Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
5hu3duui.jpg

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Facebook'ta Bundan Sonra Irkçı Paylaşımlara Yer Yok

Avrupa turu kapsamında Almanya'da bulunan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook'ta bundan sonra ırkçı paylaşımlara yer olmadığını söyledi.

Avrupa turu kapsamında Almanya'da bulunan sosyal medya platformu Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Almanya'da Facebook kullanıcılarının sorularını yanıtladı. Barcelona'daki Dünya Mobil Fuarı'nın (Mobile World Congress) ardından Berlin'e geçen Zuckerberg, iki günlük Berlin ziyareti kapsamında dün Başbakanlık Bakanı Peter Altmeier ile Facebook'taki nefret içerikli paylaşımların engellenmesine yönelik beklentileri görüştü.

IRKÇI PAYLAŞIMLAR ENGELLENMEDİĞİ İÇİN DAVA AÇILDI

Mark Zuckerberg hakkında Köln'den avukat Christian Solmecke ve Würzburg'dan avukat Chan-jo Jun, Facebook'taki ırkçı paylaşımları engellemediği gerekçesiyle dava açtı. Dava dosyasında 300'ün üzerinde ırkçı paylaşıma örnek olarak yer verildi. Alman yasalarına göre, sadece paylaşımı yapanlar değil, bunu yayılmasını sağlayanlar da sorumlu tutulabiliyor.

YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİ ÖDÜLÜ VERİLDİ

Almanya'nın en büyük yayın evlerinden biri olan Axel Springer Verlag, Mark Zuckerberg'i yenilikçi girişiminden dolayı bu yıl ilk kez verilmeye başlanan Axel Springer Award ödülüne layık gördü. Zuckerberg ödülünü dün akşam (Perşembe) yayın evinde düzenlenen etkinlikte aldı.

ÖZEL SEÇİLEN 1400 KİŞİYE HİTAP ETTİ

Mark Zuckerberg bugün ise, yeri son ana kadar gizli tutulan ve bu sabah Berlin'deki Town-Hall'de düzenleneceği açıklanan etkinlikte, önceden Facebook üzerinden yapılan başvurular arasından seçilen Facebook kulllanıcılarının yine önceden belirlenen sorularını yanıtladı.

Yaklaşık bin 400 kişinin bulunduğu salonda Mark Zuckerberg'e yöneltilen soruların bazıları şöyle:

- Canlı video paylaşımı olacak mı?

Zuckerberg, bir izleyicinin canlı video paylaşımı olacak mı sorusuna, "Evet, bu toplantı da şu anda canlı olarak yayınlanıyor" dedi.

- Irkçı paylaşımların engellenmesi

Bugüne kadar ırkçı paylaşımlara karşı etkin olunamadığı kaydeden Zuckerberg, " Facebook henüz mükemmel değil" dedikten sonra Facebook'ta bundan sonra ırkçı paylaşımlara yer olmadığını söyledi.

- Kişisel bilgilerin korunması

Kişisel verilerin korunması konusunda Facebook'un yeni uygulamalar devreye sokacağını belirten Zuckerberg, her kullanıcının neyi kiminle paylaşmak istediğine tamamen kendisinin karar verebileceğini açıkladı.

- Babalık nasıl bir duygu?

Baba olarak oldukça gururlu olduğunu ifade eden Zuckerberg,"Kızım dünyaya bakışımı değiştirdi. Kızım suyu seviyor, ben de onu banyo yaptırmayı" dedi.

- Yapay zeka ile hayat kurtarmak

Yapay zekanın bir çok alanda devreye sokularak milyonlarca hayatın kurtarılabileceğinden bahseden Facebook kurucusu, bunun örneğin trafik kazalarının önlenmesinde olabileceğini söyledi.

- Beğenmedim buttonu olacak mı?

Bu soruya "hayır" cevabını veren Zuckerberg, yeni eklenen unsurlarla bir çok duygunun artık ifade edilebildiğini hatırlattı.

Geleceğe dönük düşüncelerini de paylaşan Zuckerberg, yakın gelecekte (5 yıl) 360 dercelik açıyla video çekimi ve paylaşımının mümkün olabileceğini söyledi.

ALMANYA'DA 24 MİLYON FACEBOOK KULLANICISI VAR

Almanya'da 28 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. 21 milyon kişi günlük olarak sosyal medyayı kullanıyor. Facebook'u ise 19 milyonu her gün olmak üzere, 24 milyon kişi kullanıyor.

Melenk

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    75
Ülkemize son 2 yılda bir çok mülteci gelmiş bulunmakta ve neredeyse 2 milyonu belki daha fazlası nüfusumuzu arttırıp ülkemizden bizden daha çok faydalanmakta. Tabi ki İnsanlık adı altında bir şeyler yapılmalı devletimiz tarafımızdan ama kendi vatandaşlarının haklarını ve özgürlüklerini kısıtlayarak mı ?

Bugün üniversite'de bunun tartışması oldu. Okullarda ve üniversitelerde mültecilere karşı ayrımcılık yapıldığını not bazında bizden daha kötü olanların bölümü geçerken bizim kalmamız veya onların gittiği bölümleri seçememiz arkadaşlarımı rahatsız eden durumdu. Ben denk gelmedim ama yaşandığı için değinmek istedim.

Onun dışında mültecilere iş olanaklarının kendi vatandaşlarımızdan daha çok hak sağlanması.

Ve hepsine aylık asgari ücret maaş bağlanması da konuşulanlar arasında.

Ve ve ve ülkemize ve vatandaşlarımıza verdikleri zararlarda konuşulanlar arasındaydı.

Sizce bu yapılanlar doğru mu ? Yoksa başka türlü olabilir miydi?

Sade

Desire becomes surrender, surrender becomes power.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    3,318
Onun gelmesine..

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    20,817
Tartışmaya açık güzel bir konu,

Son zamanlarda çok fazla duyar oldum mültecilere karşı yapılan ayrıcalıklar.

Mülteci konumundakilerin okullarda (üni yada ilköğretim lise) öğretmenler tarafınan daha çok ilgi gösterilmesi ve not olarakda onlara tolerans sağlanması şikayetini çok fazla duyar oldum. Bence bu gayet normal.

Savaştan çıkmış bir birey ile bulunduğu anın kıymetin bilmeyen bir bireye bende asla aynı muameleyi göstermezdim. Kaldı ki biz bunu sadece eğitim alanında düşünüyoruz bu hiç doğru değil.

Bulunduğum ilçe de mültecilere karşı köle gözüyle bakılıyor, muhtaç olduklarından dolayı asgari ücretin çok altında bir maaşla çalıştırılıyorlar. Haa hepsi öylemidir elbetteki değil bunun tam tersinin olduğu yerlerde vardır.

Biz Türk halkı olarak iyisinide kötüsünüde yadırgamamalıyız.

Deep

A Deep Perspective..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    384
Anlam vermeye çalışıyorum ama bir yerde anlam veremiyorum. Şöyle ki; kendimi onların yerine koyup düşündüğüm zaman elbette ki bende bir savaş alanından kaçmak ve bir yerlere sığınmak isterim fakat kendi ülkemi göz önünde tutacak olursam gelen multecilerin ne yanlısı olduğunu bilmek çok zor. Çünkü içimize aldığımız çoğu mültecilerin adlarının son zamanlarda yaşanılan olayların içerisinde duyar olduk. Kimisi Bombacı, kimisi pkk yardım ve yataklık, kimisi gasp hırsız vsvsvs.... Müslüman bir ülke olarak tabiki elimizden geleni yapmak zorundayız ama bu demek değildir ki (bana göre tabi) gelen Mültecileri kendi halkından bir adım daha önde tut. Hayır eğer içimize alıyorsak şartlar eşit olmalı.

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    20,817
Anlam vermeye çalışıyorum ama bir yerde anlam veremiyorum. Şöyle ki; kendimi onların yerine koyup düşündüğüm zaman elbette ki bende bir savaş alanından kaçmak ve bir yerlere sığınmak isterim fakat kendi ülkemi göz önünde tutacak olursam gelen multecilerin ne yanlısı olduğunu bilmek çok zor. Çünkü içimize aldığımız çoğu mültecilerin adlarının son zamanlarda yaşanılan olayların içerisinde duyar olduk. Kimisi Bombacı, kimisi pkk yardım ve yataklık, kimisi gasp hırsız vsvsvs.... Müslüman bir ülke olarak tabiki elimizden geleni yapmak zorundayız ama bu demek değildir ki (bana göre tabi) gelen Mültecileri kendi halkından bir adım daha önde tut. Hayır eğer içimize alıyorsak şartlar eşit olmalı.

Peki soruyorum ne ve kime göre eşit??

Melenk

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    75
Tartışmaya açık güzel bir konu,

Son zamanlarda çok fazla duyar oldum mültecilere karşı yapılan ayrıcalıklar.

Mülteci konumundakilerin okullarda (üni yada ilköğretim lise) öğretmenler tarafınan daha çok ilgi gösterilmesi ve not olarakda onlara tolerans sağlanması şikayetini çok fazla duyar oldum. Bence bu gayet normal.

Savaştan çıkmış bir birey ile bulunduğu anın kıymetin bilmeyen bir bireye bende asla aynı muameleyi göstermezdim. Kaldı ki biz bunu sadece eğitim alanında düşünüyoruz bu hiç doğru değil.

Bulunduğum ilçe de mültecilere karşı köle gözüyle bakılıyor, muhtaç olduklarından dolayı asgari ücretin çok altında bir maaşla çalıştırılıyorlar. Haa hepsi öylemidir elbetteki değil bunun tam tersinin olduğu yerlerde vardır.

Biz Türk halkı olarak iyisinide kötüsünüde yadırgamamalıyız.

Öncelikle düşünceniz için çok teşekkür ederim. Tabi ki insani duygularla hareket edersek savaştan 'kaçmış' insanların psikolojik ve fizyolojik çöküşleri gözler önünde. Mülteci Kanunları ile belirli haklara sahip olan bu kardeşlerimize kucak açmak milletimizin görevi. Ama benim bahsettiğim mülteciler ülkemizde tutunsun diye onları işe yerleştirirken kendi yurttaşlarımızın işsiz kalmasının tek nedeni mültecilerin ucuza çalışmasına göz yumulması.

Bu ülkenin belirlediği asgari ücretten mesaii lerle kazanılması 'gereken' para vardır her yurttaşımızın hakettiği. Buna izin vermeyen iş verenler'i yönetmek veya çeki düzen vermek ise devletin görevi. Benim ilk sorunum mülteci kardeşlerimize bu imkan sağlanırken benim yakınlarım iş yerlerinde mülteci fazlalığının sağlamış olduğu iş kontejanına girememekte. Devletimiz nasıl bir denge kurmalıydı ?

2. si eğitimi geçtim , Antropolji dersimizde Antropolog hocamız ülkemize gelen 10 bin Suriyeli'den 5000 i suçlu , sabıkalı kişilerdir. yorumunda bulundu. Bunu günümüze uyarladğımızda canlı bombalar, ülkemize zarar vermeler , insanlara saldırmalarda bizim çevrede yaşadğımız gördüğümüz olgulardır.

3. sü hastane'de çalışan biri olarak hastanemize gelen suriyeli mülteciler International bölümde her türlü ilgi ve alakayı görmekte. Kendi vatandaşımızın bazı istekleri ise ertelenmekte.

4. sü ise bizde Suriyelileri yüksek ev kirası ile evlerimizde barındırıyoruz doğru. Onlar bizi soyuyor bizler onları.

Ben kadın ve çocuklara bir şey demiyorum ama vatanı uğruna ölmek varken kaçmak bana göre namertliktir.

Ve birçok ülkede bu mülteciler yüzünden devlete protestolar yapılmış. Bence birilerine hak ve özgürlük sağlarken birilerinin hak ve özgürlüklerini engellememek gerek.

Ve devlet asgari ücret verirken, işe bağlarken, ev tahsis ederken bunlar neden dileniyor anlamıyorum. Onlar da bizim duygularımızı sömürüyor mu acaba ?

Sonuçta bende üzülmüyor muyum onlara üzülüyorum. Ama ülkemizin Suriyeliler yüzünden çok rahat ve huzurla gideceğini düşünmüyorum. Ha devlet kendine oy çıkarmak için bunları besleyip , yağlayıp Türk yaparsa o zaman ne olur bilmyiorum kafadan 2 milyon oyu olur sanırım.

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    20,817
Öncelikle düşünceniz için çok teşekkür ederim. Tabi ki insani duygularla hareket edersek savaştan 'kaçmış' insanların psikolojik ve fizyolojik çöküşleri gözler önünde. Mülteci Kanunları ile belirli haklara sahip olan bu kardeşlerimize kucak açmak milletimizin görevi. Ama benim bahsettiğim mülteciler ülkemizde tutunsun diye onları işe yerleştirirken kendi yurttaşlarımızın işsiz kalmasının tek nedeni mültecilerin ucuza çalışmasına göz yumulması.

Bu ülkenin belirlediği asgari ücretten mesaii lerle kazanılması 'gereken' para vardır her yurttaşımızın hakettiği. Buna izin vermeyen iş verenler'i yönetmek veya çeki düzen vermek ise devletin görevi. Benim ilk sorunum mülteci kardeşlerimize bu imkan sağlanırken benim yakınlarım iş yerlerinde mülteci fazlalığının sağlamış olduğu iş kontejanına girememekte. Devletimiz nasıl bir denge kurmalıydı ?

2. si eğitimi geçtim , Antropolji dersimizde Antropolog hocamız ülkemize gelen 10 bin Suriyeli'den 5000 i suçlu , sabıkalı kişilerdir. yorumunda bulundu. Bunu günümüze uyarladğımızda canlı bombalar, ülkemize zarar vermeler , insanlara saldırmalarda bizim çevrede yaşadğımız gördüğümüz olgulardır.

3. sü hastane'de çalışan biri olarak hastanemize gelen suriyeli mülteciler International bölümde her türlü ilgi ve alakayı görmekte. Kendi vatandaşımızın bazı istekleri ise ertelenmekte.

4. sü ise bizde Suriyelileri yüksek ev kirası ile evlerimizde barındırıyoruz doğru. Onlar bizi soyuyor bizler onları.

Ben kadın ve çocuklara bir şey demiyorum ama vatanı uğruna ölmek varken kaçmak bana göre namertliktir.

Ve birçok ülkede bu mülteciler yüzünden devlete protestolar yapılmış. Bence birilerine hak ve özgürlük sağlarken birilerinin hak ve özgürlüklerini engellememek gerek.

Ve devlet asgari ücret verirken, işe bağlarken, ev tahsis ederken bunlar neden dileniyor anlamıyorum. Onlar da bizim duygularımızı sömürüyor mu acaba ?

Sonuçta bende üzülmüyor muyum onlara üzülüyorum. Ama ülkemizin Suriyeliler yüzünden çok rahat ve huzurla gideceğini düşünmüyorum. Ha devlet kendine oy çıkarmak için bunları besleyip , yağlayıp Türk yaparsa o zaman ne olur bilmyiorum kafadan 2 milyon oyu olur sanırım.

Bu konu o kadar geniş ki çok farklı açılardan bakmak gerekiyor.

Devlet açısından bakarsak trajikomik bir durum ne yazık ki.

Senin söylediklerine kısmen katılıyorum örneğin devlet ile ilgili olan düşüncen çok yerinde olmuş keza bende aynı fikirdeyim ve türk'leştirme çabası yeni bir düşünce değil bu daha önce de düşünülen birşeydi ki ben devlete bakan yönüyle bunu beklerim yapAmayacakları şey değil :}

Bir diğer yönüyle bakmak gerekirse şimdi '' Mülteci '' - '' Suriyeli '' ve daha bir çok kelime ile anlatılması gereken bir konu.

1- İş veren ile devlet arasındaki bağ asgari ücrettir. Devlet sana suriyeliyi çalıştırma, türk olanı çalıştır gibi birşey söyleyemez. Bizde iş verenlerin düşüncesi ne biliyor musun hep daha az maaşla çok iş yaptırmaktır. İşin kalite kısmı arka planda olmuştur hep. İşte bu yüzden çoğu iş yerinde suriyeli çalışıp türkler işsiz kalmaktadır. Sen bir Türk'ü asgari ücretin altında sigortasız gel çalış dediğinde o bunu hakaret olarak anlar ama bir suriyeli öyle değil neden? Çünkü o buna muhtaçtır! O gözle bakılıyor.

2- Gelen 10.000 mültecinin yarısının sabıkalı olma durumu kulaktan dolma yanlış bilgilerdir. Öyle bir durum yok.

3- Doğrudur olabilir ama ben çoğu özel hastane de suriyelilerin içeriye alınmadığına bile şahit oldum. Genel olarak düşünürsek çevreye ve o anki koşullara göre değişebilir bir durum bana göre.

4- İşin kira kısmına gelirken, neden yüksek kira çünkü bizim gibi değiller 2 3 aile birlikte yaşadıkları için yüksek kira.

Geçende benim evde kapıların birini değiştirdim servis gelip değiştirirken servisten birinin suriyeli olduğunu öğrendim biraz konuşmak istedim bana anlattıkları çok acı şeylerdi.

Kendi ülkesinde insanca muamele göremedikten sonra neden kaçmasın? Çok bana devlet bizi zorla alıyor ve bir daha bırakmıyor ya ölüyorsun yada onlara köle oluyorsun. Böyle bir durumda kaçmak namertlik midir?

Onlarda böyle bir durumdan memnun değiller bundan emin olabilirsin.

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777
İnsanım yorum yapamıyorum İslahiye de mülteciler için kamp var.
Yaşadıklarını görmeniz lazım.

Sadece tek diyeceğim bu Allahım yardımcıları olsun.

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    771
Daha önce başka forumda da "Devlet suriyeli üniversite öğrencilerine 1000 tl burs veriyor" başlığıyla bi konu açıldığını görmüştüm.
Kişiler konu altından kin ve nefretlerini kusmuşlardı hem hükümete hem de mülteci konumundaki suriyelilere.
Oysa yapılan yardımın %80 i Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktaydı.
Üniversite sınavlarında sadece mültecilere değil tüm yabancı öğrencilere Yabancı Öğrenci Sınavıyla(YÖS) tolerans sağlanıyor.
Gelelim bazı arkadaşların özellikle suriyelilerin isimleri olaylara karışıyor diye onları almayalım demesine.
Bu ülkede o kadar çok olay oluyor ki siyasi gündem oluşturacak nitelikte olanlar duyuluyor.Ülkenin en acı gerçeği de suçu işleyen suriyeli olunca daha fazla göze batması.
Bir de ülkeleri için savaşıp ölseler daha iyi olur diye yalan bir vatanseverlik örneği gösteren insanlarımız var.
Sen Türk olarak ülken için ne yaptın acaba.Atatürkçüyüm dersin devlete,millete zararlı olan her eylemin içinde yer alırsın.Mustafa Kemalin Askeriyiz dersin askerlikten kaçarsın adını vicdani retçilik koyarsın ihanetin.
Asker pkk ile çatışır ve hatta masum halk ile teröristi ayırd etmek için o kadar uğraş verirki bu uğurda canını verir ama sen kalkıp çocuklar ölmesin deyip pkk silahıyla öldürülen çocuğun asker tarafından öldürüldüğünü söylersin ve askere taş,molotof,bomba atan o çocukları da görmezden gelirsin.
Tekrar dönelim mültecilere sağlanan imkanlara.Devletin illaki yanlış politikaları var ama bu sizi,bizi haklı çıkarmaz.
Yıllık türkiyede sigaraya harcanan para bile 40 milyar liranın üzerindeyken kimse bana türkiyedeki açlık sefaleti anlatmasın.(Detaylara TAPDK sitesinden bakabilirsiniz)
Adam altında 400 bin liralık arabası var ama sosyal medyada fakirin hakkını savunuyor.1 lira sadaka verdiği bile yok oysa.
Bence mültecilere fazla mı imkan sağlanıyor az mı onu tartışmak yerine herkes bireysel olarak "Ben fakir insanlar için ne yaptım,yapıyorum?" sorusunu sormalı kendine.
Islahiye ve Öncüpınardaki mülteci kamplarını bizzat gördüm.Suriyeli komşum da oldu,üniversite öğrencisi arkadaşım da.
İnanın birçoğunun rezidanslarda yaşayan köpekler kadar değeri yok insanların gözünde.
Ben insanlarımızın böyle kindar ve bencil olmasına bitürlü anlam veremiyorum.
Niye bunları konuşuyoruz derseniz de biz en çok konuşmayı seviyoruz :)
Yoksa kardeşin kardeşe tahammülü yok ülkemizde.
Şimdiye kadaa hiç bu kadaa uzun yorum yazmamıştım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt