullanılarak parolalarınızın yedeğini almak genellikle problem oluşturmayacaktır. Ancak programı tekrar kullanmama ya da kullanamama(işletim sistemi değişikliği gibi) ihtimaline karşı .csv ya da .xml gibi başka programlarla da açılabilecek evrensel bir formatta da yedek almayı unutmayın.
4. Şayet Firefox kullanıyorsanız kişisel ayarlarınızı, eklentilerinizi, eklentilerinizin ayarlarını ve parolalarınızı yedeklemeyi unutmayın.
5. Şayet eposta yöneticisi kullanıyorsanız ve mesajlarınızın aslını sunucuda tutmuyorsanız bunları yedeklemeyi unutmayın. Ayrıca parolalarınızı, POP3 ve SMTP sunucularınızın adreslerini de bir kenara not etmeyi ya da program aracılığıyla yedeklemeyi unutmayın.
6. Hepsinden önemlisi ise sürücülerinizin yedeğini almak. Eğer formattan sonra Aygıt Yöneticinizde yandakine benzer bir şekille karşılaşmak ve başınıza ve de midenize ağrılar girmesini istemiyorsanız sürücülerinizi mutlaka yedekleyin. Piyasada bu işi yapan ücretli ya da ücretsiz bir sürü program var ve bunlardan birini kullanarak mutlaka sürücülerinizin yedeğini alın.
7. Ağ kartınızın sürücüsünü yedeklemeyi unutmayın. Evet bu yukarıdaki maddenin tekrarı, ancak inanın önemine binaen tekrar ediyoruz. Çünkü diğer sürülerinizin yedeğini almayı unutmuş bile olsanız şayet formattan sonra ağ kartınız çalışıyo olursa hiç değilse internete baglanarak bilgisayarınızın tanıyamadığı diğer aygıtlarınızın sürücülerini internetten bulma şansınız olur. Aksi taktirde ise şayet evde internete baglandığınız baska bir bilgisayarınız yok ise bir arkadaşınızın ya da teknik servisin yardımına muhtaç kalacağınızı asla unutmayın.

Dip Not : Bu Başlık Altından Bilgisayarınızla İlgili Sıkıntıları Paylaşıp , Yardımcı Olmamız İstediğiniz Konularda Danışabilirsiniz. Bazen Format Bile Sorununuza Çözüm Olmayabilir.
 

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Pisadam ; Şikayet Derken Arkadaşlar Sorunu Dile Getirdimi. Ben Şirkette 3 Cihazımda 8.1 Kullanıyorum ve Gayet Memnunlar.
 

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Selamun Aleyküm / Aleyküm Selam

Gördüğümüzün Ardında Birde Görünmeyen Windows Var.Biraz Bunu Açıklığa Kavuşturalım.

(Bilinen Şekilde Açık Paylaşımlar Engellenir, Ama Birde Arka Planda Görevleri
Korsan ve Zararlı Olan Gizli Paylaşımlar Sağlanır, Bu Gizli İçerikte Bulunan
Durumdan Birçok Kullanıcı Bilmiyo olabilir Bunun İçin
Biraz Araştırmak ve Bu Gibi Derin Uygulamaları Gözden Geçirip Temkinli Olmanız,istenir)

Başlayalım

Bilgisaryar Sag.Tıkla>Yönet>Hizmetler ve uygulama>Hizmetler

1 - Hızlandırma ve Güvenlik Ayarları
•Akıllı Kart - "devre Dışı-
•Akıllı Kart Kaldırma İlkesi - "Devre Dışı-
•Çevirimdışı Dosyalar - "Devre Dışı-
•Etkileşimli Hizmetler Algılaması - "Devre Dışı-
•Internet Bağlantısı Paylaşımı (ICS) - "Devre Dışı-
•IP Yardımcısı - "Devre Dışı-
•Media Center Extender - "Devre Dışı-
•Microsoft iSCSI Başlatıcısı Hizmeti - "Devre Dışı-
•Net.Tcp Bağlantı Noktası Paylaştırma Hizmeti - "Devre Dışı-
•Netlogon - "Devre Dışı-
•PnP-X IP veri Yolu Listeleyicisi - "Devre Dışı-
•Sertifika Yayma - "Devre Dışı-
•SNMP Yakalama - "Devre Dışı-
•SSDP bulma - "Devre Dışı-
•Tablet PC Giriş Hizmeti - "Devre Dışı-
•UPnP Aygıt Ana Makinesi - "Devre Dışı-
•Uygulama Yönetimi - "Devre Dışı-
•Uzak Kayıt Defteri - "Devre Dışı-
•Yazdırma Biriktiricisi - "Devre Dışı- (Yazıcınız Varsa Kalsın)
•Yönlendirme ve Uzaktan Erişim - "Devre Dışı-
•Telefon - "Devre Dışı-
•WebClient - "Devre Dışı-
•Sunucu - "Devre Dışı-
•Windows Media Player Ağ Paylaşımı Hizmeti - "Devre Dışı-
•Windows Hata Raporlama Hizmeti - "Elle"
•Sistem olay Bildirim Hizmeti - "Elle"
•Uzak Masaüstü Hizmetleri - "Elle"
•Taşınabilir Aygıt Numaralandırma Hizmeti - "Elle"
Not : PC.Yİ Hem Hızlandırır Hemde Bazı Güvenlik açıklarını Kapatır.

2 -Kurşun geçirmez Windows Ayarı

İlk önce Başlat>Çalıştır> regedit yazın. Oradan:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet \Servic es\Tcpip\
Parameters bölümünü bulun. Sayfanın boş bir kısmına sağ tıklayın yeni 7 tane dword dosyası oluşturun. Bunların adı ve özelliği sırasıyla şöyle: (İlk önce oluşturulan dosyalara şu adları girin, dosyayı açıp yazdığım değerleri yazın)
1. "TcpMaxDataRetransmission" değeri 2.
2. "SynAttackProtect" değeri 2.
3. "TcpMaxHalfOpen'- değeri 100.
4. "TcpMaxHalfOpenRetried" değeri 80.
5. "EnableDeadGWDetect" değeri 0.
6. "EnablePMTUDiscovery" değeri 0.
7. "KeepAliveTime" değeri 300000.

3 -Windows'da bir açık olan, IPC$ paylaşımını
tamamen devre dışı bırakmak için Regedit 'i açın ve HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Lsa\restrictanonymous
konumuna gelin. Ardından değerini "1" olarak ayarlayın.
Daha sonra ise, Başlat>Çalıştır>services.msc yazıp, Hizmetler konsolunu açın. Oradaki Sunucu hizmetini "Devre Dışı- olarak ayarlayın.


4 -Windows'daki gizli paylaşımları kapatmak için;
Başlat - Çalıştır - regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\LanmanServer\Parameters
yoluna gelin, sağ taraftaki AutoShareServer ve AutoShareWks DWORD değerlerini "0" yapın. Eğer o isimlerde DWORD değerleri mevcut değilse,
işlemi yapabilmek için kendiniz DWORD değerlerini oluşturun

Bütün İşlemleri Yaptıktan sonra Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın.
 

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Dediğin Gibi Hiçbir Hata Şekline Rastlamadım. Bazı Donanımlar ve Programlar Uyumlu Değil Fakat Ne Mavi Ekran hatası Neden Başka Bir Sorunla Karşılaşmadım. Bugün 2 Pc yide 8.1 Güncellemesi için Bakıma Aldım.
 

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Bilgisayarımızdaki donanımların sorunsuz ve uyumlu çalışmasını sağlamak için çoğu zaman sürücü ( driver ) yüklemek zorunda kalırız. Sık sık da bu sürücüler güncellenir, ya da donanımlar değişir; sürücüler etkinliğini kaybeder fakat bilgisayarınızdan silinmez. Aşağıdaki rehberde Windows‘tan eski sürücüleri kaldırmak için yapmanız gerekenleri anlatıyoruz.

1. Adım
Öncelikle eski ve kullanılmayan sürücülerin Aygıt Yöneticisi’nde görülmesini sağlayacağız. Bunun için Win + X tuşlarına basıp Komut İstemi ( Yönetici ) seçeneğine tıklıyoruz.

2. Adım
Daha sonra aşağıdaki metni siyah ekranda aynen yazıp Enter tuşuna basıyoruz ve pencereyi kapatıyoruz.
SET DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1

3. Adım
Yeniden Win + X kombinasyonuna basıp Aygıt Yöneticisi‘ni çalıştırıyoruz.

4. Adım
Açılan pencerede Görünüm > Gizli aygıtları göster tuşlarına basıyoruz.

5. Adım
Eski sürücüleri tanımak oldukça kolay. Kullanılmayan, eski sürücülerin logoları diğerlerine kıyasla sönük kalıyor. Tespit ettikten sonra sağ tıklayıp Kaldır butonuna basmak yeterli olacak. İşlem bu kadar…


 

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Günümüzde işletim sistemleri 32 bit ve 64 bit olmak üzere iki şekilde üretilmektedir. Bilgisayar kullanıcılarının program yüklerken dahi bu terimlerle karşılaşması kaçınılmaz. 32 / 64 bit işletim sistemlerinin farkını açıklayarak anlatalım.

32/64 bit işletim sistemlerini birbirinden ayıran iki temel konu vardır.
Birincisi;
RAM(Rastgele Erişimli Bellek) kullanımına izin verilmesi. Bilgisayarınızın program kullanımına ayırdığı RAM oranı işlemlerinizin(oyun,program) hızını belirler. 32 bit işletim sistemi bilgisayarınızın RAM kullanımını kısıtlar. 4 Gb RAM varsa bunun 2Gb'ı çalışan programlara, kalan kısmı ise işletim sistemi ile data kullanımına ayrılır. Böylelikle siz RAM ın tamamını performans için kullanamamış olursunuz, bu da hız ve performans açısından sisteminizin yavaş çalışmasına sebep olur.
64 bit işletim sistemi kullandığınızda RAM açısından herhangi bir kısıtlama yoktur.

İkincisi;
Adresleme kısıtlaması ve komut işleme genişliği. Bu terim biraz yabancı gelebilir şöyle açıklayalım. Bilgisayar komutlarla çalışır, bir bilgisayar ne kadar çok komutu aynı anda çalıştırabiliyorsa o kadar hızlı çalışır. 64 bit işletim sistemi 32 bit e göre 2 katı kadar komuta işlem yaptırabilir. Böylelikle %30 performans artışı sağlayabilirsiniz.



Büyük boyutlu dosyalarla işlem yapıyorsanız, zengin efektli oyunlar oynuyorsanız, grafik kapasitesi yüksel programlar çalıştırıyorsanız 64 Bit işletim sistemi kullanmanız tavsiye edilir.

64 bit işletim sistemi kullanmanız için bilgisayarınızın anakartının 64 bit desteklemesi gerekmektedir.
 

Forum Kalbi

Root
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Tem 2010
  • Mesajlar
    1,232
  • MFC Puanı
    23
Birçoğumuz bilgisayarda program açarken ya da bir işlem yapacakken kısayol tuşlarını kullanmayı tercih ederiz. Bu yazımızda Windows 8 işletim sisteminde kullanılan kısayol tuşlarını tanıtacağız.

: Başlat menüsünü çalıştırır.

+ D : Masaüstünü gösterir.

+ M : Açık tüm pencereleri simge durumuna küçültür.

+ F : Dosya ya da klasör aramak için kullanılır.

+ L : Bilgisayarı kilitleyin ya da kullanıcılar arası geçiş yapın.

+ Tab : Çalışır programlar arasında geçiş yapın.

+ ÜstKrkt + Sol / Sağ yön tuşu : Pencereyi bir monitörden diğerine taşıyın.

+ W : Bilgisayarınızdaki uygulamaları aramak kullanılır.

+ Z : Bilgisayarınızdaki ayarları aramak için kullanılır.

+ R : Çalıştır penceresini açar.

+ E : Bilgisayarım penceresini açar.

+ V : Bildirimlerin görünmesini sağlar.
 
Üst Alt