• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Osmanlı Padişahlarına Veled-i Zina Dedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Kamuoyunda Muhteşem Yüzyıl tartışmaları devam ederken TV 8 ekranlarında çok tuhaf bir tartışma yaşandı. Marmara Üniversitesi'nde görevli Siyaset bilimi Profesörü televizyon ekranlarından Osmanlı padişahlarına çok ağır bir hakarette bulundu.

Marmara Üniversitesi profesörü Nurşen Mazıcı canlı yayında tepki çeken benzetmede bulundu: Padişahlar veled-i zinadır...

TV 8 ekranlarında yayınlanan ve Gökmen Karadağ'ın sunduğu Haber Aktif programına siyaset bilimci Nurşen Mazıcı'nın sözleri damgasını vurdu. Hiçbir padişahın cariyesiyle nikahı olmadığını öne süren Mazıcı, tepki çekecek 'veled-i zina' benzetmesi yaptı.

Sosyal medyada bu sözler derin büyük yankı uyandırırken programın bir diğer konuğu Mümtazer Türköne, tepki verdi.

İslam alimlerinin bir çoğuna göre nikah için 2 kişinin şahitliği ve insanların bu ilişkiyi bilmesi nikah hükmüne geçiyor.

ZAMAN YAZARI TÜRKÖNE TEPKİ GÖSTERDİ

Programın bir diğer konuğu Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Mazıcı'nın bu benzetmesine tepki gösterdi. İslamiyete göre dini nikah dışında doğan çocuklara 'veled-i zina' denildiğini iddia eden Mazıcı'ya Türköne, "Çok ağır bir benzetme yaptınız. Bu söyledikleriniz doğru değil. Bunların şerri hukukta, fıkıhta bir karşılığı var. O dönemde verilmiş fetvalar var.." sözleriyle tepki gösterdi.
 
Üyelik Tarihi
20 Kas 2012
Konular
18
Mesajlar
279
MFC Puanı
430
Kabası alınmamış 5'e 10 ağaç modunda olan, sürekli karbondioksit üfleyen çağdaş nobran seni !
Nurşen Mazıcıya buradan öpücüklerimizi gönderiyoruz !
 

HadeS

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
21 Kas 2012
Konular
2
Mesajlar
10
MFC Puanı
0
osmanlı sarayındaki harem i tamamen sultanlara özel sadece sultanların isteklerini yapan (cinsel ve şahsi hizmetler) yer olarak görülüyor ama bunun hiç alakası yok harem de görevli kişiler maaşlı çalışan sarayın hizmetkarlarıydı padişah bu haremin efendisi annesi ise reisi kabul görürdü harem çalışanları dışardan birileriyle evlenebilirdi evlenmemiş olan ve padişah tarafından seçilenler gözde peyk ve ikbal olarak adlandırılırdı bunların sayısı 4 ü geçmezdi evlenemezler tamamen padişaha bağlı kalırlardı yani günümüzde devlet nikahı nasıl normal ise bu durumda o dönemde gayet normaldi o tv programcıları kendilerini nasıl göstersinde bir yere gelsinler diye şaşırmışlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst