• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Protein tozu nedir ne işe yarar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
5 Ocak 2014
Konular
129
Mesajlar
706
MFC Puanı
0
Protein tozları süt ürünlerinden, yumurtadan, kırmızı etten ve sebze kaynaklarından çeşitli filtreleme teknikleriyle elde edilmiş toz formunda beslenme destek ürünleridir. Bu filtreleme teknikleri protein tozunun kalitesini belirleyen ana etmendirler. Bir örnek whey protein konsantresi, whey protein izolesine göre daha yavaş kana karışır çünkü daha –kalın- bir filtreleme aşamasından geçmiştir.

Bitkisel protein tozları ülkemizde fazla bulunmamasına rağmen yurt dışında özellikle vejeteryan kişilerce tercih edilmektedirler. Bu ürünler ise 10 adet ve üstü sebze meyve karışımının özütlerinden meydana getirilmektedirler. Kırmızı et bazlı protein türevleri ilk olarak 80’li yıllarda piyasaya sürülmüş olup 90’larda Whey proteinin sahneye çıkmasıyla unutulmuşlardır. Bu ürünler özellikle kas kütlesi elde etmek isteyen sporcuların Whey’e nazaran daha hızlı sonuç aldıkları ürünler olarak değerlendirilirler. Son dönemde yeniden raflara dönmüşlerdir.

Protein tozlarının ne işe yaradığı ise amacınıza göre değişiklik gösteren çoklu bir cevabı barındırır:

a- Kas kütlesi için gym’e gidiyorsanız protein tozu antrenman öncesi ve sonrası için hayli işe yarar. Çünkü antrenmana kaslarınız proteine doymuş olarak girer ve böylece verim eşiğini ciddi seviyede yukarı çekersiniz. Antrenman sonrası alacağınız protein tozu ise kas liflerinin ihtiyacı olan bütün amino asitleri –normal yemekle olamayacak kadar kısa bir sürede- hedefe taşır. Böylece gelişim hızınız kayda değer bir biçimde artar.Unutmayın, 1 gram protein 4 kalori içerir.

b- Gym antrenmanı dışında diğer atletik bir spor branşıyla ilgileniyorsanız ve antrenmanınız bu branşa ilişkin ise bir miktar taze meyve suyuna ekleyeceğiniz protein takviyesi meyve suyundan aldığınız fruktoztürevi karbonhidratın yardımıyla çok hızlı bir biçimde antrene edilen metabolizmayı etki altına alacaktır. Bugün NBA ve NFL liginde top süren sporcuların hepsi antrenman sonrasında karbonhidrat ve protein takviyesini elzem şekilde önermektedirler.

c- Amacınız sadece kilo vermekse ve bunun için Atkins veya Dukan gibi yüksek protein içeren diyetleri kullanıyorsanız kilo verme esnasında kas kütlenizi korumak ve kilo vermeyi sürdürebilmek için protein takviyeleri mükemmel yardımcılardır.

Protein takviyesi kas kütlenizi korudukça bazal metabolizma hızınız (BMR) daima yüksek kalır ve kilo vermeye devam edersiniz. Protein alımınız düştüğünde ise kas kütleniz zamanla eriyebilir ve BMR seviyeniz düşerek kilo verememeye başlarsınız. Özellikle akşam saatlerinde normal yemek yerine alınan kaliteli bir protein takviyesi ve taze salata kombinasyonu sabah saatlerinde 30-34 dakika kardiyovasküler çalışmayla birlikte hızlı form kazanımı sağlayabilir.
 
Üyelik Tarihi
5 Nis 2013
Konular
1,314
Mesajlar
2,162
MFC Puanı
40
Bol bol tavuk ve yumurta haslanmıs pirinc al sana protein tozu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst