• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sindy

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
3 Ocak 2010
Konular
1,472
Mesajlar
12,076
MFC Puanı
116,740
Vaktiyle bir diyarda küçük bir köy, bu köyün koyunlarını güden küçük de bir çoban varmış. Küçük çoban her gün koyunlarını dağın eteklerinde otlatırmış. Küçük çoban çok afacan, çok yaramazmış. Eğlenmeyi, insanlara şaka yapmayı çok severmiş. Bir gün yine koyunlarını otlatırken canı çok sıkılmış ve aklına bir fikir gelmiş. Köy ahalisine şaka yapayım, azıcık eğleneyim demiş ve köye doğru, imdat imdat kurtlar koyunlarıma saldırıyor yardım edin diye koşarak gelmiş. Bunu duyan köy ahalisi küçük çobana yardım etmek için, taşı sopayı kapıp koşa koşa gitmiş koyunların yanına… Bir bakmışlar ki ortada ne kurt var, ne bir saldırı… Küçük çoban kahkaha atmaya başlamış ve sizinle eğlendim, şaka yaptım demiş. Köy ahalisi söylene söylene geri dönmüş.
Aradan bir vakit geçmiş, bizim çoban yine koyunlarını otlatıyormuş. Yine canı sıkılmış ve aynı şakayı yapmış. Koşa koşa köylülerin yanına gelmiş, kurtarın ne olur kurtlar koyunlarıma saldırıyor demiş. Bunu duyan köy ahalisi durur mu? Hemen taşı, sopayı kapıp tekrar düşmüşler yollara, gelmişler koyunların yanına. Bir bakmışlar ki asayiş berkemal. Yine ortada ne kurt var ne de yaralı koyunlar. Bizim afacan çoban da gülmeye başlayınca hemen anlamışlar durumu ve yine söylene söylene dönmüşler.
Günlerden bir gün afacan çoban koyunlarını her zamanki gibi otlatıyormuş. Bir de bakmış ki o ne? Gerçekten kurtlar sürüsüne saldırıyor. Hemen koşmuş gitmiş köy ahalisinin yanına, yana yana yardım istemiş. Ağlamış, yalvarmış ama bu sefer ona hiç biri inanmamış ve yardıma gelmemiş. Kurtlarda bu arada koyunların, kuzuların bazılarını kapmış götürmüş.
Küçük afacan bu duruma çok üzülmüş. Hem kimsenin kendisine inanmamasına, hem de giden koyun ve kuzularına… Bütün büyüklerinden özür dilemiş ve bir daha asla yalan söylemeyeceğine söz vermiş. O günden sonra da dürüst, güvenilir, ahlaklı ve sevilen bir kişi olarak mutlu mesut hayatına devam etmiş.
tşk edrrim bitanem mcx :)
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
:a-(119): Yine İfadeler bırakılmış ama Son mesaj bendeeee
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst