Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Türkiye Kupası kuraları çekildi!

TrabzonSpor

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
UEFA şike davasının gerekçeli kararını istedi.
Futbolda şike davası sürecinde, “Mahkeme kararı bizi bağlamaz” açıklaması yapan UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan, 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 693 sayfalık gerekçeli kararını istedi.
Federasyon talep üzerine, kararın Türkçe’den İngilizce’ye çevirisi için çalışma başlattı.

Öte yandan, TFF'ye güvenmeyen Trabzonspor’un da gerekçeli kararın çevirisi için bir ekip oluşturduğu ve UEFA’ya ayrıca sunacakları öğrenildi.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman eski yönetim hakkında bomba açıklamalar yaptı..

fikret-orman-fena-patladi-753501h.jpg

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, son 8 yılda yapılan 85 transferin herkesin gözü önünde olduğunu ama kimsenin bunlara sesini çıkarmadığını ve kendisinden hesap sorulması istendiğini belirtti. Orman, sorulabilecek her hesabı da soracağını söyledi.

Beşiktaş'ın Akaretler'deki kulüp binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman, kulübün mali sıkıntılarına rağmen başkanlık görevini istediğini dile getirdi.

Orman, "Bu rasyonel bir iş değil, bu bir aşk işi. Olmadığı müddetçe bu eziyet, çok büyük bir sıkıntı" diye konuştu.

Beşiktaş'ta son 8 sene içerisinde 85 futbolcunun transfer edildiğini, ödenen meblağların ortada olduğunu vurgulayan Orman, "Bunların hepsi kamuoyu önünde oldu. Olurken kimse sesini çıkarmadı. Şimdi benden bunların hepsinin hesabını sormam isteniyor. Ben de şunu diyorum, sorabileceğim her hesabı soracağım" ifadelerini kullandı.

Kulübün sekiz senelik geçmişinin uluslararası bağımsız bir denetim şirketi tarafından denetlendiğinin altını çizen Orman, "Sekiz sene çok uzun bir süreç. Biz savcı değiliz, polis değiliz. Biz ancak kendi defterlerimize bakabiliriz. Birçok branş, fatura, işlem var. Biz uluslararası bir denetim şirketi ile sekiz seneyi denetlettik. Bu denetleme, fatura gelmiş ödenmiş mi denetlemesi değil. O faturanın neden olduğu, arkasına bakıldığı bir denetleme. Üç hafta evvel denetleme bitti. Hukukçularımıza gönderdik. Ceza hukuku, dernekler yasası, ticaret ve vergi hukuku olarak bakıyoruz. Sonra, raporlar benim önüme gelecek. Arkadaşlarımızla bir karar vereceğiz. Biz kamu görevlisiyiz, kimseyi karalamayız, kimseyi de aklamayız" şeklinde konuştu.

"MÜLK SATIŞ PLANIMIZ YOK"

Beşiktaş'ın içerisinde bulunduğu finansal darboğazdan kurtulmak için önümüzdeki dönemde sahip olduğu gayrimenkullerin bir kısmını satışa çıkarmak ya da hisselerinin bir kısmını daha halka arzetmek gibi bir düşüncesi olup olmadığı yönündeki soruya da Orman, "Bizim uzun dönem planlarımızda mülk satışı yok. Zaten Beşiktaş'ta bir gayrimenkul satışı genel kurul yetkisiyle verilir. Yönetim Kurulu'nun böyle bir tasarruf yetkisi yok. Bunun haricinde bazı çalışmalarımız var. Daha sonuçlandırmadık. Biz kamuoyuna ve Sermaye Piyasası Kurulu'na tabi olan bir şirketiz. Her yaptığımız açıklama sonradan karşımıza problem olarak çıkıyor. Bunlar ancak sonuçlandıktan sonra açıklayacağımız şeyler" karşılığını verdi.

Orman, yakın zamanda kulübün kaybettiği Ferrari davasına ilişkin olarak da, "Geçen Ferrari dosyası gündeme geldi. Beşiktaş yaklaşık olarak 7,5 milyon avro gibi bir ceza ile karşı karşıya kaldı, ama bizim zaten öngörülerimizde, onun karşılığını ayırmıştık. Bizim bilançomuzda negatif bir ivme yaratmadı. Bizim 8,1 milyon avro 31 Mayıs itibariyle ayrılmış bir karşılığımız vardı" dedi.
Kulübün, İnönü Stadı'nın yerine yeniden inşa edilmesi planlanan yeni stat projesine ilişkin Orman, "Kamuoyunun gündeminde olan bir stat projemiz var. Ben onunla alakalı çok zamanla alakalı bilgi vermekten kaçınıyorum ama o da realize etmeye çalıştığımız ve edebileceğimiz bir proje olarak duruyor. Devletin bazı adımları var. O adımları tam anlamıyla aştık dersek o zaman bizim imar planıyla çıkmamız gerekirdi. Henüz o aşamada değiliz" ifadelerini kullandı.

Orman, Türkiye'de futbolcuların dünya ortalamasının üzerinde ücretlerle transfer edildiğini vurgulayarak, "Bir oyuncu alımına 25 milyon dolar harcanıyor. Hangi kritere göre bu seçilmiş, neden o seçilmiş, hangi raporlama var Böyle bir altyapı yok. Beşiktaş'ta böyle bir izleme ve raporlama ile alınmış bir oyuncu yok. Bu bu altyapıyı kuruyoruz şimdi" diye konuştu.

Fransa'da 1 milyon avro ücretin üzerinde futbolcu sayısının 20'den fazla olmadığını vurgulayan Orman, "Böyle yüksek paralar olan yerler yok. Türkiye'yi Katar, Dubai öncesi bir nokta haline getirdiğiniz zaman olmaz. Siz oyuncuya değerini vereceksiniz. Ben şu anda Beşiktaş'a 10 tane 10'ar milyon dolarlık oyuncuyu alabilirdim. Sözleşme kolay. Ama yerine getirmediğiniz zaman UEFA 'gereğini yerine getir' diyor. Yerli oyuncularımıza baktığımızda da Milli Takımın durumu ortada" dedi.

"İŞ ADAMLARI KULÜPLE TEMASINI KESMİŞ VAZİYETTELER"

"Mali zorluklar içerisindeki takıma Rahmi Koç gibi Türkiye'nin önde gelen Beşiktaşlı iş adamlarının yeterli finansal katkıyı sağlayıp sağlamadığı"na yönelik bir soruya karşılık da Fikret Orman, "Özellikle iş adamları kulüple temasını kesmiş vaziyetteler. Bizim birinci görevimiz onlardan kulübümüz sıkıntıda diyerek para istemektense, onlara bu kulübün herkesin kulübü olduğunu, hep beraber bir şeyler yapmamız gerektiğini izah etmek. Rahmi Bey, Türk iş adamları içerisinde en önde gelen, bizim de Genel Kurul ve Divan Kurulu üyemiz. Beşiktaşlı olmasından gurur duyduğumuz bir isim. Tekerlekli basketbol takımımızın sponsoru RMK'dır. Ben Beşiktaş Kulübü Başkanıyım, gidip herkese 'bize şunu yapın bunu yapın' demiyorum. Kimseye de öyle bir baskım yok" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ı bu yıl itibariyle kar eden bir şirkete dönüştürdüğünü belirten Orman, "Son sekiz senedir zarar eden bir şirket konumundayken bunu tersine çevirdik. Yüzde 18 civarında giderlerimizi azalttık. Bu bir anda olmuyor, ilerde bunların yansımaları daha fazla olacak. Çünkü yapılan sözleşmeler var. Yapılan sözleşmelerin hemen dışına çıkmak çok mümkün olmuyor. Bu sene 1 milyon 662 bin lira gibi bir kar elde ettik. Geçen sene aynı dönemde 29 milyon 382 bin gibi bir zarar kaydetmiştik. Bu tabii ki tavizsiz aldığımız radikal kararlar sonucu elde edildi. Devam edeceğiz" diye konuştu.

Orman, şirketlerin artık spor kulüpleri ile sponsorluk anlaşması yapmaktan uzak durduklarının altını çizerek, "3 Temmuz'dan sonra spordan bir kaçış, sponsorlardan bir çekilme meydana geldi. Biz o süreçte de bunun hala bize olan uzantılarını yaşayarak görüyoruz. Türk basketbol tarihinin en başarılı sezonunu kapattık. Sezonumuzu dört kupa ile kapattık ama hala basketbol takımımıza bir sponsor bulamadık" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın basketbol takımı sponsorluğu için yüksek sponsorluk ücetleri talep ettiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirten Orman, 'Bizim rakiplerimize baktığımız zaman, bizden yaklaşık 2-3 misli fazla maliyetli takımlar kurdular" dedi.

"BANKALARLA KREDİ İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ"

Beşiktaş Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Mali İşler Komitesi Başkanı Berk Hacıgüzeller de kulübün yüksek faizli kısa vadeli Türk Lirası cinsiden borçlarının kapatılması için bankalarla kredi görüşmeleri yaptıklarını söyledi.

Hacıgüzeller, "Borçların bir kısmı yaklaşık yüzde 27-29 oranında TL faizi olan borçlardan oluşuyor. Bizim birinci hedefimiz bu TL borçlarını tamamen kapatmak. Bilançomuzu ferahlatmak, rahatlatmak. Maç hasılatlarından ve localardan elde ettiğimiz gelirler otomatikman faaliyete kapital olarak ilave olacak ve Futbol AŞ kendini çevirmeye başlayacak. 'Bunu nasıl kapatacaksınız ' derseniz, şu anda bankalarla kredi görüşmeleri yapıyoruz, henüz sonuçlanmadı. Bu tamamlanmadı. Bunu tamamladıktan sonra bu yüksek TL borçlanmayı tamamen kapatmak. Bir yıldan daha kısa vadeli ödemeler 14,5 milyon TL. Faiz ödenmedikçe ilave oluyor maalesef" şeklinde konuştu.

Kulübün bankalarla yürüttüğü kredi görüşmelerinin detaylarını paylaşan Hacıgüzeller, "Beşiktaş'ın son altı aydır yaşadığı sıkıntıların başında borçlarını yapılandırma kabiliyetinin olmaması geliyordu. Bunun da tek sebebi hazırda nakit paranın olmayışıydı. Üzerinde çalışmakta olduğumuz kredi Beşiktaş'ın borçlarının yeniden yapılandırılması için bir kaynak teşkil edecek. Kısa vadeli rakamları alacaklılarla tekrardan masaya oturarak uzun vadeye yayma kabiliyetine sahip olacağız" dedi. Hacıgüzeller ayrıca sermaye artışı yapma gibi bir planlarının olmadığını belirtti.

"FİNANSAL DARBOĞAZA RAĞMEN KARLILIĞIMIZ ARTTI"

Beşiktaş Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Uğur Gökhan Sarı ise kulübün içerisinde bulunduğu maddi zorlukları aşmak için gelir artırıcı uygulamalar ve tasarruf tedbirlerine başvurduğunu belirterek, "Yeniden yapılanma çalışmaları sonucunda göreve geldiğimizde 415 olan personel sayısını bugün itibariyle 354 kişiye düşürdük. Bu da yaklaşık olarak 2 milyon liralık tasarruf anlamına gelmektedir" dedi.

Geçen sezonunu tamamında satılan toplam forma sayısının 66 bin iken bu sene bu rakama üç ayda ulaştıklarının altını çizen Sarı, "Kartal yuvaları 3 aydır üst üste satış rekorları kırıyor. Geçen senenin ilk üç aylık dönemine göre satışlarımız 4 milyon liradan 11 milyon liraya yükseldi. "Feda" konsepti altında geliştirmiş olduğumuz proje sonucunda yaklaşık 165 bin parça ürün sattık ve bu satışlardan 4 milyon liraya yakın ciro elde ettik" bilgilerini verdi.

Sarı, kulüp yönetimi göreve geldiğinde kulübün ve grup şirketleri aleyhine açılan dava sayısı 142 iken, bunlardan 59'unu kapattıklarını, 21'ini protokole bağladıklarını söyledi. Kulüp yönetimi tarafından son altı ay içerisinde Beşiktaş kulübüne 20 milyon liradan fazla para konulduğunun altını çizen Sarı, "Geçen yıl satılan kart satışından hasılatımız 11 milyon lirayken bu sene 14 milyon liraya yükseldi. Loca satışları da dikkate alındığında bu rakam 20 milyon liraya ulaştı. Göreve başladığımız tarihte 153 milyon lira olan banka ve faktoring borcumuz bugün itibariyle 135 milyon liraya indi. Satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77 oranında artış gösterdi. Satışlarımızın maliyeti geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 oranında azaldı" diye konuştu.

Uğur Gökhan Sarı, yaşanan finansal sıkıntılara rağmen kulübün karlılığının artırıldığını dile getirerek, "Beşiktaş Futbol AŞ 1 Haziran 2012-31 Ağustos 2012 döneminde brüt karını yüzde 120, faaliyet karını ise yüzde 106 oranında artırdı. Söz konusu dönemde brüt kar ve faaliyet karı açıklayan tek futbol şirketi olduk" dedi.

Sarı, yönetimin göreve başladığı andan mart sonu itibariyle futbolculara 60 milyon lira toplam borcu olduğunu, bugüne kadar söz konusu borcun 33 milyon lirasının ödendiğini, bakiye kısmı için de bazı futbolcularla ödeme planı üzerinde mutabık kalarak protokol yaptıklarını söyledi.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Beşiktaş, Del Bosque, Aktif Reklam ve Ferrari’ye ödediği tazminatlarla adeta servet kaptırdı.

besiktasta-demiroren-ruzgari-suruyor-697463h.jpg

Beşiktaş'taki 8 yıllık Yıldırım Demirören dönemine ait mali inceleme süredursun söz konusu yıllarda siyah-beyazlılarda yaşanan sözleşme skandalları birden fazla.

Hatalı veya verimsiz transferler, boşa giden menajer paraları kulübün aldığı para cezaları bir yana Demirören döneminde hatalı sözleşme fesihleri nedeniyle kulübün uğradığı zarar rekor seviyede.

DEMİRÖREN'İN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI

Yıldırım Demirören'in, "En büyük pişmanlığım" itirafına konu olan Vicente Del Bosque'nin sözleşmesinin feshi. Tecrübeli çalıştırıcının sözleşmesi tek taraflı fesheden Demirören ve kurmayları yüzünden Beşiktaş 8 milyon euro tazminat ödemişti.

REKLAM HEZİMETİ

Stat içi ve çevresindeki reklam panolarını kapsayan anlaşmayı tek taraflı olarak fesheden Demirören yönetimi, uzun süren cezayı kaybetmiş ortaya çıkan tazminatları ile birlikte yaklaşık 8 milyon dolarlık tazminat yine Fikret Orman yönetimine kalmıştı.

SON DARBE FERRARİ'DEN

İtalyan futbolcu faiziyle ve menajerlik giderleri ile birlikte 8 milyon euroyu aşan bir bedel ödetecek Orman yönetimine. Yani Yıldırım Demirören ve kurmaylarının sadece haksız fesihlerden kulübe zararı sadece yukarıdaki üç kalemde bile 52 milyon 200 bin TL civarında. Bir de cezanın kıyısından dönen davalar var...

BİR TEK TİGANA'YI KAZANDI

Beşiktaş, Fransız teknik adamın CAS'a açtığı 2.3 milyon euroluk cezayı davayı kazanmıştı. Matias Delgado ile de sözleşme feshi konusunda ilk başlarda sorun yaşayan siyah-beyazlılar Arjantinli yıldıza 2.5 milyon euroyu bulan alacakları karşılığı bonservisini verip cezadan kurtulmuştu.

BU İŞİN DAHA MENDES'İ VAR

Mali sıkıntı yaşayan, Ferrari kriziyle sarsılan Beşiktaş'ın 'Q7 ve Çetesi'ni getiren Portekizli menajerle de büyük problem yaşaması bekleniyor.

Cristiano Ronaldo ve Jose Mourinho gibi isimlerin de menajerliğini yapan Mendes'in Beşiktaş'a getirdiği futbolculardan alacağı ücret toplam 39 milyon euroyu buluyor. Bu da normal menajerlik anlaşmaları standartında Beşiktaş'ın yüzde 10 üzerinden 390 milyon euroluk transfer yapması anlamına geliyor. Ancak böyle bir durum sözkonusu değil. Portekizli menajerin, yaklaşık 100 milyon euroyu bulan transferlerden standartın çok üzerinde olan 39 milyon euroluk kazanç elde ettiği öne sürülüyor.

BİLE BİLE LADES

İki sezon önce İnönü'de oynanan maçta Fenerbahçeli Lugano'ya dirsek atarak penaltıya yol açan ve önde olan takımının derbiyi kaybetmesinde büyük payı bulunan Ferrari, yönetimce kadro dışı bırakılıp A2 takmına gönderilmişti. Ancak sözleşmesinde, "Beşiktaş'ta sadece A takımda oynar" maddesi bulunan Ferrari, bu maddeden yola çıkarak işi CAS'a taşımıştı.

YARISINI ÖDEYECEKLERDİ

Davanın kaybedileceğinin farkına varan siyah-beyazlı yetkililer 4 milyon euroluk bedel için bir ödeme planı sundu ancak ücreti peşin isteyen ve taksiti reddeden Ferrari cephesi bu planı kabul etmeyince anlaşma yattı. Eğer o gün anlaşma sağlansaydı siyah-beyazlılar bu rakamın yarısını ödeyip kurtulacaktı.

MENAJERİ İCRAYA VERDİ

Ferrari'nin şok maliyetiyle sarsılan Beşiktaş bir de oyuncunun menajeri ile icralık oldu. İtalyan futbolcunun temsilcisi Gianni Corci, 1 milyon 700 bin liralık komisyonunu alamadığı gerekçesiyle hukuki işlem başlattı.

BORÇ ÇOK KAYNAK YOK!

CAS'IN Ferrari'ye ödenmek üzere Beşiktaş'a kestiği faturanın belgesi dün kulübe ulaştı. Yasalar gereği belgenin kulübe geldikten sonra borçlar 30 gün içinde ödenmeli. Eğer borçlar 31. günde de (16 Kasım) ödenmezse kulübe bir ihtarname çekiliyor ve "Borcunuzu iki gün içinde ödemezseniz puan silme cezası ile karşılaşabilirsiniz" uyarısında bulunuluyor. Kalan sürede para yatırılmazsa disiplin yönetmelikleri devreye giriyor.

YÖNETİCİLER KARŞILAYACAK

Yani geri sayım başladı ancak Beşiktaş'ın söz konusu 8 milyon euroyu nasıl ödeyeceği hala belirsiz. Fikret Orman döneminde başlatılan 'Feda' kampanyasının kulübe toplam getirisi bile 2 milyon euroyu bulmuyor. Kira, gişe gelirleri ve yayın gelirlerinden kasasına tek kuruş para koyamayın Beşiktaş yine yöneticilerin cebine bakacak gibi gözüküyor.

8.1 MİLYON EURO ÖDENECEK

Beşiktaş Hukuk Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, kulüp resmi internet sitesine yaptığı açıklama ile Ferrari'ye ödenecek toplam rakamı açıkladı. İtalyan futbolcunun 3 Ağustos 2011'de CAS'a yaptığı açıklamanın kısmen kabul edildiğini belirten Levent Erdoğan, "16 Ekim 2012 tarihli karara göre; kulübümüz Ferrari'ye 7.5 milyon Euro ödeyecektir. Yasal faizler ve ek masraflarla söz konusu dava için şirketimizin mali tablolarında 8 milyon 157 bin 337 euro karşılık ayrılmıştır. Bu rakam KAP'a da bildirildi.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Başkan Ünal Aysal konuya el koydu ve 'dava' krizini aydınlatmak için düğmeye bastı.

unal-aysal-15-kisinin-pesine-dustu-930610h.jpg

Deprem etkisi yaratan ve ardı arkası kesil-meyen iddialar sonrası Başkan Ünal Aysal konuya el koydu ve 'dava' krizini aydınlatmak için düğmeye bastı.

G.Saray Kulübü'nün yüzde 300 sermaye artırımına gitmesi sonucu hakkında 'manipülasyon' ve 'nitelikli dolandırıcılık' davaları açılan Başkan Ünal Aysal, bu olayı organize edenlerin G.Saray camiasından olup olmadığı konusunu açığa kavuşturma kararı aldı.

Ünal Aysal, kendisi hakkında dava açan bu isimlerin kim olduğunu araştırmak için G.Saray Kulübü avukatlarına talimat verdi.

15 KİŞİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

"BORSADA herkes zarar da eder, kar da" deyip G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, hakkında İstanbul Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan 15 kişinin kimler olduğu ve ne kadar G.Saray Sportif AŞ hissesine sahip olduklarını yani hisse miktarları ve sarı kırmızılı kulüple herhangi bir bağlantılarının olup olmadığının çıkartılmasını istedi.

Buradan yola çıkarak G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, kendisini de rahatsız eden ve yönetim içinden de bu olayı organize edenlerin olduğu iddiasını açığa çıkarmış olacak.

'ASLAN KEDİYE BOĞDURULMAZ'

BU arada G.Saray camiası içinde, Aysal'a açılan davanın perde arkasında olduğu iddia edilen Sait Bingöl ise, dün bir açıklama yayınlayarak, "Sermaye artışından zarar gören biri değilim. Böylesine yıpratma hareketinin içinde olmam söz konusu olamaz. Son derece güvendiğim ve desteklediğim bir başkanımız var. Gerçekler er yada geç ortaya çıkacaktır. Bu camiada Aslan'ı kediye boğdurtmazlar. Bizler başkanımıza güveniyor ve G.Saray'a sessiz sedasız hizmet için var olduğumuzu yinelemek istiyoruz" dedi.

Erkan

Nev-i Şâhsına Münhâsır
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    102
Ah be Demirören kaç yıl daha çekeceğiz senin hatalarını bakalım

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Besiktas'i yedi bitirdi simdi sira TFF de ;) bekleyin ve görün!

TrabzonSpor

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
Ogün Temizkanoğlu" Ben Fener'e gitmedim zorla gönderildim".
Bir zamanlar Trabzonspor’un formasını giyen ve Bordo Mavili kulübün yıldız oyuncusu iken Fenerbahçe’ye transfer olan Ogün Temizkanoğlu Trabzonspor’un ekim ayı dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Temizkanoğlu “Herkes beni Fenerbahçe’ye gitti diye biliyor. Fakat ben gitmek istemedim, gönderildim. Herkesin bunu böyle bilmesini istiyorum. Hatta sezon bitmeden dönemin başkanı Mehmet Ali Yılmaz, beni ve Abdullah’ı, Fenerbahçe’ye sattı. Yapacak bir şeyimiz yoktu.

Kafalarına göre bizi sattılar. Ben bu takımda doğdum ve büyüdüm kaptanlığa kadar yükseldim. Ayrılıklar, transferler olabilir. Bunlar futbol dünyasında olağan şeylerdir. Ama giderken de ardında soru işareti bırakmayacaksın. Beni hem habersiz gönderdiler, hem de taraftarın önüne suçlu gibi attılar. Bana göre yanlıştı ” dedi.

96'da Fenerbahçe’ye son maçta kaptırılan şampiyonlukla ilgili olarak ise Temizkanoğlu, “0 yıkımı bir futbolcu olarak hiçbir zaman atlatamazsınız. Hala içimde. Düşündüğüm zaman bile üzülürüm. Aradan 17 sene geçmiş ama unutmak mümkün değil. Futbol hayatımın en üzüntülü olayı oydu. Bir futbolcunun yaşayabileceği en güzel hediye şampiyonluktur. 0 jenerasyon şampiyonluğu fazlasıyla hak etmişti. Ama olmadı işte. Belki kendimize aşırı güvendik. Fazla özgüven de inanılmaz bir hata yapmamıza sebep oldu. Kısmet ama şuan konuşurken bile o üzüntüyü yaşıyorum” dedi.

Temizkanoğlu ayrıca, “1461 Trabzon bana göre Trabzonspor için bulunmaz bir altyapıdır. Sonuna kadar kullanılmalı ve Trabzonspor oyuncu bazında buradan beslenmelidir."dedi.

TrabzonSpor

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
Ziraat Türkiye Kupası 3.tur eleme maçında 1461 Trabzon, deplasmanda Kızılcahamamspor'u normal süresi 2-2 biten maçta, uzatma bölümünde bulduğu golle 3-2 yenerek bir üst tura yükseldi.

Kızılcahamamspor: 2 - 1461 Trabzon: 3

Stat: Kızılcahamam
Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Fahri Aksoy, H.Mehmet Ekmekyermez

Kızılcahamamspor: Murat, Cem (Dk. 83 Hasan), Erdi, Yücel, Hüseyin Bak, Mehmet, Samet ( Dk. 61 Gökhan), Hüseyin Korkmaz, Mertgül, Selçuk, Ömer

1461 Trabzon: Fatih, Göksu, Mustafa, Sercan, Eren, Abdullah, Gökhan (Dk. 46 Torric), Yusuf (Dk. 61 Chıkeluba), Emrullah, Caner, Kadir (Dk. 69 Mustafa)

Goller: Dk. 4 Ömer, Dk. 71 Hüseyin Bak (penaltıdan)(Kızılcahamamspor), Dk. 16 Eren, Dk. 26 Sercan (penaltıdan), Dk. 95 Mustafa (1461 Trabzon)

Sarı kartlar: Dk. 26 Cem, Dk. 37 Ömer, Dk. 83 Hüseyin Bak, Dk. 88 Gökhan, Dk. 118 Hüseyin Korkmaz (Kızılcahamamspor), Dk. 55 Göksu, Dk. 75 Eren, Dk. 80 Emrullah, Dk. 115 Fatih, Dk. 118 Abdullah, Dk. 118 Sercan (1461 Trabzon)

TrabzonSpor

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Tokatspor, Spor Toto Süper Lig ekibi Akhisar Belediyespor'u tek golle yenerek 4. tura yükseldi: 1-0

MAÇTAN DAKİKALAR
28. dakikada İbrahim Taylan'ın kullandığı serbest atışta, Akhisar Belediyespor kalecisi Emrah topu kontrol etti.
39. dakikada Güray'ın kullandığı korner atışında, Uğur'un kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.
48. dakikada sağ kanattan gelişen Tokatspor atağında, Ozan topu ceza alanına gönderdi. İbrahim Taylan, düzgün vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0
57. dakikada gelişen Akhisar Belediyespor atağında Sani'nin vuruşunda top yandan auta çıktı.
80. dakikada Sani'nin vuruşunda kaleci Mehmet topu çeldi. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
Maçtan 1-0 galip ayrılan Tokatspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tura yükseldi.
TOKATSPOR: 1 - AKHİSAR BELEDİYESPOR: 0
STAT: Gaziosmanpaşa
HAKEMLER: Ercan Hellaç xx, Aydın Şengül xx, Ünal Doğru xx
TOKATSPOR: Mehmet xx, Alihan xx, Uğur xxx (Fatih dk. 89 x), Haluk xx, Serkan xx (Gökhan dk. 90 x), İbrahim xxx (Ercan dk. 78 xx), Oğuz xx, Hacı xx, Veysi xx, Ozan xxx, Furkan xx
YEDEKLER: Erhan, Emrah Tanta, Ali, Emrah Görkem Alp
TEKNİK DİREKTÖR: Namık Altunsoy
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Emrah x, Sani xx, Mert xx (Mehmet dk. 46 xx), Uğur xx, Sonko xx, Ahmet xx (Anıl dk. 46 xx), Mustafa xx, Güray xx (Rosa dk. 71 xx), Lıma xx, Gökhan xx, Hakan xx
YEDEKLER: Eren, Çağdaş, Kenan, Ahmet
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
GOL: İbrahim Taylan Uzunoğlu (dk. 49) (Tokatspor)
SARI KART: İbrahim Taylan Uzunoğlu (Tokatspor)

TrabzonSpor

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
Futbolda Türkiye'nin son dönemdeki en başarılı hakemi olarak gösterilen Cüneyt Çakır, FIFA tarafından önemli bir organizasyonda daha görevlendirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Cüneyt Çakır'ın bir ilke imza atacağı vurgulanırken, 'Türkiye'nin dünya hakemliğindeki haklı gururu Çakır, 6-16 Aralık tarihleri arasında Japonya'da yapılacak FIFA Kulüpler Dünya Kupası maçlarında düdük çalacak. Uluslararası arenada yönettiği maçlardaki performansı ile ön plana çıkan Çakır, yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte Avrupa'yı temsil eden tek üçlü olarak Japonya'da görev yapacak' denildi.

Toyota ve Yokohama statlarında oynanacak FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na UEFA'yı temsilen Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Chelsea (İngiltere), Orta-Kuzey Amerika'yı temsilen CF Monterrey (Meksika), Güney Amerika'yı temsilen Copa Libertedores galibi SC Corintians Paulista (Brezilya), Okyanusya'yı temsilen Auckland (Yeni Zellanda) ekipleri katılacak.

Kupada oynayacak diğer takımlardan Asya temsilcisi 10 Kasım, Afrika temsilcisi 16-17 ve 18 Kasım, ev sahibi Japonya'nın temsilcisi ise 1 Aralık 2012 tarihlerinde yapılacak maçlar neticesinde belirlenecek.

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır'ın yanı sıra, Asya Futbol Birliği'nden (AFC) Nawaf Shakralla (Bahreyn), Afrika Futbol Birliği'nden (CAF) Djamel Haimoudi (Cezayir), Orta-Kuzey Amerika Birliği'nden (CONCACAF) Moreno Rodriguez (Meksika), Güney Amerika Futbol Birliği'nden (CONMEBOL) Vera Rodriguez (Ekvador) ve Okyanusya Futbol Birliği'nden (OFC) Peter Oleari (Yeni Zellanda) düdük çalacak.

Ayrıca, İran Federasyonu'ndan Ali Rıza Fakhani ile yardımcılarının ise destek hakem üçlüsü olarak organizasyona katılacakları kaydedilirken, Cüneyt Çakır ile yardımcılarının 29 Kasım Perşembe günü Tokyo'ya gidecekleri bildirildi.

TrabzonSpor

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Bugün bazı basın-yayın organlarında çıkan ve Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ile birkaç gün önce gerçekleşmiş sohbete dayanılarak bir televizyon programında yayınlanan haberlere düzeltme yapmak ihtiyacı duyulmuştur.

Başkanımızın bu görüşmede, iddia edildiği üzere "Ben olsaydım Fenerbahçe şampiyonlar ligi'ne katılırdı" şeklinde bir söylemi olmadığı gibi, Sayın Demirören bu sohbette, Türk Futbolu'na yön veren kulüp başkanları, yöneticiler, antrenörler ve spor yorumcularının futbol dışı konularla ilgili beyanatlarda bulunmamaları düşüncesini tekrarlamış ve bu sıfatı taşıyan kişilerin futbol dışı yorumlarının Türk futboluna zarar verdiğini vurgulamıştır. Sayın Demirören, herhangi bir kulüp başkanını ön plana çıkarmak ve eleştirmek yönünde bir çaba içerisinde olmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Futbol Federasyonu"

Üst Alt