Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Enes

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    815
Her mobil cihaz kullanıcısı gibi sizde telefonunuzun kendi tarayıcısından memnun değil misiniz? Markalar tarafından cihazlarımızda yüklenmiş olarak gelen tarayıcılar ya çöküyor ya da oldukça yavaş çalışıyorlar. Bu yazımızda sizler için oldukça hızlı çalışan mobil tarayıcı uygulamalarını inceledik.

Reklam engellemeden, hızlı sayfa gösterimine kadar çeşitli özelliklerin bulunduğu bu tarayıcılara gelin isterseniz yakından bakalım.

Orbitum Tarayıcı
Siteler arasında oldukça hızlı gezinti yapma imkanı sunan bu uygulama, aynı zamanda bilgi güvenliği için kullanıcı verilerinizi şifreliyor. Siteler de yayınlanan reklamların büyük bir çoğunu engellemeyi başaran bu uygulamada aynı zaman da sesle arama özelliği de bulunuyor. Andoid market üzerinden 6.579 oy ile 4.1 puan alan bu tarayıcı aynı zaman da 25.9 mb'lık bir boyuta sahip.

Opera Tarayıcı
Sık kullandığınız siteleri ana ekrana ekleyebildiğiniz bu tarayıcıda video sıkıştırma özelliği de bulunuyor. Video sıkıştırma özelliği sayesinde büyük boyutlu videoları internet paketinizi bitirmeden izleyebilirsiniz. Çevrimdışı çalışma özelliğinin de bulunduğu tarayıcı ile görüntülemek istediğiniz sayfaları önceden belirleyerek internetiniz olmadığında da inceleyebilirsiniz. Andoid market üzerinden 1.674.334 oy ile 4.3 puan alan bu tarayıcı aynı zaman da 38.1 mb'lık bir boyuta sahip.

Yandex Browser
Yandex tarafından geliştirilen bu mobil uygulama, veri şifreleme özelliğine sahip. Turbo 2.0 özelliği sayesinde girdiğiniz siteleri daha hızlı açabilen tarayıcı, wifi üzerinden verilerinizin çalınmasını da engelliyor. Andoid market üzerinden 341.840 oy ile 4.4 puan alan bu tarayıcı aynı zaman da 74.1 mb'lık bir boyuta sahip.

Firefox Web Tarayıcı
Firefox tarafından geliştirilen bu mobil uygulama, akıllı arama ve gizlilik özellikleri ile ön plana çıkıyor. Eklenti yüklenebilen mobil tarayıcıyı kullanım şeklinize göre özelleştirebilirsiniz. Sekmeler arası geçişleri görsel açıdan oldukça kaliteli olan Firefox Web Tarayıcısı, oldukça hızlı çalışıyor. Andoid market üzerinden 2.065.378 oy ile 4.4 puan alan bu tarayıcı aynı zaman da 52.8 mb'lık bir boyuta sahip.

Google Chrome Tarayıcı
Google tarafından geliştirilen Chrome tarayıcı genelde cihazlarımızda yüklü olarak geliyor. Sesli arama ve çeviri özelliklerinin bulunduğu bu tarayıcı aynı zamanda web sayfalarını oldukça hızlı yüklüyor. Kullanıcı verilerini şifreleyen bu uygulama aynı zamanda veri tasarrufu özelliğine de sahip. Andoid market üzerinden 3.695.303 oy ile 4.4 puan alan bu tarayıcı ortalama 65.5 mb'lık bir boyuta sahip.

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
facebook-messenger-uzerinden-canli-spor-guncellemesini-test-ediyor.png

Spor karşılaşmalarındaki skorları canlı bir şekilde kullanıcıları Messenger üzerinden sunmayı düşünen Facebook bazı kullanıcıları ile birlikte bu yeniliği test etmeyi başlamış durumda. Bu testlerden bir tanesi Twitter kullanıcısı Brandon Painter’ın karşına çıkmış. Twitter’da bu durumu paylaşan Painter, Facebook üzerinde Messenger uygulaması üzerinden bir arkadaşı ile maç hakkında konuşurken bir anda uygulama sürecinde karşısına aşağıdaki gibi bir hızlı bildirim görülüyor.

Oluşan bildirimi kabul ettikten sonra da maç ile birlikte anlık bilgilendirmeler arkadaşıyla yazıştığı sohbet içerisinde gelmeye başlamış durumda. Facebook’un bu özelliğini gerçekten ilginç görünüyor. Önümüzdeki dönemlerde anlık bilgilendirmeler ile birlikte Facebook’un Twitter’dan rol çalacağını da söylemek çok yanlış olmasa gerek.

Firma tarafından elimize geçen bilgiler bunlarla sınırlı durumda. Bu konu hakkında yeni açıklayıcı haberler geldikçe sizlere aktaracağız​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
page_belcika-facebooka-48-saat-sure-verdi_182789603.jpg

Belçika, Facebook'a, sitede üyeliği bulunmayanların internetteki faaliyetlerini izlemeyi bırakması için 48 saat süre verdi

Belçika'da bir mahkeme, Facebook'tan üye olmayanların sanal ortamdaki hareketlerini izlemeyi bırakmasını isteyerek, kararın 48 saat içinde uygulanmaması durumunda gün başına 250 bin avro ceza verilmesine hükmetti.

Karar, Belçika Kişisel Gizlilik Komisyonu'nun başvurusu üzerine alındı. İlgili kanunun, sadece rıza üzerine internet kullanıcıların faaliyetlerinin takip edilmesine izin verdiğine dikkat çekilen kararda, Facebook'un da bu çerçevede hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Mahkeme Sözcüsü Anouk Devenyns, kararla ilgili olarak, ''Eğer internet kullanıcısı, Facebook üyesi ise onun (internet faaliyetlerinin izlenmesine) rıza gösterdiği varsayılabilir. Ancak kullanıcının Facebook hesabı yoksa, Facebook açıkça izin istemek ve gerekli açıklamayı yapmak zorunda'' dedi.

Facebook'a bunun gereğini yerine getirmesi için 48 saat süre verilen kararda, aksi halde gün başına 250 bin avro ceza kesileceği ifade edildi.

Facebook, diğer internet sitelerinde yer alan sosyal medya şirketine ait ''beğen'' veya ''paylaş'' bağlantıları sayesinde üyesi olmasa da bırakılan ''çerezler'' yoluyla o bilgisayardaki tüm faaliyetleri takip etmek ve depolamakla suçlanıyor. Bu faaliyetler arasında, kullanıcın hangi siteleri ziyaret ettiği, ne kadar süre sitede kaldığı veya ne gibi seçimler yaptığı da bulunuyor.

Kararın ardından Facebook'tan yapılan açıklamada ise ''çerezlerin'' beş yıldan fazla bir süredir dünya çapındaki 1,5 milyar kişi için sitenin güvenli tutulabilmesi için kullanıldığı belirtilerek, ''Bu karara itiraz edeceğiz. Belçika'da insanların Facebook'a erişimine yönelik kesintileri en aza indirmek için çalışıyoruz'' değerlendirmesinde bulunuldu. Ancak açıklamada, üye olmayanların faaliyetlerinin izlenip izlenmediğine dair bir ifade yer almadı.​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Instagram kullanıcılarının başı InstaAgent isimli uygulama ile dertte!​

instagram-640x360.jpg

Dünyanın en büyük mobil fotoğraf paylaşım platformu Instagram’ın başı yan uygulamaları ile dertte.

Dünyanın bir numaralı mobil fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram için geliştirilen yan uygulamaların ne kadar güvenliği olduğu ile ilgili ciddi endişeler bulunmaktadır. Instagram profilinize kimler tarafından bakıldığını gösteren yan uygulamalardan InstagAgent isimli mobil uygulamanın kullanıcıların şifrelerini çaldığı belirlendi.

Ortaya çıkarılan bu tehdit üzerine ilk adımı atan Apple, söz konusu uygulamayı App Store’dan kaldırdı. Teknoloji uzmanları bu uygulamayı yaklaşık 500.000 kişinin kullandığını belirtirken, kullanıcıları bu uygulamayı cihazlarından silmesi için uyardı.

Kullanıcıların Instagram şifrelerini çalan InstaAgent’ın bu şifreleri istediği zaman kullanarak kişiler adına paylaşımda bulunabileceğini belirten uzmanlar, bu uygulamayı bir defa olsun kullanan herkesin şifresini mutlaka yenilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ücretsiz olarak kullanıcıların beğenisine sunulan bu tür yan uygulamaların güvenliği konusunda emin olmadan kullanılmaması gerektiğini vurgulayan güvenlik uzmanları, bu konuda kullanıcıların oldukça bilinçsiz hareket ettiğini belirtti.​

Mynet​

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
ben obezite açısından bakıcam olaya ne de olsa ilgi alanım :honk:

akşama kadar sokakta vakit geçiren arkadaşlarıyla oynayan çocuklar aldıkları enerjiyi harcar hastalıklara bağışıklık kazanır ve sağlıklı bir çocukluk geçirir yani bizim zamanımızda öyleydi. ama günümüz çocukları cam fanusta odalarına kapanıp pc tv başında afedersiniz kıçlarını yerinden kaldırmaya aciz anne şunu getir baba bunu götür modunda en ufak bi enfeksiyonda yataklara düşme yiyip yatma derdinde olduğundan mütevellit psikolojik fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bir çocukluk geçirdiklerine inanmıyorum. 10 yaşında bir çocukta kolesterol çıkmasını mantığım almıyor. bugünün hareketsiz asosyal çocukları yarının obez diyabetli tansiyonlu kolesterollü bireyleri olacak bu bir gerçek.

ayrıca arda turanın bi röportajında geçen sözü vardı: çocuk sokakta küfretmeyi öğrenir. ama aynı çocuk sokakta ablaya anneye küfredilmeyeceğini de öğrenir diyordu. sokak kültüründen cam fanus kültürüne geçilmesini şahsen doğru bulmuyorum. aileler korumacı yaklaşabilir olaya ama bazen kendi haline bırakmak gerekir bırakın şu çocukları alıştırmayın pcye tvye.

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
zaman görecelidir diyor ya hani yüce üstad aynen katılıyorum.
geçmesin istersin dursun dersin biter gider bazen de gerçekten durur zaman sanki akmaz.
belki psikolojik falan ama ben işin atom altı halinde bi değişiklik olduğuna inanıyorum. yani o 60 saniye ile o 60 yıllık saniye aynı olamaz diye düşünüyorum ve bunu iliklerime kadar hissediyorum. kesin var bi ibnelik .s.s

Elif

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    359
Benim ilk aşkım korkudan. Bana aşık bir çocuk vardı sınıfta ama ilk başta benim aşık olmakla ilgili hiç fikrim yoktu, ip falan atlıyordum. Sonra bir şeyden korkunca ben hep bu çocuğu düşünmeye başladım. Karanlıktan, şimşekten, gök gürültüsünden vs. zaten galiba her şeyden korkuyormuşum. Hayal kuruyorum uyuyana kadar. Mesela beraber resim yapıyoruz, bisikletle geziyoruz, biraz daha abartıyorum ip atlıyoruz. Sonra ben bunu düşüne düşüne aşık oldum yanlışlıkla. O aşk geçti gitti gerçi ama korkunca hala birisine aşıksam ya da bir şeyler hissediyorsam onu düşünme alışkanlığı üstüme kaldı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt