Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sizce din seçme konusunda özgür müyüz?

Anafiel

Merkabah'ın baş meleği
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    198
konuyu actim fakat kendi düşüncemi yazmadım. Benim nacizane fikrim şu yöndedir;

Bir insan bir şeyler değişsin istiyorsa buna en basta engel kendisidir. Kendi engeleni aşamayan kimse karşısına gelecek diğer engelleri de aşması mümkün olmayacaktır
...
Nerede doğarsan oranın dinine mensup olursun. Ama buna mecbur değilsin. İslam burada kalacaksınız demiyor. İslam dininde yer almak istemeyenler istedikleri dinde yer alabilirler...
Basta cesaret olmalı. İstikrar ve güven olmalı..

Bir süre sonra cevre de bunu kabullemecektir...
Allah herkese bir irade gücü vermiş. Mucizevi bir akıl vermiş... Bunları insan düşüncelerine göre kullanmak saçmalık...

Ufak bir örnek alkol...
Burada bir çok kişinin içtiğini düşünüyorum.
Peki içmekte ne kadar özgürsünüz? Zorlanıyor musunuz? Yada icmeniz için tehdit mi ediliyorsunuz?

Hayır. Çünkü secimde özgürüz.
..

MonteKristo

Ben o yoldan çıktım
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    1,903
konuyu actim fakat kendi düşüncemi yazmadım. Benim nacizane fikrim şu yöndedir;

Bir insan bir şeyler değişsin istiyorsa buna en basta engel kendisidir. Kendi engeleni aşamayan kimse karşısına gelecek diğer engelleri de aşması mümkün olmayacaktır
...
Nerede doğarsan oranın dinine mensup olursun. Ama buna mecbur değilsin. İslam burada kalacaksınız demiyor. İslam dininde yer almak istemeyenler istedikleri dinde yer alabilirler...
Basta cesaret olmalı. İstikrar ve güven olmalı..

Bir süre sonra cevre de bunu kabullemecektir...
Allah herkese bir irade gücü vermiş. Mucizevi bir akıl vermiş... Bunları insan düşüncelerine göre kullanmak saçmalık...

Ufak bir örnek alkol...
Burada bir çok kişinin içtiğini düşünüyorum.
Peki içmekte ne kadar özgürsünüz? Zorlanıyor musunuz? Yada icmeniz için tehdit mi ediliyorsunuz?

Hayır. Çünkü secimde özgürüz.
..

Buna benzer bir yorum yapacaktım lafı ağzımdan almış gibi oldun :s73

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Evet.

Sezer

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Seçebilirseniz tabikide özgürsünüz, sen ben alman olarak doğcam dedinde birisi olma mı dedi?

Kitap Hırsızı

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    76
Bence bizim anlaşamadığımız nokta şurası,

Seçenekleri biz belirler ve içinden seçersek o zaman özgür oluruz. Seçenekleri bize sunarlarsa özgürlük olmaz.

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    771
Teknolojiyle hangi dinler ortaya çıkmış son zamanlarda? Örnek verir misin?
Bide bu forumlarda bile özgür değilsiniz,dilediğiniz şeyler kimseye zararı olmasa bile sırf kural denen 3-5 yazılı satırın dışına çıktığı için yapamıyorsunuz da Türkiyedeki din özgürlüğü mü sizi cezbeden bir konu oldu.
Hani özgürsek nolacak
yarın ikindi namazına müteakip ateist mi olacağız :d
isteyen istediğine zaten inanıyor.bırak inancı isteyen istediği her haltı yapıyor zaten ama inançtan kasıt yaşadığımız rahat hayatla yeni bir din oluşturup bunu inanç olarak görmekse yılın 300 günü dudağını büzerek selfi çeken ezgisu instagrama tapsın,kemerden geçirmeli deri cep telefonu kılıfı takan göbekli dayı kahvede okey taşına tapsın,görücü usulü evlenip forumlarda burçların ilişkilerde uyumu die konu açan ablalar astrolojiye tapsın.ömründe ilk kez gittiği cuma namazında nayk niv balans spor ayakkabısı çalındığı için isyan edip ateist olan üniversite öğrencisi can berk kime tapsın bilemedim.

Sawyer

Var olmanın gereksizliğiyle iyice ötekileştim
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,973
siz ciddi ciddi atıyorum Kanada'da doğan birisi olsaydınız müslümanlığı araştırıp bulacağınızı mı sanıyordunuz ya :D

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Teknolojiyle hangi dinler ortaya çıkmış son zamanlarda? Örnek verir misin?
Bide bu forumlarda bile özgür değilsiniz,dilediğiniz şeyler kimseye zararı olmasa bile sırf kural denen 3-5 yazılı satırın dışına çıktığı için yapamıyorsunuz da Türkiyedeki din özgürlüğü mü sizi cezbeden bir konu oldu.
Hani özgürsek nolacak
yarın ikindi namazına müteakip ateist mi olacağız :d
isteyen istediğine zaten inanıyor.bırak inancı isteyen istediği her haltı yapıyor zaten ama inançtan kasıt yaşadığımız rahat hayatla yeni bir din oluşturup bunu inanç olarak görmekse yılın 300 günü dudağını büzerek selfi çeken ezgisu instagrama tapsın,kemerden geçirmeli deri cep telefonu kılıfı takan göbekli dayı kahvede okey taşına tapsın,görücü usulü evlenip forumlarda burçların ilişkilerde uyumu die konu açan ablalar astrolojiye tapsın.ömründe ilk kez gittiği cuma namazında nayk niv balans spor ayakkabısı çalındığı için isyan edip ateist olan üniversite öğrencisi can berk kime tapsın bilemedim.

Pastafaryanizm var başkan teknolojiden sonra kurulan din :sigara Daha nicesi var sai baba var mesela :sigara Hindistana git din gırla :tesbh

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    771
ben 800 tb harici harddiske tapan bi din bekliyodum :s hindistandaki dinlerin bi kısmını biliyorum.hindu arkadaşım da var.
bi çok din "ayrılıkçı görüş" amacıyla gündeme geliyor,o bölgenin normal düzeni dışında biraz anarşi sempatizanı kişiler tarafından.dikkat edilirse bir amaç,bi ibadet,bi sonuç ve ciddi manada bi inanç yok.sadece kendilerince bi kuram oluşturmuş bi felsefi düşünce.

Sosyete

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    78
Tabi ki hayır.
Bebek doğar kulağına ezan ile ismi okunur daha tercih yapmadan sünnet olur.
Bebek doğar kiliseye gider vaftiz olur.
Bebek doğar bilmem kaç metreden aşağı atılır.
Ne özgürlüğünden bahsediyorsunuz ki?
Ateistim diyen bile yeri gelir canı acır Allah diye bağırır çünkü öyle işlenmiştir benliğinden
Yani anlayacağız belli bir yaşın üzerine gelmeden ne din değiştirirsin ne de yaşarsın.
Hı değiştiren var mı? Var tabi ki. Ancak azınlıktır.
Onlar da yetiyor zaten.

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
tercih meselesi değil dayatma :)
bugün baktığımda müslümanlar islam ı
hristiyanlar hristiyanlığı
yahudiler yahudiliği tam manasıyla bilmiyorlar..
deden atadan ne gördülerse onu uyguluyorlar..
araştırma merak etme düşünme yetisi yok..

bu yüzden fırsatta dini öğretmeyi kendine vazife olduğunu düşünenlerin eline geciyor.. sorgularsan cehennem..düşünürsen cehennem..

bu korkutma da fazla etkili oluyor..

uzun bir dönem önce bende diğer dinleri araştırdım diğer dinlerin anlayışlarına baktım kitaplarını okudum.. ve sonuca vardım..

başta secmeli oldu ama sonunda kendi kararımı verdim..

Kumral Ada

Sevebildiğin kadar Sev Hayat Kısa.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    49
Hayır değiliz, iyiki değiliz. Kim hangi dinde olursa olsun yeterki bir inancı olsun, doğruyu yanlışı ilerde görür..

Darksaga

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    3,262
Evet, özgürüz. Din zaten özgürlük ile tercih edilecek bir şeydir. Din adına baskı yaparsanız orada müslüman değil ancak münafık üretirsiniz ki bu hiçbir şeye yaramaz.

İnsanlar özgür iradesi ile dinini seçer. Bu açıdan ben Allah'a Elçisi'ne Kuran'a iman etmekten dolayı mutluyum. Kurandaki hurafesiz din çok güzel ve insanları kula kul olmaktan engelliyor. Ancak gelenekteki şirke bulanmış, akıl düşmanı, Kuran'dan uzak zihniyeti sevmiyorum. Biz yalnız Allah'a kulluk ederiz, onlar Allah'ın peşi sıra Allah'a şirk koştukları evliyalara kulluk ederler. O zihniyetleri sevmiyorum. Ancak ayetleri ve sahihliği kesin olan hadisleri kabul ederim. :smile:

Ateizmi de bir inkar psikolojisi olarak görüyorum. Allah'a kul olmayanların nelere kul olduklarını gördükçe, Allah'a kul olmanın özgürlüğün en üst noktası olduğunu görüyorum.

Üst Alt