• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
14 Kas 2013
Konular
772
Mesajlar
3,346
MFC Puanı
530
dua edin , ettiğiniz her duanın sonunda sığındığınız rabbimiz bize yardım edecektir. Sabır çekin bıkmadan..Ya sabır..
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
ya sabır ya sabırrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Sosyal medya devi Facebook, haber yayın uygulaması olan Instant Articles’i kullanıcıların kullanımına sundu.
Google’ın News Google uygulamasına rakip olması beklenen bu uygulamada Facebook’un amacı medya kuruluşları tarafından durum paylaşımı olarak listelenen içeriklerin açılmasının uzun sürmesinin okuyucu kayıplarına neden olmasını engellemek.
ŞİMDİLİK SAYILI HABER SİTELERİNİ KAPSIYOR

İnstant Articles uygulaması şimdilik New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC, The Atlantic, The Guardian, BBC News, Spiegel ve Bild gibi haber sitelerinin paylaştığı içerikleri yayınlarken ileriki aşamalarda diğer haber kaynaklarının da yer alacağı belirtiliyor. İOS cihazlar tarafından kullanılabilen uygulamanın diğer işletim sistemli telefonların önümüzdeki haftadan itibaren bu uygulamayı kullanması bekleniyor.
Ayrıca Instant Articles uygulamasının kısa sürede ülkemize gelmesi bekleniyor.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
640x360xtwitter-ile-belediye-yonetiyorlar-1_640x360.jpg.pagespeed.ic.gy_Wm4sGs8C2D_1-9KyC.jpg


Günümüzde Twitter birçoğumuzun yoğun olarak kullandığı bir iletişim aracı. İspanya'nın Jun adlı küçük bir şehrinde sadece 140 karakterlik mesajlar ve resimler paylaşabildiğimiz bu servisin kullanım alanı bir adım öteye taşınmış ve Twitter resmi bir iletişim aracı haline dönüşmüş. Şehrin belediye başkanı Jose Antonio Rodriguez ve şehir halkı birbirlerine Twitter yoluyla ulaşarak sorunların daha hızlı çözülmesini ve bürokrasiyle uğraşmadan hizmetlerin daha çabuk hedefe ulaşmasını sağlıyorlar.

Jun şehrinde Twitter resmi bir iletişim aracı olarak kullanılmaya başlanmadan önce şehir halkı sorunlarını ve dileklerini idarecilere iletmenin oldukça güç olduğunu ifade ediyor. Yapılan bu devrimsel değişim ile Twitter adeta şehrin ilan panosu haline gelmiş. Bu ilan panosu aracılığıyla herhangi bir Jun sakini direkt olarak belediye başkanlarıyla iletişime geçebiliyor. Şehirdeki kamu çalışanları bile Twitter üzerinde şöhret kazanmış halde. Jun şehrinin temizlik görevlisi mizahi paylaşımlarıyla Jun halkının idolü haline gelmiş.

Jun sakinleri Twitter'ı sadece yöneticilerle iletişim kurmak için kullanmakla da kalmıyor herhangi acil bir durumda ihbar mekanizması olarak da kullanıyor. Yaşanan problemlerde insanlar karakola gitmek veya yetkilileri aramak yerine Twitter üzerinden 140 karakterlik bir mesaj paylaşıyorlar. Bu mesajı gören Twitter logosunu taşıyan şapkayı giyen görevliler durumu incelemeye ve gerekli işlemleri yapmaya başlıyorlar.

Ülkemizde de sosyal medya kanalları yeni yeni keşfedilmeye başlanıyor. Birçok politikacı sözlükler üzerinden vatandaşlarımızla soru-cevap oturumları yapmaya başladı. Bunun yanında İ. Melih Gökçek gibi renkli Twitter fenomenleri yarattığımızı da unutmamak gerek.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
5556a6dec72bec391aaf3933.jpg


Twitter her gün yeni bir ilke imza atıyor. Bu kez de ilk Twitter sohbet programı ile bir reklam çalışması birarada yapıldı.

Twitter üzerinde yapılan ilk sohbet programı dün gerçekleştirildi. Bir içecek firmasının kampanyasında firmanın yeni ürünü “Bu yenecek mi yoksa içecek mi? Hadi bakalım #cikisinicinden” diye duyuruldu.

Program belirli twitter kullanıcılarını ana katılımcı olarak belirlese de tüm twitter kullanıcıları #cikisinicinden etiketiyle bu sohbete katıldı. Radikal gazetesi yazarı Serdar Kuzuloğlu’nun kendi twitter hesabı üzerinden yönettiği sohbet #cikisinicinden etikeyle en çok konuşulan konular arasına girerek “trending matter” oldu. Etiket ile temelde paradoks yaratan durumlar paylaşıldı.Twitlerin bazıları şöyle:

@mserdark
#cikisinicinden serüveninde sıradaki paradoksu
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Her geçen gün daha popüler hale gelen gelen fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram‘a yeni filtreler geldi. Instagram’a gelen güncellemeyle kullanıcılara sunulan 3 yeni filtrenin diğer Instagram filtreleri aksine daha farklı tarzları var. Yeni filtrelerin isimleri ise Lark, Reyes ve Juno. Instagram’da fotoğraf çektikten sonra ilk üç sıraya yerleşen yeni filtreleri, şu anda kullanabilirsiniz.

instagram-yeni-filtre-1024x599.png

Yeni filtrelerin özellikleri

İlk olarak Lark filtresinden bahsedelim. Filtresiz fotoğraflara göre siyah alanları biraz daha koyu yapan bu filtre sarı renk ağırlıklı. Bu yüzden de ışığın az olduğu yerlerde Lark filtresini kullanmak daha iyi olabilir. Yeni filtrelerden bir diğeri de Reyes. Açık renkli bir filtre olan Reyes, koyu renkleri biraz daha açıyor. Ancak bu filtre fotoğrafın ortasına doğru daha açık renkler sunuyor. Bizim beğendiğimiz yeni filtre ise Juno oldu. Fotoğrafların koyu alanlarını daha koyu, açık alanları ise dengeli bir şekilde renklendiren bu filtre özellikle gün batışı gibi fotoğrafları daha güzelleştiriyor.
Instagram, filtrelerini çeşitlendirerek yoluna devam ediyor. Bu da kuşkusuz kullanım zevkini arttırıyor. Görünen o ki Instagram her geçen gün daha hızlı büyürken, bu başarısını kullanıcılarına yeni seçenekler de sunmaya devam edecek.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Facebook dolandırıcılığı, Facebook üzerinden para dolandırıcılığı ve çeşitli Facebook bilgi hırsızlığı yapıyorlar! Dolandırıcıları hemen tanıyın..

Facebook üzerinden para transferi kullanıcıları fazlasıyla endişelendiriyor. Güvenilir olduğunu düşündüğümüz sitelerde günde sayısız kez dolandırıcı dolaşıyor. Dolandırılığa sahne olan bu güvenilir sitelere bir yenisi daha eklendi. Bitdefender'in yapmış olduğu araştırmalar sonucu dolandırıcılıklara teslim olan çok kişi olduğu gibi bu kullanıcılar herhangi bir sınıfa sokmanın mümkün olmadığını dile getiriyor. Başıma gelmez demeyin.. Oldukça zeki hazırlanmış bu dolandırıcılıklar tahmin etmediğiniz bir anda kullanıcıları kandırmaya başlıyor.

Facebook'ta meraklıların başına gelmeyenler kalmıyor!


Bazı uygulamalar var ki Facebook'ta en son profilinize bakanları görüntülemeyi vaat ediyor. Bu vaatlere kanmayın. Facebook güvenliğe önem veren bir sosyal medya hizmeti. Hiçbir zaman sizin profilinize kimlerin baktığı hakkında bilgi vermez. Bu uygulamaları yükleyip yada bunu vaat eden sitelere Facebook ile giriş yaptığınız zaman kişisel verileriniz toplanmaya başlıyor. Artık risk altındasınız! Bu tür vaatlere hiçbir sosyal medya için inanmayın!


Arkadaşınızın adına hattınıza TL yüklemenizi istiyorlar!

Arkadaşınızın hesabı ele geçmişse bu tür dolandırıcılar tarafından dikkatli olun. Size arkadaşınızmış gibi davranıp sizden GSM hattınıza TL yüklemenizi isteyecektir. Verdikleri numaraya TL yüklemenizi ve acil durumda olduğu söyleyebilirler. Bu tür dolandırıcılarda bir hayli var.


Bedava Hediye!

Facebook'ta İlk yüze girin şu şu eşyayı kazanın gibi cümlelerle kullanıcıları dolandıran Bedava Hediye dolandırıcıları çoğu zaman kişisel bilgilerinizi istiyor. Kişisel bilgilerinizi isteyerek sizlere ücretsiz bir hediye kartı oluşturacaklarını söyleyen sahtekarlar genellikle tatil dönemlerinde insanları kandırıyorlar. Bunlara inanmayın!

Milyonlarca kullanıcı mağdur olabilir, Bu numaraya dikkat!

Facebook kullanıcılarının hesabını ele geçiren dolandırıcılar arkadaş listesindekilerle normal konuşmaya başlıyor ve telefon numarasını alıyor. Bu numaraya herhangi indirimli bir ürün veya hizmetin 50 TL karşılığında almak için bu mesajı ‘evet’ veya ‘onay’ yazarak üç dakika içerisinde cevaplayınız’ diye bir mesaj geliyor. Mesajı ‘evet’ yazıp cevaplayarak 7979 numaralı servise gönderdiğiniz zaman dolandırıcı amacına ulaşmış oluyor ve para hesabınızdan gidiyor.

Bu sırada dolandırıcılar mesajın ulaşıp ulaşmadığını takip etmek için facebook’tan hala sizinle irtibat halinde oluyor. Sadece hizmet veya ürün kampanyalarından bahsetmeyen dolandırıcılar ayrıca sınır tanımıyor. Şehit ailelerine yardım adı altında kullanıcılara dolandırmaya çalışıyor.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
twitter-mustehcen-icerige-savas-acti,RCLj433gs0yVBJ28dNw0Eg.jpg


Reklam veren şirketlerin sitedeki müstehcen içerikten rahatsız olaması Twitter'ı zor durumda bıraktı. İddiaya göre, site bu yönde paylaşım yapan 10 milyon hesabı silmeye hazırlanıyor.

Twitter'ın başı platform üzerinden müstehcen içerik paylaşan hesaplarla dertte.

İngiliz The Independet gazetesinde yer alan habere göre, platforma reklam veren firmalar reklam içeriklerinin bu tarz paylaşımlarla beraber görüntülenmesinden oldukça rahatsız. Sosyal medya uzmanı Robert Peck, reklam veren şirketlerden gelen taleplere karşı direnemeyen Twitter'ın, müstehcen içerik paylaşan 10 milyon hesabı silmeye hazırlandığını duyurdu.

300 milyon aktif kullanıcısı olan sosyal medya sitesinde bu iddiaya yönelik henüz bir yorum yapılmasa da geçtiğimiz haftalarda benzer sebeplerden dolayı bazı şirketlerin Twitter'a verdikleri reklamları geri çekmesi sitenin elini kolunu bağlıyor.

Kullanıcılarından ücret talep etmeyen her sosyal medya sitesi gibi Twitter'da gelirinin çoğunu reklamlardan elde ediyor. Ekonomik olarak reklam veren firmalara bağımlı olan Twitter'ın bu nedenle firmaların baskısına boyun eğip, kullanıcı sayısının yüzde 3.5'ine denk gelen hesapları silebileceği belirtiliyor.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
150519134618_twitter_leaders_gch_640x360_getty_nocredit.jpg

ABD Başkanı Barack Obama kişisel Twitter hesabını açmasının hemen ardından bir milyonu aşan takipçi sayısına ulaştı.


Barack Obama'nın resmi başkanlık hesabının 59 milyon takipçisi var. Ama bu hesabı danışmanları yönetiyor. Kişisel hesabını ise bizzat kendisi yönetecek.
Dünya çapında liderler mesajlarını iletmek ve politikalarına destek almak için giderek artan oranda Twitter'ı kullanıyor. Hatta bu dijital diplomasiye ingilizce "Twiplomacy" deniyor.


Halkla ilişkiler şirketi Burston-Marsteller dünya liderlerinin Twitter'ı nasıl kullandığına dair bir rapor hazırlıyor. Rapora göre ABD Başkanı'nın resmi hesabı dünya liderleri arasında en çok takipçisi olan hesap.
150519135041_twitter_leaders_gch_624x351_ap.jpg

Takipçi sayısında ikinciyse Papa Francesco. Ancak Papa'nın dokuz ayrı dilde tweet atan dokuz farklı hesabı var. Takipçi sayısında üçüncüyse Hint lider Narendra Modi.
Takipçi sayısı açısından dördüncü büyük hesapsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ınki.
Ancak Erdoğan Twitter'la karmaşık ilişkisiyle de tanınıyor.
150519135714_twitter_leaders_gch_624x351_afp.jpg

Gezi olayları sırasında Erdoğan Twitter için "başbelası" demişti. O zamandan bu yana Twitter'a erişim Türkiye'de birden çok kez yasaklandı.
Ama Twitter'daki etki açısından takipçi sayısı her şey değil. Bir başka ölçü de liderlerin Twitter'ı ne kadar aktif kullandığı.
Bu alanda Latin Amerikalı liderler önde gidiyor. Meksika lideri günde ortalama 68 tweet atıyor. Venezuela lideri de ortalama 64.
Ancak tabi bu hesapları liderlerin kendilerini yönetmiyor. Hesapların arkasında yazılan her bir kelimeyi uzun uzun düşünen bir basın danışmanları ordusu var.
Estonya lideri Toomas Hendrik bu anlamda bir istisna, tweetlerini kendisi atıyor. Norveç Başbakanı Erna Solberg disleksi hastası olması nedeniyle bazı yazım hataları yapsa da tweetlerini kendisi atan liderlere bir örnek.
150519135445_twitter_leaders_gch_640x360_twitter_nocredit.jpg

Ama Arjantin lideri Cristina Kirchner'in karşıtları, Kirchner'in Twitter'da yazım hatalarından daha vahim suçlar işlediğini söylüyor.
Kirchner Çin ziyareti sırasında Çinlilerin "r" harfini söylemekte zorlanmalarıyla dalga geçen bir tweet atmış ve ırkçılıkla suçlanmıştı.
Twitter'da böyle hatalar yapmamanın en kestirme yolu tabi ki Twitter'dan uzak durmak.
150519134847_twitter_leaders_gch_640x360_ap.jpg

Almanya Başbakanı Angela Merkel hiç Twitter kullanmayan liderlerden.
Twitter'da takipçi rekorunu ellerinde tutanlar ise siyasi liderler değil, popçular. Pop yıldızı Katy Perry önde, Perry'yi Justin Bieber az farkla izliyor.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
B42988BA-964B-48A6-87A0-7EB4BAD0C225_w640_r1_s.jpg


WASHINGTON—
Amerika Başkanı Barack Obama’nın Twitter’de @POTUS hesabını açmasından 24 saat sonra takipçi sayısı 1 milyon 600 bini geçti. Obama bu sayıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na geçti
Guinness Rekorlar Kitabı’na göre Twitter’da bir milyon takipçiye en hızlı erişen kişi rekoru şu anda Oscar ödüllü ünlü aktör Robert Downey Jr.’a ait. Robert Downey Jr. 2014 yılı Nisan ayında Twitter hesabını açtıktan 23 saat 22 dakika sonra bir milyon takipçi toplamıştı.

POTUS, President of the United States yani Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın kısaltılmışı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada bu hesaptan bizzat Barack Obama tarafından yazılan tweet’ler atılacak.

Başkan Obama’nın Pazartesi günü Beyaz Saray’a ait iPhone’u kullanarak attığı ilk mesaj şöyleydi: "Hello, Twitter! It's Barack. Really! Six years in, they're finally giving me my own account.'' ”Merhaba, Twitter! Ben Barack. Gerçekten! Altı yıl sonra nihayet kendi hesabımı açmama izin verdiler.”
Başkan Obama’nın takip ettiği kişilerden biri eski başkanlardan Bill Clinton (@billclinton). Clinton, Obama’nın Twitter’a girmesi üzerine şu mesajı attı:
”Twitter’a hoşgeldiniz, Başkan. Bir soru: Bu kullanıcı adı başkanlık makamıyla kalacak mı?” Bill Clinton, mesajında ‘askingforafriend’ yani ‘birarkadaşarıyorum’ hashtag’ini kullanarak 2016 başkanlık yarışı için aday olan eşi Hillary Clinton’a gönderme yaptı. Başkan Obama ise ‘Güzel soru,@billclinton. Kapı kolu evle birlikte geliyor. @FLOTUS olmakla ilgilenen birini tanıyor musunuz?’ şeklinde yanıt verdi.

FLOTUS, yani First Lady of the United States, Amerikan başkanlarının eşleri için kullanılan bir kısaltma. Beyaz Saray bloğunda yapılan açıklamada Başkan Obama’nın kendine ait @POTUS kullanıcı adlı Twitter hesabının Başkan’ın Amerikan kamuoyuyla doğrudan iletişim kurmasına yardımcı olacağı belirtildi. Mesajda Amerikan tarihinin en açık ve katılımcı hükümetini oluşturmaya söz veren Başkan Obama’nın Twitter hesabı sayesinde Amerikalılar’a kendilerini en çok ilgilendiren konularda seslerini duyurma fırsatı vereceği de bildirildi.
Başkan Obama, Twitter hesabı @BarackObama’dan da daha önce tweetler atmıştı. Bu hesap, Obama’nın seçim kampanyası ekibi tarafından işletiliyordu. Obama’nın birkaç mesajı, Beyaz Saray’ın resmi Twitter hesabı @WhiteHouse’da da çıkmıştı. Bu hesap, Beyaz Saray çalışanları tarafından kullanılıyor. Başkan Obama bu hesaptan attığı tweetlerde adıyla soyadının baş harfleri olan ‘BO’ imzasını kullanıyordu.

Dünya liderleri, hükümetler ve dışişleri bakanlıklarının diplomatik bir araç olarak kullandıkları Twitter hesaplarını inceleyen bir araştırmaya göre, 59 milyon 300 bin kullanıcıya sahip @BarackObama, dünyanın en çok takip edilen lider hesabı.

Diğer dünya liderlerininse Twitter’da Başkan Obama’nın çok gerisinde olduğu görülüyor. Papa Francis’in kullandığı Twitter hesabı @Pontifex’in yaklaşık 20 milyon takipçisi var.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin kullandığı @narendramodi hesabının takipçi sayısı ise 10 milyon 900 bin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın @RT_Erdogan hesabı 6 milyon 100 bin takipçiye sahip. @HHShkMohdhesabını kullanan Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşit El Maktum’un takipçi sayısıysa 4 milyon 40 bin oldu.
Afrika’nın sosyal medayadaki en popüler lideri Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame. Kagame’nin @PaulKagame hesabı, 942 bin takipçiye sahip. 859 bin takipçisi olan Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta da Afrika’nın popüler liderleri arasında. Avrupa’nın Twitter’da en çok takip edilen lideri, @Number10govhesabında 3 milyon 420 bin takipçisi bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in İngilizce Twitter hesabı @PutinRF_Eng’in takipçi sayısıysa 246 bin.
 

kubrakal

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
14 May 2015
Konular
0
Mesajlar
8
MFC Puanı
0
topuklu ayakkabı almadan öncekilli olarak ayak sağlığımıza dikkat etmeliyiz hanımlar.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
instagramda-e-posta-donemi,e_XSRTr5gU29SetYhz7KXg.jpg


Kullanıcıların mobil uygulamada geçirdiği süreyi artırmak isteyen Instagram, üyelerini sitedeki gelişmelerden elektronik posta vasıtasıyla haberdar edecek.

300 milyonun üzerinde üyesi olan Intagram, ‘Highlights’ isimli uygulamasını kullanıma sunmaya hazırlanıyor.
Kullanıcılarının mobil uygulamayı daha sık ziyaret etmesini hedefleyen Instagram bu özellik kapsamında kullanıcılarını elektronik posta gönderecek.

Techcrunch isimli siteye açıklamalarda bulunan Instagram yetkilileri, söz konusu iddiaları doğruladı. Ancak Instagram'ın bu uygulamasına hangi ülkelerde, ne zaman başlayacağı şu an için bilinmiyor.
Sosyal medyadaki ağırlığı özelikle Facebook tarafından satın alınması ardından hızla artan Instagram, bu popülariteyi bir türlü gelire çeviremiyordu.

Kullanıcıların uygulamada geçirdikleri süreyi artırmayı hedefleyen Instagram'ın bu modeli reklamlara entegre edebileceği de dile getirilen iddialar arasında.

Facebook, Instagram'ı 2012 yılında 1 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst