Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

NunveyLa

ßir Tarafta güLüşün var,Sırtımda kanLı ßıçağın..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    312
SeLamun ALeykum ..

Sorum gayet Acık CevapLamanız Benı Onure eder..

teşekkurLer..

JuLia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    141
Turkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorlugunun devamidir.Sadece isim ve rejim degismistir.Her ikisi de turk tarihinin ayrılmaz parcasi olan devletlerdir.Birini secerken digerini karsiya almayi, insanları bolmek icin hazirlanmis bir cephe olarak goruyorum.

NunveyLa

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    312
Turkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorlugunun devamidir.Sadece isim ve rejim degismistir.Her ikisi de turk tarihinin ayrılmaz parcasi olan devletlerdir.Birini secerken digerini karsiya almayi, insanları bolmek icin hazirlanmis bir cephe olarak goruyorum.

Yinede Osmanli nin devami gibi gözüksekte malesef Bati nin etkisine girmis yari sömürge siyasi ve tarihine sahip cikamayan müslümanim demeye cekinen gercek anlamlar tasıyan ınsanlarımız var .

NunveyLa

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    312
Türkiye,birileri kabul etmeyip reddetse de,elbette Osmanlının devamıdır.yeni Cumhuriyetle başlayan modenleşme ve çağdaşlaşmanın öncü adımları da ilk defa Osmanlı da başlamış cumhuriyetle de pekiştirilmiş olsa da,sonraları modernleşme ve çağdaşlaşma anlayışı,statükocu güçlerin elinde Cumhuryetin ilan edildiği yıllara geriye dönüş olarak algılanıp dinamik olmaktan çıkarılıp durağan hale getirilmiştir.

Bu yüzden de statükocular,sözde padişah ve kul ilşkisini biitirdik derken,çağın gereği demokratik kriterleri ıskalayıp onun yerine de bu kez, devleti kutsallaştırarak devlet ve kul ilşkisini yüceltmişlerdir.

böyle bir devlet anlayışı sonucu bireyin yani vatandaşların devlete kayıtsız-şartsız teslim olması istenmiş,bireylerin din,dil,inanç aidiyet,yaşam tarzı gibi özgürlük alanları daraltılmış ya da yok sayılarak insanlar devlete küstürülmüştür.

bizim yapmamız gereken,önce devleti değil,önce insanı yüceltmek ,insanın yüceldiği,huzur içinde yaşamaktan mutlu olduğu ülkeyi de kalkınmış güçlü bir ülke haline getirmektir.

bunun ön şartı da,demokrasiyi daha da geliştirmek ve kendi halkından korkmayıp ona saygı duymaktan geçer.

JuLia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    141
Ama canim bunlar senin fikirlerin degil ki alinti yapmissin.Kendi fikirlerimizi yazicaz saniyodum buraya. Ayrıca osmanlının buyuklugu cok guclu bir imparatorluk oldugu ve islamı cok iyi yasadigi, yasattigi tartisilmaz lakin gunumuzde de islamı yasamak isteyenlerin gayet rahat bir sekilde yasadıkları asikar. Yeterki ne istedigimizi bilelim.

NunveyLa

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    312
Ama canim bunlar senin fikirlerin degil ki alinti yapmissin.Kendi fikirlerimizi yazicaz saniyodum buraya. Ayrıca osmanlının buyuklugu cok guclu bir imparatorluk oldugu ve islamı cok iyi yasadigi, yasattigi tartisilmaz lakin gunumuzde de islamı yasamak isteyenlerin gayet rahat bir sekilde yasadıkları asikar. Yeterki ne istedigimizi bilelim.

ıLkı benım fıkrımdı ıkıncı alıntı.

JuLia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    141
Bence onemli olan yonetim seklimiz deil bizim Allah'a olan bagliligimizdir. Biz sahip cikmamiz gerekenlere sahip ciktigimiz surece sorun olmadigini dusunuyorum.Tartismasiz iki buyuk devlettir Osmanlı devleti ve Turkiye Cumhuriyeti.

NunveyLa

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    312
Bence onemli olan yonetim seklimiz deil bizim Allah'a olan bagliligimizdir. Biz sahip cikmamiz gerekenlere sahip ciktigimiz surece sorun olmadigini dusunuyorum.Tartismasiz iki buyuk devlettir Osmanlı devleti ve Turkiye Cumhuriyeti.

BaŞLıkLar Aynı yere goturebılıyor ınsanı lakın buyuk degısımLer var acı ve gercek ..

eXtreme

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    23
Osmanlı torunuyuz zaten hepimiz , mantıken Osmanlı ya da Türkiye seçimi yapılamaz.

JuLia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    141
Şanlı bir tarihimiz cennet gibi bir vatanımız var muhim olan degerlerimizi koruyup ecdada yakisir bir sekilde yasamak yasatmak.

Erkan

Nev-i Şâhsına Münhâsır
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    102
Siyasi ve bölücülüğe gidecek şekilde konu açmak ve bunu paylaşmak yasaktır.Herkes kendi fikrini yazmakta özgürdür ancak konu foruma uygun olmalıdır.Bu bölümün amacı herkesin kendi fikrini yazması ve konu hakkındaki düşüncelerini dile getirmesidir.
Kurallar açık ve net.Konu kilitlenmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt