Daha önce başka forumda da "Devlet suriyeli üniversite öğrencilerine 1000 tl burs veriyor" başlığıyla bi konu açıldığını görmüştüm.
Kişiler konu altından kin ve nefretlerini kusmuşlardı hem hükümete hem de mülteci konumundaki suriyelilere.
Oysa yapılan yardımın %80 i Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktaydı.
Üniversite sınavlarında sadece mültecilere değil tüm yabancı öğrencilere Yabancı Öğrenci Sınavıyla(YÖS) tolerans sağlanıyor.
Gelelim bazı arkadaşların özellikle suriyelilerin isimleri olaylara karışıyor diye onları almayalım demesine.
Bu ülkede o kadar çok olay oluyor ki siyasi gündem oluşturacak nitelikte olanlar duyuluyor.Ülkenin en acı gerçeği de suçu işleyen suriyeli olunca daha fazla göze batması.
Bir de ülkeleri için savaşıp ölseler daha iyi olur diye yalan bir vatanseverlik örneği gösteren insanlarımız var.
Sen Türk olarak ülken için ne yaptın acaba.Atatürkçüyüm dersin devlete,millete zararlı olan her eylemin içinde yer alırsın.Mustafa Kemalin Askeriyiz dersin askerlikten kaçarsın adını vicdani retçilik koyarsın ihanetin.
Asker pkk ile çatışır ve hatta masum halk ile teröristi ayırd etmek için o kadar uğraş verirki bu uğurda canını verir ama sen kalkıp çocuklar ölmesin deyip pkk silahıyla öldürülen çocuğun asker tarafından öldürüldüğünü söylersin ve askere taş,molotof,bomba atan o çocukları da görmezden gelirsin.
Tekrar dönelim mültecilere sağlanan imkanlara.Devletin illaki yanlış politikaları var ama bu sizi,bizi haklı çıkarmaz.
Yıllık türkiyede sigaraya harcanan para bile 40 milyar liranın üzerindeyken kimse bana türkiyedeki açlık sefaleti anlatmasın.(Detaylara TAPDK sitesinden bakabilirsiniz)
Adam altında 400 bin liralık arabası var ama sosyal medyada fakirin hakkını savunuyor.1 lira sadaka verdiği bile yok oysa.
Bence mültecilere fazla mı imkan sağlanıyor az mı onu tartışmak yerine herkes bireysel olarak "Ben fakir insanlar için ne yaptım,yapıyorum?" sorusunu sormalı kendine.
Islahiye ve Öncüpınardaki mülteci kamplarını bizzat gördüm.Suriyeli komşum da oldu,üniversite öğrencisi arkadaşım da.
İnanın birçoğunun rezidanslarda yaşayan köpekler kadar değeri yok insanların gözünde.
Ben insanlarımızın böyle kindar ve bencil olmasına bitürlü anlam veremiyorum.
Niye bunları konuşuyoruz derseniz de biz en çok konuşmayı seviyoruz
Yoksa kardeşin kardeşe tahammülü yok ülkemizde.
Şimdiye kadaa hiç bu kadaa uzun yorum yazmamıştım.