toplamda 5 saat 2 dakika süren savaşta dünya 1 numarası Novak Djokovic, kariyerinin en iyi tenisini oynayan Stanislav Wawrinkaya galibiyet izni vermedi.
Tam anlamıyla tenis şöleniydi. Özellikle 104 dakika süren final seti olağanüstüydü. Nole 22 oyun sonunda kazanırken, Wawrinka da büyüledi.
AVUSTRALYA Açık tarihine kazınacak bir maç oynandı dün Melbournede, Rod Laver Arenada... Erkeklerde dünyanın 1 numarası Novak Djokovic, karşısında kariyerinin en iyi oyununu sergileyen Stanislas Wawrinkayı buldu. İki raket de büyük bir fiziksel ve mental savaş verdiler. Ve toplamda 5 saat 2 dakika süren maçın sonunda kazanan Djokovicti ama Wawrinka da gönüllerin galibi oldu...
İLK seti 6-1 kazanıp bu maça büyük renk katacağının sinyalini verdi Wawrinka... 2. sette ise 5-2yi yakaladı ama deviremedi Noleyi... Avustralya Açıkın son iki yıldaki şampiyonu Sırp raket üst üste 5 oyun kazanıp 7-5le seti hanesine yazdırdı.
KENDİLERİNİ AŞTILAR
3. seti de 6-4le kazanmayı başaran Djokovicin 4. sette maça noktayı koyması bekleniyordu ki, İsviçreli pes etmedi. Dünya 17 numarası tie-breake giden 4. seti kazandı ve bu mücadeleyi efsaneleştirecek olan final setine taşıdı.
5. set başlarken Melbournede saatler gece yarısını gösteriyordu. Bu setin 9. oyununda 4 kez servis kırma şansı yakaladı Wawrinka ama Djokovic izin vermedi buna. Oyunu kazanıp 5-4 öne geçti. İki oyuncu da kariyerlerinin en uzun final setini oynadılar dün. 22. oyunda Djokovic iki kez maç sayısı şansı yakaladı, Wawrinka ilkini olağünüstü bir backhand, diğerini de müthiş servisle çevirdi.
AMA Djokovic yakaladığı 3. şansı kaçırmadı. Maçın finalinde 20 vuruşluk bir ralli oldu ve Djokovic, file önüne gelen Wawrinkayı passing shot ile geçerek tarihi düelloyu kazandı.
Köpek gibi oynadım
MAÇ sonrası gözyaşlarını tutamayan Wawrinka, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: Sanırım bu, şimdiye kadar oynadığım en iyi maçtı. Dünya bir numarasına karşı 5 set oynamak çok önemliydi. Kazanmaya gerçekten çok yaklaşmıştım ama olmadı. Çok üzgünüm ama gerçekten köpek gibi mücadele ettim.
En az benim kadar hak etti
ÇEYREK finalde dünya 6 numarası Tomas Berdych ile eşleşen Djokovic, maç sonrasında Wawrinkaya övgüler yağdırdı: 5 set sonunda gerçekten durumumuzu tarif edebilecek kelimeler bulamıyorum. Wawrinka benimle eşit derecede maçı kazanmayı hak etti. Kalitesini gösterdi. Beni sahada her yere koşturdu. Oyunda kalmak için savaştım. Bu maç hem benim hem de onun için çok şey ifade eder.