OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 1 Su bardağı Haşlanmış Fasulye
- 1 Su bardağı Haşlanmış Nohut
- 1 Su bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Adet Limon
- 1 Demet Semizotu
- 8 Su bardağı Su
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Un
- Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Rendelenmiş soğanı tencerede sararıncaya kadar tereyağı ile kavurunuz. 7 su bardağı su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakınız. Kaynayan çorba suyuna haşlanmış nohut, fasulye ve mercimekleri, sulandırılmış salçayı, tuzu katınız. Kısık ateşte 25-30 dakika kaynatınız. Unu, bir bardak suda sulandırıp bulamaç yapınız. Bulamacı azar azar tel süzgeçten geçirerek çorbaya katıp karıştırınız. 10-15 dakika daha kaynattıktan sonra çorbaya kıyılmış semizotlarını, karabiberi ve limonu ekleyiniz. 5 dakika sonra ocağın altını kapatınız. Çorbayı servis kabına aktarıp sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 1 Su bardağı Haşlanmış Fasulye
- 1 Su bardağı Haşlanmış Nohut
- 1 Su bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Adet Limon
- 1 Demet Semizotu
- 8 Su bardağı Su
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Un
- Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Rendelenmiş soğanı tencerede sararıncaya kadar tereyağı ile kavurunuz. 7 su bardağı su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakınız. Kaynayan çorba suyuna haşlanmış nohut, fasulye ve mercimekleri, sulandırılmış salçayı, tuzu katınız. Kısık ateşte 25-30 dakika kaynatınız. Unu, bir bardak suda sulandırıp bulamaç yapınız. Bulamacı azar azar tel süzgeçten geçirerek çorbaya katıp karıştırınız. 10-15 dakika daha kaynattıktan sonra çorbaya kıyılmış semizotlarını, karabiberi ve limonu ekleyiniz. 5 dakika sonra ocağın altını kapatınız. Çorbayı servis kabına aktarıp sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.