Sağlıklı Bulyon Tarifi
- 2 kg inek kemiği
- 4 litre su
- 1 adet pırasa
- Küçük 1 adet kereviz (kökü ve yaprakları)
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3-4 adet tane karabiber
- 4 adet tane bahar
- 5-6 dal maydanoz
Kemikler güzelce yıkanır. Tencereye alınır. İçine tüm malzemeler iri iri doğranarak koyulur. Soğuk su ilave edilerek en az 4 saat kaynatılır. Kaynayıp azalan su miktarı kontrol edilerek kaynar su ilave edilebilir. Piştikten sonra kemikler tencereden alınır. Geri kalanlar istenirse sebze çorbası yapılabilir. Kemik suyu ince telli süzgeçten geçirilir ve ılıması beklenir. Ilıyan kemik suyu buz torbası poşetlerine dökülür. İstenirse çorba yapmak için küçük şişelere de koyulup buzluğa kaldırılabilir.
- 2 kg inek kemiği
- 4 litre su
- 1 adet pırasa
- Küçük 1 adet kereviz (kökü ve yaprakları)
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3-4 adet tane karabiber
- 4 adet tane bahar
- 5-6 dal maydanoz
Kemikler güzelce yıkanır. Tencereye alınır. İçine tüm malzemeler iri iri doğranarak koyulur. Soğuk su ilave edilerek en az 4 saat kaynatılır. Kaynayıp azalan su miktarı kontrol edilerek kaynar su ilave edilebilir. Piştikten sonra kemikler tencereden alınır. Geri kalanlar istenirse sebze çorbası yapılabilir. Kemik suyu ince telli süzgeçten geçirilir ve ılıması beklenir. Ilıyan kemik suyu buz torbası poşetlerine dökülür. İstenirse çorba yapmak için küçük şişelere de koyulup buzluğa kaldırılabilir.