- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Malzemeler
Patates Çanağı İçin:
- 3 adet patates (haşlanmış)
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
Kıymalı Harç İçin:
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1/2 demet maydanoz (arzuya göre) (kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı çırpılmış yoğurt (arzuya göre sarımsaklı)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı nane
Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri bir kasede püre haline getirin.
- Tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozları da patatesin üzerine ilave edip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız patates püresinden, cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlayın.
- Ortasına parmağınızla bastırıp çanak şeklini verin ve servis tabağına alın.
- Bir tavada sıvıyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kıymayı da ekledikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri kıymalı harcın içerisine ekleyip baharatlarını koyun.
- Kıymalı harcı ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun.
- Çırpılmış yoğurdu patateslerin üzerine birer kaşık ekleyip, bir tavada kızdırdığınız tereyağ, domates püresi ve kuru naneyi üzerine dökerek servis edin